Toimeentulotukea polkupyöriin

Mamujen polkupyörät

Tässä sosiaalityöntekijöille ja toimeentulotuen asiakkaille hyvää tekstiä siitä, mihin kukkahattutädit, mamuhalaajat ja vallitseva mamutusbuumi on maamme vienyt:

Maahanmuuton hinta

Suomi ja suomalaiset elävät rankasti yli varojen. Velkaannumme miljarditolkulla joka vuosi. Kansantalous on yksinkertaista. Ei sen ymmärtämiseen tarvita kansantaloustieteen professuuria.

Katteettomia lupauksia kansalaisille ei pidä antaa. Kenenkään ei pidä elää yli varojensa. Jos tulot eivät riitä, on menoja vähennettävä.

Neljä polkupyörää

"Näitä pohdin kun olin heinäkuussa Mikkelissä asioilla. Paikalle tuli neljä eri-ikäistä, selvästi saman perheen lasta, jotka oli helppo tunnistaa tiettyyn kansanryhmään kuuluvaksi.

Jokaisella oli monivaihteiset, uudet polkupyörät. Pyörien hankinnasta ei voinut olla viikkoakaan, koska ne hohtivat uutuuttaan. Pistin pyörien merkit mieleen ja tarkistin netistä: kunkin hinta on yli 500 euroa. Kukaan suomalainen hyvätuloinenkaan ei ostaisi kerralla 2000 eurolla polkupyöriä alaikäisille lapsilleen, joten pidin tätä todisteena siitä, että nämä on maksettu harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta.

Jos joku muuta väittää, osoittakoon sen. Kansalaisia ei pidä pitää tyhmänä: totta kai oman taloutemme kautta pystymme ymmärtämään elämän ilmiöitä.

Yhteiskunta tukee toki syrjäytyneiden tai syrjäytymisvaaran uhan alla olevia suomalaisia lapsia myös polkupyörähankinnoilla. Minulle näytettiin ostolappu, jossa pyörän hinnaksi oli merkitty 100 euroa. Sillä saakin kirpputorilta jo hyvän polkupyörän.

Onkohan polkupyörissä uskonnollinen sääntö, jonka mukaan perheen nuorempi poika ei voi ajaa samalla pyörällä, jossa perheen tyttö on jo istunut. Lastenvaunuissa tällainen sääntö on, mikä johtaa moniin turhiin vaunuhankintoihin. "

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2011/08/25/rasismi-ja-nelja-polkupyoraa/

Harmittaako olla suomalainen köyhä? Jos olisit luku- ja kirjoitustaidoton Somali, saisit harkinnanvaraisen toimeentulotuen avulla paljon enemmän tukea kuin perinteinen kantaväestön edustaja.

Entä, saatko sinä - suomalainen köyhälistön edustaja - oman siivoojan kotiisi? Ai, et saa, no mamuilla tämäkin onnistuu:

"Toisessa maahanmuuttajaperheessä suomalainen kodinhoitaja käy siivoamassa kun äiti ei kuulemma jaksa. Perheen miehet löhöävät samaan aikaan sohvillaan, kun hän siivoaa. Mieshän ei voi tehdä naisten töitä, vaikka tasa-arvoiseen Suomeen onkin tullut."

Kannattaa muutenkin lukea Pauli Vahteran blogi, saattaa muutama silmä avautua sen johdosta.

12

2751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vitivalkoinensuomala

      Jo 10v sitten kaverini äiti kertoi (sosiaalitantta),että polkupyöriin myönnettiin mamu-perheille rahaa.Summaa en muista,mutta muistelisin sen olleen aika iso.

      Itse olen hakenut kolmelle lapselleni rahaa Mannerheimin lastensuojeluliiton liikuntaharrastukseen (1krt/vko 80€/kausi) eikä rahaa tippunut.

      Polkupyöriin olen hakenut avustusta 50e/pyörä.Ei ole tippunut.

      Aina päätöksen lopussa lukee sama virsi:

      "..asiakkaan velvollisuuteen kuuluu huolehtia itse lasten elatuksesta ja kustantaa tarvittavat harrastusmenot sekä harrastustarvikkeet. Hakijaa kehotetaan menemään töihin."

      Kyllähän sitä menee heti kun työtä saa.Siihen asti on oltava työtön.

