Vinyyli- ja tiililevyverhous vaihtoehtoina

e79ss

Ensinnäkin: Vaikka osasto onkin suunnittelu, niin se vain siksi, että parempaakaan en löytänyt. En siis ole nyt suunnittelemassa mitään alla esiintyvistä materiaaleista, eli ei tarvitse epäasiallisten osallistua ollenkaan tähän keskusteluun. Meillä on ennestään toistakymmentä rakennusta, mm. tiiliverhottu ok-talo, lautaverhottu ok-talo ja hirsinen mökki, eikä tarvetta muulle nyt ole. Mielenkiinnosta asiaa kohtaan kyselen.

Useamman vuoden ajan on herättänyt kiinnostusta pari meillä harvinaisempaa ulkoverhousmateriaalia: vinyyliverhous ja tiilipintainen levy. Molemmista on ollut mainoksia mm. Suomela-lehdessä, vinyyliverhousta on näkynyt myös amerikkalaisissa rakennusohjelmissa ja viimeisimmäksi luin Asunto & Kiinteistö Omakoti -lehdestä ( http://www.omakotilehdet.fi/ ), että vinyyliverhous on Pohjois-Amerikan yleisin ulkoverhousmateriaali.

Niin, vinyyliverhous on siis PVC-muovia, näyttää monelta (esim. haluttaessa lautaverhoukselta) ja on lupausten mukaan lähes huoltovapaata (pesu painepesurilla voi tulla kyseeseen). Takuut ovat hurjankuuloisia, esim. vinyyliverhous.fi -valmistaja lupaa 40 vuoden tehdastakuun! Edellyttäen tietysti, että firmat ovat silloin vielä pystyssä, mutta kuitenkin... Tiedättekö asiasta enemmän? Miksi Suomessa tuote on niin tuntematon? Kosteus- ym. ongelmien pelosta ei pitäisi olla kyse, koska verhous asennetaan tuulettuvana rakenteena niin kuin lautakin. Pohjois-Amerikan pohjoisosissa on hyvin samanlaiset sääolot, kuin Suomessa. Vai onko vinyyli yleisempi eteläisimmissä osavaltioissa? Ainakin UV-säteilyä sen siis täytyy kestää todella hyvin?

Entäpä tiiliverhouslevy? Sitäkin on mainostettu saneerausmateriaalina, mutta miksei se olisi hyvä valinta myös uudisrakentamiseen? Kestävä, aito tiilipinta, mutta kuitenkin helpompi tai nopeampi asentaa varmaan ja luulisi olevan edullisempikin, kuin kokonainen tiili? Asennus tuulettuvana muistaakseni metallikiskoihin.

2

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • e79ss

      Liekkö asiallisen keskustelun toivominen karkoittanut kaikki pois, vai miksei 9 kuukaudessa vastausta tullut. Etenkin tiiliverhouslevystä kuuleminen kiinnostaisi vieläkin. Sillähän voisi vaikka jonkun noista vanhoista rakennuksista vuorata, tai laajennuksen yhteydessä uudenkin osan samalla.

    • Unoh

      Kauan aikaa sitten katsoin sellaista pari senttiä paksua tiiliverhouslevyä uudiskohteeseen. Se oli ihan hirvittävän sikakallis.
      Taisi olla jopa selvästi tiiliverhousta ja rappausta kalliimpi.
      Joten se taitaa olla tarkoitettu vain ja ainoastaan remonttihommiin silloin kuin muuta vaihtoehtoa ei ole ja saa maksaa paljon.

      Mutta tokihan asia voi olla niinkin mitä joskus on että julkisesti näytetään sikakalliit hinnat ja sitten oikeasti myydäänkin 50% alennuksella - ehkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      272
      2687
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      208
      1728
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1454
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1201
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1071
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      43
      913
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      70
      800
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe