Selviäisikö kissa pari päivää yksin?

Kraksu12

Minulla on ongelmana se, että pitäisi lähteä matkalle eikä ole ketään, jota pyytäisin ruokkimaan kissaani. Ennen oli tuttu, joka kävi tarkistamassa ruokatilanteen.
Jos täytän pari kissankuppia tuoremuonalla ja lisäksi varaan sille pari kolme kuppia aivan täyteen kuivamuonaa, huolehdin, että vesikuppejakin on pari, selviäisikö kattini sillä kolme päivää, vai pitäisikö minun lyhentää poissaoloa kahteen päivään?
Kissa (10 v.) syö vaihtelevasti: kun se touhuaa ulkona (ei koskaan mene talon luota kauemmaksi, mutta loikkii ja hyppii tietysti enemmän siellä), menee pari annospussia muonaa päivässä plus kuivamuonaa, mutta sisällä se saattaa nukkua tuntikausia ja silloin ruokaa menee tietysti paljon vähemmän.
Mitä neuvoisitte?

56

10129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MUITAKIN ON

      Useat tuttuni jättävät kissansa yksin esim viikonlopuksi kun lähtevät vaikka risteilylle. Laittavat kissalle ylimääräisen pissa-astian ja ruokaa sekä vettä riittävästi.
      Hoitajia ei niin vaan saa ja hoitolat eivät aina ole parasta A-luokkaa joten he ovat päätyneet tähän ratkaisuun eikä ainutkaan kissa ole sairastunut tai nälkään kuollut.
      Karmeimpia ovat ne tapaukset joissa omistaja lähee matkalle ja jättää kissan ulos.

    • 99+753

      Kissan vointi on tarkistettava vähintäin kerran vuorokaudessa (säädetty jopa laissa), eli yksin voit sen jättää vain yönseuduksi ja silloinkin vain jos sillä on tarpeeksi ruokaa, vettä ja puhdas hiekkalaatikko.

      Jos jätät kissasi yksin pitemmäksi aikaa, on sen luona todellakin käytävä VÄHINTÄIN kerran päivässä. Kissa tarvitsee tuoretta ruokaa, raikasta vettä ja tokihan sen hiekkalaatikko on tyhjennettävä ainakin kerran päivässä!

      Vaikka sulla olisi kämpässä 5 hiekkalaatikkoa tai 10kg raksuja kissaa varten eli kissa ei nälkään kuolisi tai olisi jalat ristissä likaisen hiekkiksen takia, niin silti se tarvitsee päivittäin uutta vettä kuppiinsa ja todellakin sen, että joku tarkistaa sen hyvinvoinnin ja ettei se ole vaan sairastunut tai telonut itseään.

      Kissa tarvitsee myös päivittäin seuraa, eli täysin yksin kotonaan nököttävä kissa hyvin helposti ahdistuu, turhautuu ja lopulta tulee joko apaattiseksi tai aggressiiviseksi.

      3 kissan omistajana on pakko miettiä sitä, että miksi kukaan edes harkitsee kissansa yksin jättämistä vuorokautta pidemmäksi aikaa. Itselläni kun se vuorokausikin tekee tiukkaa vaikka tiedänkin että nuo kolme pappaa ihan hyvin sen ajan kolmistaan pärjäävät, ellei joku niistä sitten todellakin sairastu tai loukkaa itseään. Koko ajan on kyllä pelko p*rsiissä kun jätän kissani ypöyksin kotiin.

      Jollei saa ketään luotettavaa ihmistä käymään kissaa katsomassa EDES kerran päivässä, täytyy sitten investoida kissahoitolaan vaikka se maltaita maksaisikin. Mutta kerran on ottanut eläimen vastuulleen, niin siitä on 100% vastuu myös kannettava eikä jätettävä oman onnensa nojaan, ei sisälle eikä ulos.

    • jepjep

      Riippuu paljolti kissasta ja sen ruokintatavoista. Meinaan, että jos kissa on tottunut saamaan ruoan kerran-kaksi päivässä ja syö kipponsa tyhjäksi yhdeltä istumalta, niin miettisin tarkoin uskaltaako sen jättää itsekseen. Toisaalta, jos kissalla on koko ajan raksuja tarjolla ja se syö sieltä vain kun sille tulee nälkä niin en näe mitään estettä sille miksei sitä voisi jättää yksin pariksi päiväksi. Pitää vain muistaa katsoa, että kissalla tosiaan on riittävästi ruokaa, ja varsinkin vettä, etteivät ne pääse matkan aikana loppumaan.

    • johntr

      Kissan koppaa ei todellakaan tarvitse joka päivä tyhjentää. Parin päivän välein riittää. Jos jättää useampaan, niin alkaa hajua tulemaan ja jotkut nirsot kissat eivät suostu käymään. Mutta siis ei todellakaan haittaa jos ei JOKA PÄIVÄ koppaa tyhjennä. Täällä jotkut vain koittavat yli-innokkaasti muka neuvoa ja päteä.

      Ja kissa pärjää hyvin yön tai kaksi, nehän ovat itsenäisiä. Jos taas olisi koirasta kyse, niin ei pärjäisi. Kissalle pitää silti varata riittävästi lihaa ja raksuja (kissathan eivät välttämättä osaa säännöstellä kuten ihmiset) ja varsinkin vettä. Kissat pystyvät juomaan pari päivää vanhaakin vettä. ja jotkut kissathan elävät jopa pelkillä raksuilla! Ja tosiaan kuten totesitkin, niin kissat nukkuvat suuren osan ajasta. Jätät vain tarpeeksi "piiloja" johon voi mennä nukkumaan ja joitakin leluja tms jos haluaa leikkiä.

      Kissat ovatkin siitä monen ex-tempore -ihmisen suosikkilemmikkejä koska ne PÄRJÄÄVÄT! :) Vaikka tosiaan liian pitkäksi aikaa niitäkään ei saa yksin suljettuun tilaan jättää, mutta jos kyse tosiaan ihan parista päivästä niin kyllä pärjää jos vain itse raaskit "kultasi" jättää yksin! :)

    • mmmmmmmrr

      vuorokaudeksi uskallan jättää mutta en kahdeksi yöksi...eli en todellakaan raaski jättää omaa murua pidemmäksi aikaa

      • ---

        En minäkään murua, mutta kissan kyllä olen jättänyt pidemmäksikin ikaa.


    • Kraksu12

      Kun olen ollut aikaisemmin poissa, on kotona tosiaan käynyt joku tarkistamassa, että kissalla on ruokaa ja ettei hiekkalaatikko aivan pursua läjiä. Ilmoittaakohan tuo yksi nyt ihan viranomaisille, että olen aikeissa rikkoa lakia (en ole tuollaisesta koskaan kuullutkaan). Olin esimerkiksi viime vuonna viikon poissa. Lähdin aamulla ja varasin kissalle tuoremuonaa yhteen, kuivamuonaa toiseen ja vettä kolmanteen (lisäksi on erillinen vesiastia muualla), ja sanoin, ettei tarvitse varmaan käydä katsomassa ennen seuraavaa päivää.Kissalla oli silloin sitten ollutkin vielä ruokaakin. Olihan kissa töissä ollessani aina kaikki päivät yksin, eihän sen vieressä koko ajan tarvitse istua, jos sillä on leikkihiiriä ja mahdollisuus katsella ikkunoista. Kissalla ei ollut mitään hätää, kun ruokaa oli ollut, tervehti minua ihan rauhallisena. Siis yksin jättäminen ei minua vaivaa, vain se, ruoka, kun kissa syö hyvin vaihtelevasti aina.

      • Kraksu12

        Lisäisin vielä, että kissa on ulkona vain silloin, kun itse olen kotona, eikä se koskaan mene kauemmaksi, on aivan oven lähellä aina ja viipyy vain vähän aikaa. En koskaan jätä sitä ulos.


    • jighasiaoe

      Eläinsuojeluasetus 10§

      " on eläimen kunto ja terveydentila sekä hyvinvointi tarkastettava vähintään kerran päivässä ja tarvittaessa useamminkin."

      • Kraksu12

        Tuossa sanotaan eläimen, ei kissan. Ei kissa ole lehmä.
        Koira vaatii enemmän kuin kissa ja sitä on varmasti käytävä katsomassa vähintään kerran päivässä ja se on vietävä lenkille. Kissahan usein jopa viihtyy yksin, nukkuu tuntikausia. K
        amala meteli nousi nyt joillakin vastaajilla tuosta kysymyksestä. Kai kolme kissa on eri asia kuin yksi: ne saattavat vaikka ruveta tappelmaan ja siinä telovat toisiaan, mutta ei nyt yksi kissa ole niin tohelo, että normaalisti kalustetussa asunnossa loukkaisi itsensä.

        Minusta tuo vouhotus menee kyllä liiallisuuksiin. En voisi edes viedä kissani hoitolaan, koska se ei kestä kuljetusta. Kun muutin asunnosta toiseen, kissaparka huusi koko matkan kuljetuslaatikossa ja huusi vielä yölläkin outoa paikkaa, ennen kuin alkoi hiiviskellen tutkia. Hoitolaan vienti olisi sille kauhea shokki.
        Lähden sille matkalle, täytän kupit ja luotan onneeni.


      • 8+3
        Kraksu12 kirjoitti:

        Tuossa sanotaan eläimen, ei kissan. Ei kissa ole lehmä.
        Koira vaatii enemmän kuin kissa ja sitä on varmasti käytävä katsomassa vähintään kerran päivässä ja se on vietävä lenkille. Kissahan usein jopa viihtyy yksin, nukkuu tuntikausia. K
        amala meteli nousi nyt joillakin vastaajilla tuosta kysymyksestä. Kai kolme kissa on eri asia kuin yksi: ne saattavat vaikka ruveta tappelmaan ja siinä telovat toisiaan, mutta ei nyt yksi kissa ole niin tohelo, että normaalisti kalustetussa asunnossa loukkaisi itsensä.

        Minusta tuo vouhotus menee kyllä liiallisuuksiin. En voisi edes viedä kissani hoitolaan, koska se ei kestä kuljetusta. Kun muutin asunnosta toiseen, kissaparka huusi koko matkan kuljetuslaatikossa ja huusi vielä yölläkin outoa paikkaa, ennen kuin alkoi hiiviskellen tutkia. Hoitolaan vienti olisi sille kauhea shokki.
        Lähden sille matkalle, täytän kupit ja luotan onneeni.

        Kissako ei ole eläin?


    • Kraksu12

      Se, joka kirjoitti laista, kerropa, missä sellainen lakipykälä on. Löydän itse tällaisen ja siinä on tulkinnan varaa. Ei siinä sanota, että hiekkalaatikko on tyhjennettävä kaksi kertaa päivässä (meillä kissa ei edes tee sinne asioitaan niin usein) , ja miten tulkitaan riittävän usein?
      5 § Eläinten hoito
      Hoidossa olevaa eläintä ei saa jättää hoidotta tai hylätä. Eläimen on saatava riittävästi sille sopivaa ravintoa, juotavaa ja muuta sen tarvitsemaa hoitoa. Eläimen sairastuessa sen on saatava asianmukaista hoitoa. Eläimen hyvinvointi ja olosuhteet on tarkistettava riittävän usein.

    • Kraksu12

      Nyt löytyi tuo asetus 10, mutta siinä on KISSOJEN kohdalla:
      Kissan pitoon tarkoitettujen tilojen on oltava sellaisia, että kissalla on kuulo- ja näköyhteys pitopaikassa tai sen ympäristössä tapahtuvaan toimintaan sekä mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen.

      Kissan pitopaikassa on oltava sopivia rakenteita tai paikkoja kiipeilyä ja kynsimistä varten. Lisäksi pitopaikassa on oltava hiekkalaatikko tai hiekkalaatikoita taikka muita sopivia tiloja ulostamista ja virtsaamista varten.

      Jos kissoja pidetään vapaana huoneessa tai muussa vastaavassa suurehkossa tilassa, pitopaikassa on täysikasvuista kissaa kohden oltava tilaa vähintään 1 m², kuitenkin siten, että pinta-alan on oltava aina vähintään 5 m².

      Muussa kuin eläinsuojeluasetuksen 22 §:n tarkoittamassa häkissä tai muussa vastaavassa tilassa pinta-alan on oltava vähintään 1,5 m² ja korkeuden vähintään 1,3 m. Jos samassa häkissä tai muussa vastaavassa tilassa pidetään useita kissoja, tilaa on oltava kissaa kohden vähintään 0,7m². Eläinsuojelulain 15 §:n 1 momentissa tarkoitetussa löytöeläinten talteenottopaikassa sekä eläinsuojelulain 24 §:ssä tarkoitetussa eläinten säilytettäväksi tai hoidettavaksi ottamisessa voidaan edellä olevia tilavaatimuksia pienentää silloin, kun säilytettäväksi tai hoidettavaksi ottaminen on lyhytaikaista, kuitenkin enintään 50%:lla.

      Lattian on oltava kiinteäpohjainen.

      Kissaa ei saa pitää paikalleen kytkettynä muutoin kuin tilapäisesti ja lyhytaikaisesti. Tällöin kissan on oltava jatkuvassa valvonnassa.

      Kissan pitopaikassa on eri tasoissa olevia makuualustoja.

      Kissan pitopaikan lämpötila on 15 - 21°C.

      Samassa ryhmässä pidetään enintään 15 aikuista tai 20 kasvavaa kissaa.

      Pentuja käsitellään päivittäin niiden sosiaalistamiseksi ihmiseen.

      --
      Toisaalla löydän asetuksen, jossa on kohta eläimen kunnon tarkistamisesta, mutta se liittyy minusta eläinsuojiin, ei siinä mainita kotikissaa.

    • kisim

      Ei kannata ottaa stressiä siitä lakipykälästä kun sekin varmaan itse keksitty. Nämä keskustelupalstat on aina täynnä provoja ja muita hihhuleita.
      Tottakai kissa pärjää yksin muutaman päivän kunhan ei sitä heitteille jätä ja huolehtii kaikista perustarpeista. Ja ei ketään nyt niin tyhmä ole että eläintensuojeluun ilmottaisi kun ei A)tiedä kuka sinä olet B)halua nolata itseään.
      Jotkut ihmisethän kiduttavatkin eläimiään mm.tämä kissa mikrossa tapaus, ja ei hekään siitä rangaistuksia saaneet.
      Älä ota tosissaan noita provoajia, jätät kissallesi kaikki asiat joita se tarvitsee jokapäiväisessä elämässään ja that's it. :)

      • Kraksu12

        Huhuh, kiitos, että joku täällä on asiallinenkin :)


    • 6+1
      • ---

        Eli tuon mukaan koira ja kissa tulee viedä päivittäin eläinlääkäriin.


      • Huh huh
        --- kirjoitti:

        Eli tuon mukaan koira ja kissa tulee viedä päivittäin eläinlääkäriin.

        Niinkö siinä tosiaankin lukee?


      • ---
        Huh huh kirjoitti:

        Niinkö siinä tosiaankin lukee?

        Niin


      • 7+32
        --- kirjoitti:

        Niin

        Missä kohdin?


      • Kraksu12
        7+32 kirjoitti:

        Missä kohdin?

        Minun käsittääkseni tuossa puhutaan kissoista ym. eläimistä, jotka ovat tarhoissa, huostaanotettuina jne. Siis taas tehdään kärpäsestä härkänen. Kyllä näyttää, että muutamat tänne kirjoittavat ovat ihan kaistapäisiä lemmikkiensä hoitajia. Uskaltavatko he edes käydä ansiotöissä, kun koko ajan on muka juostava tarkistamaan, että onko hiekkalaatikossa märkä läiskä ja vesikupissa vajetta ja onko pikkukulta vaikka aivastaelemassa karvaplloa ulos. Kysyn normaalien ihmisten mielipidettä siitä, mitä arvelisivat kissan kolmen päivän yksinolosta ja saan tuollaisen ryöpyn eläinsuojeluasetuksia niskaani.
        Ihan totta, tuolle nauraisivat jopa katastrofiyhdistyksen tädit. Olen ajoittain sähköpostaillut yhden sellaisen kanssa, ja hän kyllä itsekin lähtee matkoille ihan rauhassa ja kotona käväisee välillä ruokkija. En vain nyt saanut häneen yhteyttä kysyäkseni tuosta muutaman päivän tauosta.


      • kissa on elävä eläin
        Kraksu12 kirjoitti:

        Minun käsittääkseni tuossa puhutaan kissoista ym. eläimistä, jotka ovat tarhoissa, huostaanotettuina jne. Siis taas tehdään kärpäsestä härkänen. Kyllä näyttää, että muutamat tänne kirjoittavat ovat ihan kaistapäisiä lemmikkiensä hoitajia. Uskaltavatko he edes käydä ansiotöissä, kun koko ajan on muka juostava tarkistamaan, että onko hiekkalaatikossa märkä läiskä ja vesikupissa vajetta ja onko pikkukulta vaikka aivastaelemassa karvaplloa ulos. Kysyn normaalien ihmisten mielipidettä siitä, mitä arvelisivat kissan kolmen päivän yksinolosta ja saan tuollaisen ryöpyn eläinsuojeluasetuksia niskaani.
        Ihan totta, tuolle nauraisivat jopa katastrofiyhdistyksen tädit. Olen ajoittain sähköpostaillut yhden sellaisen kanssa, ja hän kyllä itsekin lähtee matkoille ihan rauhassa ja kotona käväisee välillä ruokkija. En vain nyt saanut häneen yhteyttä kysyäkseni tuosta muutaman päivän tauosta.

        Itse asiassa ko. laki kyllä koskee kaikkia eläimiä eikä ainoastaan tarhasellaisia.

        On se vaan kumma että kissojen omistajat ihan väkisin vänkäävät, että on ihan okei jättää kissa yksin kotiin jopa useammaksi päiväksi ilman että kukaan sen luona käy.

        Kissoja todellakin aliarvostetaan kun jopa niiden päivittäinen hoito tuntuu olevan ylivoimaista ja jos tiedossa on matka, jätetään kissa kylmästi yksin kotiin ajatellen että kyllä se pärjää. Entä jos ei pärjääkkään? Hankitaan uusi kissa!

        Katastrofiyhdistyksen tädeistä en tiedä, mutta jos tosiaan on niin että he laiminlyövät kissojen hoitoa ja toimivat lain vastaisesti, on oikea osoite eläinsuojeluvalvoja tai poliisi jolle tehdä ilmoitus.

        Itse olen aktiivisti löytökissatoiminnassa vapaaehtoisena mukana, ja luulen osaavani ohjeet, säännöt ja lainkirjaimen varsin hyvin, sillä niitä olen sitoutunut noudattamaan.

