Kissani pissaa sängylle joka päivä!

eläintenystävä

Näitä keskusteluja on käyty paljon täällä netissä, mutta olen kokeillut jo kaikenlaisia konsteja eikä mikään tunnu auttavan. Eli puolivuotias narttu kissani on aloittanut pissaamisen sänkyyn ja aina samaan kohtaan. Useinmiten se tapahtuu aina suoraan aluulakanan päälle jos sänkyä ei ole pedattu. Tätä tapahtumaa en ole kertaakaan itse nähnyt. Hän siis pissaa ja kakkaa normaalisti myös omaan laatikkoonsa joka sijaitsee kylppärissä. Olemme koittaneet pitää makuuhuoneen ovea päivisin kiinni, jotta kissa ei sinne pääsisi mutta välillä se unohtuu ja kuitenkin kissan kiipeilypuu sijaitsee siellä, jolle ei ole taas sopivaa paikkaa muualla. En usko, että kissaa pitäisi vielä leikkauttaa kun pissaa vain siihen samaan paikkaan aina. Eikö ne silloin pissaa vähän joka paikkaan kun alkavat merkkaamaan? Kissa ei ole paljon yksin, sillä mieheni on työtön ja kotona aamusta iltaan, joten kissa saa paljon huomiota.Tällä hetkellä taitaa olla ongelma myös se, etten ole saanut täysin pissan hajuja täysin pois sängystä. Onko etikan lisäksi joku aine joka karkottaa vähän kissaa ja vie hajut pois? Olen myös miettinyt sitä feliway suihketta, onko kokemuksia siitä?

Kiitän jo etukäteen vastauksista ja avusta!

18

1174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkärille

      Olet kokeillut "kaikenlaisia konsteja ", joten mitä eläinlääkärissä sanottiin? Toivottavasti olet tutkituttanut kissan virtsanäytteen, kuulostaa virtsatulehduksen/-kiteiden oireilta. Ellet ole vielä tutkituttanut virtsanäytettä, sen voi tehdä myös samalla kertaa kuin kissan leikkauttamisen. Kissan ikä riittää siihen hyvin.

      Eläinlääkärikäynti luulisi kuitenkin olevan pienempi vaiva kuin jatkuva kissan kyttääminen ja sängyn peseminen.

    • eläintenystävä

      Eläinlääkärissä käytiin virstanäytteellä ja mitään ei löytynyt. Hän neuvoi vain pitämään makkarin ovea kiinni niin paljon kuin mahdollista ja niin olen nyt tehnytkin. Nyt kuitenkin aamuisin kun nousen ja en aina muista heti laittaa ovea kiinni on heti läikkä sängyssä kun hetkeksi silmä välttää. En kyllä tiedä enää mikä neuvoksi, pitäisikö ostaa joku muovi sängyn päälle, onko jollain niistä kokemusta?
      Edelleen kissa päästää normaalit tarpeet myös vessaan ja vielä monta kertaa päivässä. Vessa siivotaan joka päivä, yleensä aamuisin. Kissakarkotteet eivät ole auttaneet siihen, ettei kissa menisi sänkyyn. En usko, että hajujakaan olen saanut täysin pois patjasta johon hän pissaa ja siksi mietinkin olisikohan se vain tässä syynä, koska tämä pissaa aina siihen suunnilleen samaan kohtaan?

    • niintuttujanää

      eläinkaupasta saa sellaisia aineita kuten esim. get off (nykyään saattaa kulkea myös nimellä cleaner neutraliser), pissit pois ja urine off.
      kaikilla niillä on omat voimakkaat hajunsa ja samalla kun ne neutralisoi pissan hajua niin myös karkoittaa kissan tulemasta uudelleen.
      meillä feliway toimi kun poikakissalla oli virtsaamisongelmia. negatiivinen käytös väheni aika lailla, mutta poistui vasta leikattuamme hänet. hänen siskoonsa se ei taas tehonnut, sillä hänellä todettiin virtsaongelmia, joihin ei kai muuta keinoo ookkaa ku ruokavalio ja antibiootit.
      mutta tosiaan perussäännöstö on esim se että laatikoiden määrän on oltava yks per kissa 1 ylimääräinen. ainaki jos taloudessa on useampi kissa.
      ootteko kokeillu erilaisia hiekkoja/laatikoita ? : )

      ilmeisesti samaan kohtaan se kusee juuri siksi ettette osanneet ottaa hajua pois, kissallehan se saattaa haista paljon paremmin kuin teille. mutta tosiaan kokeilkaa näitä get off/pissit pois aineita.
      ja feliway on hyvä, jos kyseessä on stressikäytös/merkkailu.
      : )

    • vilin muisto

      kokeile kuramattoa,sitä muoviruohomattoa, heitä sängylle, kissa tuskin tykkää kävellä piikkien päällä. Voit myöskin vetäistä lakanaan omaa deotoranttiasi, partavettä ja katsoa tehoa.(tehosi koiran merkkailuun) Kevytpeite, se vihreä muovinen on halpa ja helppo päiväpeitto enkä usko kissan kovin tykkäävän siitä, tai kuka tietää. Ainakin muoville on mukavampi suihkutella eri hajuja, ei tartu petivaatteisiin eikä itse tarvii niitä haistella kun vie muovin yökisi eteiseen.

    • eläintenystävä

      Pakko jatkaa tänne, että tä meidän narttukissan kuseskelu jatkuu edelleen. Eläinlääkärillä käytiin toisenkin kerran, no sitten löytyi lievä tulehdus johon sai 2 viikon antibiootit. Sinä aikana ei kertaakaan päästänyt mihinkään. Kissamme on tosiaan leikattu myös. Meni ehkä 3 viikkoa ja sitten taas alkoi. Ollaan aika paljon käyty ulkona, oltu mökillä jne. Ja nyt kun hän ei pääse ulos niin hän maukuu tosi paljon ovella ja ikkunan luona. Se ei ole enää mitään pientä ääntä. Tämä maukuminen alkoi tossa kuukausi sitten.

      Edelleen kissa käy vessoissaan ja tekee sinne molemmat asiat. Mutta sitten nämä satunnaiset päästää joko sänkyyn, sohvalle, tyynyn tai pyyhkeen päälle. Viime yönä lukitsimme kissan kylppäriin jossa oli vettä, ruokaa ja kaksi hiekka astiaa. No siitä meteli syntyi tietenkin...aamulla kuudelta päästin hänet ulos ja kävin itse vessassa. No kun tulin ulos, oli kuset mun reenikassin päällä...aika isokin lammikko. Oli hän sitten käynyt ihan niissä oikeissakin vessoissa, kun ne aamulla siivosin. Laatikot siivoan aina aamulla ja illalla heti kun tulen töistä kotiin.

      No sitä feliwayta en ole kokeillut, meidän lähimmässä eläintarvike kaupassa jopa haukuttiin sitä? Erikoista palvelua myyjältä kyllä...
      Kannattaisiko sitä ostaa ja entä suihkupullo vai se haihdutin?

    • ph

      Mitä kissa syö? Onko ruokavaliossa viljoja (etenkin vehnää)? Viljat nostavat virtsan PH:ta, mikä osaltaan altistaa tulehduksille.

    • idea tämäkin?

      mitäs jos et siivoiasi kissanvessaa ihan niin perinjuurin vaan jättäisit sinne hajunsiemenen? Niin ja miten olisi sängyn päälle vaikka eteiin tarkoitettu muovinen kurakaukalo tai hiekkalaatikko mauukuoneeseen, ehkä sänkyyn asti päiväksi

    • eläintenystävä

      Nyt on helpottunut hetkeksi, ollaan pidetty makkarin ovea kiinni päivät ja vain valvotusti päästetään kissa sinne. Sohvallekkaan ei ole pissannut, kun olen suihkinut sen etikalla ja pessyt päälliset get off pesuaineella. Saa nähdä jatkuuko tämä. No nyt sunnuntaina tapahtui viimeisin pissaaminen, kylppärin maton päälle... Siihen ei ole aiemmin päästänyt. Tämäkin tapahtui hänen maukumiskonsertin jälkeen, eli aika varmasti johtunee siitä? On kiukkuinen ettei pääse ulos ja kun on muutenkin ovia kiinni niin eikö kissa ns. stressaannu siitä? Ostin eilen feliwayn ja suihkuttelin sitä sohvaan, sänkyyn ja muutamille matoille. Kuinka pian se mahtaa vaikuttaa, eläinkaupassa sanottiin että saattaa mennä viikkoja?
      Kokemuksia kaivataan! Toivon todella että tämä on ohimenevä vaihe kissalla, monet keskustelut käynyt läpi ja sieltä lukenut että jatkuu vaan vaikka kissa vanhenee:/

    • eläintenystävä

      Ääh, taas oli pissinyt sängylle ja eilen pissi sohvalle. Karkotteet on kovassa käytössä ja feliway mutta ei vaan auta:( Alkaa olemaan keinot vähissä.

    • Maunojasenmamma

      Mulla n. 8kk vanha uroskissa, joka tekee samaa. Kuseksii sänkyyn ja tekee tätä yleensä yöllä, minun päälleni. Olen kokeillut KAIKEN, heti ensimmäiseksi vein kissan leikattavaksi, koska luin, että merkkailu useimmissa tapauksissa loppuu sillä. No ei vain loppunutkaan, hankin lisää hiekkalaatikoita, eri hiekkamerkkejä ja laatuja, hommasin feliway-haihduttimen, laitoin foliota sänkyyn, ruokin kissaa sängyssä, leikitin läähätykseen asti monet kerrat päivässä. Tämä helpotti vasta kun laitoin oven makkariin kiinni, enkä enää päästänyt kissaa sängyn lähelle. Nykyään kun asun yksiössä, en saa kissaa blokattua sängystä. Pissaaminen on siis jatkunut, vein kissan lääkärille tarkistaakseni virtsavaivat, ei löytynyt mitään. Vain pissan ph oli hieman korkea, joten aloin ruokkia kissaa erityisruualla. Ei auta. Nyt sitten hankin kissalle masennuslääkkeet, ja ensimmäinen ilta ja yö menikin todella rauhallisesti. No, tänäaamunapa sitten taas heräsin kissankuseen. Ainoa mitä en vielä ole kokeillut on feliway-suihke suoraan sänkyyn. Kaikki kissanpissanhajunpoistajat ja kissankarkotteet on kokeiltu, mutta mikään ei vaan auta.

      Ja vaikka kuinka ihmiset täällä sanovat, ettei kissa pissaa osoittaakseen mieltään, niin kyllä se vaan niin tekee. Kissani tuo minulle yöllä hiiriä, raapii peiton alta varpaita ja yrittää selkeästi saada minusta leikkiseuraa, ja jos en reagoi kissaan, niin kusee päälle. Kissa kusee myös joskus ollessani pois kotoa, tällöin sängyllä on kuitenkin muovi, jolloin vahingot jäävät pienemmiksi. Kaikki varmasti ymmärtävät ettei neljältä aamuyöllä voi joka kerta ruveta leikkimään. Ja kun ei leikitä, niin sitten kustaan päälle..

      Niin, että mitäpä voin vielä tehdä? Älkääkä sanoko, että olen vastuuton lemmikinomistaja, jos harkitsen eläimen poisnukuttamista. Peskää itse lakanoita joka aamu ja päivä. Pelätkää joka yö että nyt se tulee ja kusee päälle, käykää töissä muutaman tunnin yöunilla... ei tule mitään..

    • maunojasenmamma

      Niin ja uusi sänky, uudet peitot ja lakanatkin hankittiin, ei auttanut.

      • munajasenmamma

        Pist makarist ovi kiinne? Kissa makarin puolelle tai sit toiselle puolelle arvaakko kummalle ni ei pisi.


    • eläintenystävä

      Noniin nyt oli meidän narttu kissa lääkärissä. Ei mitään löytynyt...tehtiin kaikki testit ja terve on! Ainakin se on nyt suljettu pois. No nyt ollaan feliwayta käytetty n. 5 päivää, olen pessyt vessat monta kertaa päivässä ja nyt pesin vielä koko lootan kloritella ja vaihdoin hiekan uuteen. No..ei ole tapahtunut mitään 4 päivään(!) , katsotaan miten tilanne etenee. En enää tiedä missä oli vika tai sitten se feliway auttoi ?
      Lääkärissä ehdotettiin ruokavalion muutosta ainakin, vaikka tulehdusta ei ole voi kissalle silti paljon viljaa sisältävästä ruokavaliosta tulla pissaongelmia. JA joo teen siinä varmasti virheen, että syötän vain noita markettiruokia...Nyt siihen tulee muutos.
      Menen tänään mustiin ja mirriin tutkailemaan valikoimaa. Mitä mielestänne olisi hyvä syöttää, mikä on hyvä merkki? Entäs, minkä verran kissalle saa antaa raakaa lihaa?

    • Pata 10

      Heippa! Minäkin kyselisin neuvoja, ihan nyt vaan kun aikaisemmin ollut myös kissoja mutta ei tälläisiä ongelmia. Meillä 2 kpl 4 kk ikäistä tyttökisua, maatiaisia ja ihmis läheisiä ovat. Ovat tulleet maalta, aluksi olivat "puoliksi sisäsiistäjä" Tarkoitan sillä sitä että kävivät hiekkalaatikkossa mutta tekivät tarpeensa myös sohvalle, mutta rupesivat käymään kuitenkin hiekkalaatikossa n. viikon sisään kun tajusin että ne pelkää kantta siinä hiekkalaatikossa. Yht äkkiä vaihdettiin uudet peitot ja kissat ovat ruvenneet kusemaan sänkyyn, ei enään sohvalle ym. vaan jatkuvasti sänkyyn kun silmä välttää. Aluksi ei ollut tätä, sama sänky kuitenkin, on laitettu samat "vanhat " peito mutta kuseminen jatkuu. On pesty monta kertaa ja mikään ei auta, silti käyvät sängyssä kusella kun silmä välttää. EN tiedä mikä neuvoksi en ole joutunut tälläiseen tilanteeseen joutunut ennen?? Toinen hiekkalaatikko, siis että molemmilla olisi vai eläinlääkärillä käynti joka varmaan maksaa miljoonia kun ne tekee kaiken maailman tutkimuksia?? Kiitos jo etukäteen .T:tietämätön

    • kissssssssssa

      Moi! Tuli mieleen vkelä yksi konsti. Kannattaa kokeilla välillä erilaista kissanhiekkaa laatikkoon. Joskus kissa voi muualle pissaamisellaan ilmoittaa/osoittaa mieltään, että ei tykkää hiekasta. Meillä on hiekan vaihto helpottanut muualle pissaamista.

    • kk

      Moi , kaikki haju pois, jos vähänkään pissan hajua, tekee uudestaan, minulla onpressut sänkyjen päällä , kun on narttuja ja toisen juoksu saa sen merkkaamaan, eristää se siitä huoneesta pois, oll avain huoneessa missä ei voi pissata, minulla niillä on jotain epävarmuutta siksi pissaa/ kakkaa mualle, reviirin näyytämmistä

    • kissalle12

      Minusta, jos kissa osoittaa mieltään, niin minä osoittaisin kanssa. Kissan kanssa voi kommunikoida. Osoittaisin hirveällä huudolla, että toi pissaaminen ei käy. Nostaisin kissan ylös (tukevasti) kahdella kädellä etutassujen alta rintakehästä, ja huutaisin naama punaisena. Kissa pelästyisi, ja miettisi ehkä kaksi kertaa, että kannattaako emoa suututtaa enää. Tämä tehosi omaan poikakissaani, joka herätti jatkuvasti raapimalla ovea. Sitten laitoin kissan myös vessaan nukkumaan pari kertaa pariksi tunniksi. Kokeile vähän äärimmäisiä keinoja, että kissa saadaan kuriin ja sille näytetään kuka on pomo. En siis todellakaan kehoita minkään asteiseen fyysiseen väkivaltaan kissaa kohtaan, mutta jos kissaa ei saada lopettamaan pomoilua, niin eihän siitä tule mitään. Oli kuinka tahansa poikakissa. Mun poikakissa on tosi ihana nykyisin. Tietää, kuka on oikea pomo, ja on iloinen kissa. Vähän sama lasten kanssa. Rajat.

    • Anonyymi

      Sain 10 kk kisun narttu lopettamaan pissailun kun lisäsin vessoja nyt yksi parvekkeella ja 2 sisällä onnea matkaan 😊

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      510
      3668
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      177
      3486
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2694
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2469
    6. 276
      2106
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1553
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1462
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1409
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe