Nyt kyllä ihmetyttää!!

Ihmetttelijä

Elikkäs meillä 5 narttu vuotias koira, joka tuli n. 5kk sitten.
Sen aikana on jouduttu jo useastikkin käymään eläinlääkärillä, milloin mitäkin.. Korvat tukossa, ollut tulehdusta, otettu hiivanäytettä jne..

Näytetty myös tassuja ja anaalit katsottu..

Mutta nytten taas Korvat tukossa, kosketusarka oli tänään, vinkaisi korvaa silittäessä, tassuja pureskelee jatkuvasti, sekä pyllyään hinkkaa pihalle aina päästyään.

Koira myös vaikuttaa alakuloiselta, ei huomaa myös että kipeä on jokin paikka.

Onko teillä MITÄÄN samanlaisia kokemuksia, neuvosta kiitollinen.. :)

Nyt kuitenkin sitten passitetaan jälleen itsemme eläinlääkärille..

Kuitenkin tullut jo 5kk aikana eläinlääkäri käyntejä siihen nähden, että koiran sanottiin olevan täysin terve..

Ei oo kuitenkaan halpaa eläinlääkärissä käytellä :D

Mutta kertokaan, jos teillä jotain vinkkejä! :)

10

2226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linta82

      Kannattaisiko ottaa allergia testi? Korvat usein oireilevat jos on allergiaa.

    • aiheuttaa hiivaa

      Vaikuttaa ihan joltain ruoka-aine-allergialta. Kannattaa keskustella eläinlääkärin kanssa.

    • Pari neuvoa :)

      Koirallasi taitaa olla hiivatulehdus. Vaihda kuivamuona vehnättömään, vähennä sen määrää ja anna tilalla lihaa (eläinten jauhelihaa). Anna päivittäin myös maitohappobakteeri valmistetta. Korvia voit putsata tarvittaessa laimennetulla molkosan liuoksella. Myös valkosipuli-kreikanherne valmiste kannattaa ottaa käyttöön.

      http://www.katiska.info/terveys/hiivatulehdus/

      http://www.lemmikkistore.fi/biopak-150-maitohappobakteerivalmiste-p-2601.html

      http://www.lemmikkistore.fi/valkosipuli-kreikanherne-tulehduksiin-p-2771.html

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/6368532

    • ihmettttelijä

      Hei! Kiitos kaikille vastauksista/ vinkeistä!

      Juu, täytyypin kokeilla näitä.

      Koirallamme on myös kertaalleen otettu korvista hiivanäytteet. Korvat aina olleet sille kuitenkin heikkokohta :/

      Ja tuo allergiatesti kyllä olisi hyvä ottaa.

      Jospa nyt sitten pääsisimme parantelemaan koiraa, vielä kuitenkin kertaalleen käymme nyt eläinlääkärissä!

      :)

      Kiitos kaikille!

    • ihmetttttelijä

      Hei!

      Vielä tuosta meidän ruoasta, jota koiramme syö.. Koiramme meille tullessa söi HauHaun naksuja, mutta kun ylipainoa kuitenkin tuli sen verran, että päätimme vaihtaa light ruokaa, eläinlääkäreiden suosituksesta.

      Ja nykyään ruoka on Nero Gold, light naksu.. riisi-maissi.

      Sisältää tämmöisiä ruoka-aineita:

      maissia, kalkkunanlihajauhoja, riisiä, juurikaskuitua, kananrasvaa, kananmaksauutetta, pellavansiementä, johanneksen leipäpuun hedelmää, kalajauhoja, hiivaa, kananmunajauhoja, mineraaleja ja vitamiineja, rustohydrolysaattia, äyriäishydrolysaattia, L-karnitiinia, lestiiniä, inuliinia sekä tauriinia.. Paljon sisältää ruoat..

      Onko teillä tietoa, voisiko noista jokin olla allergian lähteenä, ootteko perehtynyt näihin ruokiin paremmin?

      On kyllä jo pitkään pureskellut tassuja/ tassut kuivat.. pehvaansa myös siis hinkannut, madotettu on säänöllisestikkin useampaan kertaan ja korvat ollut siis ongelma ennekin..

      Oireita oli myös ennen ruoan vaihtoa, että en osaa itte sanoa..

      Kun eläinlääkäritkin suosittelee niin monenlaisia vaihtoehtoja.

      Ykshän vaihtoehto ois tuo raaka-ruokinta, eli kokonaan nää nappulat pois, mutta jotku sanoo sen olevan näin isolle koiralle kuin labradorinnoutaja/ vähän rottistakin hyvin kallista, kalliimpaa kun ihmisravinto?

      Eihän sellanen koiranjauhelija kyl kovin kallista oo, kun tuolla maksaa n. 1.50 ja yhestä syö semmosen päivän, kun kyllähän tääkin ruoka on n. 10e 2,5kg pussi ja kestää n. viikon.

      SIttenhän jostain voi tilata näitä raaka-ruokia isommissa erissä, että siinäkin säästää! :)

      Ihan tällaisia mietteitä vaan, että mikä olis kuitenkin järkevin ratkaisu!

    • Rotikkarinsessa

      Tuo raakaruokintahan ei tarkoita sitä, että koiralle annettaisiin pelkkää jauhelihaa. Riippuen raakaruokintalinjasta, pääpaino on on lihoilla ja luilla, mutta myös kasviksia, öljyjä, maitotuotteita ja vitamiinilisiäkin. Jos on harkinnut raakaruokintaa, niin ei kannata lähteä sille ihan ns. tyhjän päältä, vaan etsiskellä tietoa mm. netistä ja ottaa selvää asiasta.

      Ja siitä, että se olisi kalliimpaa niin höpöhöpö. Itse ostin juuri tuossa 50e:lla koiralle sapuskaa (koira 7 kk, painaa tällä hetkellä noin 36 kg, aikuisena 40-50 kg) ja sillä lähti mukaan 2,5 kg possun sisäelinseosta, 2,5 kg naudanmahaa, 2,5 kg broilerin sisäelinseosta, 5 kg broilerin luuta sisältävää jauhelihaa, 2,5 kg vihreää kasvissosetta ja vieläpä yksi kokonainen sian sydän - eli yhteensä sydän 15 kg lihaa ja kasvista, en kalliiksi tuota sanoisi.

      Tietty hinnoissa on pikkuisia eroja, mutta jos barffaa tai on täysin raakaruoalla (eivät ole sama asia siis), oletuksena on, että sitä sapuskaa ostaa kerralla enemmän esim. tukusta tai jostain teurastamolta, eikä normimarketeista, joissa valikoimat yleensä ovat hyvin suppeita ja kilohinnat lihoillakin ihan älyttömiä.

    • Tötsö
    • ytu67

      Mustakin tuo kuullostaa hyvin paljon hiivalle.. edesmennyt koira kärsi tuosta vaivasta meille tultuaan (myös kodinvaihtaja) ja kesti yli vuoden saada homma kuntoon.. loppujen lopuksi tämä meillä tepsi Ab-kuuri (joka voi myös laukaista hiivan,mutta myös hoitaa sitä),korvatipat 2x/pv huuhtelu korvanpuhdistusaineella 2x/pv.
      Ensin syötettiin Olympian peura-perunaa (n.55/12kg),joka auttoi -> ideana,että sisältää riistaa jota koira ei normaalisti saa,joten ei oletettavasti ole vielä kehittänyt siihen yliherkkyyttä ei sisällä perunan lisäksi muita vehnä/ohra ym.tuotteita jotka usein aih.koirilla allergiaa..
      mutta päädyin kuitenkin loppujen lopuksi sitten siirtyä kokonaan raakaruokintaan,joka todettiin vielä paremmaksi vaihtoehdoksi :)
      Eikä ole hirveän kallista, tällä hetkellä meillä nykyiset molemmat koirat 21kg ja 37kg syövät pelkkää raakaa.. rahaa menee kuussa 0-100e,riippuen siitä paljon ostaa kerralla ja mistä (tuo 12kg säkki ei meillä riittäisi kuin reiluksi 2viikoksi).Aikanaan olen laskeskellut,että tulee melko paljonkin halvemmaksi kuin laadukas nappula eläinkaupasta tms.
      Ja molemmat koirat ovat oikein hyvässä kunnossa ja turkki kiiltää :) eikä ole allergioita ;)

      • Rotikkarinsessa

        Itse laskeskelin ihan huvin vuoksi tämän keskustelun innoittamana, paljonko olen tähän koiran ns. puolibarffaukseen käyttänyt rahaa (ei voida olla täysbarffilla tai raakaruoalla, koiran maha alkaa heti oirehtia kun saa liikaa luuta) - lähinnä siis noihin lihoihin kasviksiin, maitotuotteita tai öljyjä en ole tähän mukaan laskenut kun niitä itsekin käytän, niin en voi oikein sitten eritellä, milloin olen ostanut itselle ja milloin koiralle..

        Mutta niin, ollaan ihan kunnolla oltu puolibarffilla helmikuusta lähtien ja tällä hetkellä pakkanen on taas täynnä koiran lihoja ja kasviksia. Sinne on uponnut noita juttuja rapioilla 172 eurolla ja sillä onkin sitten saanut melkein 61 kg sapuskaa (joista 10 kg lihaisia luita, joita ei lisää tilattu kun maha alkoi tosiaan oirehtia luukakan muodossa possun/naudan/broilerin sisäelimiä, jauhelihaa, lohta, kasvista, kalkkunaa, broileria, herkkupaloiksi broilerin sydämiä ja kokonainen possunsydän).


    • ............

      Hiivakoiralta kuulostaa. Ruokintahommat kuntoon.

      Meillä alkoi koiralla hiivakierre jo pentuna. Ensinmmäinen hiivanäyte oli ensimmäisellä rokotuskäynnillä jo positiivinen, koira oli ollut meillä silloin viikon vasta. Korvien hiivan oppi huomaamaan nopeasti siitä, että töhnääminen lisääntyy. Noh, ei heti reagoitu, kun syötettiin kasvattajan suosittelemaa, eikä haluttu nopeasti kasvavan pennun kanssa ottaa mitään riskejä. Mutta sitten alkoi ongelma levitä, ja lopulta koiralle alkoi tulla märkivää ihottumaa, Anaalirauhaset tulehtuivat, suolisto ei oikein toiminut ilmeisesti, koska koira piereskeli, suolisto kurlasi, ja koira oli laiha.Ilmeisesti tilanteen pahenemiseen vaikutti myöskin koiran stressitaso, samaan aikaan tuli isoja kehitysaskeleita, riistalle heräsi todenteolla, ja alkoi kehittymään urosmaisia piirteitä. Vaihdoin sitten ruoan Britt careen, ensin muistaakseni peura-perunaan, ja annoimme myös sitä lohiruokaa. Tämän lisäksi siis piimää, raejuustoa ym annettiin. Britt care oli muuten hyvä ruoka, loppui oireilut, mutta sitten koira lopetti myöskin syömisen, pari säkkiä meni kumpaakin. Ja samaan aikaa siis ehdoton kielto kaikelle ihmisruoalle oli päällä.

      Mutta kun koira lopetti syömisen, etsimme uuden vaihtoehdon, ja hyväksi osoittautui nappulooista Jahti&Vahti. Vuoden iässä aloimme siirtymään entistä enemmän raakaruokinnan suuntaan, mutta vieläkin menee nappulaa rinnalla sen verran, että koira muistaa myös sen, että nekin ovat syötäviä. Kevät tuli, luonto herää eloon, ja Pam, meillä sitten eka hiiva aikoihin taas korviin ilmestyi. Voi olla, että on saanut muksuilta varastettua vehnää, mutta osasyynä voi olla myöskin stressitason nousu, yhtäkkiä onkin joka puolella riistaa ja ihania hajuja, eikä pääse riistan perään (lintukoira, metsästyskäytössä).

      Jos kustannuksia laskee, niin tottakai se runsaan raakaruoan antaminen nostaa kustannuksia johonkin jahti&vahti nappulaan verrattuna. Maitohappobakteereiden saanti on myöskin hyvin tärkeää, joten hapanmaitotuotteita kehiin, esimerkiksi ab-piimä on hyvä tuote. Mutta toisaalta, noihin allergiasafkoihin verraten ei enää niinkään. Puhumattakaan siitä, että mitä säästää eläinlääkärikuluissa ja lääkkeissä. Ja inhimillisissä kärsimyksissä. Ja sitä kierrettä ei katkaista lääkityksin, vaan kaikki lähtee ravitsemuksesta. Ja mitä aikaisemmin saa kierteen poikki, sen parempi.

      Nykyään saa onneksi aika kivasti noita raakatuotteita, joten koirien ruokinta on sillä lailla helppoa myös toteuttaa ainakin kaupungeissa. Itse siis ostan niitä pakastettuja, ja aina isomman satsin kerrallaan. JOten koirien ruokintakustannuksiin pitää tavallaan meillä lisätä pakastimen hankinta hintaakin :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe