Aihe

isoja akvaario-ongelmia?

5345345353454

taistelukalan (koiras) kyljessä iso kasvainmainen patti, mikä sillä on, ja miten hoituu ja jos ei hoidu niin mikä sitten? asuu 100 litraisessa akvaariossa kahdeksan neontetran ja kolmen leväbarbin kanssa. kyseinen akvaario ei ole minun, mutta kysyn silti että olisikohan siihen jotain parannettavaa, esim. joitakin kaloja pitäisi miettiä uudelleen?

kyseinen henkilö jolla tämä akvaario on, ei koskaan vaihda akvaarionsa vettä, tai mittaa IKINÄ veden lämpötilaa, pH:ta tai mitään muita arvoja. olisi kiva jos antaisitte jonkinlaisen alkuohjeen tällekkin niin voin tämän kyseiselle tyypille viedä eteenpäin.

kalojen lisäksi akvaariossa on joku vihreä pitkä kasvi, koristeina silta ja pohjusteena pikkukiviä.

voiko taistelukalaa laittaa yksin n. 50 litran akvaarioon? ja jos voi, ja jos jotain kiinnostaa opastaa, voisitteko myös mainita mitä kaikkea taistelukalan akvaario vaatii (mm.esivalmistelut, akvaarion koko, veden laatu, pohjamateriaali, piilopaikkoja, kasveja, RUOKINTA yms.)

jos jaksatte vastata niin ihanaa vaan.

2

144

  Vastaukset

  • Tuosta patista en osaa sen enempää sanoa, että mikä voisi olla, mutta joku tauti luultavasti, kannattaa yrittää googlella etsiä tuloksia. Luultavasti vääränlaiset vesiolot ovat aiheuttaneet jonkinlaisen tulehduksen.

   Altaan kalasto on epäsovia, taistelukala pitää lämpimästä vedestä (24-30 °C), kun taas neontetrat viileämmästä (21-26 °C). Nämä viihtyvät myös hieman erilaisissa pH:ssa. 100 litrainen on myös auttamattoman pieni leväbarbeille, yhdelle yksilölle suositellaan jo 200L, ja parvelle vielä suurempaa. Joten tämä henkilö voisi yrittää myydä leväbarbeja takaisin akvaariokauppaan, koska akvaario on niille aivan liian pieni. Hänen kannattaa myös päättää, että haluaako pitää neontetroja vai sen taistelukalan, ja luovuttaa toinen laji sitten pois.

   Yhtä taistelukalaa voi pitää 50L akvaariossa. Akvaario pitää toki kypsyttää kunnolla (googlella löytyy ohjeita), pohjalla voi olla joko soraa tai hiekkaa, tällä ei taistekalalle ole niin väliä. Sopiva lämpötila on siis jotain 26-28 °C ja sopiva pH n. 6-8. 50L akvaarion vettä kannattaa vaihtaa vaikka kerran viikossa n. 20-30%. Taistelukala ei pidä kovin suuresta virtauksesta, joten altaaseen kannattaa luoda paikkoja, joissa vesi pysyy melko paikallaan. Kasveja ja piilopaikkoja täytyy myös olla. Ruokinta on helppoa, syövät usein tavallisia hiutaleita, mutta kannattaa myös tarjota esim. surviaissääsken toukkia.

   • Barbikaloja ei saa IKINÄ EIKÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA laittaa samaan laariin huntueväisten kalojen, kuten taisteukalan, miljoonakalan tai esimerkiksi rihmakalojen kanssa! Veden tulee olla taistelukalalle pehmeää, fireflyn ilmoittamien astemäärien mukaista. Akvaarion hoitoon TULEE perehtyä riittävästi, sillä myös kalat kuuluvat eläintensuojelun piiriin!

    Taistelukalalle tulee olla vesi pehmeää, lämmintä, puhdasta, seura sopivaa, ruokinta kerran vrk:ssa ja sopivalla määrällä, monipuolinen ruoka, pintakasveja akvaarioon, kansilasit, koska hengittää pinnalta labyrinttielimellään, vedenvaihdot 5-7 vrk välein ja korvausvesi oikean lämpöistä (veden lämpötilan ylläpitoon termostaatillinen lämmitin, noin 30 e maksaa), akvaarioon mieluiten hiekkapohja. Suodattimen puhdistus akvaariossa, kuin akvaariossa ainakin 2 x kuussa. Kannattaa mennä tutustumaan osoitteeseen www.aqua-web.fi, jossa on vaikka sun minkälaista aihetta ja keskustelua akvaarioon liittyen. Mutta ihan ensin barbit pois ja lämpötila kuntoon, sekä ravitsemus ja vedenvaihdot ajan tasalle. Kylkivamma voi parantua ilman läääkitystäkin, mutta koska niin ei tod. näk. käy, niin suosittelen Waterlife Myxazin-kuuria. Hyvä yleislääke, joka ei tapa akvaarion omaa bakteerikantaa. Toivon mukaan akvaario on perustettu oikeaoppisesti ja kypsytetty rauhassa ohjeiden mukaan. Jos niin ei ole tehty, suosittelen kalojen lopettamista/antamista pois ja alusta aloittamista.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   351
   15792
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   525
   8433
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   55
   4861
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   2059