        Kraksu12, kysyppä alueesi eläinsuojeluvalvojalta mielipidettään eläinsuojelulakiin että onko se vain kaistapäisten lemmikkiensä kehitelmä vaan ihan vakavasti meitä kaikkia velvoittava säädös!

        Liian helppoahan se elämä olisi jos saisi noudattaa vain ja ainoastaan niitä ohjeita, sääntöjä ja lainpykäliä jotka itseä miellyttävät.


      • 88+32
        Kraksu12 kirjoitti:

        Minun käsittääkseni tuossa puhutaan kissoista ym. eläimistä, jotka ovat tarhoissa, huostaanotettuina jne. Siis taas tehdään kärpäsestä härkänen. Kyllä näyttää, että muutamat tänne kirjoittavat ovat ihan kaistapäisiä lemmikkiensä hoitajia. Uskaltavatko he edes käydä ansiotöissä, kun koko ajan on muka juostava tarkistamaan, että onko hiekkalaatikossa märkä läiskä ja vesikupissa vajetta ja onko pikkukulta vaikka aivastaelemassa karvaplloa ulos. Kysyn normaalien ihmisten mielipidettä siitä, mitä arvelisivat kissan kolmen päivän yksinolosta ja saan tuollaisen ryöpyn eläinsuojeluasetuksia niskaani.
        Ihan totta, tuolle nauraisivat jopa katastrofiyhdistyksen tädit. Olen ajoittain sähköpostaillut yhden sellaisen kanssa, ja hän kyllä itsekin lähtee matkoille ihan rauhassa ja kotona käväisee välillä ruokkija. En vain nyt saanut häneen yhteyttä kysyäkseni tuosta muutaman päivän tauosta.

        Jaa, jaa.. että kotikissan hyvinvointia ei tarvitse tarkistaa päivittäin? Lehmät, lampaat, koirat, löytöeläimet ym. pitää kyllä hoitaa hyvin ja huolellisesti jopa niiden terveydentila tsekata, mutta kissa.. pah, mitäs siitä!

        Mikä kissasta tekee niin erikoisen ja ennen kaikkea vähäpätöisen että sen voi hyvillä mielin jättää heitteille? Ja jokainen tarkistakoon kuinka eläimen heitteillejättö määritellään ellei sitä oma pieni pää kerro!

        Olet ilmiselvä provo, mutta valitettavasti sinunlaisiasi vastuuttomia ihmisiä on kissojen omistajissa ihan liikaa, sillä edelleenkään niitä ei arvosteta samalla lailla eikä niistä pidetä huolta yhtä hyvin kuin esim. koirista, kaneista tai edes freteistä!

        Ja sitten te trollit dissaatte meitä kissoistamme hyvän huolen pitäviä ihmisiä! Juoksisitte ennemmin vaikka kuuseen!


      • Kraksu12
        kissa on elävä eläin kirjoitti:

        Itse asiassa ko. laki kyllä koskee kaikkia eläimiä eikä ainoastaan tarhasellaisia.

        On se vaan kumma että kissojen omistajat ihan väkisin vänkäävät, että on ihan okei jättää kissa yksin kotiin jopa useammaksi päiväksi ilman että kukaan sen luona käy.

        Kissoja todellakin aliarvostetaan kun jopa niiden päivittäinen hoito tuntuu olevan ylivoimaista ja jos tiedossa on matka, jätetään kissa kylmästi yksin kotiin ajatellen että kyllä se pärjää. Entä jos ei pärjääkkään? Hankitaan uusi kissa!

        Katastrofiyhdistyksen tädeistä en tiedä, mutta jos tosiaan on niin että he laiminlyövät kissojen hoitoa ja toimivat lain vastaisesti, on oikea osoite eläinsuojeluvalvoja tai poliisi jolle tehdä ilmoitus.

        Itse olen aktiivisti löytökissatoiminnassa vapaaehtoisena mukana, ja luulen osaavani ohjeet, säännöt ja lainkirjaimen varsin hyvin, sillä niitä olen sitoutunut noudattamaan.

        Kraksu12, kysyppä alueesi eläinsuojeluvalvojalta mielipidettään eläinsuojelulakiin että onko se vain kaistapäisten lemmikkiensä kehitelmä vaan ihan vakavasti meitä kaikkia velvoittava säädös!

        Liian helppoahan se elämä olisi jos saisi noudattaa vain ja ainoastaan niitä ohjeita, sääntöjä ja lainpykäliä jotka itseä miellyttävät.

        Olet sekopää. Tämä katastrofiyhdistyksen nainen on todella vastuuntuntoinen ihminen. Hänellä on hoidossaan onnellisia kissoja, sen tiedän vierailuiltani. Voin kylölä kysyä eläinsuojeluvalvojalta ja hän sanoo taatusti aivan saman kuin muutkin, että kissa viihtyy hyvin yksinäänkin pidemmän ajan kuin koisa, kunhan vain asunnossa on ruokaa, juomaa ja puuhaa. Minun kissani on töissä ollessani saattanut olla nukkumassa vaikka koko päivän, sen olen huomannut siitä, että ruokakuppi on edelleen täynnä ja tullessani kissa kömpii unisena esille nukkumapaikasta. Eikä suinkaan hylätyn ja stressatun näköisenä, pyydän huomauttaa. Et taida tuntea kissan oikeaa luonnetta lainkaan. Tulee mieleen entinen naapuri, joka paasasi muille kissojen hoidosta ja kuljetti itse kissaa pihamaalla niin lyhyessä narussa, että kissan oli kuljettava jalan vieressä, ei saanut edes yrittää haistelemaan jotain, heti kiskaistiin narusta. Sekö sitä sinun mielestäsi on oikeaa kissan valvontaa?


      • Kraksu12
        88+32 kirjoitti:

        Jaa, jaa.. että kotikissan hyvinvointia ei tarvitse tarkistaa päivittäin? Lehmät, lampaat, koirat, löytöeläimet ym. pitää kyllä hoitaa hyvin ja huolellisesti jopa niiden terveydentila tsekata, mutta kissa.. pah, mitäs siitä!

        Mikä kissasta tekee niin erikoisen ja ennen kaikkea vähäpätöisen että sen voi hyvillä mielin jättää heitteille? Ja jokainen tarkistakoon kuinka eläimen heitteillejättö määritellään ellei sitä oma pieni pää kerro!

        Olet ilmiselvä provo, mutta valitettavasti sinunlaisiasi vastuuttomia ihmisiä on kissojen omistajissa ihan liikaa, sillä edelleenkään niitä ei arvosteta samalla lailla eikä niistä pidetä huolta yhtä hyvin kuin esim. koirista, kaneista tai edes freteistä!

        Ja sitten te trollit dissaatte meitä kissoistamme hyvän huolen pitäviä ihmisiä! Juoksisitte ennemmin vaikka kuuseen!

        Siis jos kissa jää yksikseen turvalliseen asuntoon ruoan ja juoman ääreen, se on heitteillejättöä. Kaikenlaisia kaistapäitä täällä on vouhottamassa.
        Enpä enää viitsi moiselle palstalle palagta. Jatkakaa te lässytystänne.


      • 9+6
        88+32 kirjoitti:

        Jaa, jaa.. että kotikissan hyvinvointia ei tarvitse tarkistaa päivittäin? Lehmät, lampaat, koirat, löytöeläimet ym. pitää kyllä hoitaa hyvin ja huolellisesti jopa niiden terveydentila tsekata, mutta kissa.. pah, mitäs siitä!

        Mikä kissasta tekee niin erikoisen ja ennen kaikkea vähäpätöisen että sen voi hyvillä mielin jättää heitteille? Ja jokainen tarkistakoon kuinka eläimen heitteillejättö määritellään ellei sitä oma pieni pää kerro!

        Olet ilmiselvä provo, mutta valitettavasti sinunlaisiasi vastuuttomia ihmisiä on kissojen omistajissa ihan liikaa, sillä edelleenkään niitä ei arvosteta samalla lailla eikä niistä pidetä huolta yhtä hyvin kuin esim. koirista, kaneista tai edes freteistä!

        Ja sitten te trollit dissaatte meitä kissoistamme hyvän huolen pitäviä ihmisiä! Juoksisitte ennemmin vaikka kuuseen!

        Tuo "hyvä huolenpito" on melko tulkinnanvarainen asia ja kaltaisesi trollit ette näytä hyväksyvän kuin oman tapanne pitää kissoja.

        Jaksan kyllä ihmetellä kaltaistesi viihtymistä tällä palstalla. Teille löytyy useita kissapalstoja, joissa hyväksytään vain teidän tapanne pitää kissoja. Miksi kiduttaa itseään trollaamalla täällä vuodesta toiseen, varsinkin kun se näyttää noin koville ottavan?


      • 876+1
        Kraksu12 kirjoitti:

        Siis jos kissa jää yksikseen turvalliseen asuntoon ruoan ja juoman ääreen, se on heitteillejättöä. Kaikenlaisia kaistapäitä täällä on vouhottamassa.
        Enpä enää viitsi moiselle palstalle palagta. Jatkakaa te lässytystänne.

        Kissan voi toki jättää yksikseen turvalliseen asuntoon jos sillä on tarpeeksi ruokaa ja juomavettä, mutta kyse onkin siitä että kuinka pitkäksi aikaa. Vuorokausi eli yönseutu on ok, mutta jos kissa joutuu olemaan yksin kahdenkin yön yli, niin silloin mielestäni vastuullista on tosiaankin pyytää että joku kävisi kissan ruokkimassa, vaihtamassa juomaveden, puhdistamassa hiekkalaatikon ja tietenkin tsekkaamassa että se voi hyvin.

        Älä hyvä ihminen tuomitse lässytykseksi sitä jos jotkut eivät yhdy kantaasi että on ok pitää kissaa yksin asunnossa pitempiä aikoja. Jos kysyy neuvoa ja mielipiteitä, niin ne on sitten pystyttävä ottamaan vastaan vaikka eivät toivotunlaisia olisikaan.

        Lakiasiat ovat sitten asia erikseen, mutta eiköhän ne ole tarkoitettu noudatettavaksi, ja eläinsuojelulait nyt eivät missään nimessä ole tehty omistajien kiusaksi vaan turvaamaan ja suojelemaan eläintä. Miksi niitä on niin vaikea noudattaa?


    • Kraksu12

      Vielä lisäisin, että jos olisin se eläintenrääkkääjä ja edesvastuuton, joksi te kukkahattutädit minut leimaatte, en olisi tänne palstalle tullut edes kysymään mitään.

      • 9+8

        Tällä'iseltä palstalta on muutenkaan turha selvää asiaa kysellä. Tietenkin kissan voi jättää kunhan sillä on ruokaa, juotavaa ja hiekkalaatikoita tarpeeksi. Tuollaisten nipottajien kommentit voi jättää omaan arvottomuuteensa.


      • 65+2
        9+8 kirjoitti:

        Tällä'iseltä palstalta on muutenkaan turha selvää asiaa kysellä. Tietenkin kissan voi jättää kunhan sillä on ruokaa, juotavaa ja hiekkalaatikoita tarpeeksi. Tuollaisten nipottajien kommentit voi jättää omaan arvottomuuteensa.

        Mikä viisas sinä 9 8 olet sanomaan että kissan voi jättää yksin kolmeksi päiväksi ilman että sitä käy kukaan hoitamassa? Kuka antaa sinulle tuon auktoriteetin kun lainlaatijat ja eläinsuojeluväki on ihan toista mieltä?

        Takaatko sinä että kissa ei kuse ja pasko lattialle kun hiekkalaatikkonsa on siivoamatta? Takaatko sinä että kissa ei sairastu tai telo itseään yksinolonsa aikana? Takaatko sinä että kissan ruoka riittää ja vesi pysyy kupissa tuoreena? Takaatko sinä jne. jne. jne?

        Miksi luulet eläinsuojelulakeja tehtävän? No siksi että tuollaiset riemuidiootitkin tajuaisivat kuinka kissaa tulee pitää ja kuinka sitä hoitaa. Harmi vain että kaikilla ei ole lukutaidon lisänä luetun ymmärrystä tai edes inhimillisyyttä!


    • 9+9

      Ihan kuule omasta kokemuksesta asiaa kommentoin. Yhteen aikaan oli sellainen tilanne, että lähdin säännöllisesti torstaisin reisuun ja sunnuntai-iltana palasin takaisin. Kissa pärjäsi mainiosti, mitä nyt oli palattuani huomattavasti tavallista innokkaammin puskemassa ja syliin änkeämässä.

      Tuo muu lässytys oli taas niin lapsellista etten siihen ota kantaa.

      • ;)))))))))))))))

        Mikä todistettua, eli olet palstan vakiotrolli!

        Sanamuodosta sut eroittaa ja trollaat asiasta jos toisesta.


      • 8+5
        ;))))))))))))))) kirjoitti:

        Mikä todistettua, eli olet palstan vakiotrolli!

        Sanamuodosta sut eroittaa ja trollaat asiasta jos toisesta.

        Voi sisäkissa sentään miten mäntti osaatkaan olla. :D Kirmaat palstalta toiselle kirkuen TROLLI; TROLLI kun jonkun ajatukset eriävät omistasi. :D


      • ifyauwUFUjj
        8+5 kirjoitti:

        Voi sisäkissa sentään miten mäntti osaatkaan olla. :D Kirmaat palstalta toiselle kirkuen TROLLI; TROLLI kun jonkun ajatukset eriävät omistasi. :D

        "Tuo muu lässytys oli taas niin lapsellista etten siihen ota kantaa. "


      • 9+1
        8+5 kirjoitti:

        Voi sisäkissa sentään miten mäntti osaatkaan olla. :D Kirmaat palstalta toiselle kirkuen TROLLI; TROLLI kun jonkun ajatukset eriävät omistasi. :D

        Sinähän sen tiedät kun itse provoilet jokaisella palstalla :D

        Ja nyt lähdetään kissan kanssa valjaskävelylle keväiseen luontoon!


    • Kraksu12

      Enpä olisi enää viitsinyt tänne kirjoittaa, mutta kirjoitanpa ihan kiusallani. Lähden sille muutaman päivän matkalle, varaan kissalle ruokaa ja juomaa tarpeeksi. Niille, jotka ovat täällä suuna päänä huutamassa vastuuttomille ihmisille, jotka ottavat ihan vain tilapäisestä oikusta kissan ja lähtevät sitten huvimatkoille ja jättävät kissansa heitteille, koska aina voi ottaa uuden, jos entinen kuolee nälkään tai ikävään, voin kertoa, että itse en kissaa aikoinaan ottanut vaan entinen asuinkumppani, joka olosuhteiden pakosta ei sitä enää voi pitää. Tämä matka on ensimmäinen sen viime vuoden alussa tekemäni matkan jälkeen ja todella tarvitsemani ja vihdoinkin mahdollinen. Kissani on rauhallinen itsekseen elelijä, joka usein ei edes kiinnittänyt huomiota siihen, olinko kotona vai lähtenyt töihin päiväksi. Nyt olen eläkkeellä. En siis ole vastuuton huithapeli, niin kuin muutamat täällä huutajat näyttävät uskovan. Kun kirjoitin kyselläkseni ihmisten kokemuksia, en tosiaan odottanut moista loanheittoa vaan asiallisia ehdotuksia.

      • Rafkis_11

        Hyvää reissua ja annahan paljon pusuja ja rapsutuksia kissallesi palattuasi!

        "Hymyillen keskustelua sivusta seurannut" :D


      • buah-hah-hah-haa

        Että ihan eläkeläinen?

        Luulisi sitten aikuisen ihmisen ymmärtävän olla vetämättä kikherneitä nenään jos palstalle ilmestyy myös ei toivotunlaisia viestejä.

        Sorry vanhus, emme voi päätäsi silittää ja nyökytellä jos aiot jättää kissasi yksin ilman että kukaan tulee sitä katsomaan.

        Eikö mukamas eläkeläisten yhdistyksestä, mummojen jumppakerhosta tai edes viriilipappojen pajunpudontaklubista löytynyt yhtään vapaaehtoista joka olisi käynyt kissaasi katsomassa edes kerran päivässä?

        Älä hei viitti..


      • 8+87

        Kivaa matkaa! Hyvin se kissa pärjää ja saithan täältä asiallisiakin kommentteja. Noista parista kiihkoilijoista ei kannata välittää. Heillä kun ei ole kissan lisäksi muuta elämää, niin hommat ovat heillä menneet vähän hysteerisiksi.


      • 29+7
        8+87 kirjoitti:

        Kivaa matkaa! Hyvin se kissa pärjää ja saithan täältä asiallisiakin kommentteja. Noista parista kiihkoilijoista ei kannata välittää. Heillä kun ei ole kissan lisäksi muuta elämää, niin hommat ovat heillä menneet vähän hysteerisiksi.

        Kivaa matkaa. Jos kerta 8 87 takaa että kissa pärjää niin ei syytä huoleen. Hän kuitenkin kun on kissamaailman ja tämän palstan johtava auktoriteetti joka tietää kaiken, osaa kaiken ja hänen kirjoituksensa ei ole mutua!

        Viis ihnimillisyydestä, laeista, suosituksista ja terveestä maalaisjärjestä jos toisessa vaakakupissa on kiihkoilemattoman 8 87 kirjoitus. Hänellä kun on muutakin elämää kuin notkua kissapalstalla, siitäkin huolimatta että hän on täällä aina provoilemassa.


      • 74o043+8
        29+7 kirjoitti:

        Kivaa matkaa. Jos kerta 8 87 takaa että kissa pärjää niin ei syytä huoleen. Hän kuitenkin kun on kissamaailman ja tämän palstan johtava auktoriteetti joka tietää kaiken, osaa kaiken ja hänen kirjoituksensa ei ole mutua!

        Viis ihnimillisyydestä, laeista, suosituksista ja terveestä maalaisjärjestä jos toisessa vaakakupissa on kiihkoilemattoman 8 87 kirjoitus. Hänellä kun on muutakin elämää kuin notkua kissapalstalla, siitäkin huolimatta että hän on täällä aina provoilemassa.

        Ymmärrän harmistuksesi kun provoilusi valui tälläkin kertaa tyhjään.


      • 5+5
        74o043+8 kirjoitti:

        Ymmärrän harmistuksesi kun provoilusi valui tälläkin kertaa tyhjään.

        Ota mussukka lakikirja käteen ja katso mitä siellä lukee eläinsuojelulain kohdalla, ja tutustu myös EU:n lemmikkieläinsäädökseen.

        Jos osaat lukea ja jopa ymmärrät lukemasi huomaat, että provoilua täällä on harrastaneet nimenomaan he (tai hän) jotka puolustaa kissan yksin jättämistä useamman päivän ajaksi.

        Menisit välillä aikuisten palstalle provoilemaan tai vaikkapa koiramaisiin pulinoihin. Sieltä saisitkin ihan toisenlaisen vastuksen kuin lemmikkipalstan kirjoittajista joista suurin osa on varmasti hyvinkin nuoria.


      • 4503+34
        5+5 kirjoitti:

        Ota mussukka lakikirja käteen ja katso mitä siellä lukee eläinsuojelulain kohdalla, ja tutustu myös EU:n lemmikkieläinsäädökseen.

        Jos osaat lukea ja jopa ymmärrät lukemasi huomaat, että provoilua täällä on harrastaneet nimenomaan he (tai hän) jotka puolustaa kissan yksin jättämistä useamman päivän ajaksi.

        Menisit välillä aikuisten palstalle provoilemaan tai vaikkapa koiramaisiin pulinoihin. Sieltä saisitkin ihan toisenlaisen vastuksen kuin lemmikkipalstan kirjoittajista joista suurin osa on varmasti hyvinkin nuoria.

        Ei se lakikirja muuta sitä asiaa, että kissa pärjää vallan mainiosti useamman päivän yksin. Siitä pärjäämisestä löytyy ihan omakohtaisia kokemuksia.

        Se pulinoiden meininki on kuin luotu sinulle, joten en seuraa jäljissäsi sinne. Saat minun puolestani provoilla siellä ilman minua. Täällä provoiluihisi puutun.


      • 7+2
        4503+34 kirjoitti:

        Ei se lakikirja muuta sitä asiaa, että kissa pärjää vallan mainiosti useamman päivän yksin. Siitä pärjäämisestä löytyy ihan omakohtaisia kokemuksia.

        Se pulinoiden meininki on kuin luotu sinulle, joten en seuraa jäljissäsi sinne. Saat minun puolestani provoilla siellä ilman minua. Täällä provoiluihisi puutun.

        Olet siis ammattihäirikkö kun kerran tiedät millaista menoa pulinoissa on :DD


      • Kraksu12
        buah-hah-hah-haa kirjoitti:

        Että ihan eläkeläinen?

        Luulisi sitten aikuisen ihmisen ymmärtävän olla vetämättä kikherneitä nenään jos palstalle ilmestyy myös ei toivotunlaisia viestejä.

        Sorry vanhus, emme voi päätäsi silittää ja nyökytellä jos aiot jättää kissasi yksin ilman että kukaan tulee sitä katsomaan.

        Eikö mukamas eläkeläisten yhdistyksestä, mummojen jumppakerhosta tai edes viriilipappojen pajunpudontaklubista löytynyt yhtään vapaaehtoista joka olisi käynyt kissaasi katsomassa edes kerran päivässä?

        Älä hei viitti..

        Mainitsin eläkkeellä olon, koska joistakin kommenteista näkyi, että minua luullaan joksikin keskenkasvuiseksi, joka otti kisaan huvikseen ja kyllästyi. Taidat itse olla keskenkasvuinen. Eivät kaikki eläkkeellä olijat mummukerhoissa notku. Kasva aikuseksi.


      • jsauf9WUIfäwFEGHS
        Kraksu12 kirjoitti:

        Mainitsin eläkkeellä olon, koska joistakin kommenteista näkyi, että minua luullaan joksikin keskenkasvuiseksi, joka otti kisaan huvikseen ja kyllästyi. Taidat itse olla keskenkasvuinen. Eivät kaikki eläkkeellä olijat mummukerhoissa notku. Kasva aikuseksi.

        Kirjoitustyylisi kertoo kyllä ihan muuta.

        Mikä on ikäsi?


    • Kraksu12

      Tämän kaiken vouhotuksen jälkeen voin kertoa, että lähdin matkalle. Kun palasin neljä päivää poissa oltuani, minua tervehti rauhallinen hyväntuulinen kissa. Ruokaa oli syöty tasaisesti, sitä olisi jäljellä ollut vielä pariksikin päiväksi. Hiekkalaatikon, aika kookkaan mallin, hiekan vaihdoin juuri ennen lähtöäni eikä sekään ollut kauheassa kunnossa. Vettä oli runsaasti jäljellä myös. Kissa oli kuin se olisi ajatellut minun olleen vain päivön verran poissa.

    • jussin mamma

      HYVÄ NIIN. Itse kun jätän kissan yksin kotiin, varaan sille vessaan 3 hiekkalaatikkoa, vaikka katti käyttää tarhassa samaa astiaa viikonkin siivoomatta, ei siis ole kranttu ollenkaan. tkee siis mieluummin pökäileseen laatikkoonkuin sahajauhokasaan tai avoimeen neliön hiekkalaatikkoon tai kukkapenkkiin, tai talvella koko 100 neliön hankeen
      ruokaa jätän vain pienen kipon ja toisen märkäruokaa, koska naapuri käy päivittäin ja kahdestikin päivässä, huvikseen kissaa katsomassa. Jos jättäisin yksin niin varaisinpuoli litraa raksuja vuorokautta kohti ja märkäruokaa yhdeksi kerraksi, ja koirille tarkoitettuja savuluita järsittäväksi, tykkää leikkiä niillä, sekä pahvilaatikon ja männynkäpyjä leluksi. Kesöllä matkustetaessa jäisi olkkarin ikkuna raolleen ja kissalle vapaa pääsy tarhaansa. Vettä panisin pariin pesuvatiin.

    • tilapäinen kävijä

      Tulipahan tätä viestiketjua lukiessa ttodettua, ettei tällä palstalla kenenkään kannata asioista kysellä, koska valtaosa palstoilla kirjoittajista on ihan vain häiriköitä, jotka kuluttavat päiväänsä kirjoittelemalla, mitä sattuu. kokonaan asian vierestä, kunhan vain naputtelevat vaikka kirosanoja jos ei muuta.Ja sitten on niitä, jotka alkavat heti haukkua ja rähinöidä, niin kuin tälläkin palstalla, kun ihminen kysyy, voisiko jättää kissan pariksi päiväksi yksin: heti esille pomppaa eläinsuojelulakeja siteeraavia tätejä ihan kuin tuo kysyjä olisi ilmoittanut jättäneensä kissan yksin ja huitelevansa jossain ulkomailla viikkokausia. Voivoi, ei kai kissan vierssä tarvitse joka minuutti istua: ettei tekään lakeja toistelevat voi sitä tehdä, on teilläkin työssäkäyntiä ja kaupassa käyntiä ja tuskin te hoitolaan kissaa kuskaatte, jos olette päivän poissa.
      Näyttää joukossa olevan ihan muutama asiallisesti kysymykseen vastaava ja omista kokemuksistaan kertova, kuten tuo viimeinen kirjoittaja.

      • 0+1

        Haluatko siis jatkaa tappelua? Keksi oma provo!


      • 9+5
        0+1 kirjoitti:

        Haluatko siis jatkaa tappelua? Keksi oma provo!

        Sinähän sitä näytät haluavan. Edellinen kirjoittaja kirjoitti täyttä asiaa.


    • Koko1234

      Kissan voi jattaa yksin paivaksi ja ehka yon yli jos ruokaa, vetta ja vessa on kunnossa. Kaksi paivaa on jo liian pitka aika kissan olla aivan yksin. Silloin pitaa sopia etta joku KAY katsomassa kissaa. Jopa 15 min on parempi kuin ei mitaan.

      Jos kissa selviaa hengissa siita etta omistaja jattaa sen yksin ilman minkaanlaista valvontaa kotiin 2 viikoksi ei se tarkoita etta niin pitaisi tehda. Selkeasti hyvinvoinnin ja kuoleman valilla on monia eri hyvin voinnin tasoja. Kyllahan lapsikin SELVIAA jos sen jattaa huoneeseen viikoksi ja muroja ja vetta runsaasti johonkin nurkkaan. Olisiko tama ok? Ei tietenkaan. Mustavalkoisuus ei auta kissaa joka on elava tunteva olio, sinun halustasi jakamassa kotiasi.

      • juu juu

        Uskottavuutesi rippeet romahti kun aloit vertaamaan ihmislasta kissaan.


    • Olen itsekkin jättänyt kissani pariksi päivää kotiin erään reissuni takia joskus kauan sitte kun en viitsinyt vaivata ketään ruokkimaan niin hyvin pärjäsivät kun laitoin tavalliselle ruokalautaselle tarpeeks paljon ruokaa ja paljon vettä sekä raksuja,olivat toiosin syöneet lautasen tyhjäksi.

      • Kissahuolia

        Hei!

        Mitäs sanotte tähän: Kämppikseni pitää kissaansa jatkuvasti yksinään, yleensä n. 3, jopa 4 vuorokautta viikossa. Kissalla on ilmeisesti ruokaa, mutta se naukuu surkeasti melkein joka kerta kun menen keittiöön, erityisesti pimeän tullen. Kämppikseni huoneen ovi on lukittuna, ja kissa on siis yksin pimeässä nämä 3-4 vrk, verhotkin taitaa olla kiinni, niin että mitään virikkeitä sillä ei ole. En tiedä, pitäisikö minun ilmoittaa asiasta eläinsuojeluun tai vuokranantajalle. Kämppikseni kanssa en voi ottaa asiaa puheeksi, sillä hän ei "näyttäydy" eli siis käytä yhteistä keittiötämme. Toisaalta muualle ilmoittaminen on riskialtista, siitä voi seurata jonkinlaiset "kostotoimenpiteet"... Tovottavasti joku osaisi sanoa mitä tämän asian kanssa pitää tehdä. Olen jo kysynyt asiasta paikalliselta eläinsuojeluneuvojalta, mutta vastausta ei ole tullut. Koko asia painostaa minua todella pahasti, en pysty edes kunnolla keskittymään opintoihini. :(


      • Maukusti
        Kissahuolia kirjoitti:

        Hei!

        Mitäs sanotte tähän: Kämppikseni pitää kissaansa jatkuvasti yksinään, yleensä n. 3, jopa 4 vuorokautta viikossa. Kissalla on ilmeisesti ruokaa, mutta se naukuu surkeasti melkein joka kerta kun menen keittiöön, erityisesti pimeän tullen. Kämppikseni huoneen ovi on lukittuna, ja kissa on siis yksin pimeässä nämä 3-4 vrk, verhotkin taitaa olla kiinni, niin että mitään virikkeitä sillä ei ole. En tiedä, pitäisikö minun ilmoittaa asiasta eläinsuojeluun tai vuokranantajalle. Kämppikseni kanssa en voi ottaa asiaa puheeksi, sillä hän ei "näyttäydy" eli siis käytä yhteistä keittiötämme. Toisaalta muualle ilmoittaminen on riskialtista, siitä voi seurata jonkinlaiset "kostotoimenpiteet"... Tovottavasti joku osaisi sanoa mitä tämän asian kanssa pitää tehdä. Olen jo kysynyt asiasta paikalliselta eläinsuojeluneuvojalta, mutta vastausta ei ole tullut. Koko asia painostaa minua todella pahasti, en pysty edes kunnolla keskittymään opintoihini. :(

        Tuo ei ole todellakaan oikeata meininkiä. Kissa selvästikin kärsii. Tuo on jo ehdottomasti liian pitkä aika kissan olla yksinään. Voisitkohan mitenkään ottaa asian puheeksi tuon kämppiksesi kanssa ja kertoa, kuinka asia häiritsee Sinua? Jollekin tuosta pitäisi ehdottomasti ilmoittaa, jos kämppis ei välitä tuon taivaallista, vaikkapa sitten sille vuokranantajalle, kunhan jollekin edes. Melko kiusalliseen ja hankalaan tilanteeseen olet joutunut. Harmi ettei Suomessa ole eläinpoliisia, kuten amerikoissa. Sellaista nyt tarvittaisiin, sillä tuskinpa tavan poliisitkaan näihin puuttautuu. Paikallinen Eläinsuojeluyhdistys voisi olla yksi paikka, mistä voisi tiedustella, siellähän on asiansa osaavia henkilöitä, jos tuo eläinsuojeluvalvoja on liian työllistetty omiin hommiinsa. Hienoa, että sillä kisulilla on edes yksi ihminen, joka siitä välittää aidosti. Tsemppiä Sinulle ja jaksamista niihin opintoihinkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2024
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1730
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1167
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      2
      1134
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      132
      1078
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      976
    Aihe