Vinyyli- ja tiililevyverhous vaihtoehtoina

e79ss

Ensinnäkin: Vaikka osasto onkin suunnittelu, niin se vain siksi, että parempaakaan en löytänyt. En siis ole nyt suunnittelemassa mitään alla esiintyvistä materiaaleista, eli ei tarvitse epäasiallisten osallistua ollenkaan tähän keskusteluun. Meillä on ennestään toistakymmentä rakennusta, mm. tiiliverhottu ok-talo, lautaverhottu ok-talo ja hirsinen mökki, eikä tarvetta muulle nyt ole. Mielenkiinnosta asiaa kohtaan kyselen.

Useamman vuoden ajan on herättänyt kiinnostusta pari meillä harvinaisempaa ulkoverhousmateriaalia: vinyyliverhous ja tiilipintainen levy. Molemmista on ollut mainoksia mm. Suomela-lehdessä, vinyyliverhousta on näkynyt myös amerikkalaisissa rakennusohjelmissa ja viimeisimmäksi luin Asunto & Kiinteistö Omakoti -lehdestä ( http://www.omakotilehdet.fi/ ), että vinyyliverhous on Pohjois-Amerikan yleisin ulkoverhousmateriaali.

Niin, vinyyliverhous on siis PVC-muovia, näyttää monelta (esim. haluttaessa lautaverhoukselta) ja on lupausten mukaan lähes huoltovapaata (pesu painepesurilla voi tulla kyseeseen). Takuut ovat hurjankuuloisia, esim. vinyyliverhous.fi -valmistaja lupaa 40 vuoden tehdastakuun! Edellyttäen tietysti, että firmat ovat silloin vielä pystyssä, mutta kuitenkin... Tiedättekö asiasta enemmän? Miksi Suomessa tuote on niin tuntematon? Kosteus- ym. ongelmien pelosta ei pitäisi olla kyse, koska verhous asennetaan tuulettuvana rakenteena niin kuin lautakin. Pohjois-Amerikan pohjoisosissa on hyvin samanlaiset sääolot, kuin Suomessa. Vai onko vinyyli yleisempi eteläisimmissä osavaltioissa? Ainakin UV-säteilyä sen siis täytyy kestää todella hyvin?

Entäpä tiiliverhouslevy? Sitäkin on mainostettu saneerausmateriaalina, mutta miksei se olisi hyvä valinta myös uudisrakentamiseen? Kestävä, aito tiilipinta, mutta kuitenkin helpompi tai nopeampi asentaa varmaan ja luulisi olevan edullisempikin, kuin kokonainen tiili? Asennus tuulettuvana muistaakseni metallikiskoihin.

2

476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • e79ss

      Liekkö asiallisen keskustelun toivominen karkoittanut kaikki pois, vai miksei 9 kuukaudessa vastausta tullut. Etenkin tiiliverhouslevystä kuuleminen kiinnostaisi vieläkin. Sillähän voisi vaikka jonkun noista vanhoista rakennuksista vuorata, tai laajennuksen yhteydessä uudenkin osan samalla.

    • Unoh

      Kauan aikaa sitten katsoin sellaista pari senttiä paksua tiiliverhouslevyä uudiskohteeseen. Se oli ihan hirvittävän sikakallis.
      Taisi olla jopa selvästi tiiliverhousta ja rappausta kalliimpi.
      Joten se taitaa olla tarkoitettu vain ja ainoastaan remonttihommiin silloin kuin muuta vaihtoehtoa ei ole ja saa maksaa paljon.

      Mutta tokihan asia voi olla niinkin mitä joskus on että julkisesti näytetään sikakalliit hinnat ja sitten oikeasti myydäänkin 50% alennuksella - ehkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe