Mazda 626 -97 ei starttaa

Masurkka

Yhtäkkiä tankkauksen jälkeen auto ei enää starttaa. Pyörittää kyllä, mutta ei starttaa. Vilkut ei toimi, sähkölasit ei toimi, tuuletin ei toimi, mittariston valot ei toimi. Eikä starttaa. Ajoneston signaalin ottaa vastaan eli vilkun valot vilahtaa, kun nappia painaa.

Kaikki sulakkeet näyttää ehjiltä sen mitä hämärässä äsken näin. (Pääboksissa on muuten aika erikoisen näkösiä sulakkeita, et mistä niitä saa uusia, jos joku niistä onkin rikki?)

5

2559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En tiedä onko tästä apua, mutta ajonesto EI toimi siitä napista.
      Kun käännät virrat päälle, auto lähettää singnaalin jonka avaimessa oleva passiivinen (ei patterin takana) siru peilaa koodattuna takaisin, ja nyt vasta lähtee virrat polttoainepumpulle.
      Onko useampia avaimia? Kokeile vara-avaimella.

    • Masurkka

      Kummallakaan avaimella ei toiminut. Kyllä käynnistyksenesto on siinä kaukosäätimessä. Avain on ihan vaan avain. Mihinkään ei pääse, jos sitä nappia ei paina. (Auto on sitä kolmatta sukupolvea (GV), vaikka on vm97.)

      Kun kiertää avaimen ON-asentoon ja painaa harmaasta napista, niin normaalisti mittaristoon syttyy merkkivalot ja tuuletin starttaa. Nyt ei tapahtunut mitään. Vain startti pyöri.

      Monen tunnin googlettelun jälkeen vikapaikaksi tarkentui (ehkä) päärele. Pienen haeskelun ja uuden googlettelun jälkeen löytyi rintapellistä kolme relettä, joista kahdesta JE16:sta toinen on päärele ja toinen ilmeisesti bensapumpulle.

      Epäilen päärelettä jo siksikin, että sähköt oli poissa niin totaalisesti, mutta starttimoottori pyöri. Jos käynnistyksenestossa olis ollu vikaa, niin startti ei olisi pyörinyt ollenkaan.

      No, anyway, auto lähti taas käyntiin, kun latasin akun täyteen ja nytkyttelin releiden liittimiä.

      Hiukan päänvaivaa aiheuttaa 80A:n JE16, joka on ilmeisesti korvannut alkuperäiset releet B6S8 (päärele 30A) ja KLG4 (bensarele 20A). JE16:lle ei tunnu löytyvän varaosaa kuin USA:sta hintaan $75-$80 tai sit käytettynä $15 eBaysta. Autotarvikeliikkeet tarjoaa vain alkuperäistä B6S8:aa eli 056700-9000:tta. (Merkkiliikkeestä en jaksa edes kysyä, koska hinnat on kuitenkin sellasia, et saa kusta verta kaksi viikkoa.)

      Akuutein ongelma on siis juuri nyt ohi, mutta vastaisen varalle täytyy joko tilata osat jenkkilästä tai kysellä romuttamoilta. Ja toivoa, että vika oli niissä tai huonoissa kontakteissa.

    • Masurkka

      Tähän täytyy lisätä mielenkiintoinen ilmiö tänäaamuna: yritin laskea matkustajan puoleisen (sähkö)lasin alas, niin autosta hävisi sähköt (ja luonnollisesti moottori sammui).

      Mittarivalot palasivat n. sekunnin kuluttua, mutta auto ei enää startannut (startti pyöri kyllä) ennenkuin palautin avaimen OFF -asentoon. En aamuhämärissä nähnyt katsoa oliko joku sulake palanut, mut jos jollakulla on kaavioita miten Mazdan (Gen III) sähköt on kytketty, niin tutkin missä vika voisi olla. Gen IV:n kaavioita olen löytänyt netistä, mut tosta vanhemmasta en.

    • Masurkka

      Dodii, vika löytyi!

      Keskikonsolin sisällä on tietokone (ECM) ja ajonestolaite/kaukosäätimen vastaanotin. Tietokone oli ok, mutta ajonestolaitteen n. 20-napaisesta liittimestä oli yksi napa mustunut ja piirilevyn juotos oli sulanut poikki. Eipä ihme, että toimi vain osittain!

      Imaisin vanhat tinat veke ja laitoin uutta tilalle; myös viereiseen liittimeen. Putsasin nastan ja johtonipun päässä olleen holkin ja tuuppasin liittimet kiinni. Ei ole Mazda ennen näin hyvin käynnistynytkään!

      • Anonyymi

        Moi, mulla samanlainen vika nyt mazdassa. Haluaisitko korjata? On ollut yllättävän vaikeeta löytää korjaajaa vanhalle autolle 🤷‍♀️ laita viestiä jos onnistuu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      88
      1991
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1709
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1646
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1636
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe