Epärehellinen "myyjä" ottaa pattiin - varoitus!

aidot ostajat

Ilmoitus tori.fi :ssä, jätetty sunnuntaina 11.3:

Punainen tupa ja perunamaa... jne.

Huomasimme ilmoituksen heti maanantaina ja soitimme. Olisimme olleet valmiit lähtemään heti katsomaan paikkaa ja maksamaan heti käteisellä pyydetyn kauppasumman, jopa hiukan korottaa sitä. Myyjälle sopi vasta lauantaina. Mentiin ja ihastuttiin täysin. Myyjä tuntui suhtautuvan myönteisesti ja pyysi kirjallista tarjousta. Juuri ennen kuin ehdittiin tarjouskirje postittaa, tuli sunnuntai-iltana viesti: "Talokaupat tehtiin tänään."

Tuhlattuaan meidän aikaamme ja aiheutettuaan meille turhia unelmia ja pettymyksen, koko myynti-ilmoitus ilmeisesti oli vain kokeilu. Kyseessä oli perikunnan mökki. Arvelen, että yksi osakkaista halusi ostaa sen. Muut pitivät tarjottua lunastussummaa liian pienenä ja halusivat kartoittaa ulkopuolisten kiinnostusta hiukan suuremmalla hinnalla. Meidän ostointoamme sitten käytettiin perikunnan jäsenen taivutteluun maksamaan paremman hinnan. Jos tarkoitus oli saada mahdollisimman hyvä hinta vapailla markkinoilla, toki he olisivat antaneet meille tilaisuuden kilpailla ja korottaa hintaa. Mutta he eivät ilmeisesti koskaan rehellisesti aikoneet myydä ulkopuolisille. Vetivät höplästä meitä. Vietimme tuntikausia tulostellen sen alueen karttoja, katsellen aluetta googlella, suunnitellen tulevia remontteja 'omaan kotiimme'.

Ei siis kannata ihastua mihinkään paikkaan liikaa, ennenkuin kaupat on tehty. Edes tarjous ei sido. Tori.fi ei taida olla oikea paikka ostaa taloa. Sinne voi kuka tahansa laittaa ilmaiseksi mitä tahansa ja poistaa sen milloin vain.

Ja yksi asia, mikä voi useimmille olla itsestäänselvä: ei kannata hehkutella myyjälle, miten ihana talo on. Kannattaa pitää riemunkiljahduksensa mahassaan, kunnes on kuuloetäisyyden ulkopuolella. Parempi vaikuttaa kiinnostuneelta ostamaan, mutta huomata vikoja ja puutteita. Kyseinen ilmoitus oli todella huonosti laadittu. Siitäkin mökistä olisi voinut pyytää kaksi kertaa suuremman summan, jos olisi esitellyt talon sellaisena kuin se oli. Joillakin ihmisillä ei ole yhtään markkinointitajua. Jos se meni perikunnan jäsenelle, niin sai todella liian halvalla. Ja me opimme olemaan varovaisempia.

8

647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • inmob

      ei teitä olisi kirjallinen tarjouskaan pelastanut, mikään kiinteistön kaupassa ei sido myyjää/ostajaa ilman kaupanvahvistajan allekirjoitusta.

      • in-mob indeed!

        Tarjous tai sen hyväksyminen eivät sido, mutta siitähän tässä ei ollut kysymys, vaan siitä, että jotkut "myynti-ilmoitukset" eivät ole aitoja, joten kannattaa hillitä intoaan.


      • aidot ostajat

        "Ei siis kannata ihastua mihinkään paikkaan liikaa, ennenkuin kaupat on tehty. Edes tarjous ei sido." Oliko tuossa jotain, jota et ymmärtänyt?


      • 13+6

        Ei avain näinkään. Kiinteistökaupassa tarjouksen hyväksymisen peruuttaminen johtaa kyllä välittömien kulujen korvausvelvollisuuteen, eli ostajaehdokkaat olisivat saaneet korvaukset matkakuluistaan yms. vastaavista.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950540

        2 LUKU 8 § Korvaus kaupasta vetäytymisestä

        Jos osapuolet ovat sopineet tekevänsä kiinteistön kaupan, mutta sopimusta ei ole tehty 7 §:n 2 momentissa säädetyllä tavalla, kaupan tekemisestä kieltäytyneen osapuolen on korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta ja muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kohtuulliset kustannukset. Jos käsirahaa on annettu, osapuolen on palautettava siitä osa, joka ylittää edellä mainitut kustannukset.


      • aidot ostajat
        13+6 kirjoitti:

        Ei avain näinkään. Kiinteistökaupassa tarjouksen hyväksymisen peruuttaminen johtaa kyllä välittömien kulujen korvausvelvollisuuteen, eli ostajaehdokkaat olisivat saaneet korvaukset matkakuluistaan yms. vastaavista.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950540

        2 LUKU 8 § Korvaus kaupasta vetäytymisestä

        Jos osapuolet ovat sopineet tekevänsä kiinteistön kaupan, mutta sopimusta ei ole tehty 7 §:n 2 momentissa säädetyllä tavalla, kaupan tekemisestä kieltäytyneen osapuolen on korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta ja muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kohtuulliset kustannukset. Jos käsirahaa on annettu, osapuolen on palautettava siitä osa, joka ylittää edellä mainitut kustannukset.

        Tarjous ja tarjouksen hyväksyminen ovat kaksi eri asiaa. Kuten sanoin, meille ei annettu tilaisuutta edes tehdä tarjousta, vaikka edellisenä päivänä vielä oli annettu ymmärtää, että rehellisin mielin olivat kauppaa tekemässä. Tuskinpa voimme vaatia korvauksia tuhlatusta ajasta. Halusin vain varoittaa muitakin ostajaehdokkaita, etteivät pidä jotain kiinteistöä kotinaan, ennenkuin paperit on tehty.


    • harmin..paikka.teil

      Mikä teki myyjästä epärehellisen?
      Aina ei voi voittaa.
      Yleensä ei ole tapana kertoa että on vain myyntikokeilu josko joku sukulainen lunastaa.

      • aidot ostajat

        Joo, seli seli. Ei ole tapana toimia huomaavaisesti, koska laki ei siihen pakota. Ehkä lakia olisi syytä muuttaa?

        Mikä teki myyjästä epärehellisen? Kotikasvatus? Voi kyllä olla, että perikunnalla oli omat riitansa, eivätkä kaikki heistä edes tienneet, mitä toiset osakkaat puuhastelivat. Me nyt sitten satuttiin siihen väliin ja tuhlattiin aikaamme ja energiaamme. 'Epärehellinen' ei ehkä ollut aivan täsmätermi, myönnettäköön. Eikä tämä nyt maailmaa kaatava onnettomuus ollut meille. On tässä jo toivuttu raivosta ja pettymyksestä ja on opittukin jotain, uskoisin.


    • Kantapään kautta

      Kirjalliset sopimukset tilanteessa kuin tilanteessa, jokaikinen olettamus paperille.

      Itselle kävi niin, että olin mieheni kanssa vuokraamassa pientä vaatimatonta mökkiä kivalta paikalta ja kivoilta ihmisiltä, kaikki tuntui olevan järjestettävissä ja sovittavissa. Meille luvattiin soutuvene käyttöön läheiselle järvelle ja saimme luvan myös rakentaa kasvihuoneen ja laittaa pihaa mielemme mukaan hyvän maun rajoissa. Paikka oli juuri sellainen jota olimme hakeneet, vaatimaton (edullinen) ja luonnon lähellä.

      Kävi ilmi että vuokranantaja olisi jossain vaiheessa myös myymässä mökin, ja meille tilaisuus oli täydellinen. Voisimme koe-asua mökkiä ja laittaa sitä mieleiseksemme (olisimme saaneet vuokrahyvitystä tekemistämme remonttipuuhista) ja kun mitään outoa ei ilmenisi voisimme ostaa paikan. Hintakin oli jo mainittu 80 000€ johon mekin olisimme pystyneet. Tulimme hienosti juttuun omistajien kanssa ja jaoimme samoja ekologisia arvoja. Päivämäärät ja vuokrasummat lyötiin lukkoon, ja irtisanoimme nykyisen vuokrasopimuksen ja aloimme valmistautumaan elämänmuutokseen, olimme siis muuttamassa helsingistä metsäisempään maisemaan. Valmistauduimme innoissamme ja fiilistelimme tulevia istutuksia, kalastusretkiä, viereistä luonnonsuojelualuetta ja sitä millaiseksi voisimme paikan laittaa.

      Mutta, kuten liian usein joutuu huomaamaan, jotkin asiat on liian hyviä ollakseen totta. Kaksi viikkoa ennen muuttoa vuokranantaja ilmoitti saaneensa yllättäen kiinnostuneen yhteydenoton, paikka olikin jäänyt myyntiin oikotielle. Siihen hän oli vastannut nostamalla hintaa, kun tarvetta myydä paikkaa ei tällä hetkellä ollut. Ostajaehdokas maksoi mukisematta 120 000 näkemättä koko paikkaa, aikoen rakentaa uutta vanhan tilalle.

      Niimpä meillä oli muutto edessä vaan ei kotia jonne muuttaa, suunnitelmat valmiina ihan turhaan. Onneksi ei oltu vielä kissaa keritty ottaa, vaikka jo monia katseltiinkin. Ja lain mukaan ei henkistä mielipahaa tarvitse korvata, vaan taloudelliset vahingot. Se vaan ei aina ole kaikki kiinni rahasta.

      Eli aina ei kaikki mene suunnitelmien mukaan ja ei tosiaan kannata innostua ennenkuin kaupat tai sopimukset on huolella tehty. Ei tässä nyt niin epärehellisyydestä ollut kyse, vaan kaikille löytyy hintansa. Sinisilmäisyydestä sakotetaan myös. Toisaalta opittiin myös monta uutta juttua ja nykyään katselllaan jo koteja ihan erilaisin kiteerein.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe