Metsästyskoira haukkuu taajama-alueella

seurakoira75

sinänsä haukku ei ole kieletty tai muutenkaan vahingollinen mutta naapurimme metsästyskoirat aiheuttavat hieman eripuraa naapurustossa haukun takia. pihalla ei voi olla kun heti ihmisen nähtyään/kuultuaan koirat alkavat haukkua. koiria ei kielletä haukkumasta.

kysymykseni kuuluu, saako tai "pystyykö" metsästyskoiraa kieltää haukkumasta liekassa, omalla pihalla, ettei se vaikuttaisi sitten negatiivisesti siihen miten metsässä haukkuu ns "oikeaa puuta"...? näin siis ymmärtänyt naapurin puheista ettei siksi kiellä koska tuolle rodunomaista on hakkua ja sen kuuluukin haukkua. (karjalankarhukoira)
kesä on tulollaan ja pihalla tullaan viettämään enemmän aikaa ja kuvittelisin että tuosta haukkumisesta voi tulla todellinen riesa.

neuvoja, miten toimia ilman että naapurisopu kärsii..

6

950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi-rodun edustaja

      Vähän kai riippuu, että kuinka sitä haukkumista yrittää suitsia... Meillä tuo pentu haukkuu välillä ihmisiä kun ollaan lenkillä ja ihmiset hommailevat jotain omissa pihoissaan. Silloin kyllä koiralle suhahdan, että ihmisille ei haukuta. Silloin harvoin kun joku meidän koirien aitauksen ohi (parin sadan metrin päässä) menee, niin kyllä ohikulkija haukutaan hyvinkin tarkkaan. En toru. Vahtivat reviiriään, se on myös niiden hommaa.

      Ylenpalttinen haukkuminen taajamassa on toki ongelma. Varsinkin kun se ääni on näillä erittäin kova. Kyllähän sitä voisi vähän yrittää hillitä, mutta tosiaan ei liian rajusti. Eräs kaveri yritti hillitä koiransa haukuntaa jollain äänilaitteella. Ei kyllä hillinnyt haukuntaa sitten kun (Karjalankarhu)koira koki tarpeelliseksi haukkua. Eikä se näemmä vaikuttanut hirven haukkumiseen, koska sittemmin kyseinen koira on ollut Suomenmestaruus-kisoissakin. Jäi silloin tosin hakupisteille, mutta heti sen jälkeen läikytti yli 90 pistettä. Haukkumisen kotona "lopetti" videokamera. Selvisi, ettei se koira edes oikeasti haukkunutkaan niin paljoa - naapuria vain ärsytti koira niin paljon, että se vähäinenkin haukkuminen tuntui paljolta.

      Mutta yhteenvetona sanoisin, että voi yrittää hillitä, mutta toki pitää vähän miettiä mitä tekee.

    • seurakoira75

      hei, kiitos vastauksesta :)
      tuon ymmärrän erittäin hyvin että koirat haukkuu kun suojelee reviriään, meilläkin tuo moppi haukkuu kaikki vieraat ;) mutta kun me asumme niin että yleinen tie (jalkakäytävineen) menee toiselta puolen koiria n.10-20 metrin päästä ja toinen 100m päästä, ja noilla teillä on ahkeria käyttäjiä joten haukku on lähes loputonta. ja mietin sitä kuinka tuon sais kitkettyä pois ettei koira hauku meitä, pihalla olijoita. lapsia kun on niin tahtovat pelätä. pitäiskö meidän käydä jjututtamassa koiria että huomaavat ettei olla pahoja ja täten ei sitten meille haukkus??

    • Ratkaisu

      Ongelmaan auttaa vain pois muuttaminen tai nitromakkara, toisin ainahan se naapuri voi ottaa uudet räksyttäjät myrkytettyjen tilalle.

    • stressi aiheuttaa

      Kyllä koirat haukkuvat vieraille, jos ovat stressaaantuneita vaikkapa liikunnan puutteesta, omistajan periksiantavaisuudesta (koirilla ei ole ihmistä johtajana) tai tottumattomuudesta vieraisiin. Maallakin koiria haukkuu joka suunnassa paljon enemmän kuin taajamissa ja kaupungeissa. Minun koirani oppi olemaan haukkumatta juuri sillä tavoin, etten piitannut sen haukunnasta, eli se käsitti haukuntansa minun suohautumisen perusteella turhaksi.

    • Ei häviä

      Ei ne metsästysvietit häviä, jos pihassa kouluttaa haukkumatta olemaan. Yleensähän ne koirat haukkuu häkissä ihmisille tai koirille tm, jotka ei oo riistaa :D

    • onnistuu se

      Ihan hyvin voi koiran opettaa olemaan haukkumatta ohikulkijoita ilman että metsästysominaisuudet kärsivät. Eihän lintukoiran ole metsässäkään tarkoitus haukkua mahdollisia ihmisiä tai oravia.
      Kyllä koira pystyy oppimaan mitkä asiat ovat haukkumisen arvoisia, sillä nuo omatkin koirani osaavat olla omia kissoja haukkumatta, mutta metsässä vieras kissa haukutaan.
      Ja vaikka asunkin maaseudulla ja tien päässä, niin myös "tutut autot" jotka tulevat meillepäin osataan jättää haukkumatta (esim. posti joka tiputtaa postit laatikkoon ja kääntyy takaisin ja muutamat usammin käyvät kaverit ovat sllaisia joita ei haukuta, vaikka vieraammat tuljat haukutaan jo puolenkilometrin päästä ennenkuin tulevat edes näkyviin).
      Tosin karhukoira on "haastava" rotu opettaa olemaan haukkumatta, mutta ei sekään ole täysin mahdotonta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe