HURGHADASTA JUURI PALANNUT : )

Nefertiti_

Heipä hei, saavuimme juuri Suomeen 29.3 ja voin kertoa että oli UPEA reissu se saattaa toimia : )

Hurghadan keskustassa emme käyneet kun pienellä opastetulla retkellä ja melko keskeneräinen paikkahan se oli.. tyhjiä rakennuksia siellä täällä.. Niin ja se "jätehuolto". Sitähän ei ole Egyptissä laisinkaan. Cairossa olivat tukkineet Niilin väylän roskapusseilla. Me lähdimme kuitenkin kulttuurimatkalle,joten en antanut näiden asioden vaikuttaa lomaani. Pyramidit olivat upeat ja kävimme jopa sisällä. Voin kertoa että jos on huonokunto tai ahtaanpaikankammo niin ei kannata mennä sisään. Egyptiläinen museo kuului myös Cairon matkaan oli näkemisen arvoinen.. harmi ettei siellä saanut ottaa kuvia. Luxorin temppelit ja kuninkaiden laakso oli myös upeita

19

1036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttönen16 (:

      itse olen lähdössä 30.4 hurghadaan hotelliin nimelta sindbad aquapark resort (: Tiedätkö yhtään kuinka lämmintä egyptissä on tohon aikaan ? (:

      • MVVV

        Samaan hotelliin samana päivänä :) I phone näyttää lämmöksi 29-31 päivittäin eli eiköhän tareta. Olen ollut kolme kertaa Egyptissä jouluna ja silloinkin tarennut eli nyt keväällä jo varmaan jopa kuuma. Toivottavasti kiva hotelli, olemme olleet 3 kertaa Aquamarinessa, joten se hotelli niin luxus että toivottavasti tähän ei pety.


    • Nefertiti__

      Taitaapa olla tosi hyvät ilmat mitä keväämmäksi menee ! Luxorissa oli lämpösempää kun Hurghadassa kun käytii päivä retkellä

    • tyttönen16 (:

      no kiva (: sittenhän me varmaa tavataankii egyptissä (: toivottavasti ilmat suosii ja niin poispäin.

    • DT

      mukavan kuullosta. :) me lähetään poikaystävän kanssa 11.6-12 hurghadaa. ja hotelli on sama. Blue Village Exotic – Aquamarine FFFF kyllä odotetaa innolla reissua. :)) ihanaa! ja jokainen matkahan on erillainen jokaisella. :)

      • Matkaa odotellessa

        Samaan aikaan mekin lähdemme Hurghadaan tosin eri hotelliin.


    • DT

      paljokohan sinne suunnillee vois varata rahaa viikoks mukaa?? hotellikin on all in....

    • nefertiti__

      ei sinne paljon rahaa uppoa.. retkiin menee ja matkatuliaisiin mitä haluaa ostaa. Muuten me syötii ainaki hotellissa joka oli all in ja retkiin kuulu myös ruuat mukaan. : )

      • rahat 0

        Meillä myös all inclusive. Ja retki tehdään varmasti kaloja ja koralleja katselemaan ja lapsi kamelilla ratsastamaan. Siinäpä se. Eli mitäköhän sinne pitäisi varata rahaa? Tippeihin ainakin jotain varattava ja ehkä ostettaisiiin joitain vaatteita.

        Onko 200€ liian vähän viikoksi?


      • sdfdsfd
        rahat 0 kirjoitti:

        Meillä myös all inclusive. Ja retki tehdään varmasti kaloja ja koralleja katselemaan ja lapsi kamelilla ratsastamaan. Siinäpä se. Eli mitäköhän sinne pitäisi varata rahaa? Tippeihin ainakin jotain varattava ja ehkä ostettaisiiin joitain vaatteita.

        Onko 200€ liian vähän viikoksi?

        Mielestäni tämä tippi kulttuuri on hieman liioteltua.
        Jätin ekana päivänä huoneen yöpöydälle 3 euroa ja jotain paiakllisia kolikoita.
        Lisäilin niitä pitkin viikkoa. Kukaan ei koskenut niihin koko viikkona. Tein ikään kuin testiä. No lopulta, kun hotellilta lähdettiin niin jätin ne edelleen siihen pöydälle. Ehkä sitten kelpasi.
        Hotellin ravintoloissa oli ns. tippi arkki. En nähnyt ikinä kenenkään laittavan sinne mitään. Altaan baareissa ei näitä edes ollut ja tarjoilu pelasi ilman tippaamista.

        Yksi mielestäni ikävin ruinaamistapaus sattui lähtöpäivänä lentokentän vessassa, jossa siivooja vain seisoskeli oven suussa ja kun olin käteni pessyt, niin siivooja näytti kädessään olevaa dollarin seteliä. En antanut tälle kerjääjälle mitään muuta kun mulkaisun. En usko, että kyseinen siivooja toimi ihan sallittujen ohjeiden mukaan.

        200 euroa kuullostaa aika vähältä. Koralleita snorklaus reissuun taitaa mennä jo 40 euroa/ henkilö.
        AI:n ruokiin ainakin meikäläiset kyllästy parissa päivässä ja pari kertaa käytiin "ulkona" syömässä. Pihvi annokset parikytä euroa ja bisset/ punkut muutaman euron. Eli aika lähellä suomen hintoja.

        Kameli kyydistä pyydetään jopa 50 euroa (pari minuuttia), mutta ei tietenkään tarvitse tuollaisia hintoja maksaa. On vaan suomalaisen aika paha lähteä pudottamaan, kun lähtöhinta on taivaissa. Oikea hinta olisi varmaan siitä huvista 2 euroa, mutta varaudu maksamaan kympin. Ärsyttävää se tinkaaminen näiden "ammatilaisten" kanssa. Kusettaa minkä ehtivät


    • matkaajat....

      Missäköhän viimeisin vastaaja on mahtanut käyä oikeen syömässä... jos pihvit on maksanu parinkymmenen euron luokka?! Olemme neljästi käyneet egyptissä (kolmesti hurghadassa ja kerran el gounassa), emmekä ole koskaan edes nähneet noin kalliita ruoka-annoksia listoilla olevan? Niin, ja me siis näistä neljästä kerrasta olemme vain tuolla el gounassa olleet all inclusive hotellissa, joten ulkonasyömisiä on meidän lomillemme mahtunut ;)

      • matkaajat...

        ja lisättäköön, että snorklausreissut koralleille maksaa 15-25e paikallisilta firmoilta, joten ei kannata ostaa suomalaisilta matkanjärjestäjiltä (samat retkikohteet triplasti kalliimpia.... esim. suomalaisilla retkijärjestäjillä cairon retki maksaa n- 100e tai enemmän, kun paikallisilta sai ostettua saman retken 50e:llä!


      • ökäm
        matkaajat... kirjoitti:

        ja lisättäköön, että snorklausreissut koralleille maksaa 15-25e paikallisilta firmoilta, joten ei kannata ostaa suomalaisilta matkanjärjestäjiltä (samat retkikohteet triplasti kalliimpia.... esim. suomalaisilla retkijärjestäjillä cairon retki maksaa n- 100e tai enemmän, kun paikallisilta sai ostettua saman retken 50e:llä!

        Paljon viimeinen vastaaja ajattelee tarvittavan rahaa viikoksi kun on all inclusive?

        Paljonko paikallisilta maksaa matka luxoriin?


      • espeni777
        ökäm kirjoitti:

        Paljon viimeinen vastaaja ajattelee tarvittavan rahaa viikoksi kun on all inclusive?

        Paljonko paikallisilta maksaa matka luxoriin?

        Mie kans kyllä ihmettlen missä täällä noilla hinnoilla syödään..:D eilen istuttiin 4 tuntia baarissa, iso pitsa , isot ranskalaiset ja chicken wingsit, plus jotain rehuja ja dipit, plus usiampi olut ja vodka rinksu ja makso yhteensä vajaa 20e

        Ja mitä tulee snorklaukseen, paikallisten kyydillä joko giftonille tai sitte taksilla johonki rantamestaan missä on riutat rannassa, parhaillaan pääsee päiväksi varusteineen jollain 20 eurolla


    • matkaajat...

      heI,
      Luxoriinkin muistaakseni pääsee paikallisten kautta n. 50e:lla, joten suosittelen ehdottomasti ostamaan ne retket paikallisilta retkikauppiailta... Säästöä tulee sievoinen summa:).

      Hurghadassa on myös kiinteähintaisia kauppoja, kuten keskustan mäkkärin vieressä oleva nelikerroksinen cleopatra bazaar (jossa on laukkuja,vaatteita,leluja,koryja,koriste-esineitä yms). Ja hinnat tuotteissa edullisia! Tälläisiä kiinteähintaisia liikkeitä löytää enemmänkin, jos pitää silmät auki :).

      Ja kun kysyit tuosta 200e viikkobudjetista, niin mielestäni se riittää vallan mainiosti, jos ei tarvitse jokapäivä käydä retkillä (jopa ne ihanat snorklausreissut vie ison loven matkabudjetista, vaikka edullisia onkin :). Mutta jos tuo 200e on tarkotus riittää viikoksi koko perheelle, ni tiukkaa tekee! Ja tosiaanki toi minkäverran kuluttaa siellä riippuu omasta kulutustottumuksesta (ja ehkä tinkimistaidoista :)). Ja jos nyt ei maltakkaan koko viikkoa syödä hotellin ruokia, ni tosiaanki halpoja ravintoloita löytyy kyllä:).
      Toki jos sitä rahaa saa kulumaan, jos sellaista on enemmänkin... Meki aina eletää matkoillamme sen mukaan, paljo meillä on laittaarahaa palamaan siellä reissussa paikan päällä:)

      • retkikö

        Uskaltaako paikallisten kanssa matkustaa luxoriin? Lukenut että pitäisi kulkea muiden turistien ryhmässä mutta onko tämä vain matkatoimitstojen propagandaa? Jos otan matkan paikallisilta tuleeko kyytiin muitakin vai onko yksityinen matka?


    • matkaajat....

      Paikallisten retkikauppiaiden retket ovat iha samaa kuin suomalaistenkin, hinta vain eri (kuten kielikin). Paikallisten järjestämille retkille mennään isossa ryhmässä, busseilla siis :). Ja ei mitään pelkoa... Lisäksi suomalaisilla matkajärjestäjillä on tyyliin lähtö yhtenä tiettynä päivänä viikossa, kun taas paikallisilta pääsee minä päivänä tahansa ;). Joten lomasuunnittelu ei ole niin aikatauluista kiinni :). Ja paikalliset tulevat myös hakemaan retkille lähtijät sovittuna aikana hotellilta:).

      me käymme aina kaikilla retkillä paikallisten toimesta, olemme matkustaneet 9 kertaa etelässä, ja vain muutamalla retkellä olemme matkatoimistolta ostaneet retket... Viimeisellä el gounan reissulla ei edes ollut muita vaihtoehtoja, koska siellä kohteessa edes ollut retkikojuja....valitettavasti!

    • ljjhg

      TErve siis paljonko suunniilleen maksaa retki hurghada- cairo (pyramidelille)
      ja sit se Niili- ristely?

      ja snorkluas?? per , kerta?

      ja mites noi hai hommelit? kun jotkut on mulle puhunu " joo ne tulee ihan rantaa ja ihmisiltä raaoja yrittää viedä" meenkö uimaan vai enkö mene pysynko hoteliissa vain omassa huoneessa sisällä , ja en tule ulos koko lomana? vai mitä? :D :D
      noh avoimin mielin kumminki menen .. mut kiinnostaishan sitä tietää :D

    • matkaajat...

      Paikallisten järjestämällä cairon retkellä oltii (1vrk) ja makso n. 5oe hlö... Ja sillä retkellä tehtii pieni risteily niilillä... Mutta entiiä kuuluuko aina ohjelmaan :).

      -muusta niilin retkestä en osaa yhtään sanoo :)).

      Snorklausretkiä on paikallisilla myynnissä moneen eri kohteeseen, 15 on halvin ja se oli aika kehno... Jos delfiinejä haluaa nähdä niin parhaiten niitä näkee dolphin house snorklausretkellä:P. Mutta ehdottomasti paras snorklausreissu on sharm el naga-niminen snorklausreissu (ei mennä perinteiseen tapaan veneellä... mutta bussi vie rannalle, josta on suora pääsy uskomattoman upeille koralleille :). Ja jo rannassa uiskentelee isoja ja värikkäitä kaloja PALJON :). Tällä retkellä muistaakseni hintaa 25-30e :) ja kokopäivä retki kyseessä :))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      840
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe