Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kuntokartoitus? maksu kokonaan itse????

pnonnanen

Elikkäs oltais ostamassa 50-luvulla rakennettua ja 70-luvulla laajennettua taloa, tarjouksessamme vaadimme kuntotarkistusta kosteusmittauksineen ja välittäjän kanssa oli puhetta että maksut menee puoliksi.

Nyt sitten myyjä päätti että ei maksa penniäkään koko tarkistuksesta!! hiukan ketuttaa, on aikas iso summa yksinään maksaa... ja entäs sitten jos löytyy hometta tai jotain muuta tod, vakavaa mikä kaupan saattaisi perua? menee rahat ns. hukkaan siinä vaiheessa? onko näin että kun tarjous hyväksytty ja myyjä tiesi että halutaan tarkastukset, niin voi noin ilmoittaa? mietin tässä että jos laatisi sopparin että maksetaan se itse ja jos löytyy jotain vakavaa niin maksu kaatuu myyjälle?

onko kellään mitään hajua kuntotarkistuksen hinnoista? laitilasta ollaan siis taloa ostamassa kun tuo kunta vaikuttaa myös?

10

668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei hötkyillä

      Kannattaako ressata moisesta. Kun kerran ootte löytäneet mieleisen kohteen. Kaikkia vanhoja taloja kuuluu korjata jos siinä on kellari niin kosteus ja home on takuuvarma faklta muurin ulkopuolella viimeistään. Sieltä ajan mittaa leviää muuriin ja sen läpi. Mut eikös noissa mallia 50 taloissa ole hinta siksi edullisempi, että on optio korjaamiselle. Jos haluat ns home/kosteusvapaan asunnon se on uusi maanpinnalle rakennettu.

      Mikäli olette laittaneet nimenne ostokirjaan se kertoo mikä on mikä. Ja myyjä voi sanoa että uusi omistaja maksaa viulut koska hälle se on ollut ok.

      Jos nimiä ei ole sopimuksessa voi sen toki vaatia. Mikäli myyjä haluaa myydä on siitä iloa hälle vaikka teille ei saisikaan kaupaksi.

      Kuntotarkastuksia on erilaisia ja erityyppisiä. halvimmat on satasia ja kalleimmat tonneja. Kannattaa huomioida etää halvimmat on ylimalkasita katselua. Kallimmissa sitten otetaan kantaa rakennustapoihin ja korjaus ja ylläpitotarpeisiin. Raksystemsin suosittelisin ottamaan varmaan on kalliimmasta päästä, mutta lapulla on oikeasti virkaakin. Toki jos haluat halvan ni pyydä joku tuttu haistelemaan ilmaa ja kehumaan tapetteja/lattioita.

      Laatu maksaa, mutta toisinaan on myös terveys/hyvinvointi kipossa kun vanhaa taloa ostaa

    • lyyykkyätyköö

      Onko kiinteistön esisopimus tehty kaupanvahvistajalla?
      Jos ette ostakaan, sopikaa että myytte raportin myyjälle -40% muuten ette anna kopiota hänelle.

    • pnonnanen

      sähköpostitse on asiaa hoidettu välimatkan vuoksi...

      no "Jos haluat ns home/kosteusvapaan asunnon se on uusi maanpinnalle rakennettu." eipä tuo asia nyt noinkaan ole :D monet uudet talotkin homeloukkuja...
      eivät kestä lähellekkään niin kauan pystös ku vanhat rintsikka talot :)
      mutta mielipiteensä kaikilla :D

      no myyjä sitä luokkaa että mikään ei saa maksaa mitään, pihi vanhempi rouvashenkilö :) ei taida oikeen ymmärtää miten asiat nykysin menee... että ei taida tuo raportti paljoa kiinnostaa jälkeenpäinkään häntä..

    • inmob

      jos teillä ei ole kuntotarkastusta ehtona jo myyjän hyväksymässä tarjouksessanne, niin paha sitä on jälkikäteen ryhtyä vaatimaan. Ja edelleen jos ei ole tehty kaupanvahvistajan läsnäollessa esisopimusta, vaan joku tarjous tms. niin huolimatta mitä tarjouksessa sanotaan, se ei sido teitä mihinkään. Vaikka käsirahankin olisitte erehtyneet maksamaan, myyjän täytyy se teille palauttaa (toki lain mukaan saa vähentää siitä aiheutuneet kulunsa). ELI KIINTEISTÖKAUPASSA MIKÄÄN EI SIDO MYYJÄÄ/OSTAJAA JOS EI OLE ALLEKIRJOITETTU KAUPANVAHVISTAJAN TODISTAMANA ESIKAUPPAA JA KAUPPAKIRJAA! (ja jos kuntotarkastuksen teette, niin älkää nyt ainakaan tuota raksystemsiä käyttäkö)

    • PELOTTAA

      Miksi ihmeessä myyjä haluaa, että kuntokartoitus maksetaan puoliksi? sUMMA EI OLE KOVIN SUURI, MUTTA JOKIN TÄSSÄ HAISEE. Olisiko nykysäännösten mukana tullut jokin porsaanreikä, jolla mahdollinen esim. homevaurio laitettaisiin puoliksi ostajan vastuulle ja välittäjä makoilee rauhassa

    • en ostaisi

      Kiinteistökaupan voi aina perua jos ei kaupanvahvistaja ole esikauppaa vahvistanut...jos myyjä on jo tässä vaiheessa hankala niin unohtakaa koko juttu. Myyjä ei vain tajua että on 5 vuotta vastuussa talostaan vaikka kuntotarkastus tehdäänkin ja ihan kusessa jos ei sitä tehdä. Asukaa 2 vuotta ja vaatikaa kaupanpurkua ja vahingonkorvausta...100% läpi menee ja saatte asua ilmaiseksi 2 vuotta...vanhassa talossa on aina jotain mistä saa purkuun aihetta...

      • Kyllä kiinteistökaupan voi perua, mutta ei ilman seuraamuksia. Jos yksipuolisesti peruu kaupan joutuu maksaamaan kaupan valmistelusta aiheutuvat kulut.

        [email protected]


      • 100% näin
        asuntokaupanasiamies kirjoitti:

        Kyllä kiinteistökaupan voi perua, mutta ei ilman seuraamuksia. Jos yksipuolisesti peruu kaupan joutuu maksaamaan kaupan valmistelusta aiheutuvat kulut.

        [email protected]

        Ei pidä paikkaansa sillä kauppa on vasta pätevä kun kaupanvahvistaja sen vahvistaa. Jos myyjä on hyväksynyt tarjouksen ja sitä ei ole kaupanvahvistaja vahvistanut niin voit perua kaupan milloin vaan eikä tarvitse mitään alkaa korvaamaan myyjälle. Toimii myös toisinpäin eli myyjä voi perua ja myy jolllekkin toiselle. Näin se Maakaaressa seisoo.


      • 100% näin kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa sillä kauppa on vasta pätevä kun kaupanvahvistaja sen vahvistaa. Jos myyjä on hyväksynyt tarjouksen ja sitä ei ole kaupanvahvistaja vahvistanut niin voit perua kaupan milloin vaan eikä tarvitse mitään alkaa korvaamaan myyjälle. Toimii myös toisinpäin eli myyjä voi perua ja myy jolllekkin toiselle. Näin se Maakaaressa seisoo.

        Kun maakaaressa ei niin "seiso", sen sijaan sinulla taitaa seisoa jokin joka sijaitsee huomattavasti navan yläpuolella.

        Edellinen vastaaja oli aivan oikeassa, eli vetäytyvä osapuoli korvaa toiselle osapuolelle aiheutuneet todelliset ja kohtuulliset kulut. Ajan menetystä tai mielipahaa ei tietenkään korvata, ja yleensä korvaus on enimmillään muutaman satasen luokkaa.


    • Peluvire

      "Myyjä ei vain tajua että on 5 vuotta vastuussa talostaan vaikka kuntotarkastus tehdäänkin ja ihan kusessa jos ei sitä tehdä. Asukaa 2 vuotta ja vaatikaa kaupanpurkua ja vahingonkorvausta...100% läpi menee ja saatte asua ilmaiseksi 2 vuotta..."

      Niin varmaan. Ihmettelen miksi oikeuslaitos on täynnä asuntokauppariitoja, jos kerran 100% varmasti ostajan vaatimukset menee läpi. Joillain propellihatuilla on tämä kummallinen käsitys, että myyjän vastuu kattaa kaiken ja ostajan vastuulla ei ole mitään. Omituista, että tiedän useammankin tapauksen, jossa myyjä on lakituvasta lähtenyt voittajana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe