Ateena turvaton yksinmatkustavalle?

Onkohan kukaan matkaillut lähiaikoina omatoimisesti Ateenassa.. Kuinkahan rauhtatonta siellä nykyään on sillä luin ulkoasianministeriön sivuilta varkauksien kasvaneen etenkin metroissa, busseissa ym. ? Satuin buukkaamaan oman matkani vielä Omonian -kaupunginosassa sijaitsevaan hotelliin, kuinkahan turvatonta siellä on naispuolisen turistin liikkua itsekseen (lukemani perusteella ei kovin suositeltavaa). Olisin kaikista kokemuksista kiitollinen etukäteen, sillä vähän jo harmittaa että varasin matkani ilman tarkempaa taustatyötä. Nyt vaikuttaa sille et selviänköhän edes lentokentältä hotellille ilman ryöstetyksi tulemista :/ Siirtymiseen kun ajattelin käyttää metroa.

6

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ateena fani

      Olimme ystävättäreni kanssa viime marraskuussa Ateenassa ja yövyimme juuri Omonian kaupunginosassa.
      Kadulla, jossa hotellimme sijaitsi, oli narkkareita ja maahanmuuttajia jonkun verran. Eivät kuitenkaan käyttäytyneet meitä kohtaan aggressiivisesti. Pikemminkin olivat omissa oloissaan. Emme kuitenkaan liikkuneet kadulla yöaikaan. Katu oli noin 150 metriä. Tältä kadulta kun pääsit pois, niin oli ihan normaalia.
      Kuljimme metrolla päivittäin, enkä nähnyt ainakaan mitään varkaustapauksia, mutta varovainenhan saa olla joka paikassa tuon asian suhteen.

      Muutenkin matkamme sujui todella hyvin. Ihmisten tullessa kysymään, mistä olemme, kerroimme olevamme suomalaisia. Eivät ainakaan nämä kysyjät suhtautuneet meihin huonolla tavalla. Pikemminkin olivat huomaavaisempia sen jälkeen. Saimme hyvää palvelua.

      Ateena on ihana paikka. Hauskaa matkaa sinulle! Ota rennosti, äläkä murehdi tuollaisia.

    • Suuret kiitokset Ateena fani vastauksestasi, nyt on jo parempi fiilis lähteä reissuun. Varovaisuus on siis paikallaan, mutta avoimin mielin kannattaa lähteä. Ja ehkäpä pärjään siellä Omoniassakin, jos laitapuolen kulkijat onneksi pysyttelevät loitommalla. Sieltä kun sattui löytymään kivanoloinen neljän tähden hotelli, joka oli suht. edullinen kuin esim. Plakan alueella.

      Vielä viikko ja sit antiikin ihmeitä tutkaileen! :)

    • Agiapelagia

      Hei, olin Ateenassa viimeksi tammikuussa, enkä kokenut oloani turvattomaksi. Tietenkin normaali varovaisuus on tarpeen ja varsinkin metrossa kannattaa olla varovainen, ettei kukaan mene käsilaukulle, repussa ei missään tapauksessa kannata säilyttää mitään arvokasta, ovat uskomattoman näppäriä nuo taskuvarkaat. Käsilaukun hihna olkapään yli ja kassi edessä ja käsi varmistamassa ettei kukaan luvaton mene laukulle. Vaatteitten alla säilytettävä passi/rahapussukka ei suinkaan ole liioiteltua. Niinkuin missä muussa suuressa kaupungissa tahansa.

      Omonia-aukion lähistöllä en mielelläni liiku, varsinkaan pimeän tulon jälkeen. Melkein suosittelisin majoitusta Plakassa (vanha kaupunki), siellä on paljon hotelleja ja muitakin turisteja. Itse en asu hotellisa Ateenassa ollessani, olen löytänyt mukavan huoneiston Agios Nikolaoksen metroaseman lähellä. Edullinen, siisti ja mukava kaksio (n.40 €/yö) ja oikein ystävällinen isäntäväki Löytyy osoitteesta http://www.homelidays.co.uk/athens/apartment-flat-279349en1.htm

      Ateenassa on hyvin toimiva metro- ja bussiverkosto. Kannattaa opetella käyttämään ja jos ajattelee käyttää niitä paljon kannattaa ostaa viikkolippu, joka muistaakseni maksaa 14 EUR.

      Oikein hyvää matkaa.

      • thuvu

        Omonia on VAARALLINEN paikka yöllä, mutta aika rauhallinen päivällä. Joka kadunkulmassa englantia osaavia turistipoliiseja. Kannattaa mennä


    • travelbag

      Itse en asuisi Omonian lahella hotellissa.
      Ja Ateena on suurkaupunki, ja misssa tahansa suurkaupungisssa taytyy olla aina silmat auki, niin Lontoossa kuin muuallakin, taskuvarkaat piilee joka paikassa, hotellissa, metrossa, busseissa ja kaupoissakin.

    • Yiannis

      Lauantaina palattiin viikon Ateenan reissulta, hotellimme oli Omonian kaupunginosassa, huumeenkäyttäjiä näkyi sivukadulla jossa hotelli sijaitsi mutta olivat omissa oloissa eivätkä häirinneet ja öiseen aikaan eivät edes näkyneet.
      Kaikki ihmiset oli ystävällisiä metrollla matka taittuu ja näkemistä riitti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3719
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      168
      2322
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2029
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1914
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      399
      1328
    6. 79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1114
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      990
    Aihe