Uusi yhdistys?!

uteliaaas

Kuulin juorun, että pohjoisen porukka, siis se aluejaos, on perustanu uuden yhdistyksen, onko kenellään faktaa?

Mielenkiintoista on jos näin on

263

2340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ?????????

      ?????????

    • Tarvis tietoa

      Ei kai se uus yhdistys ollu, aluejaoksesta tuli tietääkseni rekisteröity yhdistys. Nimi vissiin muuttu

      • ??????

        Naapuripalstalta lainattu "Suomen Tanskandoggi ry:n Pohjois-Suomen aluejaoston jäsenkokouksessa 24.3.2012 esitettiin jäsenistölle toimitetun asialistan ulkopuolelta että aluejaosto jatkaisi toimintaansa uutena rekisteröitynä yhdistyksenä ja että aluejaoston
        omaisuus ja varat siirtyvät uuden perustettavan yhdistyksen hallintaan. Aluejaoston jäsenet siirtyvät myös automaattisesti uuteen yhdistykseen, mikäli eivät halua erota uudesta yhdistyksestä. Asiasta äänestettiin (äänin 8
        puolesta ja 4 vastaan).

        Uusi yhdistys Pohjoisen Tanskandogit ry on perustettu välittömästi aluejaoston jäsenkokouksen jälkeen ja sen puheenjohtajana toimii Erkki Rantavuoti

        Selvittelytyö asiasta on kesken, informoimme jäseniä lisää mahdollisimman pian,
        STD ry:n Pohjois-Suomen aluejaosto"

        Kumma juttu kun kuulin että olis ollu tärkeämpää lakkauttaa alueellinen toiminta kuin sen jatkaminen, listalla oli ollu aluejaoston lakkauttaminen????


    • uteliaaas

      Mistä palstalta löysit? Sais tulla äkkiä tietoa enemmän!!! Miten tuohon voi liittyä?

    • ...

      Öööö... miksi siellä ei ole saatu aluejaostolle jatkoa jos kerran aktiivista toimintaa alueella?

    • toinenkin utelias

      aluejaoksen toiminta huhujen mukaan on haluttu lopettaa kokonaan entisen pj:n toimesta,joka oli tullut kuulemma kokoukseen lopettamaan koko alue jaoksen.Jyväskylästä ylöspäin ei olisi ollut mitään toimintaa.Nämä olivat ilmeisesti vaihtoehdot.Hienoa että toiminta jatkuu ,ainosataan nimi muuttuu ja ry perässä.

    • kuunnellut

      Mihnä tai miten moiseen voi liittyä.Kuuntelin huhu/kateus keskusteluita.Pää järjestölle.Luvatut jo etukäteen rahat.Tältä Aluejaostolta.Näin toimii pää järjestö huh,huu.Onneksi toiminta jatkuu ..

    • Marika Salmela

      Hei, minullekin tiedotettiin tästä keskustelusta. Ihan henkilökohtaisesti voin kertoa ja oikaista taas näitä minuun kohdistuvia perättömiä syyttelyitä, jännää että kukaan näistäkään ei ole kysynyt minulta suoraan?

      Minun intressini ei ole ollut lopettaa aluejaostoa tai alueellista toimintaa. Se, että en itse henkilökohtaisista syistä ole nähnyt voivani toimia enää pj:nä ei tarkoita sitä. Aukaistaan nyt nuo henk.kohtaiset syytkin niin ei tarvitse keksiä asioita: muutan satojen kilometrien päähän uudelle paikkakunnalle uuden työpaikan perässä.

      Aluejaostolle on yritetty saada uutta pj:tä, tätä varten järjestettiin tämäkin lauantainen jäsenkokous. Mutta jos pj:ksi ei tule edes ehdotuksia ja hallitusta ei saada kasattua niin mitä muuta vaihtoehtoja jää kuin toiminnan lakkauttaminen ainakin toistaiseksi?

      Minun puolestani uusi yhdistys saa yhdistymisvapauden ja yhdistyslain puitteissa tehdä mitä haluaa ja järjestää toimintaa alueella, nyt vain ja ainoastaan tässä selvitetään ensin faktat ja omalta osaltani yritän ajatella vain jäsenien oikeuksia, jäseninä ja myös noiden jäsenien keräämien varojen suhteen. Olen edelleen sitä mieltä, että olemme Suomen Tanskandoggi ry:n Pohjois-Suomen aluejaosto ja jos joku on sitä mieltä että meillä ei ole mitään tekemistä Suomen Tanskandoggi ry:n kanssa ja olemme rekisteröimätön yhdistys niin minulla on oikeus olla asiasta myös eri mieltä. Suomessahan tällaisiä varamassoja ja tilejä ei edes saa olla rekisteröimättömillä yhdistyksillä???

      Tässä on nyt melko mielenkiintoinen vääntö asiasta, jonka selvittely on kesken. Jatkossa voi rohkeasti kysyä niihin huhuihin todenperäisyyttä vaikka minulta suoraan, mikäli se totuus vaikka kiinnostaa eikä ne huhupuheet. En tälläkään palstalla ole tainnut ikinä aiemmin käydä enkä aio käydä jatkossakaan enää jauhamassa huhupuheita

      • Kiinnostaa

        Marika kisrjoitti; Olen edelleen sitä mieltä, että olemme Suomen Tanskandoggi ry:n Pohjois-Suomen aluejaosto ja jos joku on sitä mieltä että meillä ei ole mitään tekemistä Suomen Tanskandoggi ry:n kanssa ja olemme rekisteröimätön yhdistys niin minulla on oikeus olla asiasta myös eri mieltä.

        Voisiko Suomen Tanskandoggi ry:n johtokunta vastata tähän, kuinka asia on? Voisiko joku muu kertoa enemmän?


    • Marika Salmela

      Kannattaa laittaa heille suoraan viestiä, tuskin hekään täällä ainakaan kaikki käyvät.

    • Kuka oli paikalla?

      kuulin huhun että STD:n puheenjohtaja olisi soittanut k.o kokoukseen ja vaatinut aluejaoston rahoja? Ei mitään mielenkiintoa toiminnan jatkumiseen?

      • nyt en ymmärrä

        Kertoo pääyhdistyksestä kaiken negatiivisen... huh huh millaista toimintaa.


    • Ahneko?

      Onko kyse enemmän rahasta kuin alueellisesta toiminnasta? Eikö se ole yks ja sama minkälainen yhdistys alueella on, kunhan se toimii? Eikö ajatella jäsenistöä ja toimintaa?

    • STD?

      Kuka ne rahat on keräny?

    • vanhajäsen

      Mitään toimintaa ei ollut viimevuonna, päätin etten maksa enää jäsenmaksua MUTTA nyt maksan!

      • sivusta seuraava

        Tämä uusi Ry:hän ei saa käyttää Pohjois Suomen aluejaoston varoja, eikä jäsenrekisteriä, varojen käyttäminen olisi kavallus.

        Uusi Ry ei myöskään ole missään tekemisissä, eivätkä saa mihinkään minkäänlaista tukea Suomen Tanskandoggi Ry:ltä.

        Heidän pitää aloittaa oma toimintansa täysin puhtaalta ja tyhjältä pöydältä.


      • Erkki Rantavuoti
        sivusta seuraava kirjoitti:

        Tämä uusi Ry:hän ei saa käyttää Pohjois Suomen aluejaoston varoja, eikä jäsenrekisteriä, varojen käyttäminen olisi kavallus.

        Uusi Ry ei myöskään ole missään tekemisissä, eivätkä saa mihinkään minkäänlaista tukea Suomen Tanskandoggi Ry:ltä.

        Heidän pitää aloittaa oma toimintansa täysin puhtaalta ja tyhjältä pöydältä.

        Minua pyydettiin vastaamaan tälle palstalle, ei kuulu tapoihini ruotia mitään asioita näillä sivuilla ja toivonkin tämän olevan ainutkertaista.

        Olen tehnyt esityksiä ja kysymyksiä aluejaostojen juridisesta asemasta STD:hen nähden useita kertoja, seuraavassa ote 15.11.2011 tekemästäni perusselvitystarpeesta STD:lle ja aluejaostoille. Tämä pohjaa viime syyskokoukseen tekemästäni esityksestä ja kokouksen päätöksestä.

        "1. NYKYTILAN KARTOITTAMINEN
        -Aluejaoston juridinen asema; rekisteröimätön yhdistys. Aluejaostot perustettu nähdäkseni YhdL 2:7 mukaisesti.
        -Johtokunnan valitsee aluejaostojen jäsenet, ei voida edellyttää STD:n jäsenyyttä (YhdL5:28)
        -itsenäinen toiminta; päätöksistä vastuu päätöksentekijöillä henkilökohtaisesti (YhdL 10:58)
        -STD ei voi olla vastuussa aluejaostojen velvoitteista, koska aluejaos ei ole STD:n päätöksien piirissä. STD:n vuosikokous ei valitse aluejaostojen vastuuhenkilöitä, vastuuhenkilöt eivät välttämättä ole STD:n jäseniä jne.
        Edellä olevaan viitaten katson aluejaostojen olevan selkeästi yhdistyslain tarkoittamia rekisteröimättömiä yhdistyksiä, joiden toiminnasta vastaavat päätöksentekijät henkilökohtaisesti ja yhteisvastuullisesti.
        Nyt on oleellista tunnistaa niin aluejaostoissa kuin STD:n johtokunnan taholta nykytilanne. Niinpä toivonkin aluejaostoilta ja STD:n johtokunnalta perusteltuja kannanottoja edellä esitettyihin näkökohtiin."

        Syyskokouksen esityslistalla perustelut oli vieläkin tarkemmin.
        STD:n johtokunta ei ole vastannut millään tavalla, miksi? Eikö ole ollut aikaa?

        Kysymykseen miksi allekirjoittanut ei alkanut aluejaoksen puheenjohtajaksi varmaan kävi esille jo edellisestä; enää en ota henkilökohtaisesti vastuita yhteisesti tehtävistä asioista eli en rupea rekisteröimättömiin yhdistyksiin vastuuhenkilöksi. Jos STD väittää vastaavansa aluejaostojen toiminnasta, pyytäkää vastuusitoumus kirjallisena.

        Aluejaoston muuttaminen rekisteröidyksi yhdistykseksi on tehty täysin yhdistyslainsäädännön mukaisesti, miksi on erittäin vaikea hyväksyä normaali järjestödemokratia? Jos jollakulla on edelleen halua väittää tässä toiminnassa tehdyn laittomuuksia, ottaa minuun yhteyttä ja perustelee väittämänsä myös juridisin perustein eli viittaa selkeästi lainsäädäntöön. Muutoinhan väitteet ovat huuhaata.

        Aluejaoston materiaalinen ja immateriaalinen omaisuus on yhdistyskokouksen päätöksellä toimintaa uudella nimellä jatkavan rekisteröidyn yhdistyksen omaisuutta. Tämä on kiistaton fakta.

        Toivon rehellisyyttä ja avointa toimintaa jäsenistön suuntaan, nyt kokouksessa oli väistämätön pakko tehdä vastaesitys (normaalia kokouskäytäntöä) toiminnan jatkamiseksi, puheenjohtajaa ja hallituksen jäseniä ei löytynyt rekisteröimättömän yhdistyksen toimintaan. Rekisteröityyn yhdistykseen löytyi ja tämäkös on paha kun toimintaa voidaan jatkaa huomattavasti pienemmillä henkilökohtaisilla riskeillä? Täysin käsittämätöntä ajattelua.

        Tuli turhan pitkä vuodatus, jos haluatte lisää tietoja ottakaa yhteyttä suoraa minuun, jättäkää muu hallitus häiriköinnin ulkopuolelle. Vastaan kysymyksiinja yhteistyötarjouksiin mielelläni.

        T. Erkki Rantavuoti


      • hohhoijaa
        Erkki Rantavuoti kirjoitti:

        Minua pyydettiin vastaamaan tälle palstalle, ei kuulu tapoihini ruotia mitään asioita näillä sivuilla ja toivonkin tämän olevan ainutkertaista.

        Olen tehnyt esityksiä ja kysymyksiä aluejaostojen juridisesta asemasta STD:hen nähden useita kertoja, seuraavassa ote 15.11.2011 tekemästäni perusselvitystarpeesta STD:lle ja aluejaostoille. Tämä pohjaa viime syyskokoukseen tekemästäni esityksestä ja kokouksen päätöksestä.

        "1. NYKYTILAN KARTOITTAMINEN
        -Aluejaoston juridinen asema; rekisteröimätön yhdistys. Aluejaostot perustettu nähdäkseni YhdL 2:7 mukaisesti.
        -Johtokunnan valitsee aluejaostojen jäsenet, ei voida edellyttää STD:n jäsenyyttä (YhdL5:28)
        -itsenäinen toiminta; päätöksistä vastuu päätöksentekijöillä henkilökohtaisesti (YhdL 10:58)
        -STD ei voi olla vastuussa aluejaostojen velvoitteista, koska aluejaos ei ole STD:n päätöksien piirissä. STD:n vuosikokous ei valitse aluejaostojen vastuuhenkilöitä, vastuuhenkilöt eivät välttämättä ole STD:n jäseniä jne.
        Edellä olevaan viitaten katson aluejaostojen olevan selkeästi yhdistyslain tarkoittamia rekisteröimättömiä yhdistyksiä, joiden toiminnasta vastaavat päätöksentekijät henkilökohtaisesti ja yhteisvastuullisesti.
        Nyt on oleellista tunnistaa niin aluejaostoissa kuin STD:n johtokunnan taholta nykytilanne. Niinpä toivonkin aluejaostoilta ja STD:n johtokunnalta perusteltuja kannanottoja edellä esitettyihin näkökohtiin."

        Syyskokouksen esityslistalla perustelut oli vieläkin tarkemmin.
        STD:n johtokunta ei ole vastannut millään tavalla, miksi? Eikö ole ollut aikaa?

        Kysymykseen miksi allekirjoittanut ei alkanut aluejaoksen puheenjohtajaksi varmaan kävi esille jo edellisestä; enää en ota henkilökohtaisesti vastuita yhteisesti tehtävistä asioista eli en rupea rekisteröimättömiin yhdistyksiin vastuuhenkilöksi. Jos STD väittää vastaavansa aluejaostojen toiminnasta, pyytäkää vastuusitoumus kirjallisena.

        Aluejaoston muuttaminen rekisteröidyksi yhdistykseksi on tehty täysin yhdistyslainsäädännön mukaisesti, miksi on erittäin vaikea hyväksyä normaali järjestödemokratia? Jos jollakulla on edelleen halua väittää tässä toiminnassa tehdyn laittomuuksia, ottaa minuun yhteyttä ja perustelee väittämänsä myös juridisin perustein eli viittaa selkeästi lainsäädäntöön. Muutoinhan väitteet ovat huuhaata.

        Aluejaoston materiaalinen ja immateriaalinen omaisuus on yhdistyskokouksen päätöksellä toimintaa uudella nimellä jatkavan rekisteröidyn yhdistyksen omaisuutta. Tämä on kiistaton fakta.

        Toivon rehellisyyttä ja avointa toimintaa jäsenistön suuntaan, nyt kokouksessa oli väistämätön pakko tehdä vastaesitys (normaalia kokouskäytäntöä) toiminnan jatkamiseksi, puheenjohtajaa ja hallituksen jäseniä ei löytynyt rekisteröimättömän yhdistyksen toimintaan. Rekisteröityyn yhdistykseen löytyi ja tämäkös on paha kun toimintaa voidaan jatkaa huomattavasti pienemmillä henkilökohtaisilla riskeillä? Täysin käsittämätöntä ajattelua.

        Tuli turhan pitkä vuodatus, jos haluatte lisää tietoja ottakaa yhteyttä suoraa minuun, jättäkää muu hallitus häiriköinnin ulkopuolelle. Vastaan kysymyksiinja yhteistyötarjouksiin mielelläni.

        T. Erkki Rantavuoti

        Pääyhdistys ei vaan osaa vastata.. Onko pääyhdistyksellä ihan oikeasti riittävästi tietotaitoa pyörittää yhdistys toimintaa? vai keskitytäänkö siellä vääriin asioihin? Vastuuta yhdistys ei ota tekemissistään eikä sanomisistaa, onhan se vuosien varrella nähty.. on se sen verran sisäänpäin lämpiävää touhua...

        Ja jos asi e i miellytä tai sen lopputulos niin yhdistys joko vaikenee tai pesee kätensä ja marttyyrimaisesti loukkaantuu.. Ei tarvitse olla valopää ymmärtääkseen tämän kun on seurannut rivijäsenenä...

        Toivottavasti Erkki R. saa homman toimimaan (en siis tunne ko. ihmistä) mutta perehtyneeltä vaikuttaa....

        Yhdistystoiminnassa pitää mennä oikeiden säännösten mukaan jossa jäsenistö on suuremmassa roolisaa kuin muut.. niin ettei jäsenten oikeaa ääntä pedata sänkyjen alle.


    • Tanskandoggi

      Tajua jo ettei yhdistys ole uusi vaan jatkaa rekisteröitynä!

    • ei tajuu

      Miksi sitä toimintaa ei voitu jatkaa aluejaostona? Onhan nyt löytynyt pj niin eiks se olis voinu jatkaa aluejaoston pjnä?
      En tajuu miks piti perustaa uusi ry. Eihän se voi olla sama aluejaosto jos kerran on uusi nimi ja se meinataan rekisteröidä virallisesti yhdistykseksi..

    • nyt en ymmärrä

      Tämä kertoo sen surullisen kuuluisan totuuden nykyisestä pääyhdistyksestä... oma napa tärkein... miksei kaksi yhdistystä ja tuetaan kumpaakin ja pääyhdistys tukisi toista? Sehän olisi hieno mahdollisuus.. enempi silmäpareja näkee enemmän ja ehkä se omaan napaan tuijottelukin jäisi vähemmälle ja Tanskandoggi nousisi pääasiaksi eikä ne naamat ;) Vai keneltä tämä mahdollisuus on pois? pelätäänkö että toinen onnistuisi paremmin? Missä on yhteen puhaltaminen mistä lehdessäkin vaahdotaan?!
      Upea mahdollisuus jos osattaisiin tulevaisuuteen katsoa.. Tsemppiä uusille tuulille ;)

      Kertoo pääyhdistyksestä paljon negatiivista...huhu huh..että rahallista tukea(tuolla ylempänä luki että olisi kavallus) ei tule... mikä sen hienompaa kuin tukea toimintaa joka tukisi harrastajia ja mahdollisia kasvattajia.. keneltä tämä on pois?

    • ajatus tärkein

      Käsitykseni mukaan, tämä on normaalia toimintaa.Kokouksiin on mahdollisuus jäsenillä kutsuttuna jopa osallistua."vain sen vuoksi koska näitä marisioita on aina jotka eivät vaivaudu paikalle koskaan"Nyt en ymmärrä mikä tässä kokouksessa ongelma.Näin toimii asioista tietävät ja jäsenistöä ajattelevat ihmiset.Näitä vuodatuksia joka kokouksen jälkeen on ja olen tekemässä tutkelmaa en tosiaan koira maailmasta vaan aivan yleensä yhdistyksistä. Sen vuoksi törmäsin tälläiseen keskusteluun.Ajattelu ja ajatus oikea,Vasta esitys normaali ja esitys hyväksytty.pj hallitus valittu ok.Kaikki kokous käytännön mukaan.ok

    • Etelän pi**u

      OLisko tästä yhdistyksestä mahdollista tehdä vastayhdistys pääyhdistykselle? Liityn välittömästi!

      • Kinnostaa.....

        Mielenkiintoinen keskustelu. Oli pj joka ei halunnut jatkaa, uusi pj, joka ei halunnut perskohtaisia vastuita ja jatkava yhdistys ilman perskohtaisia vastuita.... Onko tullut joillakin järki päähän? Mielenkiinnolla odotan jatkoa.... Rantavuotilla kovia väittämiä, ihan julkisesti, nehän on suorastaan panettelua... ellei ole totta. Kuka omalla nimellään kumoo ne?


    • yksin ollut

      Minä myös liityn .Vaikka vain kuuluakseni johkiin oikia mielisempään yhdistykseen.Edes kerrankin.

    • Teija Salmi-Aalto

      Teija Salmi-Aalto, puheenjohtajan henkilökohtainen vastaus:
      Ihan ensimmäiseksi korjaan yhden näistä huhuista joka koskee minun, yhdistyksen puheenjohtajan puhelinsoittoa kesken kokouksen ja kuinka olin vaatinut aluejaostojen rahoja. Rahoja en ole mihin-kään vaatinut vaan totesin että rahathan ovat Suomen Tanskandoggi ry:n Pohjois-Suomen alueja-oston rahoja ja tarkoitettu käytettäväksi sen alueen toimintaan.
      Soiton syynä kyllä oli se että halusin itse kuulla suoraan mistä on kysymys. Miksi oli toimittu näin? Kysyin aivan asiallisesti kuten kuuluu ja sain vastauksen.
      Kokouksessa, jossa juuri silloin olimme, käsittelimme aluejaostojen toimintaa ja tahtoa tulevasta toiminnasta, toimintamuodoista, -ohjeista yms. Kutsuttuina oli edustajat jokaisesta aluejaostosta. Paikalle oli saapunut edustajia 5stä eri aluejaostosta sekä syyskokouksen määrittelemä edustus johtokunnasta.
      Se miksi tämä asia Pohjois-Suomessa piti hoitaa näin, sitä en henkilökohtaisesti käsitä. Aluejaostot ovat toimineet yli 10 vuotta annetuilla toimintaohjeilla, toimintaohjeilla joiden laatimisessa on ollut mukana aluejaostojen silloiset puheenjohtajat erittäin suuressa roolissa. Ohjeet tarkastettu laatimisen jälkeen vielä yhdistysasioihin perehtyneellä asiantuntijoilla ja toimiviksi todettu. Toiminta näillä ohjeilla on ollut hienoa, aktiivista ja aina kysyttäessä aluejaostot ovat olleet toimintamuotoonsa tyytyväisiä. Juridisesta vastuusta ei ole ollut minkäänlaista epäilystä tai kysymyksiä yli 10 vuoteen.
      Sittemmin tämän juridisen aseman on esille ottanut Erkki Rantavuoti (Pohjois-Suomen aluejaoston perustaja ja pj 10 v) tekemällä asiasta syyskokoukselle asiallisia kysymyksiä ja esityksen aiheesta. Tämä tietysti on ollut erittäin hyvä ottaa esille ja luonnollisesti selvitettävä, josta johtuen ja tätä asiaa selvittämään perustettiin syyskokouksessa työryhmä.
      Tämän työryhmän asiana on siis selvittää aluejaostojen oma näkemys ja toiveet. Selvittää juridiset vastuut ja selvittää vaatiko se esim aluejaostojen rekisteröitymistä (esim jäsenistöltään suurempien ja sitä toivovien aluejaostojen). Kuinka saataisiin yhteistyö saumattomaksi ja toimivaksi, luoda ”pe-lisäännöt” kaikille toimiviksi. Saada yhdistyksen säännöt vastaamaan tulevia muutoksia mm alue-toiminta jne.
      Tämä työryhmä kokoontui siis ensimmäisen kerran aluejaostojen edustajien toivomuksesta sa-manaikaisesti kun yhdistyksen kevätkokous 24.3.2012.
      Henkilökohtaisesti en ymmärrä miksi piti toimia näin? Olisihan aluejaostoon voitu valita samat pu-heenjohtaja ja johtokunnan jäsenet kuin nyt tähän rekisteröityyn yhdistykseen. Sitten olisi kokoon-nuttu työryhmänä ja selvitetty asiaa aluejaostojen toiminnasta. Työryhmänä yhdessä selvitetty kaikki juridiset kysymykset, katsottu asiat yhdessä. Aluejaosto olisi voinut sitten niin halutessaan, esittää halunsa jatkaa toimintaa mieluimmin rekisteröitynä yhdistyksenä ja asiasta olisi voitu päättää yhdessä, yhteistyössä.
      Teija

      • Riemumielellä

        Katsohan vain, keisarinna on joutunut laskeutumaan norsunluutornista! Tämä haisee arvovaltakysymykseltä. Taisi kolahtaa. Eikä haittaa vaikka läpimätä yhdistys saa vaihtoehdon, minäkin liityn ihan varmasti! Ihan liikaa on tullut seurattua STD:n kataluutta.


      • piip piip

        voiko T S-A samalla henkilökohtaisesti vastata miten itse tulkitsee poikkeamat sitomuskasvattajasopimuksessa, miten hän saa niitä jatkuvasti ja muut eivät?


      • tottatotta
        piip piip kirjoitti:

        voiko T S-A samalla henkilökohtaisesti vastata miten itse tulkitsee poikkeamat sitomuskasvattajasopimuksessa, miten hän saa niitä jatkuvasti ja muut eivät?

        Hyvä kysymys ;)


      • tottatotta
        piip piip kirjoitti:

        voiko T S-A samalla henkilökohtaisesti vastata miten itse tulkitsee poikkeamat sitomuskasvattajasopimuksessa, miten hän saa niitä jatkuvasti ja muut eivät?

        ... eikö suomessa saa olla muita keltisia kasvattajia..koetaanko muut uhkana ja tässä tapauksessa käytetään asemaa väärin? (päätöksiä puolletaan Teijalle) tiedä sitten..ihmettelen vaan kun lehtiä selaileepi.... Herää kysymys mistä on kysymys..


    • yksin kaikkien

      ja mitä mitä suomi 24 palstasta tullut virallinen tiedotus sivu.Luulen ei kannatusta/ halunnut entistä pj syitä varmaan monia.eikä hän edes kuulemma ollut edes halukas mistä tämä moinen.Siis onko kyse vain että jollekin kuuluu olla jokin ja jollekin vain ei no.Olen kyllä mielissäni uudesta yhdistyksestä ja minäkin liityn juuri tästä syystä.asuinpaikkani vain kun on enempi pohjoinen ja mieli pohjoinen,

    • ei voi aina ymmärtää

      Mutta yhteistyö toimii vain silloin kun se on eduksi pääyhdistykselle..onhan se nähty.. sivusta seuraaja vuosia...

      • Jäsen

        Onkos STD;n puheenjohtaja henkilökohtaisesti sitä mieltä että Pohjois-Suomen aluejaoston JÄSENISTÖ teki väärän päätöksen?? Pitäisiköhän jäsenistö vaihtaa mieleiseksi?


    • Rivijäsen

      Teija Salmi-Aalto, puheenjohtajan henkilökohtainen vastaus:??

      Oliko henkilökohtainen mielipide vai puheenjohtajan ominaisuudessa? Sori, ei oikein ymmärtäny kumpana oli...

    • Puska

      Teija kirjoitti "Soiton syynä kyllä oli se että halusin itse kuulla suoraan mistä on kysymys. Miksi oli toimittu näin? "

      Onko tosiaan että tämä asia tuli täytenä yllätyksenä STD;n johtokunnalle ja tietenkin puheenjohtajallekin? Eikö alueellisen toiminnan lopettamisesta ollut mitään tietoa pääyhdistyksellä?

      • Tavallinen jäsen

        Eikä STD huomaa vihdoinkin, miten kyllästyneitä tavalliset ihmiset ovat heidän piirileikkeihinsä. Nyt on muutoksen paikka.


      • Tavallinen jäsen

        Eikä STD huomaa vihdoinkin, miten kyllästyneitä tavalliset ihmiset ovat heidän, ns. eliitin, piirileikkeihin. Nyt on muutoksen paikka.


    • Teija Salmi-Aalto

      ….keisarinna norsunluutornissa…..ehkä kuitenkin kaatopaikkojen kruunaamaton kuningatar tai roskis prinsessa, mutta olen kuitenkin ihan tavallinen tallaaja ja ehkä hieman nössö .

      No asiaan. Haluan nyt vastata oli sitten viisasta tai ei, niin vastaan näihin mitä täällä minusta kysytään, syytetään, aprikoidaan yms. Minulla kun ei ole mitään kasvatustyössäni, yhdistystyössäni tai missään koiriin liittyvissä asioissa sellaista joka ei kestäisi päivänvaloa.

      Ensinnäkin näistä jalostuspareistani ja niiden hyväksymisestä jalostustoimikunnassa. Siitä lähtien kun olen ensimmäistä pentuettani suunnitellut eli vuonna 1983 olen aina käyttänyt jalostustoimikuntaa suunnitte-lemani pentueen kanssa. Eli siis kaikki teettämäni 22 pentuetta on käsitelty jalostustoimikunnassa.

      Tulevan pentueen suunnittelun ja työstämisen aloitan jo kun minulla on narttupentu jota suunnittelen käyttäväni jalostukseen. Mikäli kaikki etenee toivottavalla tavalla ja koirastani kasvaa hyvä rotunsa edustaja (huom makuasia) ja täyttää minun vaatimukset jalostukseen käytettävälle nartulle on ”urosajatus” lähestulkoon siinä kohtaa jo valmiiksi puitu mielessä ja selvitetty mitä haluan. Käyttämäni nartut yleensä ovat yleisesti olleet n 3-4 vuotiaita joten uroksen etsimiselle ja suunnittelulle on ollut runsaasti aikaa. Asian tu-lessa sitten ajankohtaiseksi toimitan jalostustoimikunnalle anomukset käyttämiini yhdistelmiin hyvissä ajoin käsittelyyn tarvittavine liitteineen ja mikäli tarvitaan myös kattavine perusteluineen miksi kyseinen pentue on suunniteltu. Jalostustoimikunta niin halutessaan on saanut lisäselvityksiä tarpeen mukaan (jalostustar-kastus, lisälausuntoja terveydestä, tiedossani olevista rasitteista yms). Mikäli olen käyttänyt yhdistelmää, joka tarvitsee jonkin asteista käsittelyä ts poikkeuslupamenettelyä, on perusteluni ollut vieläkin kattavammat. Olen vuosien varrella ”hyllyttänyt” useita jalostuspareja siksi ettei uros ole esim täyttänyt jalostusohjesääntöä, vaikka kennelliitto olisikin rekisteröinyt tulevat pennut muitta mutkitta. Miksi, koska haluan että yhdistelmäni täyttävät rotumme jalostusohjesäännön (=aina kasvattajan valinta).

      jatkuu.......

      • Teija Salmi-Aalto

        Puhetta täällä on ollut ilmeisesti kolmesta eri yhdistelmästäni, jotka olen tehnyt sitoumuskasvattaja aikanani ja jos olen oikein ymmärtänyt niin, ne ovat Highesteem King IV Eden x Edendane’s Luthien Tinuviel, jossa sukusiitosprosentti on serkusparitusta korkeampi. Windy Hill’s Ruff N Ready x All About The Daisy Chain nartulla B/D lonkkatulos sekä DBL-D Fireheart What’s In Your Wallet v Hauer x Edendane’s Pirate’s Gold. Laitan nyt lyhyesti hieman perusteluja näihin (pitemmät saatavissa vaikka sähköpostitse jos jotain kiinnostaa). Ensimmäinen näistä yhdistelmistä on linjattu vanhoihin käyttämiini koiriin ja niiden linjoihin. Nämä linjatut koirat ovat mielestäni (huom omasta sellaisesta) edustaneet sitä mitä haluan. Suvusta löytyy pitkäikäisiä, terverakenteisia koiria ja halusin itselleni tulevaan jalostuskäyttöön hieman tiukemmin linjatun narttupennun ko sukutauluista. Seuraava yhdistelmä jossa ensimmäisen kerran kasvatustyöni historiassa käytin jalostukseen narttua, joka lonkkien osalta ei täyttänyt jalostusohjesäännön vaatimuksia. Selvittelyjen jälkeen päätin kuitenkin tehdä kyseisen yhdistelmän ja koska D toisella puolella oli löysyydestä johtuva, vailla nivelrikkoa en kokenut asian olevan esteenä suunnitelmalleni. Kyseisestä yhdistelmästä toivoin saavani mm ”uutta verta” linjoihin jatkojalostusta silmälläpitäen. Kolmas yhdistelmäni historia on seuraavanlainen. Olen siis aina suunnitellut nartulleni käytettävää urosta jo pennusta lähtien. Kun aika jalostuskäytölle sitten Hipun kohdalla läheni oli montakin urosta jo läpi käyty ja mm kaksi ehdokasta ”hyllytetty”, koska heillä ei ollut terveystutkimuksia (ns vanhoja edesmenneitä yksilöitä, upeitakin sellaisia) ja jollain lailla kui-tenkin haluan että uroskin olisi tutkittu (=oma haluni/toiveeni ja tahtoni ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö ole hienoa jos joku siihen lähteen, mutta minä en). Vihdoin sitten kun löysin uroksen joka täytti mielessäni kaiken sen minkä kyseisen nartun jalostusparilta toivoin ja halusin, niin en enää sitä hyllyttänyt vain siksi ettei virallista lonkkakuvaustulosta ehkä olisi astutushetkellä JOS vain kennelliito asian hyväksyisi. Uroksella oli OFA Prelium lonkkatulos Excellent . Otin hyvissä ajoin yhteyttä uroksen omistajaan (n puolivuotta en-nen) ja kysyin mahdollisuutta saada käyttää ko urosta. Selvitin tilanteen hänelle ja kysyin mahdollisuutta
        kuvauttaa uros heti sen täytettyä 2v. Asia sovittiin ja selvittelin asiaa Kennelliitolta miten menetellä jos nartun juoksu alkaa ja etenee niin ettei virallista 2 v OFA tulosta lonkkien osalta ehditä saada ennen siemennystä. Sain ohjeet ja selvityksen ja tein työtä ”käskettyä”. Anoin Kennelliitolta varmuuden vuoksi poikkeus-luvan astuttaa nartun ennen virallista kuvaustulosta ehdolla että ko kuvaustulos olisi ennen pentujen syntymää. Sain myös perustellun astutusanomuksen perustella hyväksynnän jalostustoimikunnalta koska ky-symyksessä oli koira jolla kuitenkin oli kaikki terveystutkimukset joita jalostusohjesääntö vaatii ulkomaalaiselta urokselta ja enemmänkin. Narttu siemennettiin 30.3. Uros täytti 2 v 3.4. ja kuvattiin 13.4. Kuvaustulos oli siis ennen pennun syntymää 30.5.

        En omasta mielestäni katso siis saaneeni millään muotoa erityistä kohtelua jalostustoimikunnalta ja itse siellä aikanani istuessa olen luonnollisesti ollut jäävi. Pikemminkin koen että, minulta on aina pyydetty vähän enemmän kuin muilta mm perusteluja, lisätutkimuksia yms.

        Ja vielä selvennystä asiaan puheenjohtajan henkilökohtainen mielipide = Teijan mielipide ei johtokunnan

        sekä, ei, en tarkoita että Pohjois-Suomen aluejaoston jäsenet olisivat tehneet väärän päätöksen, olisin vain toivonut sen tehtävän yhteistyössä ja niin että yhdistyksen säännöt yms olisi olleet valmiit myös asialle eli yhdistyksen jäsenenä olisi rekisteröity yhdistys mm jäsenmaksut, äänioikeus yhdistyksen kokouksissa ym tarkastettu tarvittavalla tavalla.

        Näitä hän sää kysyit :o)

        Teija


      • Poikkeusluvalla kysy
        Teija Salmi-Aalto kirjoitti:

        Puhetta täällä on ollut ilmeisesti kolmesta eri yhdistelmästäni, jotka olen tehnyt sitoumuskasvattaja aikanani ja jos olen oikein ymmärtänyt niin, ne ovat Highesteem King IV Eden x Edendane’s Luthien Tinuviel, jossa sukusiitosprosentti on serkusparitusta korkeampi. Windy Hill’s Ruff N Ready x All About The Daisy Chain nartulla B/D lonkkatulos sekä DBL-D Fireheart What’s In Your Wallet v Hauer x Edendane’s Pirate’s Gold. Laitan nyt lyhyesti hieman perusteluja näihin (pitemmät saatavissa vaikka sähköpostitse jos jotain kiinnostaa). Ensimmäinen näistä yhdistelmistä on linjattu vanhoihin käyttämiini koiriin ja niiden linjoihin. Nämä linjatut koirat ovat mielestäni (huom omasta sellaisesta) edustaneet sitä mitä haluan. Suvusta löytyy pitkäikäisiä, terverakenteisia koiria ja halusin itselleni tulevaan jalostuskäyttöön hieman tiukemmin linjatun narttupennun ko sukutauluista. Seuraava yhdistelmä jossa ensimmäisen kerran kasvatustyöni historiassa käytin jalostukseen narttua, joka lonkkien osalta ei täyttänyt jalostusohjesäännön vaatimuksia. Selvittelyjen jälkeen päätin kuitenkin tehdä kyseisen yhdistelmän ja koska D toisella puolella oli löysyydestä johtuva, vailla nivelrikkoa en kokenut asian olevan esteenä suunnitelmalleni. Kyseisestä yhdistelmästä toivoin saavani mm ”uutta verta” linjoihin jatkojalostusta silmälläpitäen. Kolmas yhdistelmäni historia on seuraavanlainen. Olen siis aina suunnitellut nartulleni käytettävää urosta jo pennusta lähtien. Kun aika jalostuskäytölle sitten Hipun kohdalla läheni oli montakin urosta jo läpi käyty ja mm kaksi ehdokasta ”hyllytetty”, koska heillä ei ollut terveystutkimuksia (ns vanhoja edesmenneitä yksilöitä, upeitakin sellaisia) ja jollain lailla kui-tenkin haluan että uroskin olisi tutkittu (=oma haluni/toiveeni ja tahtoni ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö ole hienoa jos joku siihen lähteen, mutta minä en). Vihdoin sitten kun löysin uroksen joka täytti mielessäni kaiken sen minkä kyseisen nartun jalostusparilta toivoin ja halusin, niin en enää sitä hyllyttänyt vain siksi ettei virallista lonkkakuvaustulosta ehkä olisi astutushetkellä JOS vain kennelliito asian hyväksyisi. Uroksella oli OFA Prelium lonkkatulos Excellent . Otin hyvissä ajoin yhteyttä uroksen omistajaan (n puolivuotta en-nen) ja kysyin mahdollisuutta saada käyttää ko urosta. Selvitin tilanteen hänelle ja kysyin mahdollisuutta
        kuvauttaa uros heti sen täytettyä 2v. Asia sovittiin ja selvittelin asiaa Kennelliitolta miten menetellä jos nartun juoksu alkaa ja etenee niin ettei virallista 2 v OFA tulosta lonkkien osalta ehditä saada ennen siemennystä. Sain ohjeet ja selvityksen ja tein työtä ”käskettyä”. Anoin Kennelliitolta varmuuden vuoksi poikkeus-luvan astuttaa nartun ennen virallista kuvaustulosta ehdolla että ko kuvaustulos olisi ennen pentujen syntymää. Sain myös perustellun astutusanomuksen perustella hyväksynnän jalostustoimikunnalta koska ky-symyksessä oli koira jolla kuitenkin oli kaikki terveystutkimukset joita jalostusohjesääntö vaatii ulkomaalaiselta urokselta ja enemmänkin. Narttu siemennettiin 30.3. Uros täytti 2 v 3.4. ja kuvattiin 13.4. Kuvaustulos oli siis ennen pennun syntymää 30.5.

        En omasta mielestäni katso siis saaneeni millään muotoa erityistä kohtelua jalostustoimikunnalta ja itse siellä aikanani istuessa olen luonnollisesti ollut jäävi. Pikemminkin koen että, minulta on aina pyydetty vähän enemmän kuin muilta mm perusteluja, lisätutkimuksia yms.

        Ja vielä selvennystä asiaan puheenjohtajan henkilökohtainen mielipide = Teijan mielipide ei johtokunnan

        sekä, ei, en tarkoita että Pohjois-Suomen aluejaoston jäsenet olisivat tehneet väärän päätöksen, olisin vain toivonut sen tehtävän yhteistyössä ja niin että yhdistyksen säännöt yms olisi olleet valmiit myös asialle eli yhdistyksen jäsenenä olisi rekisteröity yhdistys mm jäsenmaksut, äänioikeus yhdistyksen kokouksissa ym tarkastettu tarvittavalla tavalla.

        Näitä hän sää kysyit :o)

        Teija

        Ihmettelen noita Teijan poikkeuslupia? Eikös sitoomuskasvattaja saa käyttää poikkeuslupaa yhden kerran kolmessa vuodessa? Ja jos tuota sääntöä rikkoo niin yleensä tiputetaan sitoomuskasvattajan listalta pois? Miksei Teijan kohdalla näin ole? Onko hän sääntöjen yläpuolella vai miksi näin joku voi toimia ja toiset ei?


      • johan pomppas
        Teija Salmi-Aalto kirjoitti:

        Puhetta täällä on ollut ilmeisesti kolmesta eri yhdistelmästäni, jotka olen tehnyt sitoumuskasvattaja aikanani ja jos olen oikein ymmärtänyt niin, ne ovat Highesteem King IV Eden x Edendane’s Luthien Tinuviel, jossa sukusiitosprosentti on serkusparitusta korkeampi. Windy Hill’s Ruff N Ready x All About The Daisy Chain nartulla B/D lonkkatulos sekä DBL-D Fireheart What’s In Your Wallet v Hauer x Edendane’s Pirate’s Gold. Laitan nyt lyhyesti hieman perusteluja näihin (pitemmät saatavissa vaikka sähköpostitse jos jotain kiinnostaa). Ensimmäinen näistä yhdistelmistä on linjattu vanhoihin käyttämiini koiriin ja niiden linjoihin. Nämä linjatut koirat ovat mielestäni (huom omasta sellaisesta) edustaneet sitä mitä haluan. Suvusta löytyy pitkäikäisiä, terverakenteisia koiria ja halusin itselleni tulevaan jalostuskäyttöön hieman tiukemmin linjatun narttupennun ko sukutauluista. Seuraava yhdistelmä jossa ensimmäisen kerran kasvatustyöni historiassa käytin jalostukseen narttua, joka lonkkien osalta ei täyttänyt jalostusohjesäännön vaatimuksia. Selvittelyjen jälkeen päätin kuitenkin tehdä kyseisen yhdistelmän ja koska D toisella puolella oli löysyydestä johtuva, vailla nivelrikkoa en kokenut asian olevan esteenä suunnitelmalleni. Kyseisestä yhdistelmästä toivoin saavani mm ”uutta verta” linjoihin jatkojalostusta silmälläpitäen. Kolmas yhdistelmäni historia on seuraavanlainen. Olen siis aina suunnitellut nartulleni käytettävää urosta jo pennusta lähtien. Kun aika jalostuskäytölle sitten Hipun kohdalla läheni oli montakin urosta jo läpi käyty ja mm kaksi ehdokasta ”hyllytetty”, koska heillä ei ollut terveystutkimuksia (ns vanhoja edesmenneitä yksilöitä, upeitakin sellaisia) ja jollain lailla kui-tenkin haluan että uroskin olisi tutkittu (=oma haluni/toiveeni ja tahtoni ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö ole hienoa jos joku siihen lähteen, mutta minä en). Vihdoin sitten kun löysin uroksen joka täytti mielessäni kaiken sen minkä kyseisen nartun jalostusparilta toivoin ja halusin, niin en enää sitä hyllyttänyt vain siksi ettei virallista lonkkakuvaustulosta ehkä olisi astutushetkellä JOS vain kennelliito asian hyväksyisi. Uroksella oli OFA Prelium lonkkatulos Excellent . Otin hyvissä ajoin yhteyttä uroksen omistajaan (n puolivuotta en-nen) ja kysyin mahdollisuutta saada käyttää ko urosta. Selvitin tilanteen hänelle ja kysyin mahdollisuutta
        kuvauttaa uros heti sen täytettyä 2v. Asia sovittiin ja selvittelin asiaa Kennelliitolta miten menetellä jos nartun juoksu alkaa ja etenee niin ettei virallista 2 v OFA tulosta lonkkien osalta ehditä saada ennen siemennystä. Sain ohjeet ja selvityksen ja tein työtä ”käskettyä”. Anoin Kennelliitolta varmuuden vuoksi poikkeus-luvan astuttaa nartun ennen virallista kuvaustulosta ehdolla että ko kuvaustulos olisi ennen pentujen syntymää. Sain myös perustellun astutusanomuksen perustella hyväksynnän jalostustoimikunnalta koska ky-symyksessä oli koira jolla kuitenkin oli kaikki terveystutkimukset joita jalostusohjesääntö vaatii ulkomaalaiselta urokselta ja enemmänkin. Narttu siemennettiin 30.3. Uros täytti 2 v 3.4. ja kuvattiin 13.4. Kuvaustulos oli siis ennen pennun syntymää 30.5.

        En omasta mielestäni katso siis saaneeni millään muotoa erityistä kohtelua jalostustoimikunnalta ja itse siellä aikanani istuessa olen luonnollisesti ollut jäävi. Pikemminkin koen että, minulta on aina pyydetty vähän enemmän kuin muilta mm perusteluja, lisätutkimuksia yms.

        Ja vielä selvennystä asiaan puheenjohtajan henkilökohtainen mielipide = Teijan mielipide ei johtokunnan

        sekä, ei, en tarkoita että Pohjois-Suomen aluejaoston jäsenet olisivat tehneet väärän päätöksen, olisin vain toivonut sen tehtävän yhteistyössä ja niin että yhdistyksen säännöt yms olisi olleet valmiit myös asialle eli yhdistyksen jäsenenä olisi rekisteröity yhdistys mm jäsenmaksut, äänioikeus yhdistyksen kokouksissa ym tarkastettu tarvittavalla tavalla.

        Näitä hän sää kysyit :o)

        Teija

        Mistä nämä sitoumuskasvattajan säännöt on luettavissa? Eikö ne ole julkisia myös?


      • Näähän sä halusit?
        johan pomppas kirjoitti:

        Mistä nämä sitoumuskasvattajan säännöt on luettavissa? Eikö ne ole julkisia myös?

        · Mikäli kasvattaja katsoo, että hän ei jossakin yhdistelmässä voi sitoutua näihin ehtoihin, hän
        ottaa hyvissä ajoin ennen yhdistelmän toteuttamista kirjallisesti yhteyttä
        jalostustoimikuntaan. Jalostustoimikunta voi perustellusta syystä myöntää poikkeusluvan
        yhdistelmän toteuttamiselle. Kasvattaja voi anoa poikkeuslupaa korkeintaan kerran
        kolmessa vuodessa, ko. määräaika lasketaan toteutuneesta poikkeuslupayhdistelmästä.
        · Toimiessaan STD Ry:n sääntöjen ja/tai näiden ohjeiden vastaisesti kasvattaja menettää
        sitoumuskasvattajastatuksensa kahdeksi (2) vuodeksi.

        Ja säännöt luettavissa täällä; http://www.greatdane.fi/pdf/TANSKANDOGGIEN_SITOUMUSKASVATTAJASOPIMUS_09.pdf

        http://www.greatdane.fi/jalostus_kasvattajat.htm Kuvalliset ovat kennellaatikot ovat sitoumuskasvattajia.


      • Näitäkin toivoit
        Näähän sä halusit? kirjoitti:

        · Mikäli kasvattaja katsoo, että hän ei jossakin yhdistelmässä voi sitoutua näihin ehtoihin, hän
        ottaa hyvissä ajoin ennen yhdistelmän toteuttamista kirjallisesti yhteyttä
        jalostustoimikuntaan. Jalostustoimikunta voi perustellusta syystä myöntää poikkeusluvan
        yhdistelmän toteuttamiselle. Kasvattaja voi anoa poikkeuslupaa korkeintaan kerran
        kolmessa vuodessa, ko. määräaika lasketaan toteutuneesta poikkeuslupayhdistelmästä.
        · Toimiessaan STD Ry:n sääntöjen ja/tai näiden ohjeiden vastaisesti kasvattaja menettää
        sitoumuskasvattajastatuksensa kahdeksi (2) vuodeksi.

        Ja säännöt luettavissa täällä; http://www.greatdane.fi/pdf/TANSKANDOGGIEN_SITOUMUSKASVATTAJASOPIMUS_09.pdf

        http://www.greatdane.fi/jalostus_kasvattajat.htm Kuvalliset ovat kennellaatikot ovat sitoumuskasvattajia.

        Kyseiset yhdistelmäsi ovat syntyneet seuraavasti, joihin sinun on pitänyt hakea poikkeuslupa. Missä kolmen vuoden välit?
        s. 31.7.2009
        http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI48909/09&R=235.1
        s.13.5.2010
        http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI37748/10&R=235.1
        s.30.10.2011
        http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI42557/11&R=235.1


      • johan pomppas
        Näitäkin toivoit kirjoitti:

        Kyseiset yhdistelmäsi ovat syntyneet seuraavasti, joihin sinun on pitänyt hakea poikkeuslupa. Missä kolmen vuoden välit?
        s. 31.7.2009
        http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI48909/09&R=235.1
        s.13.5.2010
        http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI37748/10&R=235.1
        s.30.10.2011
        http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI42557/11&R=235.1

        Uskomatonta toimintaaa!!! Missä on Jalostustoimikunnanan selkäranka? Näyttää tosiaan naamoilla menevän.siinä koirilla ole osaa ei arpaa. Joutuneet likaisiksi pelinappuloiksi :( Onnea ja menestystä valitemalleen tielle. Minulta ei sympatiaa tipu!

        Sääliksi käy muita kasvattajia joita pienempien virheiden takia tiputetaan listoilta.


      • Kasvattaja myös
        johan pomppas kirjoitti:

        Uskomatonta toimintaaa!!! Missä on Jalostustoimikunnanan selkäranka? Näyttää tosiaan naamoilla menevän.siinä koirilla ole osaa ei arpaa. Joutuneet likaisiksi pelinappuloiksi :( Onnea ja menestystä valitemalleen tielle. Minulta ei sympatiaa tipu!

        Sääliksi käy muita kasvattajia joita pienempien virheiden takia tiputetaan listoilta.

        Olisiko tämä vuosikokousasia?


      • pisteeksi i:n päälle
        Näähän sä halusit? kirjoitti:

        · Mikäli kasvattaja katsoo, että hän ei jossakin yhdistelmässä voi sitoutua näihin ehtoihin, hän
        ottaa hyvissä ajoin ennen yhdistelmän toteuttamista kirjallisesti yhteyttä
        jalostustoimikuntaan. Jalostustoimikunta voi perustellusta syystä myöntää poikkeusluvan
        yhdistelmän toteuttamiselle. Kasvattaja voi anoa poikkeuslupaa korkeintaan kerran
        kolmessa vuodessa, ko. määräaika lasketaan toteutuneesta poikkeuslupayhdistelmästä.
        · Toimiessaan STD Ry:n sääntöjen ja/tai näiden ohjeiden vastaisesti kasvattaja menettää
        sitoumuskasvattajastatuksensa kahdeksi (2) vuodeksi.

        Ja säännöt luettavissa täällä; http://www.greatdane.fi/pdf/TANSKANDOGGIEN_SITOUMUSKASVATTAJASOPIMUS_09.pdf

        http://www.greatdane.fi/jalostus_kasvattajat.htm Kuvalliset ovat kennellaatikot ovat sitoumuskasvattajia.

        ·TANSKANDOGGIEN SITOUMUSKASVATTAJASOPIMUS
        Kasvattaja noudattaa tanskandoggien jalostusohjesääntöä sekä jalostuksen tavoiteohjelmaa.
        http://www.greatdane.fi/jalostus_ohje.htm jalostusohjesääntö
        http://www.greatdane.fi/pdf/STD_JTO_2012-2016.pdf


    • demokratia

      STD:n kanssa yhteistyön tekeminen liennee mahdottomuus. Jos et hännystele, olet huono, ei leikitä sun kanssa ja koiraski on ihan paskaa. Muistaako kukaan vanhaa asiaa, pohjois aj on aina edelläkäynyt. oli lehti, josta tappelu, ei käy STD, nettisivut, ei käy STD, STD kieltää. Diktatuuri, sano.

      Liityn uuten.

    • 1+1=3

      Liityn myös ehdottomasti uuteen yhdistykseen. Eikös se ole niin, että jos uuden yhdistyksen jäsenmäärä on jossain vaiheessa suurempi kuin vanhan STD:n, voi se silloin hakea rotuyhdistyksen statusta? Jos vanha ei muutu vaan jatkaa tätä linjaansa, niin jäsenistö voi äänestää jaloillaan :D
      jäsenistö on se joka rahoittaa std:n kaverille kans mentaliteettia ja kuitenkin hallitus luulee olevansa kaiken yläpuolella. Ja eiköhän pohjoisen asiat ole ollut aika hyvin tiedossa jo kauan, mutta eipä ne oikeasti ole ketään hallituksessa kiinnostanut, raha vasta sai älähtämään..oisko vajetta juhlavuoden budjetissa jota nyt koetettiin korjata?

    • Tiina Pihlajamäki

      Teijalle, Itse arvostan kovasti kasvatustyötäsi ja hienoja kasvattejasi, eikä ole epäilystäkään ettetkö tietäisi millaisia yhdistelmiä olet ollut tekemässä.
      Itselläni kysymys on oikeudenmukaisuudesta ja sääntöjen noudattamisesta etenkin sitoumuskasvattaja asiassa. Ärsyttää suunnattomasti että ei sisäpiiriin kuuluvat heivataan pois listalta pienimmästäkin "rikkeestä" jne..
      Tämä on oma mielipiteeni, haittaakse?

      • Teija Salmi-Aalto

        Ei haittaa :) kaikkien mielipiteet on tärkeitä


    • Teija Salmi-Aalto

      Korjatkaapa jos olen väärässä, mutta käsitykseni mukaan Pohjois-Suomen Tanskandogit ry on perustettu alueelliseksi yhdistykseksi ja aluejaosto olisi vain siis muutettu rekisteröidyksi yhdistykseksi joka olisi sitten jäsenyhdistyksenä Suomen Tanskandoggi ry:ssä ja sitä kautta tiiviissä yhtiestyössä rotujärjestön kanssa. Toimintaan haettu rekisteröitymällä ns juridisen vastuun selkeyttä yms. Näin minulle asia on esitetty. Suomen Tanskandoggi ry:ssä voi olla sääntöjen mukaan jäseninä myös rekisteröityjä yhdistyksiä. Säännöistämme puuttuu vain tällähetkellä tarkennukset asiassa.
      Teija

      • Rivistä minäkin

        Tanskandoggi yhdistyksestä puuttu demokratia piste. Teija ymmärrän sinuakin, mutta kannattaisiko oikeasti miettiä missä on vika kun yhdistystä ruoditaan näinkin kovalla kädellä eri foorumeilla? Ei savua ilman tulta...
        Oikeasti. Mietittekö parannuksia? Ja myönnättekö itsellenne että jokin on mennyt vikaan? Ihmisiä tekin olette ja varmasti me kaikki teemme virheitä. Virheistä pitää ottaa opiksi. Ensin katsoa peiliin sitten miettiä miten tästä ylemmäs... Konkreettisia parannuksia ja tasavertaisuutta. Tän hetkinen toiminta ei arvostusta nosta ja henkilöt jotka siellä istuu...no jätänpä sanomatta.. Pitkänlinjan kasvattajat on kaikki ulkona yhdistyksestä.. nuoret harrastajat/yhden pentueen kasvattaneet(en tarkoita pahalla) päättävät asioista.... Missä ovat se kaikki tietämys mitä kasvattajilla olisi tarjota..

        Peiliin katsomisen paikka eikä tarvitse marttyyyriksi heittäytyä :)

        tsemppiä tulevaisuuteen :)


      • Nousu ja tuho.
        Rivistä minäkin kirjoitti:

        Tanskandoggi yhdistyksestä puuttu demokratia piste. Teija ymmärrän sinuakin, mutta kannattaisiko oikeasti miettiä missä on vika kun yhdistystä ruoditaan näinkin kovalla kädellä eri foorumeilla? Ei savua ilman tulta...
        Oikeasti. Mietittekö parannuksia? Ja myönnättekö itsellenne että jokin on mennyt vikaan? Ihmisiä tekin olette ja varmasti me kaikki teemme virheitä. Virheistä pitää ottaa opiksi. Ensin katsoa peiliin sitten miettiä miten tästä ylemmäs... Konkreettisia parannuksia ja tasavertaisuutta. Tän hetkinen toiminta ei arvostusta nosta ja henkilöt jotka siellä istuu...no jätänpä sanomatta.. Pitkänlinjan kasvattajat on kaikki ulkona yhdistyksestä.. nuoret harrastajat/yhden pentueen kasvattaneet(en tarkoita pahalla) päättävät asioista.... Missä ovat se kaikki tietämys mitä kasvattajilla olisi tarjota..

        Peiliin katsomisen paikka eikä tarvitse marttyyyriksi heittäytyä :)

        tsemppiä tulevaisuuteen :)

        Nyt on STD:llä pohdinnan paikka, miten jatkaa tästä eteenpäin niin, että saavat säilytettyä edes osan jäsenistä. Miten pelastaa yhdistyksen maine? Ilman syytä ei yhdistystä ja sen toimintatapoja näin kärkkäästi ruodita, joten katse peiliin... Vihdoin meille ihan tavallisille ihmisille on vaihtoehto. STD:n kannattaisi vetäytyä miettimään, miten he itse jatkossa touhuavat niin, ettei tarvitse hävetä ja antaa uuden yhdistyksen hoitaa hommansa, sen sijaan että puuttuu asioihin. Jopa STD:n toimivalta on rajallinen. On tietysti vaihtoehto sekin, että STD:stä tulee vain tämän nykyisen pienen ydinryhmän oma, pyhä hiekkalaatikko ja tästä toisesta virallinen rotuyhdistys. Tulevaisuus näyttää. Nyt on STD:nkin pakko miettiä toimintatapojaan, missä meni metsään?


      • hikkeli

        "Uusi Ry ei myöskään ole missään tekemisissä, eivätkä saa mihinkään minkäänlaista tukea Suomen Tanskandoggi Ry:ltä.

        Heidän pitää aloittaa oma toimintansa täysin puhtaalta ja tyhjältä pöydältä. "

        Uskon, että tuon tekstin on kirjoittanut joku yhdistyksestä? Teijan teksti taas aivan toista. Miten on? saako uusi yhdistys täyden tuen STD ry:ltä... vai ei?

        Teija....sanot ettet saa erityiskohtelua sitoumuskasvattajana. Olen erimieltä eikai haittaa? Esimerkkinä tämä uusin poikkeuslupa-anomus vs. sinun poikkeuslupa-anomus samasta syystä. Miksi sinä sait luvan, vaikka pevisa oli voimassa ja toiselta kasvattajalta tuo mahdollisuus evättiin vaikka omissa säännöissänne lukee ettei koske spermaa mikä on säilötty ennen pevisan voimaantuloa. Nyt yhtäkkiä koskeekin tätä yhdistelmää????

        turha on laittaa sp:a asiasta, ette te niihin vastaa. Tämä on hyvä paikka keskustella asioista. Eihän teillä ole mitään salattavaa. Rehtiä ja tasavertaista toimintaa. Ja ei en ole kateellinen, toiveena olisi vain yhdistys mikä kohtelee kaikkia jäseniään tasavertaisesti.


      • miten etenee

        Onkohan STD:llä tehty tarkennuksia jäsenyhdistyksiä varten? Vai tehdäänkö ollenkaan?


    • nousu ja uho

      syyskokouksessa hallitukseen äänestetään niitä omia kavereita ja ei ajatella sitä, kenestä oikeasti olisi rodun asian ajamiseksi hyötyä. Jopa vanhat harrastajat sortuvat tähän "mun kaveri on kiva ja se hallitukseen" ajatteluun ja niin siellä sitten on aloittelevia harrastajia, joilla ei edes ole kunnon useiden vuosien taustaa koirien omistajana, saati doggien omistajina. Kunhan osaa nuolla sopivia ihmisiä ja puhua suuta suuremmalla pääsee päättämään asioista. Ne erimieltä olevat pidetään poissa päättämästä, nehän voisi vaikka aiheuttaa äänestystä päätöksistä tai sanoa jotain mistä taas voisi vetää suun mutruun ja marttyyrikruunun päähän!

      Ei sitä mietintää pidä hallituksen niinkään tehdä, hehän ovat aina oikeassa ja muut ei vaan ymmärrä, vaan JÄSENIEN pitää tehdä asioihin muutos ja äänestää!!

      Minusta ei ole ihme, että vuosikymmeniä kasvatustyötä tehneet ei halua ruodituttaa asioitaan aloittelijoiden alaisuudessa ja samalla levittää kaikkia suunnitelmiaan näiden juorukellojen kautta kaikille ennen astutusta.
      luottamuksellisuutta on peräänkuulutettu jo vuosia, ja mihin on tultu?
      ihan samassa liemessä ollaan edelleen..asiat ei muutu jos ihmiset ei vaihdu!!!

      • jepjpejep

        Loistavaa tekstiä..mutta näinhän se taitaa olla :) Miksi kasvattaja joka on kasvattanut 20 v tai yli kyselee neuvoa ja lupaa3-7 vuotta kasvattaneilta jotka ovat vasta oman uransa alussa...


    • Piiri pieni

      Jos STD ry on kaverikerho, uusi pohjoisen porukka voipi viettää sukukokoukset toimintansa yhteydessä ja varoilla. Ei ole ennenkään kirstunvartijana toiminut ex-pj hennonnut lanteistaan luopua muihin kuin omiin pippaloihin, miksi se tekisi sen nyt oman yhdistyksensä myötä??

      • I love dogs <3

        Kyllä täytyy sanoa, että on tää touhu valitettavan samanlaista rotuun katsomatta. Kannatais omistaa vain näyttelyihin tai muihinkaan kisoihin sopimattomia = rumia ja tottelemattomia koiria, niin vois harrastella ihan rauhassa.. Että voi ihmiset olla kateellisia ja huonolla itsetunnolla varustettuja, kun eivät muuten voi päteä kuin koirallaan. Entisenä tanskandogin omistajana (3kpl) ja nykyäänkin koiranomistajana ja kasvattajana en voi kuin hymähdellä tälle hiekkalaatikkoleikille. Hankkikaa elämä!!


      • Uusiä ihmisiä kehiin
        I love dogs <3 kirjoitti:

        Kyllä täytyy sanoa, että on tää touhu valitettavan samanlaista rotuun katsomatta. Kannatais omistaa vain näyttelyihin tai muihinkaan kisoihin sopimattomia = rumia ja tottelemattomia koiria, niin vois harrastella ihan rauhassa.. Että voi ihmiset olla kateellisia ja huonolla itsetunnolla varustettuja, kun eivät muuten voi päteä kuin koirallaan. Entisenä tanskandogin omistajana (3kpl) ja nykyäänkin koiranomistajana ja kasvattajana en voi kuin hymähdellä tälle hiekkalaatikkoleikille. Hankkikaa elämä!!

        Voidaan myös ajatella niinpäin,että "sellaisen hallituksen saa,kuin ansaitsee" eli kokouksiin tarvittaisiin niin vaihtoehtoja,kuin äänestäjiäkin.

        Toinen tosiasia on,että kehä 3 on niin kaukana muusta Suomesta,että ei ole muilla (vapaus on,tosiasiallinen mahdollisuus ei) ole edes mahdollisuutta osallistua syys-kevät kokouksiin,saatikka olla valituksen jäseniä,koska kaiki kokoukset on siellä kehä 3 etelä puolella. (raha,aika).

        Nykyteknologialla esim. Skype ,tekstin ja viedo kokoukset on mahdolisia, ja Skype peräti ilmainen, joten jos toiminnan laatua, ja uusia ihmisiä haluttaisin mukaan,niin jos tahtoa lötyy,pitäisi nämä keinot ottaa käyttöön!


    • Uusi ihmisiä kehiin

      Tekstin=telecom
      Viedo=video

      • Sama edellinen

        Valituksen=hallituksen


    • Ulla V. Oulusta

      Hyvä se on nimettömänä täällä kommentoida asioita joista ei tiedä yhtään mitään!

      Itse kokouksessa paikalla istuneena totean ettei Pohjois-Suomen aluejaostoa lakkautettu eikä varoja korvamerkitty STD ry:n tilille, kuten olisin toivonut ja jos joku ei tajua mitä tuo tarkoittaa niin ihan sitä että me pohjoisen doggi-ihmiset olisimme saaneet käyttää tilitetyt varat mahdollisiin tapahtumiin mm. luentoihin, handlerkoulutuksiin jne.

      Nyt siis voidaan perustaa uusi aluejaosto Oulun seudulle jos halukkaita hommaan on ja toimisimme STD ry:n alaisuudessa, kuten muutkin aluejaostot.
      Uutta aluejaostoa pantiin alulle 2005, mutta diktaattorin elkein silloinen puheenjohtaja kaivoi ihme selityksiä uuden aluejaoston lakkauttamisesta ja näin tapahtuikin. Ei muka mahdu pohjoiseen kahta aluejaostoa! On se kumma kun tuolla etelässä on niin monta vieretysten ja sulassa sovussa toimivat ;)

      Tämä uusi ry on perustettu ilman ennakkoilmoitusta STD ry:lle ja ilman että Pohjoisen aluejaoston jäsenet olisivat tästä ennakkoon tiedotteen saaneet. Esimerkkinä tähän voisin ottaa jonkun firman, sanotaanko vaikkapa sähköfirma, jonka systeemit muuttuu totaalisesti, niin AINA tulee ennakkotieto ENNEN muutosta asiakkaille että haluavatko jatkaa sopimusta enää kun tässä nyt tulee suuria muutoksia firmaan. Tässä uudessa ry:ssä ei menetelty näin, vaan ykskantaan uusi puheenjohtaja totesi että kaikki varat ja jäsenet siirtyvät suoraan heille ja joka haluaa jatkaa, maksaa jäsenmaksun.

      Mulle on ihan sama vaikka uusi ry olisi olemassa. En voi kuitenkaan hyväksyä sitä tapaa millä se "perustettiin", kun edellistäkään ei lakkautettu. Ei sitä noin vaan rekisteröidä jaostoa ilman että jäsenille on tiedotettu mahdollisesta tapahtumasta. Tällöinhän jäseniä olisi voinut tulla paikanpäälle huomattavasti enemmän kuin nyt (13 jäsentä paikalla!!!) äänestämään asioista.

      • Noora

        Kuuleppas Ulla, olit perustavassa kokouksessa paikalla ja jopa ehdolla, Marika Salmelan esityksestä, etkä kieltäytynyt ehdokkuudesta, rekisteröidyn yhdistyksen hallitukseen. Et vain tullut äänestyksessä valituksi 4 äänelläsi. Tämäkös se kiukuttaa? Vai mikä tässä on ongelma?
        Olet aivan oikeassa ettei aluejaostoa lakkautettu, kuten olitte sopineet? ja rahat STD:lle? Miksi rahojen siirtosuunnitelmista ei jäsenistöä tiedotettu kokouskutsussa? Kertoisitko kaikille tästä korvamerkitystä rahajutusta, kun halusit sen tuoda esiin. Korvamerkkirahoistahan olisi päässyt "nauttimaan" vain STD:n jäsenet.
        Yritys ja yhdistys ovat kaksi eri asiaa....
        Oletko Ulla sitä mieltä, että aluejaoston lopettaminen ja ennenkaikkea rahojen siirto STD:lle olisi saanut vielä enemmän väkeä paikalle, jos olisi ollut tiedossa toiminnan jatkaminen rekisteröitynä yhdistyksenä? Entä jos aluejaokselle olisi saatu valittua hallitus ja toiminta olisi jatkunut Pohjois-Suomen aluejaostona rekisteröimättömänä yhdistyksenä? Tämähän oli jo toinen yritys muodostaa hallitus, kiinnostusta ei ollut ja yhtenä syynä luulisin olevan rekisteröimättömän yhdistyksen vastuuongelmat.
        Tämä rekisteröinti on tehty täysin järjestödemokraattisin menetelmin, sillä jäsenistöllä joka oli vaivautunut paikalle. Puheenjohtaja totesi aivan oikein varojen ja jäsenistön siirtymisen kokouksen päätöksen mukaisesti.
        Kevätterveisin
        Noora Rantavuoti
        Pohjoisen Tanskandogit ry sihteeri


      • Sattuipa silmään
        Noora kirjoitti:

        Kuuleppas Ulla, olit perustavassa kokouksessa paikalla ja jopa ehdolla, Marika Salmelan esityksestä, etkä kieltäytynyt ehdokkuudesta, rekisteröidyn yhdistyksen hallitukseen. Et vain tullut äänestyksessä valituksi 4 äänelläsi. Tämäkös se kiukuttaa? Vai mikä tässä on ongelma?
        Olet aivan oikeassa ettei aluejaostoa lakkautettu, kuten olitte sopineet? ja rahat STD:lle? Miksi rahojen siirtosuunnitelmista ei jäsenistöä tiedotettu kokouskutsussa? Kertoisitko kaikille tästä korvamerkitystä rahajutusta, kun halusit sen tuoda esiin. Korvamerkkirahoistahan olisi päässyt "nauttimaan" vain STD:n jäsenet.
        Yritys ja yhdistys ovat kaksi eri asiaa....
        Oletko Ulla sitä mieltä, että aluejaoston lopettaminen ja ennenkaikkea rahojen siirto STD:lle olisi saanut vielä enemmän väkeä paikalle, jos olisi ollut tiedossa toiminnan jatkaminen rekisteröitynä yhdistyksenä? Entä jos aluejaokselle olisi saatu valittua hallitus ja toiminta olisi jatkunut Pohjois-Suomen aluejaostona rekisteröimättömänä yhdistyksenä? Tämähän oli jo toinen yritys muodostaa hallitus, kiinnostusta ei ollut ja yhtenä syynä luulisin olevan rekisteröimättömän yhdistyksen vastuuongelmat.
        Tämä rekisteröinti on tehty täysin järjestödemokraattisin menetelmin, sillä jäsenistöllä joka oli vaivautunut paikalle. Puheenjohtaja totesi aivan oikein varojen ja jäsenistön siirtymisen kokouksen päätöksen mukaisesti.
        Kevätterveisin
        Noora Rantavuoti
        Pohjoisen Tanskandogit ry sihteeri

        Hei Ulla, minkälaista toimintaa tällä poppoolla on? Olethan näemmä hallituksessa http://www.daneplanet.com/PPOsivu.htm


    • Ulla V., Oulu

      Sattuipa silmään: ei ole mitään toimintaa. Pienen hetken kerkesi aluejaosto toimia ja se muutettiin "kerhoksi", mikä toki tarkoittaa sitä että ihan omatoimisesti vedimme mm.näyttelytreenejä. Tuohon toimintaan ei tarvitakkaan aluejaostoja eikä yhdistyksiä ;) Sittemmin harkatkin ovat jääneet...toki niitä on Pohjois-Suomen aluejaoston väki järjestänyt (Maika Salmela muun muassa).

      Noora hyvä. Kuten jo toisaalla olen kirjoittanut, kukaan ei ajanut minua pois kokouksesta. Piruuttani jäin katsomaan mitä tapahtuu ja kyllä, olin yksi niistä joita ehdotettiin johtokuntaan, mutta et kai sinä hyvä lapsi luule että minä olisin suostunut? Ehdollahan voi olla, eri asia mitä tekee...

      Tasan kaks kertaa olen teidän kennelin porukasta koostuneessa johtokunnassa istunut, ensimäisen ja viimeisen! Näin jo silloin mitä se on: pelkkää kosmetiikkaa eikä kellään muulla ollut sananvaltaa kuin silloisella puheenjohtajalla. Käveli jopa ylitseni ilmoittamalla sittenkin päättävänsä itse missä esim. leiripäivät järjestetään, vaikka se oli annettu minun tehtäväksi hommata leiripaikka. Tuolloin mietin että mikä järki oli jakaa johtokunnan kesken tehtäviä kun kukaan niitä ei saanut lopulta suorittaa loppuun! Se oli viimeinen naula arkkuun kun joukolla irtisanouduimme aluejaostosta!

      Ja tiedätkös, vuonna 2005 Oulun aluejaosto joutui tilittämään mätsäreistä saadut roposet STD ry:lle, kuten silloinen P-S al.jaoston puheenjohtaja vaati. Näin on tehty ja niitä rahoja saamme edelleenkin käyttää "kerhomme" toimintaan jos tarve vaatii. Sitä se korvamerkitseminen meinaa nääs! Mustaa valkoisella asiasta on olemassa! Miksi siis nyt pitäisi P-S aluejaoston varat tilittää teidän UUDELLE yhdistykselle??? Yhdistys kun perustettiin täysin mielivaltaisin perustein.
      Toisaalta, ymmärrän kyllä ja olen samaa mieltä siinä että ry:ksi muuttaminen poistaa henkilövastuut. Siinä on tietenkin järkeä, mutta tässä koko jutussa ei ole kyse siitä, vaan siitä miten asia hoidettiin ja mitä nyt vaaditaan (rahoja, jäsenlistoja).

      Ja korjaus, emme olleet sopineet mitään aluejaoksen lakkauttamisesta viime kokuksessa. Itse toivoin että koko lafka kaatuu ja voin anoa uutta aluejaostoa (tai vaihtoehtoisesti että teidän porukasta joku ottaa pestin johtajana). No, se nyt on ihan sama, sen anomuksen pystyn edelleenkin tekemään ja sen pystyy tekemään kuka vaan...

      Tarkoitin että väkeä olisi voinut tulla enemmän paikalle ÄÄNESTÄMÄÄN asiasta tuleeko P-S al.jaosto muuttaa ry:ksi vai ei. Ja sopii katsoa peiliin etsiessä syytä miksei kukaan ollut halukas puheenjohtajaksi jne. ;)

      Ja mitä se kertookaan kun vanhat parrat, jotka aluejaostoon kuuluivat muinoin, eivät ole tuon vuoden 2005 episodin jälkeen halunneet pyllistääkkään P-S aluejaoston suuntaan juurikin sen vuoksi kun ei ole kuunneltu jäsenistöä, ei ole järjestetty mielekästä toimintaa, ei ole saatu nähtäville vuosikatsauksia mitä on tehty ja mihin varoja on mennyt? Se kertoo LUOTTAMUSPULASTA! Siinä paljon syytä erota ja odottaa parempaa...mikä tapahtuikin uuden puheenjohtajan myötä.

      Teille rekattuna yhdistuksenä toivotan mitä parhainta menestystä ja antoisaa aikaa rakkaan rodun parissa!

      • Treeneissä käynyt

        Ulla kirjoitti "Piruuttani jäin katsomaan mitä tapahtuu ja kyllä, olin yksi niistä joita ehdotettiin johtokuntaan, mutta et kai sinä hyvä lapsi luule että minä olisin suostunut? Ehdollahan voi olla, eri asia mitä tekee..."
        Pirullisuutesi on tullut kyllä esille näyttelytreeneissäkin, mutta että asettua ehdolle ja äänestyttää pirullisuuttaan osoittaa ihmisten halveksuntaa. Ja vielä julkisesti tunnustaa?
        On se hyvä että kaikessa missä olet ollut mukana on ollut erittäin aktiivista ja kivaa toimintaa, ainakin sen erittäin lyhyen aikaa mitä ihmiset ovat jaksaneet itse mainitsemaasi pirullisuutta kuunnella.


    • GD

      Rakkaudella rotua kohtaan. Suosittelen ihmisiä ostamaan tanskandogin kotikoiraksi, jonka kanssa elää ja olla siellä kotioloissa. Mutta älkää ihmeessä sekaantuko rodun harrastajien pariin tai yhdistys toimintoihin tai näyttelyihin. Nautitte enemmän rodusta, kun ette sekaannu mihinkää viralliseen. Kannattaa harrastaa muiden rotujen kanssa kaikkea kivaa paikallisissa kennelkerhoissa. Ilman kyhäilyä ja kyttäämistä :D Mieli pysyy hyvänä ja rotu rakkaana !!!

    • Se sama Ulla

      :D Hmmm...treeneissä käynyt ei näköjään tunne minua laisinkaan. Koskaan, en koskaan ole missään treeneissä ollut pirullinen. Päinvastoin, olen hyvinkin hyväntahtoinen ja ystävällinen.
      Toki voisit valaista mitä pirullista tein vuosia sitten näyttelytreeneissä ja missä muodossa? Ehkä tämäkin ovi aukenisi hieman...siitä kun on jo tovi aikaa kun kinkereissä olen käynyt.
      Eipä silti, minut tuntevat ihmiset kyllä tietävät millainen olen ja ennenkaikkea voin hyvällä omallatunnolla sanoa että tunnen itseni aika hyvin ;)

      ps.Tuo sana pirullinen on hieman kärjistetysti sanottu minulta. Sallin sen kuitenkin itselleni kirjoitta juurikin tuossa muodossa täällä...parempi sana olisi ehkä uteliaisuus, mutta antaa vaan mennä "pirullisuus". *ironiavaroitus* Google on hyvä jos ei em. ymmärrä ;)

    • yöllä yksin ulvoo

      hip hei varmaan tuo piruttaan tyhmät ihmiset jäävät.Pönttöjä näköjään.No sesset on kivoja ja pulleat on ihania ja kuivuus on saharasta

      • yöllä yksin ulvoo

        vastaan itse liityn yhdistykseen ja ihan aivan sen vuoksi että siellä on kivoja oikea mielisiä ihmisiä.Ei valehtelijoita ja oman edun tavoittelijoita ja oman koiransa ostaneita.


    • paha mieli

      Onko Ullalla valikoiva muisti!?? Olet kuin pahin koulukiusaaja! Itse et muista, mutta "uhrille" jää paha mieli pitkäksi aikaa!

      "Miksi sinä tulet tänne, et osaa mitään ja koirakin on ruma"

      Edellinen kirjoituksesikin on puhdasta ilkeilyä. Mukava ihminen, PASKAT.

    • Näin...

      Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa! Ja kateus on kaiken pahan alku!
      Ja minkälaista JURIDISTA sekoilua!!!

      T: Tanskandoggi immeinen

    • Ulla igen

      Edelleenkin ihmettelen nimimerkkien takana olevan ihmisen motiiveja! ???? Olen täysin ymmyrkäisenä! Kenelle olen sanonut noin kutet "Paha mieli" minua syytät???
      Muisti kyllä taitaa mulla nyt pätkiä ja pahasti!!!

      Sekoitatko minut johonkin toiseen henkilöön? Kerro aika ja paikka missä näin olen sanonut. Oliko minulla koira mukana vaiko leikinkö tuomaria?.

      Näyttelytreeneihin tullaan harjoittelemaan, ei arvosteltavaksi. Ei treeneissä ennenkään ole kysytty miksi tulet tänne ja todettu sen jälkeen että et osaa mitään ja sulla on ruma koirakin. Reeneihin tullaan ottamaan vinkkejä kaikesta mahdollisesta koiriin ja tässä tapauksessa doggeihin liittyen.Menee nuo keksityt syytökset jo alta navan touhuksi...

      Valitettavasti joudun nyt ykskantaan toteamaan minuun kohdistetut syytökset valheiksi ja häiriintyneen ihmisen kirjoitteluiksi :/

      • ReetaP

        Veikkaampa, että porukka, joka erosi aluejaostosta v. 2005 sotkun seurauksena, olisi aivan valmis nyt jatkamaan Pohjois-suomen aluejoston pyörittämistä. Henkilöt, joille pykälien kyyläys on tärkeämpää kuin toiminnan järjestäminen on saatu pois sotkemasta ja tappelun sijasta voisi keskittyä itse asiaan. Alueenhan voisi nyt rajata siten, että Tornion kerho saa häärätä omalla alueellaan ihan rauhassa.
        Minä ainakin olisin mielelläni mukana toiminnassa.


      • tyttökerho
        ReetaP kirjoitti:

        Veikkaampa, että porukka, joka erosi aluejaostosta v. 2005 sotkun seurauksena, olisi aivan valmis nyt jatkamaan Pohjois-suomen aluejoston pyörittämistä. Henkilöt, joille pykälien kyyläys on tärkeämpää kuin toiminnan järjestäminen on saatu pois sotkemasta ja tappelun sijasta voisi keskittyä itse asiaan. Alueenhan voisi nyt rajata siten, että Tornion kerho saa häärätä omalla alueellaan ihan rauhassa.
        Minä ainakin olisin mielelläni mukana toiminnassa.

        Kuulostaa hienolta yhdistykseltä, ei sääntöjä, ei pykäliä, lainsäädäntökään tuskin sitoo. Onnea ja menestystä.


      • Nakkihattu etelästä
        ReetaP kirjoitti:

        Veikkaampa, että porukka, joka erosi aluejaostosta v. 2005 sotkun seurauksena, olisi aivan valmis nyt jatkamaan Pohjois-suomen aluejoston pyörittämistä. Henkilöt, joille pykälien kyyläys on tärkeämpää kuin toiminnan järjestäminen on saatu pois sotkemasta ja tappelun sijasta voisi keskittyä itse asiaan. Alueenhan voisi nyt rajata siten, että Tornion kerho saa häärätä omalla alueellaan ihan rauhassa.
        Minä ainakin olisin mielelläni mukana toiminnassa.

        Voi harrastaa ihquu (doggi)maailman parannusta ja kauhistella pitkänlinjan kasvattajien tekemisiä ja todeta kuinka paljon paremmin itse tekisivät asiat ;). Tosin itse ovat pitkänlinjan kasvattajalta ensimmäisen dogginsa hankkineet. Tietoa kyllä on kokemusta ei sitten yhtään!


    • lapissa palelee

      tässä kohtaa on nyt popkorni hymiö (mitä en osaa tehdä )
      Illaksi viihdykettä lisää pliiiiiis (:

    • omanapanöyhtä

      Aluejaoksen perustaminen tuolla Oulun seudun doggien porukalla kuulostaa mainiolta idealta. Onhan kerho ollut todella aktiivinen viime vuosina, tekevää väkeä riittää!

      • Vinnair

        Nyt ei tajuu. täällä puhutaan yhdistyksistä, jalostuksesta jne miten sattuu, voisko joku kertoo mistä on kyse? Yhdistysten välisestä riidasta/kusetuksesta, jalostukseen liittyvästä puolueellisuudesta (jalostustoimikunnnan päätökset?), henkilökkemiat vai mistä muusta?? Vielä ei kukaan ole vastannut mihinkään selvään kysymykseen, kaikki on poteroissanssa kyttäämässä. Suurin kytttääjä on Suomen Tanskandoggi ry joka ei vastaa koskaan mihinkään. Jalsotustoimikunnan toimintahan on tämän palstan tietojen mukaan täysin selvästi ala-arvoista, poikkeussäännöt on kuin Finnnairissa, sisäpiirille sallitaan kaikki, kun anotaan se myös myönnetään, etiikasta ja moraalista viis veisataan. Pahoitellaaan asiaa kun jäädään kiinni, ei sitä että rikotaan sääntöjä, vaan se että jäätiin kiinni


    • aamuröllit

      Asian kanntaan..aina asian ohi. Itse asiaan ei tartuta ja heittäydytään marttyyriksi jos kiinni jäädään.

      Surullisinta tässä on se, että TD yhdistys luulee että kukaan ei tajua/ näemitä he touhuavat :(

      Ihanaa jos tulisi uusia tuulia (on se sitten uusi yhdistys, uusi aluejaosto jne) se ei ole keltään pois. Miksi ei kukaan näe sitä rikkautena rotua kohtaan?

      • Ruttunen

        Voi sinua Rölliseni. Sinulla ei liene harmainta aavistusta miten vastuullista ja aikaa vievää on yhdistystoiminta siinä vastuullisena olevalle. Vain asiallinen teksti tai puhe on paikallaan arvosteltaessa muita. En olisi kuunaan uskonut, että tämän "kuningasrotummekin" tiimoilla käydään moista sanasotaa. Teksteistä ilmenee kaunaa, huonoa itsetuntoa ja ehken heikkoa sivistystä? Tämä oli kyllä jo turhan voimakkaasti kirjoitettu, mutta niin paha mieli tuli eo. kirjoitelmia lukiessa. Selvennyksen vuoksi kerron ,että olen rivijäsen vainen ja toki maailman ihanimman doggipojan omistaja. Rauhavedoin ystävät hyvät :)


      • lällä
        Ruttunen kirjoitti:

        Voi sinua Rölliseni. Sinulla ei liene harmainta aavistusta miten vastuullista ja aikaa vievää on yhdistystoiminta siinä vastuullisena olevalle. Vain asiallinen teksti tai puhe on paikallaan arvosteltaessa muita. En olisi kuunaan uskonut, että tämän "kuningasrotummekin" tiimoilla käydään moista sanasotaa. Teksteistä ilmenee kaunaa, huonoa itsetuntoa ja ehken heikkoa sivistystä? Tämä oli kyllä jo turhan voimakkaasti kirjoitettu, mutta niin paha mieli tuli eo. kirjoitelmia lukiessa. Selvennyksen vuoksi kerron ,että olen rivijäsen vainen ja toki maailman ihanimman doggipojan omistaja. Rauhavedoin ystävät hyvät :)

        Voi Ruttunen :) Tietäisitpä. Totuus on ihmeellistä kun avaa silmät yhdistys toimintaan. Yhdistystoiminta on vastuullista, arvokasta ja aikaa vievää ja jäseniä tasavertaisesti kunnioittava taho. Yhdistys seisoo sanojensa ja tekojensa takana. Yhdistys ei tavoittele voittoa tai tavoittele omaa etuaan.

        Miten toimii td yhdistys? näillä periaatteilla? tasavertaisesti? kaikkia kunnioittaen? onko näin?


    • Ruttunen

      Niin surullista! Ei sovi ihmismiellelle anonyymina kirjoittelu! Niin paljon eripuraa ja pahaa mieltä. Kaikki tämän ihanan rotumme tiimoilta. Luettuani eo. viestit oli vaikea jo ymmärtää miten ne liittyivät näihin rakkaisiin olentoihin. Niistähän on loppujen lopuksi kyse vai kuinka??
      Oma kuninkaallinen Apolloni makailee tuossa vieressä ja katselee suurin, tummin silmin kaunis, iso pää kallellaan mitä emäntänsä tekee.
      "Oi ihmiset toistanne ymmärtäkää, niin ette niin kovat oisi!
      Miks emme me yhdessä käydä vois?
      Jos murtuis yks, muut tukena ois."
      Se oli Leinoa se. Sovellettavissa tähänkin päivään, eikös?

      • Vinnairska

        Luin palstaa ja onhan se kiva että STD:n puheenjohtaja vasta yksityisesti, milloinkahan tulisi maailman kahdeksas ihme että STD vastaisi jäsenistölle virallisesti yhdistyksenä? Tämä keskustelu kertoo suuren luottamus´pulan. PJ ei pysty vastaamaan huutoon, on selvästi osoitettu väärinkäytöksiä, ainoa mitä valitetaan on se että kiinni jäätiin ja asian esillenostavat ihmiset ovat täysiä paskoja.... tottakai näin pitää ollakin, eihän oma etu muutoin mene eteenpäin. Olen Vinnairin kanssa sielunsisar...


      • Ruttunen
        Vinnairska kirjoitti:

        Luin palstaa ja onhan se kiva että STD:n puheenjohtaja vasta yksityisesti, milloinkahan tulisi maailman kahdeksas ihme että STD vastaisi jäsenistölle virallisesti yhdistyksenä? Tämä keskustelu kertoo suuren luottamus´pulan. PJ ei pysty vastaamaan huutoon, on selvästi osoitettu väärinkäytöksiä, ainoa mitä valitetaan on se että kiinni jäätiin ja asian esillenostavat ihmiset ovat täysiä paskoja.... tottakai näin pitää ollakin, eihän oma etu muutoin mene eteenpäin. Olen Vinnairin kanssa sielunsisar...

        Huh huh. En paremmin sano.


    • Missä mennään?

      Usean vuoden yhdistykseen kuuluneena näin vasta nyt ensimmäistä kertaa puheenjohtajan vastaavan syytöksiin.
      Ratkaiseva kysymys kuitenkin sivuutettiin.

      Miksi std ry:n puheenjohtajalle on sallittu/hyväksytty sitoumuskasvattajana kolme poikkeuslupa-anomusta 31.07.2009-30.10.2011 välisenä aikana, vaikka säännöissä sallitaan sitoumuskasvattajalle YKSI poikkeuslupa KERRAN kolmessa vuodessa?

      Olisiko puheenjohtajan ja päätöksiin osallistuneiden jalostustoimikunnan jäsenten nyt korkea aika kantaa teoistaan vastuu, pahoitella tapahtunutta ja luopua puheenjohtajuudesta yhdistyksessä ja jalostustoimikunnissa?
      Sitoumuskasvattajastatus myös pois, koska sääntöjä ei ole noudatettu.

      Pystyykö yhdistys ottamaan vastuun teoistaan? Vai toivotaanko tässä taas, että "kyllä noi määkijät kohta tämän unohtaa, niin päästään jatkamaan samaan malliin"?

      Erittäin suuri EPÄLUOTTAMUS yhdistyksen hallitusta ja jalostustoimikunnan jäseniä kohtaan!

      (Ja alla vielä päivämäärät ja linkit yhdistelmiin, joita puheenjohtaja sai kolme kappaletta, vaikka sääntöjen puitteissa muut sitoumuskasvattajat saavat yhden, jos sitäkään??)
      s. 31.7.2009
      http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI48909/09&R=235.1
      s.13.5.2010
      http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI37748/10&R=235.1
      s.30.10.2011
      http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI42557/11&R=235.1


      Onko tämä nyt sitä kuuluisaa "suomesta puuttumatonta" korruptiota vai jotain muuta?

    • Missä mennään?

      Niin ja usea tässäkin viestiketjussa olisi heti siirtymässä uuteen Pohjois-Suomen yhdistykseen.

      Itse en suostuisi siirtymään yhdistykseen, joka on perustettu vähäisinkään kyseenalaisin, epäilyttävin tai jossakin määrin salaisin toimin asioita hyssytellen.

      Miksei sitä alkuperäistä yhdistystä haluta muuttaa?
      Miksi olla samantien vastarannan kiiski ja jättää uppoava laiva? Aina on mahdollista valita yhdistykselle kokouksissa uudet puheenjohtajat, hallituksen jäsenet ym.!
      Muutos saadaan aikaan, jos sitä oikeasti halutaan!

    • 17+17

      Jos päästäisiin siihen pisteeseen että tehtäisin muutoksia, täytyy tämänhetkinen johtokunta ottaa ohjaimet käsiin ja tehdä päätöksiä, katsoa että jäävit henkilöt ovat poissa kun asiat jotka koskevat heitä käsitellään ja uskaltaa nostaa kissan pöydälle ja sanoa anteeksi jäsenet olemme hoitaneet luottamustehtävämme väärin, mitä haluatte meidän tekevän ja kenet haluatte johtokuntaan.
      Mihin tavoitteisiin meidän tulisi ohjata toimintaa ja mitkä ovat rodun isoimmat terveys asiat mihin meidän tulisi ottaa kantaa.........

    • Täh?

      Itse en tiedä asioista tarpeeksi ottaakseni kantaa suuntaan tai toiseen mutta en voi kuin ihmetellä näitä kommentteja.
      Onkohan jokainen täällä valittaja oikeasti käynyt yhdistyksen kokouksessa äänestämässä johtokunnan jäseniä ja/tai ilmoittautuneet vapaaehtoiseksi toimintaan?
      Tämä viestiketju vaikuttaa hiekkalaatikkokiukuttelulta, jossa osoitellaan kaikkia muita sormella mutta ei sitten vaivauduta oikeasti tekemään asioiden eteen sellaista mikä vaati muutakin kuin täällä nimettömänä näppäilemisen.
      Kuulostaa ihan samalta kuin eduskuntavaaleissa jätetään äänestämättä ja sitten kiukutellaan kun väärät ihmiset tekevät vääriä päätöksiä.
      Kasvakaa nyt aikuisiksi ja hoitakaa homma oikeaa reittiä.

      • Niin noloa.

        Jokaisen jäsenen ei voida olettaa osallistuvan yhdistyksen kokouksiin.

        Se että hallitus määräytyy kokouksien äänestysten perusteella on ok ja se että hallitus määrää sääntöjä ym, on tässä tapauksessa vain hyväksyttävä.

        Sitä ei kuitenkaan tarvitse missään tapauksessa hyväksyä, että hallituksen jäsen/jäsenet jättää noudattamatta itse laatimiaan sääntöjä.
        Seuraamukset sääntöjen noudattamatta jättämisestä on oltava samat, kuin niilläkin yhdistyksen jäsenillä, jotka eivät sinne kokoukseen päässeet syystä tai toisesta äänestämään.

        Minun mielestäni on äärimmäisen NOLOA jos tässäkin viestiketjussa esille tulleet selkeät epäkohdat, ja niihin syyllistyneet hallituksen jäsenet jatkavat hallituksessa.

        Minä en yksinkertaisesti kehtaisi tällaisen julkisen selkkauksen ja epäluottamuslauseen jälkeen istua tyytyväisenä jalostustoimikunnissa tai hallituksessa.

        Keplottelijat ja keplottelun sallivat hallituksen ja jalostustoimikunnan jäsenet ansaitsisivat erottamisen yhdistyksestä!

        Hävettää suoraan sanottuna.


    • Etelän nakkihattu

      ^ei kaikilla ole mielenkiintoa osallistua yhdistystoimintaan. Kyllä pitää voida luottaa että sääntöjä tehneet myös itse noudattavat niitä! Lapsellista syyttää kiukuttelusta jos haluaa tuoda selkeitä epäkohtia esille..

    • äimistynyt :/

      Mites se matador jalostus puheenjohtajan käyttämillä uroksilla!
      FI MVA HeW-10 V-10 HIGHESTEEM KING 4 EDEN 5 pentuetta
      C.I.B SE MVA NO MVA GRAND FAWN'S HAGBARD 9 pentuetta
      C.I.B POHJ MVA FIN MVA SE MVA NO MVA DIPLOMATIC'S VAL KILMER 8 pentuetta

      Joopa joo

      • sama^

        CHIC CARELIA'S (8 pentuetta, 41 pentua)
        RAUTIAINEN-HOLM ANNE, KONTIO
        s. 29.4.2011 sukusiitosprosentti 7,86% !!
        Missä poikkeuslupa?


      • heh...
        sama^ kirjoitti:

        CHIC CARELIA'S (8 pentuetta, 41 pentua)
        RAUTIAINEN-HOLM ANNE, KONTIO
        s. 29.4.2011 sukusiitosprosentti 7,86% !!
        Missä poikkeuslupa?

        Kummastusta herättää ne sitoumusKASVATTAJAT joilla ei ole ollut ensimmäistäkään pentuetta tai on pelkästään uroksia kotona..
        Koko sitoumuskasvattaja systeemi on pelkkä vitsi!


      • myös
        heh... kirjoitti:

        Kummastusta herättää ne sitoumusKASVATTAJAT joilla ei ole ollut ensimmäistäkään pentuetta tai on pelkästään uroksia kotona..
        Koko sitoumuskasvattaja systeemi on pelkkä vitsi!

        Miten ihmeessä sitoumuskasvattajat, joilla ei ole ollut pentueita tai on pelkkiä uroksia kotona, kummastuttaa?

        Nämä kasvattajat ovat sitoutuneet noudattamaan (tulevaisuudessa, jos/kun pentuja tekevät) yhdistyksen sitoumuskasvattajasopimusta.
        Onko se jotenkin kummallista?

        Vai pitäisikö sitoumuskasvattajaksi päästä vasta siinä tapauksessa kun on kymmenen pentuetta maailmalla?

        Mites nämä aloittelijat sitten?
        Saavat tehdä mitä lystäävät, miten lystäävät ensimmäiset kymmenen pentuetta?
        Sitten vasta säännöt tiukentuu, kun on tarpeeksi pentueita?

        Voi SusSiunatkoon tätäkin taas..

        Eri asia olisi sitten jonkinlainen "takuukasvattajastatus".

        Takuukasvattaja voisi saada statuksensa tiettyjen sääntöjen mukaan. Esim:
        - 10 pentuetta.
        - Terveystarkastanut kaikkien kymmenen pentueen vanhemmat vaadituilla tavoilla (esim. lonkat, kyynäret, silmät, sydän, selkä, kilpirauhaset).
        - Kasvateista vähintään 40% tutkittu lonkkien, kyynärien ja sydämen osalta.
        - Näyttelyistä pentueiden vanhemmat (sekä uros että narttu) saaneet molemmat vähintään FiMva -tittelin.
        - Pentueiden vanhemmat tervepäisiä.
        - Kasvattaja tekee kaikki sopimuksensa kennelliiton kaavakkeilla, lisäilemättä niihin mitään kohtuuttomia lisäehtoja.
        - ym.
        - Ja mikä tärkeintä: Ei poikkeuslupia! Jos kasvattaja jättää vaaditut kriteerit täyttämättä, hän yksinkertaisesti menettää takuukasvattajastatuksensa. (Montakohan riittävän hyvää kasvattajaa suomestakin löytyisi tälle listalle?)

        Ylläolevan kaltainen takuukasvattajastatus antaa pennunhankkijalle selkeän kuvan siitä, kuka on vastuullinen kasvattaja (tutkii koiransa ja käyttää jalostukseen rodunomaisia tervepäisiä koiria).

        Nykyisellään sitoumuskasvattajatoiminta on arsesta.
        Johan se on nähty, että osa kasvattajista saa pitää sitoumuskasvattajastatuksensa vaikka ehdot eivät täyty.
        Kierretään sääntöjä mielivaltaisesti.

        Hävettää myöskin.


    • väsynyt jo

      sitoumuskasvattajasopimus taisi aluksi olla ihan hyvä idea ja sen perusajatus olisi tuonut rodulle varmasti hyötyä..sillä ajatuksella ymmärtääkseni moni sen varmaan alunperin allekirjoitti. Mutta sitten jalostustoimikunnalla ei riittänytkään paukut pitää tätä tiukkaa linjaa KAIKILLE ja homma vesittyi täysin ja muuttui vitsiksi! Se ei minusta tätä sopimusta pilaa, että sen on allekirjoittanut kasvattajanimet joilla ei ole vielä ollut pentuja tai pentuja syntyy tosi harvoin tms. vaan se, että sitä ei sitten noudatettukaan yhdistyksen puolelta. eipä noita taida montaa olla enää edes jäljellä kun osa on potkaistu ulos ja jotkut fiksut on itse eronneet.

      On jotenkin oikeastaan surullista lukea näiden johtokunnanjäsenten kirjoittelua vikassa lehdessä siitä kuinka "hartaasti" rodun eteen tehdään töitä kun hommia ei kuitenkaan tehdä niinkuin ne pitäisi ja pykäliä ei noudateta niinkuin pitäisi..hohhoijjaa! enpä usko et mikään muuttuu- taaskaan! Vähän väliä näitä juttuja on, mutta johtokunta on vaan hiljaa ja odottaa, että porukka ei enää jaksa ja sit homma jatkuu taas kuin ennenkin. Kukaan muuhan ei näitä hommia heidän mielestä osaa hoitaa :/

    • tavallinen_jasen

      Voi hyvät hyssykät teitä idiootit, hankkikaa elämä ja lakatkaa kyttäämästä mitä joku muu tekee tai jättää tekemättä.
      Lukaisin ketjua läpi ja aloin voida ihan pahoin, miten negatiiivisia ihmiset ovat, kateita, lapsellisia, ei monessakaan kirjoituksessa ole mitään päätä eikä häntää.
      Uskallan väittää ettei kenelläkään oikeasti ole mitään fakta tietoa mistään, ketkä täällä toisia haukkuu.
      Mistä te tiedätte perustelut esim. pj -n yhdistelmien hyväksymisille, yhtä kun katsoin, ja luin jalostusohjesääntöä, ei se tarvinut edes poikkeuslupaa. Pj oli itse selventänyt kirjoituksessaan, että oli saanut poikkeusluvan kennelliitosta toiselle yhdistelmälle.
      Ja tämä yhdistyksen haukkuminen, kaikkiko on niin huonosti vaiko vain yksi asia?
      Jos kaikki on niin huonosti, miten tämä yhdistys voi oikeasti pyöriä? Yhdistysasioista tietävänä tiedän että kaikkien pakollisten asioiden pyörittämiseen menee monen ihmisen vapaa-aika. Lisäksi kaikki muut, nytkin oli niin hienosti järjestetty näyttely viimelauantaina josta voin ainakin antaa paljon pisteitä yhdistykselle ja johtokunnalle joka siellä hyöri.
      Mielestäni teidän kaikkien pitäisi olla kiitollisia että jotkut harvat ihmiset jaksaa pyötittää teille yhdistystä, julkaista lehteä, järjestää näyttelyitä yms toimintaa.
      Itse haluan kiittää jokaista yhdistykselle ja meille ilmaisesta työpanoksesta, ikävää kun jotkut eivät osaa sitä arvostaa vaan yleistää ihan jokaiseen oman paskanpuhumisensa.

      En kyllä ihmettele jos väki vähenee ehdokaslistalta kun paikkoja täytetään... tuli minullekin todella paha mieli yhdistyksen ja siellä tekevien puolesta vaikka vain jäsen olenkin.

      Nyt on yhdistyksen 40 vuotis juhlavuosi, antakaa työrauha yhdistyksen työmyyrille ja katsokaa itseänne peiliin ja kysykää oletteko te tehneet ihanan rotumme eteen yhtään mitään? Jos vastauksenne on että ei ole tullut tehtyä muuta kuin haukuttua ja valitettua, niin olisiko korkea aika alkaa ajattelemaan omilla aivoilla ja jättää ihmiset rauhaan.

      mukavaa Pääsiäistä kaikille!

    • martyyrikruunu

      Tulihan se johtokunnan jäsenen pakollinen marttyyripuheenvuorokin taas sieltä..just, joo ilmaiseksi tehdään, niinpä niin..ja kiitollinen pitää olla näille uhrautujille! Heh!

      • tottako taruako

        Ai ilmaiseksi? Salli mun nauraa. Ihan korvauksia noista "töistä" saadaan. Mahtaako verottomana viel mennä?


    • yksi tavallinen

      tavallinen_jäsen->todella hyvä kirjoitus! Täällä on nyt ruodittu parin ihmisen jtk hyväksymiä yhdistelmiä, mutta yksikään sellainen, jolta ei ole yhdistelmä mennyt läpi, ei ole tullut kertomaan syitä hylkäämiselle. PJ sentään kertoi ajatuksensa, avasi ideologiaansa ja perusteli miksi ja miten oli nämä jtk hyväksymät yhdistelmät saanut. On teillä todellakin otsaa haukkua ym kaikkea mitä STD ry tekee jäsenistön eteen, mutta ei teidän naamoja ole kokouksissa näkynyt :(. Tällainen on mielestäni tpodella raukkamaista, epäoikeudenmukaista ja pikkumaista toimintaa. Susullisena tätä viestiketjua luin, kun kuulin, jotta täällä tällainen on ihan rustattu. En itsekään ole aina kaikesta samaa mieltä yhdistyksessä tapahtuvista asioista, mutta ei tule kyllä mieleenikään tulla tänne (todella arvostetulle/asianmukaiselle/nimettömälle) palstalle asioita ruotimaan. Ja yhdistyksen puuhaihmisille (aika moni kuitenkin arvostaa tekemäänne työtä rotumme eteen!) tsemppiä ja pitäkää lippu korkealla. Kyseessa näistä narisijoista on kuitenkin aika pieni, marginaalinen joukko :D. Terkuin Se toinen ihan tavallinen rivijäsen ilman mitään kytköksiä std:n hallitukseen ym

      • plussaa

        Pj antoi perustelut kyllä, Mutta se ei ollutkaan pointti että kuka vastaa ja kuka ei.

        Harmitusta ja (näköjään raivoakin) aiheuttava asia on se, että pj on saanut erikoisoikeuksia.
        Säännöissä todetaan yksioikoiseksi, että sitoumuskasvattajalla on yksi poikkeuslupaoikeus kerran kolmeen vuoteen.
        Jos sitoumuskasvattaja ei noudata sääntöjä, menettää hän sitoumuskasvattajastatuksensa kahdeksi vuodeksi.

        Miksi puheenjohtajallamme on siis oikeus olla edelleenkin sitoumuskasvattaja?
        Miksi hän ei menetä sitoumuskasvattajastatustaan kahdeksi vuodeksi (tai jopa neljäksi, sillä tässä ajassa on tullut kaksi ylimääräistä poikkeuslupapentuetta)?

        Kun on kerran vastattu muuhunkin kysymykseen, voisiko STD Ry:n puheenjohtaja vastata myös tähän kysymykseen?


    • hymyssa suin

      popparit kyllästyttää siirryin sipseihin, perhana lihoomiseni on teidän syy

    • tavallinen_jasen

      "Tulihan se johtokunnan jäsenen pakollinen marttyyripuheenvuorokin taas sieltä..just, joo ilmaiseksi tehdään, niinpä niin..ja kiitollinen pitää olla näille uhrautujille! Heh! "

      Anteeksi mitä ?

      En ole johtokunnan jäsen, enkä mikään muukaan marttyyri, sinä sen sijaan taidat olla suurin paskanjauhaja, menehän ulos ojaan leikkimään yksiksesi, olemuksesi ällöttää minua ja montaa muutakin!

      Mielestäni Pj antoi perustelut sille miksi on saanut poikkeusluvan, yhden kerran.
      yhteen ei sitä ole tarvittukaan ja kolmanteen on sanaut kennelliiton poikkeusluvan.
      Miksi siis olisi menettänyt mitään statuksiaan?
      Ottakaa hyvät ihmiset asioista selvää k.o. henkilöiltä suoraan, eikä kiertäen ja kaartaen ja parjaten täällä palstoilla nimimerkin takana.

      Teille paskanjauhajille toivon mätiä munia ja muille ihania makoisia suklaisia munia!

      • 9+5

        Eli siis yhdistyksen sitoumuskasvattajasäännöillä ei ole mitään merkitystä, sillä ne pystyy kiertämään kysymällä lupaa kennelliitolta?

        Riittää että suoritat pevisan vaatimat tutkimukset, mutta saat silti olla sitoumuskasvattaja koska olet kysynyt luvan kennelliitolta?


    • myos tavallinen

      Tavallinen_jasen ym vastaavat hirmu aikuiset kommentit ovat todella rakentavaa luettavaa..niistä paistaa läpi se todellinen, fiksu harrastaja..hohhoijjaa! Asiallinen keskustelu asiallisesta aiheesta oisi oikeasti asioita muuttavaa mutta nämä lapselliset purkaukset on..no lähinnä säälittäviä, oisko kuitenkin niin et se koira älähtää jne ?. Annetaan henkilökohtaista palautetta nimimerkeille?? ja siitä tuleva hyöty on??
      Vaikka palsta on tämä, niin on täällä ehkä niitäkin joita asiat oikeasti kiinnostaa ja jotka haluaisivat et johtokunta hoitaisi hommiaan asiallisesti. Toi edellisen huomio siitä, et sitoumuskasvattaja soppari on aikas naurettava jos sen voi noin vain kiertää kennelliitton kautta on mielenkiintoinen..miksi on näin? ja jos ryhtyy pj:ksi niin silloin asettuu myös esille ja kritiikkiä voi tulla jos ei ole esimerkkinä, eikös vaan?

      • ööö????

        Paha keskustella TD yhdistyksen kanssa kun eivät vastaa ja jos vastaavat eivät osaa rakentavasti ottaa palautetta vastaan. Tai sitten heittäydytään marttyyriksi ja nostetaan itsensä muiden yläpuolelle.


    • jepjepjepjepööö

      Itse en näe mitään syytä miksi jäsenten pitäisi olla hiljaa ja ei saisi tuoda epäkohtia esille. Hyvä että asioista puhutaan. Ihmettelen sitä että moni on lähettänyt TD kysymyksiä ja postia, saamatta niihin koskaan vastauksia? On se sitten ollt jalostustoimikunta tai jokin muu. Epäkohtiin ei koskaan saa vastauksia, aina vaietaan asioista. Itse tehdään mitä halutaan ja muilta vaaditaan prikulleen oikeata käytöstä.

      Herätkää jo, ei kaikki ole niin auvoista kuin annetaan ymmärtää.

    • Tavallinen_jasen

      Asiallista ja asiallista, sitä saa mitä itsekkin viskoo.

      Se ällöttää kun yleistetään kaikkeen ja kaikkiin, en ikinä usko että yhdistys on niin huono kuin täällä annetaan ymmärtää. Miksi te olette sen jäseniä jos on niin helkutin huonosti asiat?
      Ja kuten edelläkin on monesti jo kirjoitettu, missäs te olette kun on kokoukset? Olen itseni antanut ymmärtää ettei siellä jäseniä pahemmin ole, joten ei taida ketään kiinnostaa oikeesti yhdistyksen toiminta. Halutaan vain puhua pahaa ja parjata. Ja ne jotka sinne tulevat eivät halua mihinkään toimintaan mukaan, no mistäs niitä yli-ihmisiä löytyy jotka eivät koskaan tee mitään virhettä vaan olevat täydellisiä? Tavalliset ihmiset kun ei näytä kelpaavan.... :(

    • myos tavallinen

      öö, siis jos haluaa että hommat hoidetaan asiallisesti ja tasapuolisesti, mutta kun niin ei tehdä, niin sitten ei saa sanoa mielipidettä vaan pitää erota? Mikä logiikka täs on? eikös yhdistyksen pidä olla kaikille jäsenille ja tasapuolisesti ei vain niille johtokunnan jäsenille? ja edellisen kirjoittajahan ei sitten oikeasti tiedä onko kukakin kirjoittaja ollut kokouksissa paikal vai ei ja mitä on tehnyt milloinkin..kunhan kalastelee :/ ja se ei liity keskustelun todelliseen aiheeseen mitenkään!

      Minusta on tosi huolestuttavaa et vuosi vuoden jälkeen kuulee näitä samoja komentteja että jäsenien kysymyksiin ei vastata jne. Kyllä se jostain kai sekin kertoo?
      ja virheitä jokainen tekee, se on fakta, mutta ei niitä pidä alkaa urakoimaan eikä varsinkaan peittelemään! ehkä ne ihan tavalliset ihmiset oiskin siellä paikallaan?? tai ne joilla on oikeasti vuosien ja taas vuosien kokemusta..mistä se kertoo, että nämä kasvattajat ei sinne halua?

    • tavallinen_jasen

      Mielestäni täällä olevat kirjoitukset eivät ole puoleksikaan asiallista keskustelua, vain parjaamista ja haukkumista, siitä minä en pidä.
      Jos joku ottaisi onkeensa ja kirjoittaisi suoraan yhdistykselle asiallisesti. Sihteerien osoitteeseen vaan menemään, varmasti jokainen ymmärtää että vastaukset voivat viipyä jos kokouksia ei ihan joka viikko pidetä, en usko siihenkään että yhdistys jättäisi kaikkiin kyselyihin vastaamatta.
      Ainakin minä olen vastauksen saanut siedettävässä ajassa, sähköpostilla ja perästä tuli vielä pöytäkirjan otekin.
      Mutta jos samanlaista paskanjauhantaa kirjoittaa mitä täälläkin on kirjoitettu, en yhtään ihmettele jos niihin ei kukaan viitsi vastata.

      Tavallisia ihmisiä, työssäkäyviä perheen äitejä ja isiä siellä toimikunnissa näyttää istuvan. Johtokunnassa näyttää olevan pari kasvattajaa, mutta sitäkin enemmän pitkänlinjan yhdistysihmisiä ja tanskandogin omistajia, oli ilo lukea lehdestä esittelyjä ja odotan innolla ensilehteä, missä Pj-pastan mukaan pitäisi olla esittelyjä toimistakin mitä kukakin siellä tekee. Ehkä tekin jotka ette sinne halua / pysty menemään opitte jotain siitä työmäärästä mitä muutaman jäsenen harteilla on, että yhdistys pyörisi.

      • kuu-ukkonen

        Jäsenetkin ovat äitejä, isijä, työssäkäyviä, opiskelijoita, yksineläjiä eivätkä he nosta itseänsä muiden yläpuolelle ;) Nöyrästi tekevät pyytteetöntä työtä, pyörittävät monet vielä perhettä ja monet tekevät kahta työtä siihen päälle ja istuvat yhdistystoiminnoissa; mutta he eivät toitota joka väliin että teemme näin ja näin paljon. Jossain aikaisemmissa keskusteluissa olin näkeväni sanan NÖYRYYS ja AVOIMUUS ja REHELLISYYS ja LUOTTAMUKSEN ARVOINEN. Näitä kaipaisin TD yhdistyksen toimintaan ja sitä pyörittävien ihmisten harteille!

        Ihanaa pääsiäistä rakkaat td ihmiset; väriin, kokoon tai titteliin katsomatta :D


    • Voi teitä neidit

      Omia nimiä kehiin!!
      Nimimerkit ja niiden takaa kirjoittelevat siirtykööt sivummalle...
      Voinpa väittää täälläkin kirjoittelevista paskanjauhajista ison osan olevan niitä, jotka näyttelyissä ym. tapaamisissa mielistelevät ja mukailevat parjaamiaan henkilöitä...avunpyynnöistä puhumattakaan...

      Suoraselkäisyyttä perkele!!!

      Matti Myller Joensuu

      • epäpätijä

        ^ sää oot ainakin nobody eli turhaan nimesi julkistit!


      • Pehva
        epäpätijä kirjoitti:

        ^ sää oot ainakin nobody eli turhaan nimesi julkistit!

        TD aina vaikenee, jos kysyt hankalia asioita, niin olet vittumainen ihminen ja saat ryöpytykset niskaasi, jos senkin jaksat sietääsi, niin sen jälkeen" kaverit" alkaa jyrsimään. Kuka tätä jaksaa? Kuulemma joku ER on sellainen mulkku joka vaatii STD:ltä tekoja eikä kumarra TAS:n persettä...


    • hämeeläinen

      Hyvää pääsiäistä kaikki dyyni.Onpas reippaita ihmisiä olleet kun on kirjoitettu näin paljon asiasta,rönsyilty.Yms.Täytynee todeta viellä tähän jatkoa jos ette ole huomanneet kirjoitteluistanne.Ja päätä vadille pyytäjistä.Huomasin aivan alkuun,Siis alussa!ETTÄ.Pohjois suomen aluejostoa ei ole LAKKAUTETTU vaan se näköjään jatkaa toimintaa. Vain ja ainoastaan rekisteröidyksi yhdistykseksi muutettu. Ja nimi muutettu. Joten marinat ja murinat pois kun kaikki on hyvin.Vain mikä tässä on ongelma.Hyvä asia,hienosti toimittu.Ettei vanhin aluejaosto mennyt kankkulan kaivoon.Vaikka tuntuu,että näin on haluttu kuopata .Hatun noston paikka.

      • Naula

        hämeeläinen osui naulan kantaan!
        Kuka voisi kertoa mikä tässä on ongelma? STD vai tämä uudella nimellä oleva yhdistys?


    • hämmentynyt jäsen

      entinen puheen johtaja salmela ei luovuta jäsen rekisteriä... selvittelee asiaa, tuli posti... miksi? jos salaisia yhteys tietoja, miksi näkyy sähköposti osoitteet kaikille?

      milloin alkaa uusi yhdistys toiminta pyöriä?

    • sivustaseuraava

      Jäsenrekisteri yleensä sisältää muitakin tietoja kuin pelkän sähköpostiosoitteen, osalla jäsenistä voi olla vaikka salainen puhelinnumero, jota ei halua luovuttaa eteenpäin uudelle yhdistykselle. Ja tuossa edellisen laittamassa linkissähän sanotaan, että "...Edellä kuvattu jäsenten siirto uuteen yhdistykseen on sekä perustuslain että yhdistyslain vastainen. Uusien jäsenten on itse ilmoitettava halukkuutensa liittyä jäseneksi." Minusta juuri noin.

      • ullatusmuna

        Ulla kirjoitti.Kaikille vain tiedoksi.Tämä luettavissa tästä viesti ketjusta.Kun näitä selailin.

        "Ja korjaus, emme olleet sopineet mitään aluejaoksen lakkauttamisesta viime kokuksessa. Itse toivoin että koko lafka kaatuu ja voin anoa uutta aluejaostoa (tai vaihtoehtoisesti että teidän porukasta joku ottaa pestin johtajana). No, se nyt on ihan sama, sen anomuksen pystyn edelleenkin tekemään ja sen pystyy tekemään kuka vaan..."
        Tämä toiminta oli siis jo sovittu muttei tuotu vain kokouksessa ilmi.Pohjois-suomen aluejaosto tulee keskeyttää toistaiseksi.Varat jäädytetään Yms.Näoinkö olisi ollut oikein toimia.Aluejaostoa ei näin ollen ole lakkautettu vaan jatkaa näköjään rekisteröitynä yhdistyksenä.Joten ei hätää ei tarvinnut jäädyttää.


      • Vieno
        ullatusmuna kirjoitti:

        Ulla kirjoitti.Kaikille vain tiedoksi.Tämä luettavissa tästä viesti ketjusta.Kun näitä selailin.

        "Ja korjaus, emme olleet sopineet mitään aluejaoksen lakkauttamisesta viime kokuksessa. Itse toivoin että koko lafka kaatuu ja voin anoa uutta aluejaostoa (tai vaihtoehtoisesti että teidän porukasta joku ottaa pestin johtajana). No, se nyt on ihan sama, sen anomuksen pystyn edelleenkin tekemään ja sen pystyy tekemään kuka vaan..."
        Tämä toiminta oli siis jo sovittu muttei tuotu vain kokouksessa ilmi.Pohjois-suomen aluejaosto tulee keskeyttää toistaiseksi.Varat jäädytetään Yms.Näoinkö olisi ollut oikein toimia.Aluejaostoa ei näin ollen ole lakkautettu vaan jatkaa näköjään rekisteröitynä yhdistyksenä.Joten ei hätää ei tarvinnut jäädyttää.

        Onko aluejaostot lakkuutettu?
        Marika pj:nä kertoo näin ja joku toinen väittää ettei Marika edes oo des pj?? Kete mie ustkon?!


      • Maikamat
        Vieno kirjoitti:

        Onko aluejaostot lakkuutettu?
        Marika pj:nä kertoo näin ja joku toinen väittää ettei Marika edes oo des pj?? Kete mie ustkon?!

        Marikahan edelleeen pj, jos STD;n tahtoa halutaan. Peli poikki ja pillit pussiit, Eli jos ymmärrystä tästä viestiketjusta nin aluejaos lopetukseen ja ja jäsenistö vaihtoon (pääjärjestön) suosiollisesta ohjeisteuksella, aluejaos olisi pitänyt lopoettaa ja aloittaa uuudelleen eri ihmistn toimestaa. Mikä logiikkka?
        Jos vähänkään tajuan juttua, niin porukka jatkaa hommaa rekisteröitynä yhdistyksenä. Ei mitään ongelmaa näin lakimiehen näkökulmasta, en kuitenkaan ole asiantuntitija näissä jutuissa, joten vastuu on kuulijalla...


      • Tiedän tiedän
        Maikamat kirjoitti:

        Marikahan edelleeen pj, jos STD;n tahtoa halutaan. Peli poikki ja pillit pussiit, Eli jos ymmärrystä tästä viestiketjusta nin aluejaos lopetukseen ja ja jäsenistö vaihtoon (pääjärjestön) suosiollisesta ohjeisteuksella, aluejaos olisi pitänyt lopoettaa ja aloittaa uuudelleen eri ihmistn toimestaa. Mikä logiikkka?
        Jos vähänkään tajuan juttua, niin porukka jatkaa hommaa rekisteröitynä yhdistyksenä. Ei mitään ongelmaa näin lakimiehen näkökulmasta, en kuitenkaan ole asiantuntitija näissä jutuissa, joten vastuu on kuulijalla...

        Vastaus edelliseen.(SDT :ssä tätämieltä he ovat)"Pohjois-Suomen aluejaoston ENTISTÄ puheenjohtajaa on ohjeistettu seuraavasti
        heidän 1. kokouksen jälkeen. Mikäli kokouksessa ei saada nimettyä
        puheenjohtajaa ja hallitusta tulee toiminta Pohjois-Suomessa keskeyttää
        toistaiseksi."Tätäkään ei tuotu kokouksessa joten entinen pj


      • Tiedän tiedän
        Tiedän tiedän kirjoitti:

        Vastaus edelliseen.(SDT :ssä tätämieltä he ovat)"Pohjois-Suomen aluejaoston ENTISTÄ puheenjohtajaa on ohjeistettu seuraavasti
        heidän 1. kokouksen jälkeen. Mikäli kokouksessa ei saada nimettyä
        puheenjohtajaa ja hallitusta tulee toiminta Pohjois-Suomessa keskeyttää
        toistaiseksi."Tätäkään ei tuotu kokouksessa joten entinen pj

        SDT suomen doggi tytöt:)


      • 05
        Tiedän tiedän kirjoitti:

        SDT suomen doggi tytöt:)

        Toiminta on keskeytetty, ei lakkautettu.


      • 05
        Tiedän tiedän kirjoitti:

        SDT suomen doggi tytöt:)

        Toiminta on keskeytetty, ei lakkautettu.


      • 05
        Tiedän tiedän kirjoitti:

        SDT suomen doggi tytöt:)

        Toiminta on keskeytetty, ei lakkautettu.


      • 05
        Tiedän tiedän kirjoitti:

        SDT suomen doggi tytöt:)

        Toiminta on keskeytetty, ei lakkautettu.


      • joopajoo
        05 kirjoitti:

        Toiminta on keskeytetty, ei lakkautettu.

        Ei KESKEYTETTY Ei LAKKAUTETTU ja hyvä niin!


      • juupa juu
        joopajoo kirjoitti:

        Ei KESKEYTETTY Ei LAKKAUTETTU ja hyvä niin!

        Jatkaa rekiseröitynä yhdistyksenä tämä tuli seväksi


      • juupa juu
        joopajoo kirjoitti:

        Ei KESKEYTETTY Ei LAKKAUTETTU ja hyvä niin!

        Jatkaa rekiseröitynä yhdistyksenä tämä tuli seväksi


    • kehänlaita

      itse henkilökohtaisesti olen tullut siihen lopputulokseen, että jos koirasi ei ole doggiyhdistyksen "kermaan" kuuluvalta kasvattajalta, olet p*ska, koirasi on p*ska jne.
      Itse en saa minkäännäköistä vastakaikua esim. kehien laidalla, jos yritän kohteliaasti tervehtiä kaikkia kenellä on doggi narun päässä, sillä heidän mielestä minulla ilmeisesti on koira väärältä kasvattajalta.
      STD ry:n puheenjohtaja kirjoittaa melkein jokaisessa doggi-lehdessä palstallaan, että pitäisi puhaltaa yhteen hiileen, hymyillään kun tavataan jne. PASKAT! kuinka hän edes julkeaa kirjoittaa lehteen jotain sellaista, mikä ei todellakaan pidä paikkaansa ja minkä kaikki huomaavat siellä kehien laidalla..>:(
      Olen yrittänyt kohteliaasti häntäkin tervehtiä, onnitella jne. kehän laidalla, mutta turhaan.

      • Nähtynä

        Asia kirjoitus, näinhän se valitettavasti menee. Olet itse paska ja koirasi on paska jos se on väärästä kennelistä. Ei tanskandoggi ihmiset (Vain harvat oikeasti ovat mukavia) viitsi/halua oikeasti tutustua ihmisiin, ihmisiin siellä remmin toisessa päässä. Se kertoo ihmisten kyvyttömyydestä ajatella nykypäivänä itse.

        Ei uskalleta olla omaa mieltä, koska pelätään "maineen" menettämistä. Kieli ruskeana palvotaan ihmisiä, jotka kumminkin jssain vaiheessa puukottaa selkään. Jotka viidakkorumpujen lailla juttelevat asioita eteenpäin...

        Mukava harrastus tämä tanskandoggi? eikö? :)


    • Ulla taas

      Nimimerkki "Ullatusmuna":

      Klaanilainen siellä siteeraa meikäläistä ja vääristelee omine tulkintoineen asioita!

      Vastasit: "Tämä toiminta oli siis jo sovittu muttei tuotu vain kokouksessa ilmi.Pohjois-suomen aluejaosto tulee keskeyttää toistaiseksi.Varat jäädytetään Yms.Näoinkö olisi ollut oikein toimia.Aluejaostoa ei näin ollen ole lakkautettu vaan jatkaa näköjään rekisteröitynä yhdistyksenä.Joten ei hätää ei tarvinnut jäädyttää."

      Etkö osaa lukea vai etkö ymmärrä lukemaasi? Mitä minä kirjoitinkaan? Ja sinä tahallasi vääristelet asiaa!

      Minä en ollut johtokunta ja MINÄ olin , ja olen edelleen, mieltä että koko jaos olis saanu kaatua silkkaan mahdottomuuteensa MINUN puolestani. Mahdottomuus näkyy jo siinä ettei uutta puheenjohtajaa saatu valittua toisellakaan kerralla, kun kukaan ei halunnut pestiin! Henkilökemiat eivät pelaa kaiketi?!

      Itse asiassa teidän klaanillahan oli jo selvät sävelet valmiina eli TE olitte suunniteleet ennakkoon jaoston valtauksen ry:n turvin. Ei tartte olla ruudin keksijä huomatakseen tämän kun teillä oli läppis mukana, missä valmiina kaikki pohjat uuden ry:n perustamista varten. Sen kun vain naputeltiin kaikki pohjalle ja kas näin on uusi ry syntynyt!

      Joten summa summarum, turhaa on siellä nurista enää ja keksiä ilkeämielisiä valheita vääntäen toisten kirjoituksia!

      Edelleenkään ei ole teidän ry:ä vastaan mitään, vain se tapa jolla yrititte muuttaa jaoksen...ilman että jäsenet saivat tietää ennakkoon suunnitellusta muutoksesta kokouskutsussa. Sitä kutsutaan jäsenten aliarvioimiseksi ja heidän ylitseen kävelemiseksi!

      • Ulla taas

        Korjaan: aluejaostoa ei olisi ehkä lakkautettu, se olisi vain ollut jäähyllä niin kauan kunnes uusi puh.johtaja saadaan. Vaihtoehtona toki lakkautus ja UUDEN jaoksen perustaminen puhtaalta pöydältä ;)


      • että näin
        Ulla taas kirjoitti:

        Korjaan: aluejaostoa ei olisi ehkä lakkautettu, se olisi vain ollut jäähyllä niin kauan kunnes uusi puh.johtaja saadaan. Vaihtoehtona toki lakkautus ja UUDEN jaoksen perustaminen puhtaalta pöydältä ;)

        Aluejaostoa ei ole lakkautettu vaan jatkaa toimintaa rekisteröitynä yhdistyksenä.nimi vain muuttuu.Jos tämä nyt selvä.jäsenistö kiittää hyvää toimintaa.


    • rivijäsen

      ihmettelen kovasti miksi näinkin isoa muutosta uuden yhdistyksen perustamisesta ei voitu laittaa kokouskutsuun ja esityslistaan?

    • AnuSaukkonen2

      Rivijäsen. Samaa miettii moni muukin...kumma kun ei vastauksia saa uudelta yhdistykseltä täällä suolikaksnelosella. Tää onkin muuten just oikee paikka käydä "keskustelua" heidän tasollaan ;O)

    • Erkki Rantavuoti

      Pohjoisen Tanskandogit ( yhdistys mikä jatkaa kokouksen päätöksellä Suomen Tanskandoggi ry Pohjois-Suomen aluejaoston toimintaa) on avannut omat kotisivut http://pohjoisentanskandoggit.ry.kotisivukone.com/

      Ystävälliisin terveisin Erkki Rantavuoti

    • pohjantähti 2

      Kyseisen Erkki Rantavuotin perustama uusi yhdistys näyttää olevan laiton, koska päätös uudesta yhdistyksestä tuli kesken kokouksen, linkki tässä, hyvät jäsenet käykää lukemaan tämä alla oleva linkki:

      http://www.yhdistystieto.fi/blogi/question/uusi-rekisterity-yhdistys-jatkamaan-toimintaa-ja-perimn-toisen-yhdistyksen-varallisuus-ja-jsenet

      eivätkä Tanskandogit ry:n jäsenet ja aluejäsenet olleet edes tietoisia tällaisesta asiasta. Kokouskutsussa ei tästä mainittu, eikä myöskään ollut esityslistalla.

      Tietoa tänne: kyseinen puheenjohtaja Erkki Rantavuoti on jättänyt Tanskandogit vuonna 2005 (syynä mahdollisesti se, ettei häntä enää valittu PJ:ksi). Ja tämän jälkeen tämä henkilö siirtyi toiseen rotuun,- yorkshirenterriereihin. Vuodesta 2006 hän on saanut mellastaa yorkeissa mielin määrin puheenjohtajana ko yhdistyksessä, ja nyt hänet on haastettu oikeuteen hänen puheenjohtajan toiminnastaan yorkeissa, sekä kokoukseen liittyvistä vääristä menettelytavoista.
      Moitekanne tällä hetkellä on menossa parhaillaan käräjäoikeudessa.

      Vaikea uskoa että tällainen ihminen olisi luottamuksen arvoinen missään yhdistyksessä - tällaisessa tilanteessa mihin hän on itsensä vienyt.
      Ei missään nimessä tällaisessa tilanteessa kannata liittyä tuollaisen yhden miehen "yht-äkkiä" perustamaan ry:n, missä lakiasiat ovat täysin päälaellaan, ja jossa hän itse heiluu lakikirjan ja varojen kirstun päällä.

      Kokemusta on siitä, että hänen tunnettu metodinsa on se, että hän heittää kesken kokouksen jäsenen eteen yhdistyslaki kirjan, ja vaatii jäsentä vastaamaan hänen vaatimaansa kysymykseen sekä samanaikaisesti vakuuttaa että kaikki hänen esittämänsä asiat, menettelytavat ovat laillisia. Ja todellisuudessa ovat täysin laittomia.

      Hänen toimintansa näissä yhdistykseen liittyvissä asioissa on lähiaikoina osoittautunut erittäin agressiiviseksi, epäasialliseksi ja hyökkääväksi.
      Tästä on näyttöä virallisissa instansseista moitekanteen vuoksi, ja jatkoa kuuluu varmasti lähiaikoina.

      • Lex finlandia

        Onko väärin että joku edellyttää lain ja sääntöjen noudattamista? Tuntuu kummalliselta ettei lakia haluta noudattaa...


      • Syytön kunnes toisin
        Lex finlandia kirjoitti:

        Onko väärin että joku edellyttää lain ja sääntöjen noudattamista? Tuntuu kummalliselta ettei lakia haluta noudattaa...

        pohjantatähti 2 ;"yhden miehen "yht-äkkiä" perustamaan ry:n, missä lakiasiat ovat täysin päälaellaan, ja jossa hän itse heiluu lakikirjan ja varojen kirstun päällä."
        Pohjantäti2 taitaa olla varsinainen juristi. Yksin ei yhdistystä voi perustaa. Jos Erkki lakikirjan kanssa heiluu, niin vaatiikohan hän myös kirjan sisällön noudattamista? Ai että kun se ketuttaa.... yritettiin olla näppäriä ja homma taisi mennä reisille....
        Pohjantähti2 taitaa olla oikein käräjätuomari, kun on antanut tuomion jo ennen käräjäoikeuttakin


      • Puhuttais totta
        Syytön kunnes toisin kirjoitti:

        pohjantatähti 2 ;"yhden miehen "yht-äkkiä" perustamaan ry:n, missä lakiasiat ovat täysin päälaellaan, ja jossa hän itse heiluu lakikirjan ja varojen kirstun päällä."
        Pohjantäti2 taitaa olla varsinainen juristi. Yksin ei yhdistystä voi perustaa. Jos Erkki lakikirjan kanssa heiluu, niin vaatiikohan hän myös kirjan sisällön noudattamista? Ai että kun se ketuttaa.... yritettiin olla näppäriä ja homma taisi mennä reisille....
        Pohjantähti2 taitaa olla oikein käräjätuomari, kun on antanut tuomion jo ennen käräjäoikeuttakin

        Pohjantatäti2 ; "Tietoa tänne: kyseinen puheenjohtaja Erkki Rantavuoti on jättänyt Tanskandogit vuonna 2005 (syynä mahdollisesti se, ettei häntä enää valittu PJ:ksi).
        Tämähän on täydellistä valehtelua, mutta taitaa olla pohjantähdellä patologista.

        Eikö nämä Apollot pidä paikkaansa? http://pohjoisentanskandoggit.ry.kotisivukone.com/julkaisutartikkelit

        Pohjantähti puhuu täyttä paskaa, mutta sehän ei varmaan ole ensi kerta.


      • Perhekerho
        Syytön kunnes toisin kirjoitti:

        pohjantatähti 2 ;"yhden miehen "yht-äkkiä" perustamaan ry:n, missä lakiasiat ovat täysin päälaellaan, ja jossa hän itse heiluu lakikirjan ja varojen kirstun päällä."
        Pohjantäti2 taitaa olla varsinainen juristi. Yksin ei yhdistystä voi perustaa. Jos Erkki lakikirjan kanssa heiluu, niin vaatiikohan hän myös kirjan sisällön noudattamista? Ai että kun se ketuttaa.... yritettiin olla näppäriä ja homma taisi mennä reisille....
        Pohjantähti2 taitaa olla oikein käräjätuomari, kun on antanut tuomion jo ennen käräjäoikeuttakin

        Sehän onkin perhekerho jos hallituksen viidestäjäsenestä kolme kuuluu samaan klaaniin niin sehän jo selitääkin paljon.Verokaa vaan jäsenet jos olette asioista eri mieltä....13


    • sattuipa osuvasti

      se koira älähtää mihin kalikka kalahtaa, sanoo vanha sananlasku

    • Kalikka kalahtaa

      Hahaha! Kotkotikot tsirppy tsirppy! Kevät tulee silirimpsis hei!

      Lakia ja asetuksia noudatetaan, kyse ei olekaan siitä...eikö mene tajuun klaanilla?

      En haluaisi päähäni nakattavan lakikirjaa, mitä nakkaaja ei osaa tulkita eikä osaa etsiä lakipykäliä niin pyydettäsessä. Ettäs kuka se leikkiikään lakimiestä???

      Ja aika törkeää kun toisessa rotuyhdityksessä istuva puheenjohtaja oikeuteen haastettu, eikä osaa/älyä erota! Ja kas, keitä istuu hallituksessa? Kaveria sukulaista kumminkaimaa HAH!

      Entäpä uudessa doggiyhdistyksessä? Perhe! Isä, äiti, tytär, poikakaveri, veljen vaimo HUH!

      Nepotismiko kunniaan?

      • Katkeraaaaa

        Haikara on bongattu.... tsirpyttää


      • kempä tietäis sen

        jee mulla välähti ajatus mistä se sitten tulikin Hmm.


      • H Haikara-Tokola
        Katkeraaaaa kirjoitti:

        Haikara on bongattu.... tsirpyttää

        Taas haukutaan väärää puuta en ole näihin kirjoituksiin ottanut osaa enkä tämän enempää aio ottakkaan Haikaran Bongaukset nyt kyllä kohdistuvat aivan väärään ihmiseen niin täällä kuin Yorkki sivuillakin Minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta tippaakaan Rantavuotien tekemiset kun heistä olen eroon päässyt joten olisi kiva jos hekään ei minua sotkisi omaan soppaansa. Jos on jotain asiaa voi ottaa yhteyttä henkilö kohtaisesti.


    • Perhe on parasta!

      Entäpä uudessa doggiyhdistyksessä? Perhe! Isä, äiti, tytär, poikakaveri, veljen vaimo HUH!

      Hyvä, että koko perhe istuu hallituksessa -tulee paljon yksimielisiä päätöksiä, lyhyet kokoukset ja mahtavat perhebileet tämän jälkeen...
      Kippis, kippis, yhdistysdemokratialle!

      • Unohtunut pilleri

        Onkohan sinulla kaikki hyvin?


    • talvi paras

      kevät,kevät.Jollakin se on vaikeaa aikaa.

      • talvi paras

        kevät,kevät.Jollakin se on vaikeaa aikaa.


      • talvi paras
        talvi paras kirjoitti:

        kevät,kevät.Jollakin se on vaikeaa aikaa.

        kevät,kevät.Jollakin se on vaikeaa aikaa.


      • talvi paras
        talvi paras kirjoitti:

        kevät,kevät.Jollakin se on vaikeaa aikaa.

        kevät,kevät.Jollakin se on vaikeaa aikaa.


      • kesä parempi
        talvi paras kirjoitti:

        kevät,kevät.Jollakin se on vaikeaa aikaa.

        kevät kevät.Tulee kesä jee


      • kesä parempi
        kesä parempi kirjoitti:

        kevät kevät.Tulee kesä jee

        kevät kevät.Tulee kesä jee


      • kesä parempi
        kesä parempi kirjoitti:

        kevät kevät.Tulee kesä jee

        kevät kevät.Tulee kesä jee


      • kesä parempi
        kesä parempi kirjoitti:

        kevät kevät.Tulee kesä jee

        kevät kevät.Tulee kesä jee


      • keski kesä
        kesä parempi kirjoitti:

        kevät kevät.Tulee kesä jee

        kesä kukat kukkii


      • allerginen nenä
        keski kesä kirjoitti:

        kesä kukat kukkii

        siite pölyt kans lentää


      • allerginen nenä
        allerginen nenä kirjoitti:

        siite pölyt kans lentää

        kevät kevät.Tulee kesä jee


      • kesä parempi
        allerginen nenä kirjoitti:

        kevät kevät.Tulee kesä jee

        joko ymmärtää ei vois enempi kiinnostaa paskan jauhantaa.Kesä kesä kyllä se helpottaa


      • märkää täällä
        kesä parempi kirjoitti:

        joko ymmärtää ei vois enempi kiinnostaa paskan jauhantaa.Kesä kesä kyllä se helpottaa

        ei kiitos enään


      • ole hyvä
        märkää täällä kirjoitti:

        ei kiitos enään

        hyvä ettei kuivuus vaivaa.Kosteutta tarvitaa. On silloin liukasta.


      • ei enään yksin
        ole hyvä kirjoitti:

        hyvä ettei kuivuus vaivaa.Kosteutta tarvitaa. On silloin liukasta.

        YKSIN EI OLE KIVA LIUKASTELLA.Ei ole kukaan joka ottaa kiinni kun kaatuu....


      • taka talvi
        ei enään yksin kirjoitti:

        YKSIN EI OLE KIVA LIUKASTELLA.Ei ole kukaan joka ottaa kiinni kun kaatuu....

        niinpä naulan kantaan.


    • Gorbbi

      Se on jännä että jällleen syytellään täysin perusteetta syyttömiä... Minä korppi se olen raakkunut, muut tirpat ei näistä palstoista edes tiedä... ;)

    • kesä parempi

      kevät kevät.Kyllä se helpottaa tulee kesä.Linnun laulut kuuluu kevääseen.Ihmiset huomaavat että on elämää muussakin muodossa kun netti palstat.Eri aihe alueet.Menkää ulos nauttimaan ja selvittämään päitänne.Nyt on patoutumat päästelty.Hyvää kesää kaikille.

    • ihme touhua

      mietin tässä että miksi niitä Vaasan tuloksia ei isoilla kirjaimilla hudeta nyt siellä takaisin palstalla, eikös siellä nyt ollut tarpeeksi merkittävä porukka jolle täytyy nopeasti laskea pisteitä...... vai onko tämä palvelu myös vaan tiettyjen etu???

      Peukutuksia pohjoisen porukalle jotka edes yrittävät tehdä jotakin muutosta....

    • kolinapurkki

      ^ hyvä huomio!

    • mäkin

      Niin peukutukset pohjoisen porukalle. Ja näyttää siltä ettei tämä ole yksin pohjoisen vaan kattaa koko suomen.Hyvä hyvä.

      • Tietenkin nimetön

        Aivan varmasti! Seikkahan on saletti...


    • :0

      huomasin juuri että nyt Edendane´s on poistettu sitoumuskasvattajista, ja siirretty "huonompien kasvattajien" leiriin..sitä en tiedä onko hänen itsensä toive, vai onko "oikeus" käynyt toteen..:)
      Sitä en ymmärrä edelleenkään, miten ovat päässeet Bastion King´s-kennel sekä Rock Elements-kennel sitoumuskasvattajiksi jos kerran sinne pääsyksi vaaditaan että on ainakin yksi pentue jo tehtynä, eikä kummallakaan niin ole, mutta kun hekin kuuluvat siihen tanskandoggiyhdistyksen kermaan, niin tietysti he ovat etuoikeutettuja myös tälläiseen..Tämä touhu on NIIN läpinäkyvää, että taidan erota koko yhdistyksestä..

      • oikeus

        Toivottavasti Edendanes päätös näkyy seuraavassa lehdessä...muidenkin kasvattajien nimet julkaistaan lehdessä ja myös ne syyt jotka johtavat toiminpiteisiin.


    • karvalakki

      Sitoumuskasvattaja systeemin saisi lopettaa. Eipä tuokaan ole aiheuttanut kuin riitaa rodun sisällä!

    • BastionKing´s

      Kuulin, että kennelini Bastion King`s mainittiin täällä keskustelupalstalla ja että sitoumuskasvattajasopimustani ihmeteltiin.

      Olen allekirjoittanut ensimmäisten joukossa vuonna 2008 ko. sopimuksen, sillä koen, että sen asettamat arvot ja tavoitteet kasvatustyölle ovat omien arvojeni mukaisia. Sillä, ettei minulle ole vielä(kään) tullut kriteereitäni täyttävää jalostusnarttua, ei ole merkitystä sille, että olen sitoutunut ko. sopimusta tulevassa jalostustyössäni noudattamaan.
      Allekirjoitushetkellä 2008 sitoumuskasvattajasopimuksessa ei ole ollut kyseistä vaatimusta rekisteröidystä pentueesta vaan se on tullut sopimukseen myöhemmin. Vanhat sopimukset ovat kuitenkin edelleen voimassa.

      Harrastamme koiriemme kanssa omien periaatteidemme mukaan omaksi iloksemme nyt ja tulevaisuudessa, enkä ota kantaa muihin ihmisiin tai toimintoihin liittyvissä asioissa.

      Kristiina Valtonen

    • punaisetlasit

      ^ buahhahhah, on se helppo olla sitoutunut kasvattaja ylevine periaatteineen kun ei ole pentuettakaan kasvattanut :D oikeen mielenkiinnolla odotan sitä ensimmäistä ihmeellistä jalostusnarttua!

    • voi voi

      Saatte nähdä että nyt koko sitomuskasvattajasysteemi lakkautetaan kun se "johtava" kenneli joutui sieltä pois.
      Ja mun mielestä jos on vaan uroksia mutta haluaa sitoutua niin mikä on ongelma?

    • kummaa, kummaa

      jos tehtailet pentuja ei oo hyvä, jos rikot soppareita tai käytät sairaita koiria ei oo hyvä ja jos et tee pentuja ni sekään ei oo hyvä..mikä sit on ok? ja kuulin et BKlla on ollu sakemannipentue joskus ja kotona muun rotunen narttu..ei vaan oo tehny doggei! eiks noita doggipentui synny muutenkin ihan liikaa?

      kuka ton sitoumuskasvattajasopparin on tehny? johtokunta vai mikä?

    • Rock Element´s

      Vastaampas omaltakin osaltani tähän viestiin. Minulle on ihan sama mihin laatikkoon kennelini yhdistyksen sivuilla menee tai mihin leiriin minut luokitellaan. Tällä ei ole mitään merkitystä minulle, jotka minut näin luokittelevat eivät minua oikeasti tunne. Minusta kasvattajan tekemiset, omat kriteerit yhdistelmien suhteen, tavoitteet yms. puhuvat puolestaan eivätkä mitkään luokittelut erikasteihin. Minut on sitoumuskasvattajaksi yhdistyksen toimesta hyväksytty.

      Menneen viime vuoden aikana olen kolme suunnitelemaani yhdistelmää jättänyt toteuttamatta. Ei ole pentueita vielä ei .... Teet niin tai näin teet aina väärinpäin !!

      Mukavia ja aurinkoisia kevät hetkilä teille kaikille rakkaan rodumme parissa. Kehittävää ja iloisempaa asennetta toivoen Hanna Luoto

    • Onnellinen doggi

      Eikö teillä todellakaan ole yksityiselämässänne isompia huolia tai elämässänne muuta tekemistä kun puuttua toisten ihmisten tekemisiin ja läyhätä täällä? Eikä tuollainen jatkuva negatiivinen energia kuluta teitä ihmiset? minulla ei ainakaan ole töiden ja koirien kanssa harrastamiselta energiaa ajatella muitten epäonnistumisia ja keskittyä haukkumaan millon ketäkin keskustelupalstoilla... harvoin näitäkään tulee luettua ja hyvä niin koska eihän näitä lukiessa voi tulla kun paha mieli kuinka ilkeitä ja pahansuopia ihmiset on toisiaan kohtaan!?! Muistakaa nyt ne koiranne keskittykää vaikka niihin tämän kaiken jauhamisen sijasta!!! :)

    • Sofia

      Todella, todella surullista lukea tälläistä viestiketjua..ja kommenttini ei nyt ota kantaa millään lailla aiheen otsikkoon vaan tyyliin, jolla tässä viestiketjussa kommentteja on kirjoitettu.

      Itse en kykene ymmärtämään mitä ja ketä hyödyttää tälläinen nettipalstalla yleisen kiukun lietsominen ja toisten arvosteleminen kovin ilkeään sävyyn? En jaksa uskoa,että kukaan todella luulee täällä avautumalla ja muita arvostelemalla, sekä mahdollisesti perättömiä väitteitä totuuksina esittämällä, parantavansa suomen doggikansan henkeä tai edesauttavansa rodun kehittymistä parempaan suuntaan? Ei ne asiat täällä nimettömänä huutelemalla muutu, eivät ainakaan parempaan suuntaa.

      Suosittelen myös aina miettimään, että MITÄ minä ITSE olen saanut rodun eteen aikaiseksi ennen kuin alan arvostelemaan muita. Korjatkaa jos on väärässä mutta mielestäni täällä arvostelun kohteeksi joutuvat henkilöt ovat juuri niitä, jotka kaikki tuntevat KOSKA he todella työskentelevät rodun eteen, KOSKA heiltä on tullut pentuja tähän maahan jatkamaan rotua ja KOSKA he uskaltavat todella esiintyä omilla nimillään ja mielipiteillään. Ja jos itse kokee, että kaikkia ei kohdella oikeudenmukaisesti niin eikö siitä voisi ainakin yrittää keskustella ihan asiallisesti muualla kuin tälläisellä internet-palstalla?

      Ja kun paljon on puhetta näistä "sisäpiireistä" ja muista niin oma kokemukseni on ainakin positiivinen; kyllä tuttavia saa kun itse jaksaa avoimin mielin tutustua uusiin ihmisiin ja olla aktiivinen. (Välillä on myös hyödyllistä pistää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos huhut mitä ihmisitä kuulee ja tutustua itse ihmisiin ja muodostaa mielipiteet omien kokemusten perusteella.. näinhän me jokainen toivomme ihmisten toimivan myös omalla kohdallamme :-)

      Omalta osaltani toivon, että jokainen jaksaisi pyrkiä omalta osaltaan luomaan hieman positiivisempaa henkeä doggi-ihmisten keskuuteen, se kun onnistuu pienilläkin teoilla. Ja uskon, että yhteen hiileen puhaltamalla tämän rodun parissa saadaan myös paljon enemmän aikaiseksi. Mukavaa kevättä kaikille!

    • Vyf Vyf

      On se kumma homma kun tähän viestiketjuun on vedetty jo kasvattajatkin mukaan, vaikkei heillä ole mitään tekemistä alkuperäisen aiheen kanssa.

      Taitaa olla taas jälleen kerran sen "kuuluisan" suomen "parhaan" kasvattajan pohjoisen porukka asialla kateudessaan kun ei enää kasvatit käy näyttelyissä eikä menestystä tule.
      Täällähän se on hyvä huudella perättömyyksiä ja omia "oikeita" täydellisiä mielipiteitä muista kasvattajista (ja haukkua ne puhelimessa kun soittaa kysyäkseen neuvoa ja opastusta muihin kasvattajiin)!

      Ei me muut olla syyllisiä jos oma kasvatustyö on mennyt pieleen (lue: sairaita koiria).

    • karvalakki

      ^ Mitä muuten itse juuri teet kun herjaat kasvattajaa! Ei oo törkeydellä mitään rajaa nykyään. Tässäkään taida muita sairaita olla kuin sinä kirjoittaja!

      • Kesähattu

        Mitä muuten itse juuri teet kun herjaat kasvattajaa! Ei oo törkeydellä mitään rajaa nykyään. Tässäkään taida muita sairaita olla kuin sinä kirjoittaja!

        Taitaa nämä sanat kyllä tulla Erkin karvalakista...


    • karvalakki

      ^eipä muuten tullut! vielä kun hieman avaudut saadaan tietää sinunkin nimesi!

      • 2XHaikara

        Täällä kuten Yorkkikeskustelussakin on kummasti tunnistettu nimimerkin takaa kirjoittajaksi kaksi sisarusta ja Haikara!!
        Mikäli tällä "tiedolla" on tarkoitettu minua ja siskoani voin kertoa että meistä EI kumpikaan ole kirjoittanut MITÄÄN tälle tai yorkkipalstalle.
        Yorkkipalstalla olen käynyt lukemassa kerran ja täällä olen nyt ensimmäistä kertaa.
        Hyvää kesän odotusta vaan kaikille :-)

        -irene pulkkinen os.Haikara
        ps.mielenkiintoista että joku oli jo varannut nimimerkin Haikara??


    • yorkki ja oma

      Ei voi kun hämmästellä.mutta uskoo ken tahtoo.haikaraa ja niiden olemassa oloon.

    • niin se vain on

      Niin kuka uskoo 2 haikaraa.Ei taida mennä ihan heti läpi vakuuttelu,moni kuullut puheenkin.

    • vanha&väsynyt

      aika säälittävä kommentti tolta punaisetlasit nimimerkiltä..mut tätähän tää on ..hankitaan eka koira ja sit jos se pärjää niin haalitaan niitä paljon nopeasti lisää ja tehdään pennut ja sit ollaankin tosi asiantuntijoita ja fiksuja ja parhaita..vaikka koiraharrastusta olisikin takana vasta muutama vuosi..puhutaan paljon vaikka oikeasti oikein mitään muuta kuin juoruilla ei osatakaan..kieli vaan muuttuu ruskeemmaksi päivä päivältä!

      Koko tää ketju on surullista luettavaa ja mennyt jo ihan täysin ohi alkuperäisen aiheen..mutta toisaalta, näköjään sillä kuitenkin ON vaikutusta, että ihmiset puhuu ja ottaa kantaa..nyt on ainakin ketjun perusteella yksi vääryys korjaantunut ja jäseniä edes vähän laitettu samojen sääntöjen alaisiksi! Nyt kun vielä ne vanhat, OIKEASTI jalostuksesta ja rodusta tietävät kasvattajat jaksaisivat lähteä laittamaan asioita mallilleen!

    • yx vaa

      Lopettakaa hyvät ihmiset toisten arvostelu ja nenän vartta pitkin katsominen!!!!1!

    • Ö

      Nimim. niin se vain on ei näköjään ymmärrä mikä on kirjoituksen ja puheen ero
      ei voi mittään jos ei tajuu

    • PiPiPi

      Montako jäsentä uudessa yhdistyksessä? Joko patentti- ja rekisterihallituksesta on tullut hyväksyntä uudelle yhdistykselle? Millaisia toimia ajattelitte alkaa tekemään uudessa yhdistyksessä rodun, jalostuksen ja harrastamisen suhteen? Millaisia koko maan kattavia toimintasuunnitelmia on luvassa? Saako muut kuin pohjoisessa asuvat jäsenet dogginsa näyttelymenestystä niittäneiden listaan mahdollisessa joka vuotisessa menestysmittelössä vrt. Kultadoggi, Pohjantähti?
      Saavatko jäsenet nauttia ilmaiseksi tai puoli-ilmaiseksi luennoista ja koulutuksista, joita järjestätte?

      • minäkin löysin

    • ei ymmärrä

      selasin tanskandoggiyhdistyksen sivuja ja järkytyin kun jalostusuroksissa oli keltainen uros Chic Carelia's Friendly Face!
      Kyseisen uroksen velihän on kuollut yllättäen alta vuoden ikäisenä, vaan onko tästä mitään informaatiota missän, no ei tietystikään... Lakaistaan maton alle vaan, niinhän täällä on tietyillä tapana!!!! sairasta

      • miten on

        Eikö Doggiyhdistyksellä ole tänä vuonna Kultadoggi-kisaa, kun ei nettisivuilla ole pistetilanne-listaa eikä myöskään tämän vuoden näyttelytuloksia ole päivitetty??


      • Normaalia toimintaa

        Eihän tuossa ole mitään ihmeellistä. Selityksiä löytyy aivan varmasti, mihin on koira kuollut. Jos sattuu olemaan oma kasvatti, niin silloin ei ole periytyvää ja jos taas on toisesta kennelistä, melko varmasti periytyy. Vielä kun julkaistaan kuolinilmoitus doggilehdessä vuoden päästä koiran kuolemasta, niin kukaan ei ihmettele - heh.


      • perinnöllistä vai ei

        Hauskaa seurata kun amatöörit kauhistelee mutu tuntumalta sairauksia tai koiria joista eivät oikeasti tiedä mitään.


      • Normaalia toimintaa
        perinnöllistä vai ei kirjoitti:

        Hauskaa seurata kun amatöörit kauhistelee mutu tuntumalta sairauksia tai koiria joista eivät oikeasti tiedä mitään.

        On kaksi mahdollisuutta, joko olen amatööri enkä tiedä mistään mitään tai sitten tiedän, mistä puhun...


    • Elämä myynnissä

      Kottaraiset pohjoisen sieltä taas huutelee asiattomuuksia! Ei kuulu tähän ketjuun tuommoset asiat! Haloo pahvit!!! Vai pitääkö kääntää asia niin että em. kommentit ovat justiisa ihan tasan uuden är-yyn syytä! Joo, tehdään niin! Uusi yhistys on syypää em. asioihin! HAH!

    • Anskattoopi

      Nyt kun uusi yhdistys onkin todettu laillisesti perustetuksi ja täysvaltaiseksi, herää kysymys miten he voivat kuvitella tekevänsä yhteistyötä STD ry:n kanssa kun perustajat ovat jo vuosikausia olleet sen vastaisia ja eronneet ko. yhdistyksestä?
      Ja onko tarkoitus todellakin rekisteröitynä yhdistyksenä kerätä ja haalia rahallista mammonaa uudelle yhdistykselle? Mitä näillä varoilla on tarkoitus tehdä? Saavatko jäsenet nähtäville kaikenkattavan tilinpäätöksen vuosikokouksessa? Näin laajaan projektiin lähdettäessä ei enää riitä että nuijaa paukutellaan pöytään ja ykskantaan todetaan asiat käsitellyiksi! Nyt täytyy jäsenten jo vaatia mustaa valkoisella kaikenkattavasti, että tietävät mihin varoja on käytetty. Kysehän on todellakin isommasta vastuusta hallituksessa, eikä väärinkäytöksiin ole varaa!

      • Outoja tietoja

        Saako STD:n jäsenasioista tietävät huudella noita asioita julkisesti? Eikö jäsenrekisterin tietojen pitäisi olla salaisia? Mistä tiedät ketkä eronneet?


    • ? tai kaksi

      Niin suomen tanskandoggi ry:ssähän just nämä asiat ovatkin hienosti hoidettu mitä anskattoopi puhuu.
      tietävätkö he näitä sääntöjä ?
      suraako he uusia yhdistys sääntöjä/lakeja?
      kertovatko he tilinpäätöksessä kaikki kenelle maksetaan jotakin?
      eikös uusi laki vaatii yhdistyksiäkin maksamaan sosiaalisia kuluja eikä pimeinä rahat "työntekijöille"?
      Mitä me saamme suomen std:ltä ? lehden joka sisältää tiettyjen kennelien koiria?
      miten paljon ne järjestää toimintaa?
      Mihin he keräävät rahoja? Niillekö jotka tekeevät lehden / juhlavuosijulkaisun?
      korvauksia johtokuntajäsenille?
      miksi johtokunta saa olla ensimmäisenä valitsemassa esimerkiksi luokkalahjoitukset eri tilaisuuksiin?
      tietokoneet kuka maksaa kenen ne on ja missä?

      • ---------

        ^jos kävisit kokouksissa, saisit tilinpäätökset kouraasi ja jos niissä on mielestäsi jotain epäselvää menoista ja kuluista, saa samantien selvityksen suoraan rahastonhoitajalta.


    • tapelkaa keskenänne

      Tosi kiva ketju.
      Onneksi en kuulu kerhoihinne, eikä ole eikä tule doggia.........noin riitaisaan piiriin ei kukaan halua vapaaehtoisesti ainakaan..........

    • KatjaK

      Vastaus nimimerkille ? tai kaksi:
      Erikoisnäyttelyn luokkavoittajalahjoittaja -lista oli ensimmäisen kerran esillä yhdistyksen kevätkokouksessa ja siellä paikalla olleet pääsivät ensimmäisinä varaamaan luokkia.

    • kuisvaan

      Hyvä pointti nimimerkiltä "? tai kaksi"!! Niinpä niin, kenen taskuun me keräämmekään rahaa? Aluejaostot taitaa rahoittaa itse omat toimensa ja niihin ei yhdistys anna tukea..mutta tuhansia euroja ollaan valmiita maksamaan lehden teosta, juhlajulkaisun teosta jne. eipä taida sosiaalimaksuja tai veroja mennä..kumma juttu kun monissa yhdistyksissä lehti tehdään talkoilla ja siihen ollaan tosi tyytyväisiä. Mutta ei STD ry:ssä, siellä rima on niin korkealla ja "osaajat" vain pienessä piirissä ettei muiden tuotokset kelpaa.
      ai niin mutta eihän näitä "työmyyriä" saanut arvostella, nehän voivat vaikka suuttua ja tehdä lehden hitaammin, päivittää yhdistyksen sivut hitaammin jne.. HYSSS, ollaan vaan kaikki ihan hiljaa :/
      tai mitäs jo me "muut" vaikka kerättäisiin porukkaa kasaan seuraavaan syyskokoukseen?

    • r.y.?

      Odotan innolla mitä tänne nyt kirjoitetaan kun tämä rekisteröitymis asia on STD:n puolesta valmiiksi tutkittu, kai se nyt sitten on selvä?

    • lumiukko sulaa

      Onko Marika Salmela uuden ryyn toiminnassa mukana? Hän oli laittanut sähkö postia jäsenille, en ymmärtänyt miksi... Olen kuullut hänen sanoutuneen irti uudesta? Onko jäsen rekisterin käyttö sallittu jos hän ei kuulu ryyn?

      • lumi suli

        Marika Salmela kirjoitti:
        "Minun puolestani uusi yhdistys saa yhdistymisvapauden ja yhdistyslain puitteissa tehdä mitä haluaa ja järjestää toimintaa alueella, nyt vain ja ainoastaan tässä selvitetään ensin faktat ja omalta osaltani yritän ajatella vain jäsenien oikeuksia, jäseninä ja myös noiden jäsenien keräämien varojen suhteen. Olen edelleen sitä mieltä, että olemme Suomen Tanskandoggi ry:n Pohjois-Suomen aluejaosto ja jos joku on sitä mieltä että meillä ei ole mitään tekemistä Suomen Tanskandoggi ry:n kanssa ja olemme rekisteröimätön yhdistys niin minulla on oikeus olla asiasta myös eri mieltä. Suomessahan tällaisiä varamassoja ja tilejä ei edes saa olla rekisteröimättömillä yhdistyksillä???

        Tässä on nyt melko mielenkiintoinen vääntö asiasta, jonka selvittely on kesken. Jatkossa voi rohkeasti kysyä niihin huhuihin todenperäisyyttä vaikka minulta suoraan, mikäli se totuus vaikka kiinnostaa eikä ne huhupuheet. En tälläkään palstalla ole tainnut ikinä aiemmin käydä enkä aio käydä jatkossakaan enää jauhamassa huhupuheita"

        Jokohan mielenkiintoinen vääntö on käyty? Olisipa mielenkiintoista tietää mitä STD on saanut selville?


    • kevättä

      Pohjoisen nettisivuilla lukee, että asia on STD:n puolelta selvitetty ja todettu, et uusi yhdistys ON lainvoimainen! Mitä se vanha pj nyt sitten käyttää jäsenrekisteriä? aikas outoa? jos asiat on ok, niin rekisteri ja varathan on sitten edelleen pohjoisen doggi ry:n käytössä, eikös vaan? ja tuntuvat jo järjestävän tapahtumiakin :)

      • Lapin Noita

        Voi teitä tietämättömiä reppanoita! Odottakaahan vaan kun pöly laskeutuu ja arki alkaa. Jäsenet unohdetaan, jäsenten koirat ei ole mitään, salassa päätetään missä pidetään tapahtumia ja kenellä on niihin osallistumisoikeus ja kuka on OIKEASTI tervetullut niihin. Mihin seepra raidoistaan pääsee? Ei niin mihinkään. Sama meno jatkuu kuin aina ennenkin eli alas mennään...miten muuten niin moni ei missään nimessä halua olla heidän kanssa tekemisissä missään asiassa? Kysympähän vaan!


      • Trulli
        Lapin Noita kirjoitti:

        Voi teitä tietämättömiä reppanoita! Odottakaahan vaan kun pöly laskeutuu ja arki alkaa. Jäsenet unohdetaan, jäsenten koirat ei ole mitään, salassa päätetään missä pidetään tapahtumia ja kenellä on niihin osallistumisoikeus ja kuka on OIKEASTI tervetullut niihin. Mihin seepra raidoistaan pääsee? Ei niin mihinkään. Sama meno jatkuu kuin aina ennenkin eli alas mennään...miten muuten niin moni ei missään nimessä halua olla heidän kanssa tekemisissä missään asiassa? Kysympähän vaan!

        Noidathan tunnetusti lentää luudalla ja ovat ilkeitä.... Jäsenistö kaikkinensa reppanoita ja noidan mielestä älyllisesti vajavaisia, törkeää


      • keskisuomi
        Trulli kirjoitti:

        Noidathan tunnetusti lentää luudalla ja ovat ilkeitä.... Jäsenistö kaikkinensa reppanoita ja noidan mielestä älyllisesti vajavaisia, törkeää

        Onko seepra vain mitä poni tai koni kyseessä.Niin ymmärsin kyllä että tämän vuoksi ei sakki päästänyt loppumaan toimintaa joka oli tarkoitus ilmeisesti ihan yleisesti lietsottuna lopettaa, vaan pelastavivat mitä pelastettavissa oli.Olen laittanut jäsen hakemuksen ja odotan vastausta.Toivottavasti ei tarvi olla enään näiden ns.selittilöiden kanssa tekemisissä.Koska nämä huonoon valoon tuovat kirjoitukset ei selvinpäin onnistu keneltäkään.


    • Noutänkjuu

      Onnea vaan kaikille sokeille! Turha sitte ruikuttaa ku paska o housusa!

    • Uusi jäsen

      Hu huu kesä tulossa.Onko kukaan huomannut,Kevät ja vaikeat ajat takana ja homma rullaa näköjään.Paljon vain porua oikeasta asiasta saivat muutamat immeiset aikaan.Hyvää kesää pohjoiseen teillä oikea meininki.

    • Dogin puolesta

      Mitäpä jos keskityttäisiin rotuun eli Tanskandoggiin. Käytettäisiin energia rodun terveyden/luonteen/rakenteen = jalostuksen yms edistämiseksi.

      Ihmiset liikaa katsovat omaan napaan ja unohtavat tehdä yhteistyötä. Liikaa painaa omahyväisyys ja hyväveli toiminta.
      Totuushan on että "niin sanotut" aikuiset ihmiset eivät pysty olemaan tekemisissä vihamiestensä kanssa. Entäpä jos tälläinen unohdettaisiin ja aikuisten tavoin voivat tehdä yhteistyötä? Vaikka toista inhoaa, niin on katsottava sen yli ja edistettävä rotua?
      Miten hienoa olisi jos pääyhdistys ja pohjoisen porukka puhaltaisivat yhteen hiileen, rodun parhaaksi?! ei niiden ihmisten takia? kuinka paljon voisi tehdä jäsenistön eteen enemmän ja kasvattajien etee?! Kukaan ei ole parempi toistaan. Samalla viivalla seistään kaikki. Ja kuinka paljon enemmän osaamista saataisiin rodun eteen käytettäväksi? Toiset tietää jalostuksesta, toiset ruokinnasta jne. Miettikääs oikeasti...

      Ihanaa kesää koko Suomen doggiväelle yhdistystä katsomatta!!

    • uttelliaas vieläkin

      Onko uusi yhdistys toiminut odotusten mukaisesti, miten on?
      Mitä vanhalle yhdistykselle kuuluu ?

    • Hiljaista on...

      Aika hiljaista tuntuu olevan uudella yhdistyksellä...??? Vanhaahan ei enää ole olemassakaan...

      • naara

        onko uusikin yhdistys jo lakannut toimimasta??? Kuulin että vuoti olis eronnut.


      • ----------
        naara kirjoitti:

        onko uusikin yhdistys jo lakannut toimimasta??? Kuulin että vuoti olis eronnut.

        eivät ole kuulemma saaneetkaan sitä rekisteröityä, ainakaan vielä;)


      • naaraaa
        ---------- kirjoitti:

        eivät ole kuulemma saaneetkaan sitä rekisteröityä, ainakaan vielä;)

        eli koko homma mennyt sitte puihin. Toivottavasti vanha alajaosto alkaa taas toimia!


      • miukumauku
        naaraaa kirjoitti:

        eli koko homma mennyt sitte puihin. Toivottavasti vanha alajaosto alkaa taas toimia!

        Kyllä uusi järjestö on olemassa mutta siellä tehdään kaikki asiat järjestyksessä ja niin kuin pitää, ja nyt se rekisteröintikin on kunnossa, nii kande vähän miettiä ennen kuin täällä yrittää saada joku huonoon valoon.
        Jää nähtäväksi ketkä kaikki nyt uskaltaa siihen STD:n syyskokoukseen, mutta olen kuullut huhuja että sinne on tulossa valtavasti porukkaa koko suomesta ;)


      • apuaaaaaaa
        miukumauku kirjoitti:

        Kyllä uusi järjestö on olemassa mutta siellä tehdään kaikki asiat järjestyksessä ja niin kuin pitää, ja nyt se rekisteröintikin on kunnossa, nii kande vähän miettiä ennen kuin täällä yrittää saada joku huonoon valoon.
        Jää nähtäväksi ketkä kaikki nyt uskaltaa siihen STD:n syyskokoukseen, mutta olen kuullut huhuja että sinne on tulossa valtavasti porukkaa koko suomesta ;)

        Hui miksi noin uhkaava äänen sävy? Tuleeko uusi järjestö std kokoukseen pelottelemaan?


      • voivouhkanasentään
        apuaaaaaaa kirjoitti:

        Hui miksi noin uhkaava äänen sävy? Tuleeko uusi järjestö std kokoukseen pelottelemaan?

        Ei ole voudin tyyli näemmä muuttunut vuosien saatossa... Ennen kuin on uutta järjestöä saatu edes käyntiin ollaan jo seuraavaa valloittamassa.


      • Terveisiä PRH:lta

      • voivoivoisentään

      • järistys
        voivoivoisentään kirjoitti:

        Ruma puhe tyyli uudesa järjestössä

        Missä ihmeen JÄRJESTÖSSSÄ??? Suomessa on Tanskandogeilla yksi rotujärjestö, oletko tietoinen mikä se voisi olla? Voivoivoisentään jos tietämys on noin surkeaa.


      • naaraaaa

      • johan pomppas
        naaraaaa kirjoitti:

        miks vuoti sitten on eronut? homma kai jostai muusta syystä menny puihin..

        jos asia noin vaivaa niin ota yhteyttä http://www.pohjoisentanskandogit.com/lomake.html?id=1 varmaan saat OIKEAA tietoa, ei tarvi turhaan naarata.


      • mithen on?
        miukumauku kirjoitti:

        Kyllä uusi järjestö on olemassa mutta siellä tehdään kaikki asiat järjestyksessä ja niin kuin pitää, ja nyt se rekisteröintikin on kunnossa, nii kande vähän miettiä ennen kuin täällä yrittää saada joku huonoon valoon.
        Jää nähtäväksi ketkä kaikki nyt uskaltaa siihen STD:n syyskokoukseen, mutta olen kuullut huhuja että sinne on tulossa valtavasti porukkaa koko suomesta ;)

        Asettuuko Rantavouti ehdolle stdn pj vaalissa?


      • eiköhänjoriitävouhkaus
        mithen on? kirjoitti:

        Asettuuko Rantavouti ehdolle stdn pj vaalissa?

        Toivottavasti ei.


    • pitäisikö

      Lehti valmistui ja rivijäsenenä ja näitä keskusteluja lukeneena jäi mietitytttämään yksi asia:

      Sitoumuskasvattaja joka on toiminut vasten sitoumuskasvattajasääntöjä irtisanoi itse sitoumuskasvattajuutensa, ennenkuin hänet erotettiin.
      Pysyykö näin nimi puhtaana, kun on itse omasta vapaasta tahdostaan irtisanoutunut?
      Niin "ovelaa" (ja samalla edelleenkin noloa...)

      Kyllä se kieltämättä näyttää lehdessäkin paremmalta, että joku on itse irtisanoutunut, kuin että on yhdistyksen toimesta irtisanottu ja revitelty vielä että miksi. Vai eikö näytä?

      • 13+13

        Kyseinen ihminen varmasti tietää tai kuulee hänestä kirjoitettavan....Toivotaan, että tulee kertomaan eronsa syyt.... ;)


    • ruma temppu

      niin monet sen tiesikin mutta pelkkää vedätystä taisi olla tämä 'uusi yhdistys' :(

      • imejuttu

        On se vain mielenkiintoista, samat tyypit käy täällä jauhamassa täyttä potaskaa, mistään ei oikeasti tiedetä mutta kovasti LUULLAAN tietävän! Kysykääpä STD:tä onko tämä UUSI vai jatkaako vanha toimintaa ja laittakaapas se tieto ihan tännekkin
        Suomi 24 tiedotuspalstalle :)


    • uusi jäsen

      kivaa porukkaa ja oikealla asialla.kiitos pohjoisentanskandogit jäsenyydestä.Terve henkistä ja oika mielistä porukkaa.Nyt on kiva toimia yhdistyksessä.Ja isolla oikan rodun parissa.

      • uusi jäsen

        oikean rodun tai onhan meilläkin muita rotuja mutta ihmiset ennen kaikkia:)


    • Joopajoo
    • blaapablaapa

      Ihan turha vetää mukaan yorkkikerhon asioita, varsinkaan jos ei tiedä taustoja ko. tapauksesta. Se ei suoranaisesti liity uuden yhdistyksen toimijoihin vaan yorkkikerhon sisäisiin asioihin. En kuulu näihin kumpaankaan, mutta otin selvää ennenkuin aloin luomaan omaa mielipidettäni! Pohjoisen doggiyhdistyksellä tuntuu olevan kivoja suunnitelmia ja mikäs se on harrastaessa, kun yhdistys on rekisteröity ja toiminta lähtee ihan virallisesti ja asianmukaisesti :) Eniten itseäni hämmästyttää selkeästi doggiyhdistyksen toimijoiden ja aluejaoston harrastajien katkeruus ja pelko joka kuultaa läpi viesteistä..miksi tämä uusi yhdistys koetaan näin suureksi uhaksi? Eikö ole tärkeintä että smanhenkiset ihmiset voivat harrastaa yhdessä ja nythän ei enää ole tarvetta olla samassa klubissa, joten mistä kenkä hiertää? Osa porukasta lähti erilleen ja se on siinä, kukin jatkaa elämää omalla tahollaan, eikös vaan? Vai pelkääkö toimimaton johtokunta sitä, että ihmiset huomaavat uuden yhdistyksen toimivan paremmin, vetävän yhä enemmän jäseniä ja näin lopulta "syövän" tämän ei-niin demokraattisen ja tasavertaisen vanhan yhdistyksen? Ehkä pitäisi tehdä jotain konkreettista eikä vain haukkua, sillä voisi turvata oman asemansa ja ainakin yrittää edustaa fiksusti?

      • haishee pahalta

        Pelkkää silmän lumetta koko uusi yhdistys. Sorry.


    • syssyntyttö

      Tsemppiä pohjoisen porukalle :) Hienoa työtä teette. Asia linjalla kannattaa pysyä tulevaisuudessakin ja olla avoin! Hatun nosto teille. Kivat kotisivut ja helppolukuiset.

      Mahtaavaa, toivottavasti kohta homma käynnistyy täydellä volyymilla. Ties vaikka saisitte uuden jäsenen.

      • ''''''''

        nimim. miukumauku kirjoitti:
        "Jää nähtäväksi ketkä kaikki nyt uskaltaa siihen STD:n syyskokoukseen, mutta olen kuullut huhuja että sinne on tulossa valtavasti porukkaa koko suomesta"

        missähän ne kaikki olivat, kun paikalla oli yli 700 jäsenestä vajaat 30, tais mennä pupu pöksyyn.


    • stdkokous

      tai sitten porukka äänesti jaloillaan...

    • Kysynpä vaan....

      "tai sitten porukka äänesti jaloillaan... "

      Eikös se kokoukseen paikalle meno olisi kuitenkin hyödyllisempi ratkaisu kuin huudella kaikenmailman keskustelupalstoilla???

      • mithä ihmettä

        Siis eikö uusi yhdistys kelvannutkaan aluejaostoksi? :o


    • niin nähtyä

      Ei kai se semmoista ole ikinä hakenutkaan/halunnutkaan?? Harmi, että ajettiin se tekevä ja toimiva porukka pois, joka kuunteli jäsenistöä ja järjesti tapahtumia sen mukaan... tässähän sen näkee mikä oli motiivi tällä tietyllä porukalla edes koko uuteen yhdistykseen.. Puoltaa porukkaa ei koko rotu taida edes kiinnostaa...

      • surkeuden...

        Tyhjää vouhkailua ja uhoomista koko homma. Eipä silti ei ole kyllä montaa jäsentäkään kerhoon liittynyt ;)


      • ...huippu
        surkeuden... kirjoitti:

        Tyhjää vouhkailua ja uhoomista koko homma. Eipä silti ei ole kyllä montaa jäsentäkään kerhoon liittynyt ;)

        Hyvää joulua sinullekkin, olet ihana ihminen :)


      • ihuna
        ...huippu kirjoitti:

        Hyvää joulua sinullekkin, olet ihana ihminen :)

        ai nyt pitäis jo sääliä näitä vouhkaajia? Sorry mutta ihan itse ovat soppansa keittäneet.


    • joulurauhaa

      Autuaita ovat tietämättömät ja yksinkertaiset.

    • voutinkosketus

      Vasta vuos menny ja kaik toiminta ajettu alas :-(

      • tyytyväinen jäsen

        Ai, sinä et ilmeisesti ole jäsen, kun et ole tajunnut käydä edes sivuja katsomassa. http://www.pohjoisentanskandogit.com/ilmoitukset Onhan tuolla tulossa äärimmäisen mielenkiintoinen luentokin ja vuosikin on vasta aluillaan :)

        Liittymällä jäseneksi pääset sinäkin mukaan! Tervetuloa!


      • Etsivä löytää

        Kannattaa perehtyä asiaan ennenkuin huuteloo :D Kyllä siellä toiminta näyttää heräävän!


    • saas kattoo

      Ensin ei vaan vuoteen tapahtunut mitään.. saapa nähdä jatkossa miten..

      • tsemppiiii

        onkohan 20 jäsenen raja jo männynnä rikki....


    • viuhkavouhka

      Öö... ei tainnu mennä ihan suunitelmien mukaan liitossa?

    • Aurinkoinen aamu

      Sairasta on se että pääyhdistys ei tukenu Pohjoisen yhdistystä. Kummankin päämäärä tanskandoggi ja sen hyvinvointi yms. Rodun tunnetuksi tekeminen, rodun eteenpäin vieminen. Kummassakin yhdistyksessä varmasti osaamista ja se ei varmasto olisi keneltäkään pois.
      Pääyhdistyksessä edeelleen sama meno kuin ennenkin. Piiri pieni pyörii.

      Tämä kertoo pääyhdistyksen sisäänpäin lämpiivyydestä kaiken. Kertoo myös sen, että pääyhdistys ei ole avoin, tulevaisuuteen katsova. Pystyyko pääyhdistys avaamaan silmänsä sydämensä kaikelle? Yhteistyölle rodun eteen? Pelätäänkö että uudet tuulet olisivat parempia kuin vanhat. Herättää mietintää ja ajattelua.

      Itse en ole ollut enkä tule jäseneksi mihinkään. Mutta seurannut asioita tiiviisti.

    • hahhah1

      Kuka siellä pohjoisen porukassa välittää tanskandoggeista ja niiden hyvinvoinnista???? Nämä suuret kasvattajat ei ainakaan, missä heidän suuri jalostus ja kasvatustyönsä näkyy tänä päivänä? Ei kestä hommat heillä päivänvaloa, vaan vielä ne sieltä kaikki paljastuu. Menkää vaan kaikki kimppaan, kohta olette kusetettuja ja tukkanuottasille. Ja kuulemma puolella porukkaa ei edes ole tanskandoggia taikka ole koskaan ollutkaan, mielenkiinto ihan muissa roduissa..

      • Aurinkoinen aamu

        Pohjoisessa tanskandoggi on muutakin kuin näyttely esine :)
        En tiedä miten asia on, mutta on kuule varmasti parempi jotta ei omistakkaan tanskandoggia ->
        Kysyypä helpommin neuvoa eikä leiki kaikki tietävää :D


    • TD mummukka

      Taitaisi olla uusi yhdistys parempi kuin pääyhdistys. Tänä vuonna 1 lehti ilmestyny pääyhdistykseltä ( pitäisi joka vuosi 4 tulla) Ny on jo elokuun loppu.

      Ja kyllä toiminta taitaa olla vapaaehtoista, mutta jätetään esimerkiksi näyttelytulosten kirjaamiset ynnämuu ylimääräinen, jotta ihmiset saisivat jäsenmaksulleen vastinetta.

      Pääyhdistyksen sivuille ei päivitetä terveystuloksia, jotka olis äärimmäisen tärkeitä niille jotka suunnittelevat koiran ostoa/ tai vaikka pennuttamista ja etsivät joka kanavaa myöden koirien terveystuloksia (Internet sekä koiranet eritoten, koirienomistajat, kasvattajat,pääyhdistyksen sivut, vanhat lehdet yms). Vai päivitelläänkö näyttelytuloksia pönkittääkseen omaa egoaan (jotka löytyvät kumminkin koiranetistäkin) Näyttelytuloksetkin ovat tärkeitä, mutta vielä tärkeämpää on koiran terveys (terveystulokset) ja luonne, sitten ulkonäkö (kyllä tietenkin koiran tarvitsee olla erinomainen rotunsaedusta jos jalostukseen käyttää)

      Pentulista ei näytä toimivan, sillä kasvattajat eivät ilmoittele yhdistyksen kautta pentueita. Eikö kasvattajat luota jalostustoimikuntaa vai miksi ei palveluita käytetä.

      Eli kyllä oikeasti jossain mättää, onko pääyhdistys toiminta on ajettu alas vai toimiiko se vain tietyille kuppikunnille?

      Olisiko oikeasti nyt saumaa uudelle yhdistykselle, joka ajaisi kaikkien harrastajien etuja ja ennen kaikkea tanskandogin etua?

      Nyt kaivattaisiin kovasti laskeutumista jäsenistön/harrastajien niin amatöörien kuin kasvattajien hyväksi.
      Ei sanoja vain tekoja.

      Ihanaa syksyä kaikille yhdistystä katsomatta.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe