onkohan mulla migreeni?

narri7

Terve! minulla on alkanut syksystä lähtien olla päänsärky kohtauksia. Ne alkavat näköharhoilla eli näen yleensä kaarevan viivan näkökentässä joka väreilee ja jos katson jotain kohdetta niin en näe sen vieressä olevaa esinettä. näiden oireiden jälkeen alka kova päänsärky joka kestää vaihtelevasti 1-4 h kunnes se laantuu ja päään sattuu vain heiluttaessa sitä. Tätä tapahtuu hyvin epä säännöllisesti, joskus yli kuukauden tauko, mutta joskus pari kertaa viikkoon.

olisikohan migreeni kyseessä? olen siis 15 vuotias Poika.

7

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huthutyy

      Suosittelen visiittiä paikallisessa terveyskeskuksessa, josta voivat tarvittaessa ohjata eteenpäin pääasioista tietävälle tohtorille. Päänsärkypäiväkirjaa kannattaa täyttää ennen visiittiä terveyskeskukseen mahdollisimman tarkoilla tiedoilla: http://www.migreeni.org/julkaisut/paivakirjat.html

    • Täti

      On ihan selkeesti migreeni alkuperäisellä kirjoittajalla. Lääkäriin vaan, niin voit saada apua ja tietoa.

    • migreenitäti

      On migreeni tosiaan selkeästi, murrosiässähän ne kohtaukset alkavatkin. Pidä särkylääkettä aina mukanasi, otat reilun annoksen heti, kun oireet alkavat. Ei mitään 400 mg buranaa, vaan tonni.

      Särkylääkettä suomessa käytetään ihan aliannoksina, joku 400 burana ei kyllä migreenikohtaukseen auta.

    • ElisaDay13

      Minulle on yhtäkkiä tullut tämän kevään aikana 3 samantyyppistä kohtausta.

      Ensimmäisellä kerralla ajoin autoa, kun alkoi "veden väreily" ihan silmien alla (molempien). Ihan kuin järven pinta olisi väreillyt silmien tasolla. Oli vaikea kohdistaa katsetta / nähdä koko näkökentällä. Onneksi olin vain lähikaupassa käymässä. Tulin kotiin ja alkoi voimakas väsymys ja tähän lievä pahoinvointi. Ei muistaakseni ollut päänsärkyä. Koko prosessi kesti puolisen tuntia. Olin hyvin levännyt, hyvin syönyt (kuten muinakin päivinä).

      Toisella kerralla olin ulkona ottamassa aurinkoa. Oli aurinkolasit, hattu, aurinkorasva, hyvin syöty ja juotu. Luin kirjaa ja kohta oli vaikea lukea tekstiä. Menin sisälle, hetkeksi nettiin enkä pystynyt enää lukemaan näytöltä mitään. Menin lepäämään ja nukuin pari tuntia. Ei päänsärkyä, ei pahoinvointia.

      Tänään tuli kolmas kohtaus. Olen väsynyt, rasittunut, huonosti nukkunut. En ole oikein ollut ulkonakaan. Katsoin väsyneenä televisiota. Oikean silmän ulkoreunalla alkoi "sykkiä", kohta se levisi myös vaivaaamaan ajoittain myös vasemman silmän puolella. Otin 300 mg buranaa ja kohta sykkiminen lakkasi.

      Tällaisen videon löysin: http://www.youtube.com/watch?v=ZrrviW0Od-w&feature=fvwrel

      Tuo sykkivä kohta alkaa vähän vaeltelemaan puolelta toiselle, mutta pääasiassa se on ollut oikean silmän oikealla reunalla.

      Olen 30 vuotias, en käytä mitään lääkkeitä eikä minulla ole ikinä ennen aikaisemmin ollut noita "kohtauksia". Ne eivät liity mitenkään aurinkoon, ruokiin, kahviin, kuukautiskiertoon, väsymykseen tms.

      Äitini sanoi, että hänelle tuli joskus nuorena samantyyppinen kohtaus ja hän meni heti lääkäriin joka oli katsonut silmiä ja laittanut heti sairaslomalle pariksi päiväksi. Äidilläni on siis migreenitaustaa.

      Tällaista. Mielipiteitä? Toimintaohjeita?

    • tyttö

      Hei! olen 17 vuotias, ja minulla on alkanut tulemaa päänsärkyjä monta kertaa viikossa. Särky alkaa yleensä koulussa viimeisten tuntien aikana, ja tänään töissä alkoi viimeisinä tunteina... osaako kukaan sanoa mistä päänsärkyni voisi johtua. kävin näyöntarkatuksessa, kun luulin sen johtuva huonontuneesta näöstä, mutta näössä ei ollut ilmeisesti vikaa. lääkäri kysyi: et tuleeko mitään oireita kun lukee pitkään. kun sanoin et ei, niin silmälaseja ei laitettu. en itse tiedä mistä särkyni voisi johtua. Särky kestää koko loppu päivän, ja yön aikana se menee ohi. en jaksaisi tehdä läksyjä tai lukea kokeisiin, kun pää kipeänä, mutta kun en vaan voi olla tekemättä mitään, sitä paitsi en osaa alkaa nukkumaan päivällä...

      • jumilihakset

        Onko päänsärkysi on toispuoleista vai molemminpuolista? Minulla päänsärky oli toispuolista, ja diagnoosiksi tuli niska-hartiapäänsärkyä. Yöllä päänsärky meni ohi, mutta aamulla oli taas lievänä ja voimistui iltaa kohti.


    • t y t t ö

      päänsärky on molemminpuolista. mutta päätä ei säre kummiskaa joka päivä, mutta silloin kun särkee, se on kovaa. buranan vaikutus alkaa vasta 1-2h päästä sen otosta :( särky alkaa yhtäkkiä. mulla onneksi särky loppuu yöllä eikä jatku aamulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9766
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2857
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2647
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1468
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe