diabeetikoiden verohelpotukset

40%

Onkos kenelläkään tietoja otsikon mukaisista jutuista?

8

5977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linkittäjä
      • 40%

        onks mahista ajoneuvoverosta saada veropalautusta?
        eli siis siitä verosta minkä valtio ryöstää meiltä joka vuosi?


      • vastailija
        40% kirjoitti:

        onks mahista ajoneuvoverosta saada veropalautusta?
        eli siis siitä verosta minkä valtio ryöstää meiltä joka vuosi?

        "onks mahista ajoneuvoverosta saada veropalautusta?
        eli siis siitä verosta minkä valtio ryöstää meiltä joka vuosi?"

        Tuskin on. Miksi pitäis saada?

        Mitä ihmettä sillä ajoneuvolla on diabeteksen kanssa tekemistä?


    • hohhoijjakkaa

      joka ei osaa etsiä tietoa ja tyytyy mutu-kommentteihin?

      Tässä infoa diabetesliiton sivuilta:

      Diabeetikon SOSIAALITURVA 2004

      7 VEROTUS
      7.1 Invalidivähennys

      Verotuksessa voidaan myöntää niin sanottu invalidivähennys lääkärin määrittelemän haitta-asteen perusteella. Haitta-asteen tulee olla vähintään 30 prosenttia (haittaluokka 6). Vähennys on haitta-asteen mukainen määrä täydestä vähennyksestä.

      Pysyvästi insuliinihoitoinen diabetes oikeuttaa yleensä 40 prosentin mukaiseen vähennykseen. Tablettihoitoisen diabeetikon haitta-aste jää 20–25 prosenttiin, mikä ei vielä oikeuta invalidivähennykseen, ellei diabeetikolla ole muita haitta-astetta korottavia sairauksia. Insuliinihoidon yhdistäminen tabletteihin oikeuttaa yleensä 30 prosentin vähennykseen.

      Vähennystä varten tarvitaan B-lääkärinlausunto, jossa lääkäri määrittelee henkilön kokonaishaitan. Kun lausunto on toimitettu verottajalle, verottaja huomioi vähennyksen automaattisesti seuraavinakin vuosina. Jos haitta-asteessa tapahtuu muutoksia, tästä on toimitettava uusi todistus verottajalle. Jos invalidivähennys on jäänyt aikanaan hakematta, sitä voi hakea takautuvasti viiden vuoden ajalta.

      Työkyvyttömyyseläkettä saavien invalidivähennys on ilman eri selvitystä 100 prosenttia ja osatyökyvyttömyyseläkettä saavien 50 prosenttia. Verottajalle kannattaa lähettää kopio eläkepäätöksestä. Oikeus invalidivähennykseen säilyy senkin jälkeen, kun eläke muuttuu 65-vuotiaana vanhuuseläkkeeksi.

      Invalidivähennys tehdään valtionverotuksessa tuloverosta, ja sen voi saada myös silloin, kun henkilöllä on ainoastaan eläketuloa. Täyden vähennyksen (100 %) määrä vuoden 2003 valtionverotuksessa on 115 euroa. Kunnallisverotuksessa vähennys tehdään muusta puhtaasta ansiotulosta kuin eläketulosta. Invalidivähennys voidaan tietyin ehdoin siirtää puolisolle. Kunnallisverotuksessa täysi vähennys on 440 euroa. (Katso liite 3, Suomen Diabetesliiton lääkärineuvoston suositus, Diabeteksen aiheuttama haitta-aste verotuksessa.)

      7.2 Veronmaksukyvyn alentumisvähennys

      Verolautakunta voi harkintansa mukaan myöntää veronmaksukyvyn alentumisvähennystä enintään 1 400 euroa vuodessa. Veronmaksukyky voi olla alentunut esimerkiksi sairaudesta aiheutuvien kulujen tai työttömyyden takia. Sairauskulujen tulee olla vähintään 672,75 euroa ja vähintään 10 prosenttia puhtaiden pääoma- ja ansiotulojen määrästä.

      Diabeetikon ruokavalion ei katsota aiheuttavan lisäkustannuksia, eikä verottaja myönnäkään siitä lisävähennystä. Verensokerimittarin ja tarvittavien liuskojen hankintakustannukset ja Diabetes-lehden tilauskulut sen sijaan voi liittää perusteluksi veronmaksukyvyn alentumisvähennykseen.

      7.3 Autoveron palautus

      Vammaiselle henkilölle voidaan autoverolaissa säädettyjen edellytysten mukaan palauttaa auton hintaan sisältyvä autovero joko kokonaan tai osittain.

      Autovero voidaan palauttaa Suomessa ensi kerran rekisteröidystä autosta silloin, kun:
      - henkilön liikunta- tai näkövammasta aiheutuva pysyvä haitta-aste on vähintään 80 prosenttia ja auto tulee henkilökohtaiseen käyttöön; liikuntavammalla tarkoitetaan alaraajojen vammoja ja sairauksia
      - henkilön invaliditeetista aiheutuva pysyvä haitta-aste on vähintään 60 prosenttia ja auton hankinta on tarpeellinen työn, toimen tai ammattiin valmistumista varten tapahtuvan opiskelun vuoksi.

      Palautettavan autoveron enimmäismäärä on 3 770 euroa. Automaattivaihteista autoa välttämättä tarvitsevalle palautettava enimmäismäärä on 4 980 euroa.

      Autoverosta palautetaan 60 prosenttia, kun henkilön liikuntakyky on alaraajan tai -raajojen puuttumisen tai toiminnan vajavuuden vuoksi alentunut siten, että hänen pysyvä haitta-asteensa on vähintään 40 prosenttia ja ajoneuvon hankinta on hänelle olennaisen tarpeellinen työn, toimen tai ammattiin valmistumista varten tapahtuvan opiskelun vuoksi. Palautettavan autoveron enimmäismäärä on tällöin 2 460 euroa.

      Hakemukset ja lisätietoja: Hangon tulli, 10900 Hanko, p. 020 391 101, f. 020 492 3602.

      Autoverosta voidaan myöntää myös erittäin painavista syistä huojennusta esimerkiksi vammaiselle, jolle auto on henkilökohtaisen liikkumisen vuoksi olennaisen tarpeellinen, vaikka hakija ei täytä edellä mainittuja edellytyksiä. Hakemus osoitetaan Tullihallitukselle. Tullihallituksen osoite on PL 512, 00101 Helsinki ja puhelinnumero p. (09) 6141.

      7.4 Kotitalousvähennys

      Kotona teetetyn työn kustannuksia voi osittain vähentää verosta. Tällaista työtä on tavanomainen kotitaloustyö, hoiva- ja hoitotyö sekä asunnon ja vapaa-ajanasunnon kunnossapito- ja perusparannustyö. Kotitaloustyötä on kodin ja pihan hoito, esimerkiksi ruuanlaitto, siivous, pyykinpesu, kaupassakäynti ja nurmikon leikkaus. Hoiva- ja hoitotyötä on lasten, sairaiden, vammaisten ja vanhusten hoito hoidettavan kotona. Työ voi olla esimerkiksi syöttämistä, pukemista, pesemistä ja auttamista ulkoilussa ja muissa henkilökohtaisissa toimissa.

      Edellytyksenä vähennyksen saamiselle on, että työn suorittava yrittäjä tai yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin, eikä työtä varten ole saatu seuraavia tukia: omaishoidon tukea, lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tukea, korjausavustusta valtion tai muun julkisyhteisön varoista, työllistämistukea tai työnantajalle maksettavaa työmarkkinatukea. Kotitalouden kunnalle kotihoidosta maksama korvaus ei oikeuta vähennykseen. Arvonlisäveroton, valvottu terveyden- ja sairaanhoitopalvelu ei myöskään ole vähennykseen oikeuttavaa hoivatyötä.

      Vähennyksen enimmäismäärä on 1 150 euroa ja sen voi saada puolisoista kumpikin erikseen. Omavastuuosuus on 100 euroa.

      Lisätietoja vähennyksestä saa verotoimistoista.

      • 40%

        Tunnen kyllä lakipykälät, mutta jokainen hakemus käsitellään erikseen -> päätökset voivat olla poikkeavia, joten siksi utelenkin että onko joku mahdollisesti saanut esim. ajoneuvoveroasiassa palautuksia?

        Jos ei o mitään järkevää sanottavaa niin pitäkää joutavat narinanne omana tietonanne.kiitos.


      • vero
        40% kirjoitti:

        Tunnen kyllä lakipykälät, mutta jokainen hakemus käsitellään erikseen -> päätökset voivat olla poikkeavia, joten siksi utelenkin että onko joku mahdollisesti saanut esim. ajoneuvoveroasiassa palautuksia?

        Jos ei o mitään järkevää sanottavaa niin pitäkää joutavat narinanne omana tietonanne.kiitos.

        "Tunnen kyllä lakipykälät, mutta jokainen hakemus käsitellään erikseen -> päätökset voivat olla poikkeavia, joten siksi utelenkin että onko joku mahdollisesti saanut esim. ajoneuvoveroasiassa palautuksia?"

        Oletko invalidi?

        Jos et, niin ajoneuvoverosta ei tule palautusta. Jos viitsisit lukea - ajatuksen kanssa - tuon copypastatun tekstin, niin tajuaisit, että avoneuvoveropalautuksen saa vain vammaiset (esim. sellainen diabeetikko, jolta on raaja amputoitu).


      • Sic
        40% kirjoitti:

        Tunnen kyllä lakipykälät, mutta jokainen hakemus käsitellään erikseen -> päätökset voivat olla poikkeavia, joten siksi utelenkin että onko joku mahdollisesti saanut esim. ajoneuvoveroasiassa palautuksia?

        Jos ei o mitään järkevää sanottavaa niin pitäkää joutavat narinanne omana tietonanne.kiitos.

        Sait täysin asiallisen vastauksen, joten miksi piti ruveta tiuskimaan sinua auttaneelle henkilölle? Vaikka teksti olikin copy-paste -teksti, oli siinä sinulle oikein hyvää asiaa. Ja vaikka kaipasitkin nyt niitä omakohtaisia kokemuksia, niin älä silti asiallista vastaajaa rupea haukkumaan.


    • Anonyymi

      diabtes vero vähenyys

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe