pennun kummalliset ja heikot takajalat

asfhrhb

olin äsken lenkillä kääpiöpinserini kanssa ja vastaan tuli n. puoli vuotias saksanpaimenkoiran pentu. koiramme jäivät haistelemaan ja vähän leikkimään ja huomasin, että pennun takajalat olivat TODELLA kummalliset. koiran "polvet" (en tiedä onko koirilla polvia, mutta taitoskohdat mitkä nyt ovatkaan) osuivat lähes koko ajan yhteen ja muuten jalat olivat todella huterat ja ns. tärisivät ja näytti kuin ne kohta pettäisivät.
en tiedä saksanpaimenkoirista paljoa, mutta olen kuullut että jalostuksen takia niiden takakroppa ei meinaa enää jaksaa kantaa yläkroppaa. kysyin koiran omistajalta, ihan täysin ystävällisesti ja mielenkiinnosta kuuluuko koiran jalkojen olla tuollaset, onko se normaalia pentuvaiheessa vai mistä on kyse. omistaja suuttui selkeästi ja tiuskaisi, että pidä huoli oman koirasi jaloista ja mumisi jotain kääpiöpinsereiden tavasta räksyttää ja lähti pois.
omistaja otti siis selvästi kysymykseni hyvin henkilökohtaisesti ja vaikka oma koirani ei pentujen leikin aikana päästänyt ääntäkään oli se yhtäkkiä turhasta räksyttäjä.

Itselläni jäi nyt vaivaamaan, että ovatko nuo koiran jalat normaalit saksanpaimenkoiralle vai voiko kyse olla jostakin vaivasta? jalat näyttivät välillä selvästi haittaavan koiraa ja se meinasi kompuroida niiden takia useasti!
toivottavasti jaksoitte lukea ja luultavasti paremmin tietävinä osaatte kertoa mistä oli kyse!

10

3275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reee

      Mitä ilmeisimmin tarkotat kintereiden yhteenosumista ja ylikulmautuneita takaraajoja. Eli kun kulmauksia on liikaa niin ei tarvi jalkojen olla kovinkaan paljon vinot niin kintereet osuvat yhteen. Ei ole todellakaan normaalia edes pentuvaiheessa. Ylikulmautunut koira on kömpelö niin kuin itsekin totesit. Ongelmaa esiintyy lähinnä näyttelylinjaisilla, koska näyttelyissä palkitaan voimakkaasti kulmautuneita äärityypin koiria, siis sellaisia joita muilla roduilla pidettäisiin ylikulmautuneina, eivätkä tuomarit sijoituksia antaessaan rankaise ei-suorasta takaosasta juuri ollenkaan.

    • rääkkäystäjo

      Se on jalostuksen tulos,pihtikinttuissuutta esiintyy paljon..
      Se on todella säälittävää ja ikävää koiralle,vaikeuttaa sitä liikkumasta normaalisti.
      Arkaan paikkaan näköjään kysymyksesi sattui,taitaa murehtia sakun omistaja itsekkin holtittomia takasia,surullista että jalostus menee tuohon pisteeseen :(

    • olisitutkittavapian

      Voihan olla, että pennulla on jo paha lonkkavika,ei kuulosta noin heikot jalat ollenkaan normaalille... Toivottavasti omistaja ottaa koiran jalkojen terveydentilasta selvää.

      • Akdjgktl

        Mulla niin säälittää kyseinen pentu, että ajattelin jopa että menen huomenna samalle seudulle pyörimään ja toivon törmääväni omistajaan ja haukkujenkin uhalla varmistan, että koira saa hoitoa. Tekee pahaa ajatellakkin koiraparkaa kun liikkeet näyttivät niin hankalilta:s


    • Gallo

      Kasvavan saksanpaimenkoiran pennun takapää on normaalistikin löysä. Nivelrikko- tai lonkkavika diagnoosia ei voi mennä tekemään ilman asianmukaista rtg-tutkimusta ja ammattitaitoista kuvien tulkintaa.
      Miten ajattelit "Akdjgktl" varmistaa, että koira saa hoitoa??? Voi hyvänen aika....

      • olisitutkittavapian

        Tuli tuossa mieleen kaverini, jonka koiralla ei ollut lonkkamaljoja ollenkaan..
        Oli ihan onneton reppana niiden takastensa kanssa,aivan ihan koira muuten :(
        Ehkä pennun jalat voi olla terveetkin ,mutta voi niissä olla yhtä varmasti jotain vikaakin.
        On omistajan asia huolehtia koirastaan,ei kannata mennä siitä sanomaan.


    • ++++++

      Jos jalat on holtittomat ja tärisee seisoessa,jotain on luultavasti pielessä...

      • 12+18

        Oisko selkäydinrappeuma?


    • käpäläinen

      no on täälläkin kaikenlaista väkeä! Minä menisin ainakin kysymään saako koira hoitoa, silläkin uhalla että omistaja suuttuu. Suuttukoon vaan, mutta eläinrääkkäystapauksia on muutenkin ihan liikaa ja tällä tavalla niihinkään ei puututa jos ihmiset vaan hyssyttelee asiaa ja käskee olemaan sekaantumatta! Hävetkää!
      Minä olen ainakin sekaantunut, ja sillä menestyksellä että koiria on haettu pois huonoista oloista ja ovat saaneet paremman kodin. Tässä ei varmastikaan tai ehkä(? )ole kyse eläinrääkkäyksestä, mutta mistäs sitä tietää. Voihan olla että koira on oiekasti pahassa jamassa ja omistaja ei ole vienyt sitä lääkäriin.
      Kysy ihmeessä omistajlta uudestaan ja sano ettet tarkoita mitään pahaa, vaan kysyt kun et tiedä.

    • Anonyymi

      Voihan sitä kysyä. Todennäköisesti kehitysvaihe, mutta ei mitenkään kiva asia tietenkään, että koirien jalostus on tämänkin rodun osalta mennyt tuohon.

      Tärinä tuossa ehkä eniten ihmetyttää.. Oliko pentu lihakseton? Tämän takia kasvavan pennun ensijainen liikuntamuoto on _omaehtoinen liikunta_ vapaana pehmeillä alustoilla, EI taluttimessa kovilla alustoilla. Tuokin koira jos olisi saanut asianmukaista liikuntaa joka päivä tuskin olisi jalat somussa vapiseva pikkuinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe