Rajoituksista

matkaaja

Olen ihan pihalla näistä tuontirajoituksista. Miksi virosta saa tuoda rajoituksetta esim.alkoholia, ruotsista ei. Ranskastakaan emme kerran saaneet tuoda, oli teipattu hyllyt ja vain eu:n ulkopuoliset sai tuoda. Entä venäjä, saako tankkausreissulla tuoda kun ei ole kuin muutaman tunnin. Tupakkaa saa kartongin tuoda, mites viinat? Entäs jos on yötä, onko rajoituksia? Venäjäkään ei ole eu-maa, miten eroaa virosta?

10

667

  Vastaukset

  • Nyt urpo se korkki kiinni!!! (tai vaihda edes lääkityksesi)

  • Virostakaan et saa tuoda verovapaita alkoholeja rajattomasti, niin kuin ei Ranskastakaan. Verollisia, jotka ovat käytännössä halvempia kuin Suomessa, saa tuoda enemmän

  • Mistä Virosta saa ostaa verottomia alkoholijuomia?
   Ymmärtääkseni Ruotsista saa tuoda alkoholijuomia, kunhan on esittää Systembolagetin kuitti.

   • Vaikkapa lentoasemalla niitä myytäneen EU:n ulkopuolelle matkaaville.


  • "Olen ihan pihalla näistä tuontirajoituksista. Miksi virosta saa tuoda rajoituksetta esim.alkoholia, ruotsista ei."

   Mistä olet saanut päähäsi, ettei Ruotsista saa tuoda samaa määrää alkoholia kuin Virosta?

   Kokeile - mene Systembolagiin ja osta niin paljon kuin jaksat kantaa! Varmasti saat tuoda Suomeen (huom. säilytä kuitti!).

   P.S. Laivalta ostaminen ei ole Ruotsista tuomista.

  • Niin Virosta kuin Ruotsista ja muualta EUsta saa tuoda kerralla itselle vuoden käyttöä vastaavan määrän ja jos on vaikka juhlia tulossa, niin enemmänkin...

   Sen sijaan tax- ja duty-free tuonnille on ne rajoitukset (mm. laivaliikenne Ahvenanmaan kautta ja Kanaria). Lentokentillä voi olla kaksihintasysteemi tai ei myydä EU-lennoille ollekaan, lipunhan joutuu näyttämään karkkiostoksistakin.

   Tupakka on sitten eri juttu tai jos olet ottamassa vaikka "matkaeväitä" mukaan Norjaan lomareissulle.

   PS. II-oluen eli ns. FolkeÖlin (mikä tulee kohta myyntiin täälläkin) ystäville se on edukasta Ruotsin marketeissa verrattuna kotimaan keppanaan. Siis kuorma Folkkea ja sisäfilettä hakemaan...

  • sinä sotket normaalikaupan ja taxfree kaupan...siitä tuo sinun tietämättömyys johtuu. Normaali hintaista alkoholia saat tuoda vaikka pakettiautollisen mutta jo ostat vaikka laivasta taxfree niin siitä on enimmäismäärät. Lentokone on ihan sama juttu.

  • Näytät olevan pahasti hukassa, mutta älä huoli, tällaisia kysymyksiä varten tämä palsta on. Lähdetään liikkeelle ihan alkeista:
   1) Kaikista eu-maista saat tuoda toiseen eu-maahan käytännössä rajatta tuotteita omaan käyttöön, mikäli niistä on maksettu ko. maan lainsäädännön mukaiset verot ja muut maksut. Voit siis painalle vaikkapa alkoon tai tupakkakauppaan Ruotsissa tai Saksassa ja tuoda tavarat Suomeen, mutta MUISTA SÄILYTTÄÄ KUITIT, jotta voit Suomessa todistaa, että niistä on maksettu ko. maan verot.

   2) Helsingin/Turun ja Tukholman välillä risteileviltä aluksilta voit tuoda rajoitetetusti tavaraa verovapaasti, koska nuo alukset pystätyvät Ahvenanmaalla ja Ahvenanmaa on Suomen mukana osa Euroopan unionia, mutta ei kuulu Euroopan unionin veroliittoon, joten tämä mahdollistaa verovapaan myynnin.

   3) Eu:n ulkopuolelta, kuten Venäjältä saat rajoitetusti tuoda tutteita verovapaasti. Eu:n ulkopuolelta saat tuoda tuotteita 430 eruon arvosta, jos matkustat lentäen tai laivalla, jos matkustat muulla tavoin, raja on 300 euroa.

   4) Tupakkaa ja alkoholia saat tuoda Eu:n ulkopuolelta omaa käyttöä varten 200 savuketta, 50 sikaria, 100 pikkusikaria ja 250 grammaa piippu- tai savuketupakkaa.

   Yöpymiset tms. eivät vaikuta asiaan.

  • No nyt rupes lyyti kirjottamaan...todellakin sotkin verottomat ja verolliset!
   Kiitos kaikille vinkeistä!

  • Maahan ei saa tuoda enempää kuin kartongin tupakkaa - mistään - ellet ala liimaamaan jokaiseen rasiaan kuvalliset ja sanalliset varoitukset - molemmilla kielillä !
   Narisivat eilen Länsisatamassa ja ottivat kuusi askia pois.
   Toki HE (hallituksen esitys) selvittää, ettei tuo määrä ole niin tarkkaa - omaan käyttöön, koska minä itse en osaa lukea tai ymmärrä kuvien merkitystä, mutta johtavalla tullimiehellä on oikeus tehdä tehtäviä - ihan vittuillakseen, koska harva viitsii aloittaa rikosprosessia niinkuin minä aion tehdä. Eihän ne muuten mitään usko !

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   297
   6281
  2. Mikko Rinkinen on Suomen turhin äijä

   Vai onko Thermannin Stepu vielä turhempi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   552
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   83
   462