      • olemme me saaneet

        Kyllä me, ihan suomalaiset, olemme saaneet pyöräavustuksia sosiaalitoimesta useampaan otteeseen. Lapsi kun kasvaa eikä sama pyörä kauan mene. Se ei riitä että hakee, vaan perustelut pitää olla, jotka menevät läpi. Tarveharkintana voidaan myöntää.Kaikessa mitä haet, pitää perustelujen olla hyvät. Tässä ei tasa-arvo tunneta. Toiset osaa toiset ei.


      • Anonyymi
        olemme me saaneet kirjoitti:

        Kyllä me, ihan suomalaiset, olemme saaneet pyöräavustuksia sosiaalitoimesta useampaan otteeseen. Lapsi kun kasvaa eikä sama pyörä kauan mene. Se ei riitä että hakee, vaan perustelut pitää olla, jotka menevät läpi. Tarveharkintana voidaan myöntää.Kaikessa mitä haet, pitää perustelujen olla hyvät. Tässä ei tasa-arvo tunneta. Toiset osaa toiset ei.

        120€ on Max summa jonka voi polkupyörään saada lapselle ja 20€ kypärään. Noi summat saa siis maksimissaan. Lisäksi perustelut on oltava hyvät. Mut tiedän itsekkin et noita summia varmaan on venytelty.
        Itse jos saisin 120€ polkupyörään sossusta niin sillä rahalla saa tosiaan jo huippu hyvän pyörän. Aion kokeilla perusteluina terveyden ylläpitäminen, ja kauppoihin on pitkä matka ja tulot niin vähäiset et en pysty itse sitä kustantamaan. SaaS nähä miten käy


    • NISHIKI-fanit

      Anteeksi vaan. Meidän perheessä on kolme lasta ja olen yh. Muutama vuosi sitten uusimme pyörät koko perheelle yhdellä kertaa. Voi sanoa että hinnaksi tuli enemmän kuin tuo 2000 €. Nishikit kun piti saada. Luotolla maksoin. Olin silloin työtön ja sain toimeentulotukea. Miksi muka köyhä ei voi ostaa kerralla kallista? Jos on luottotiedot ok ja luottokortteja voi maksut tasata moneksikin vuodeksi. Aivan samalla lailla lun ei köyhätkin.

      • häh?

        Miten luku- ja kirjoitustaidoton, sekä tt-tuella oleva somali voi saada luottokortin jonka luottoraja on 2000€?


      • sossu innovoi
        häh? kirjoitti:

        Miten luku- ja kirjoitustaidoton, sekä tt-tuella oleva somali voi saada luottokortin jonka luottoraja on 2000€?

        Ehkä se luottokortti otetaan sossun nimiin ja somaliperheen kaikille jäsenille annetaan omat rinnakkaiskortit. LOL.


    • fasisti-nikit

      Niin ja kaikkia muutakin kivaa olette ostaneet: kahden tonnin kannettavasta mopoautoon.

    • Sain jo

      Hobby Hallista saa myös somput ja muut velaksi jos luottotiedot kunnossa. Ei työssä tarvitse olla. Ja mitä polkupyöriin tulee se on harkinnanvarainen tuki. Eli jos olet saanut vaikkapa viime vuonna pyörään tukea et saa sitä nyt. Hinta aikuisella 150euroa tuki. Että siitä vaan rulailemaan!!

    • 8

      """Ja mitä polkupyöriin tulee se on harkinnanvarainen tuki. Eli jos olet saanut vaikkapa viime vuonna pyörään tukea et saa sitä nyt. Hinta aikuisella 150euroa tuki. Että siitä vaan rulailemaan!!""

      Niin ja jos et ole saanut sitä viime vuonna, niin et saa sitä nytkään.

    • Anonyymi

      Varmaan riippuu kunnasta, mikä harkinnanvaraista myöntää. Kelahan ei harkinnanvaraista myönnä. Mene siis raivoamaan ihan sinne kyläsi sosiaalitoimistoon.

    • Anonyymi

      Saako kelasta valkoinen kantasuomalainen 60v mies polkupyörään tukea.

    • Anonyymi

      Kelan asumistuet menee asuntosijoittajille joka omistaa 100 asuntoa. Ne on liikkeen nimissä eikä maksa veroa kun ostaa kelan tuloille uusia asuntoja. Politiikot on ulalla ja tukemassa kieroa käytäntöä.
      Sairasta touhua.
      Maahanmuuttaja bises on kannattavaa kuka sitä tekee, maksaja on koko ajan piikki auki. Ne kuuluu liikesalaisuuksien suojaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2462
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2257
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1837
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1094
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe