Kiiruna geeli

joko luistaisi

Olin Ylläksellä hiihtelemässä. Siellä parillakin taukopaikalla voideltiin ilmaiseksi suksia ja naishiihtäjiä oli jonoksi asti. Voide oli nimeltään Kiiruna geeliä. Olisi maksanut 25e pieni pullo. Voitelija ei suostunut siitä juuri mitään kertomaan.Mitä tuo aine ja voiteluhomma on? Onko keksitty jokin ihmeaine vai rahastuskone?

50

3875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EK:

      Rahastuskone,ei ole mikään ihmeaine ja tuo nimi on hyvin harkittu.
      Eka vitosen jälkeen pohjassa ei ole tuota "ihmeainetta".Nuo kiertävät voitelijat ovat tuttuja joskus täälläkin suunnalla.
      Aikoinaan manne myi silmälasien puhdistusainetta hienolla etiketillä,jälkeen päin selvisi että koostumus oli tippa Fairya ja pari desiä vettä,kate oli kohdallaan.
      Näin esimerkiksi.
      Jokainen tyylillään myyjä sekä ostaja.

      • Jymäytetty-

        Kiertävät voitelijat kannattaa jätää omaan arvoonsa,pesiytyvät hiihtoratojen yms.liepeille ja myyvät "huipputavaraa halvalla" ja häviävät sitten omille teilleen.
        Pari vuotta sitten oli eräs suttuisen näköinen asuntoautoporukka joka laittoi sukset ilmaiseksi mutta puoliväkisin sitten kauppasivat venäläistä pulveria ja tietenkin oli huippuainetta.


      • Anonyymi
        Jymäytetty- kirjoitti:

        Kiertävät voitelijat kannattaa jätää omaan arvoonsa,pesiytyvät hiihtoratojen yms.liepeille ja myyvät "huipputavaraa halvalla" ja häviävät sitten omille teilleen.
        Pari vuotta sitten oli eräs suttuisen näköinen asuntoautoporukka joka laittoi sukset ilmaiseksi mutta puoliväkisin sitten kauppasivat venäläistä pulveria ja tietenkin oli huippuainetta.

        En ole suttuinen enkä alkoholisti. Ihan raivoraitis. En käytä mitään karvasta harjastakin puupuolta. P. Ström. MTS voiteet.


    • jgljlhj

      Joo tää kavereiden myymä aine on haihtuvaan nesteeseen sekoitettua teflon jauhetta,joka ei kylmänä laitettuna pysy suksen pohjassa kuin n 2km,eikä sillä ole mitään tekemistä ns fluorinesteiden kanssa.Teflon jauhetta on sekoitettu -70 luvulta saakka jonkin verran vahoihin ja itse jauhetta on myös myyty,mutta se pitää raudoittaa,että pysyy pohjassa jonkinkaan matkaa.
      Kallista on teflon jauhe jos 25e pikku pullo netistä saa kilon tuolla hinnalla.

      • Anonyymi

        Muuten teflonia ei voi raudoittaja. P Ström.


    • Allah akbar

      Suomalaisilla on syvä usko voiteisiin, joten kauppa varmaan käy hyvin.

    • Suksija Ylläksellä

      Asiantuntijat täällä tyrmäävät ilmaisen voitelun.... Voitelutin minäkin vaikkenb olekkaan nainen. Luisto parani ainakin jäljellä olevaksi 30 km:n matkaksi. Voihan sitä itse testata ja muodostaa mielipiteensä. Hinta on suhteellinen, maksoin samana päivänä "liikkeestä kunniallisesti" ostetuista luisto / pitovoiteista enemmän kuin 25 e. Kauppahan on ostajan valittavissa / päätettävissä, turha muiden valittaa.... jos suksi luistaa..

      • ei pitkää iloa

        Minäkin sain Ylläksellä saman voitelun suksiini. Ja luisto parani selvästi. Mutta sitä iloa piisasi vain muutama kilometri. Voitelija lupasi, että voide auttaa luistoa n. 20 km, joten tuo 30 km lienee luulottelua. Tuosta voisi päätellä, että tosiasiassa voitelu auttaa sen muutaman kilometrin, sillä melkoista huuhaata tuo homma taitaa olla ja lupaukset tietysti suuria.


      • Anonyymi

        Kuka on asiantuntia?


    • Allah akbar

      Kyseinen luistogeeli on huuhaata. Ehkä se parantaa uskoa suksen luistoon, kuten useimmat pikavoiteet, mutta todellisuudessa ehkä enemmänkin jarruttaa menoa.

      Ylipäätään kuntoilija ei tarvitse luistovoiteita, koska parhaimmillaankin luiston lisäys on marginaalinen.

    • hiihtäjäkin

      Totta kuntoilija ei tartte luistovoiteita,aivan turhaa rahan tuhlausta.
      Perinteisellä vaan RODEA pitoon ja sillä pärjää

      • koskaa tarvinnu muut

        entiäs rodesta mutta ostin cittarista 50% lla pito teippiä loppuiäksi 5kpl


      • Anonyymi

        Ei Rodella enää pärjää, kotimainen pitovoide MTS. Kiiruna geelin kehittäjä, edelleen kehitystyö kiinnostaa, viime uutuus gallium puriste - 5/ 10.yltänyt olympiakultaan. Ampumahiihto Kuzmina


    • Suksija Ylläksellä

      Niin kateus vie kalatkin järvestä. Joidenkin mielestä on syntiä, että toisen suksi luistaa. Voihan sitä hiihtää vaikka puusuksilla hiekalla jos tuntee, että kunto nousee ja mieli paranee. Jos totean, että voidetta näkyi osassa suksea vielä 30 km:n jälkeen, se oli havainto eikä luulottelua. 1200 km tulee huomenna täyteen tänä talvena näillä laduilla joten useammainlaista keliäkin on tullut todettua. Ja siinä kertynyt näitä subjektiivisia kokemuksia oman suksen luistosta ja hiihdon nautittavuudesta. Nauttikaa kukin omalla tyylillä ja tavalla!:)

      • -

        Voitelu on syntiä. Kylmävoitelija kylvää kemikaaleja luontoon, koska voide ei pysy. Lämpövoitelija polttaa pohjat pilalle ja tuhlaa aikaansa.

        Luistovoiteilla saa parhaimmillaankin vain muutaman sekunnin edun/kilometri. Tämä on totuus.


      • ent rajamies

        niin kylä mulle se kunto onkin tärkeintä, 1/4 lenkeistä teen verkalleen nauttien jopa istun välissä. mutta en minä kyllä tonniin väleineitä kamppeet ostas kävelyhiitoon, nykyään tuo nautinto on tärkeintä että voiedes hiihtää, voihan sitä umpihangeski hiihtää hitaammin ottaako heti kupoliin jos rcspelle luistelee täysillä ohi. ei se siel hanges osaa hiihtää kilsaa enempää


      • Anonyymi
        - kirjoitti:

        Voitelu on syntiä. Kylmävoitelija kylvää kemikaaleja luontoon, koska voide ei pysy. Lämpövoitelija polttaa pohjat pilalle ja tuhlaa aikaansa.

        Luistovoiteilla saa parhaimmillaankin vain muutaman sekunnin edun/kilometri. Tämä on totuus.

        Sanon vaan rotokorkki parempi työsuojelun kannalta. Rotovoitelu kyllä kestää maratonin. Edelleen kiiruna geelin kehittäjä


    • äkäslommol

      Olen ymmärtänyt että Ylläksen veijareiden Kiirunageeli olisi venäläistä Fecta(=Festa) fluorigeeliä, ei suoranaista huijausta mutta pysyy pohjassa vain sen alle 10km.

      • Ei mikään pinnoite geeli pysy kymppiä pitempään, jos sitä ei imeytä kunnolla.


      • smör
        rosterssoni kirjoitti:

        Ei mikään pinnoite geeli pysy kymppiä pitempään, jos sitä ei imeytä kunnolla.

        Kuinka se geeli muka imetyisi sinne pohjaan, kun sinne ei kerran imeydy mitään? Siihen pintaan se jää lillumaan ja kuluu hetkessä pois.


      • outoa tuo voitelu

        Ei ole fluoria. Kysyin voitelijalta, että mitä se on, onko fluoria. Vastaus oli kovin epämääräinen, jotenkin näin; ei ole fluoria,eikä ole pikaluistoa, vaan liuottimeen sekoitettua pulverivoidetta.


      • th

        Ostin kaverilta tuota venäläistä geeliä kolme vuotta sitten ja se pysyy pohjassa n. 2 km, täyttä kusetusta koko homma ja toiseksi se on käytettävä kuluvan talven aikana kesän yli säilöttynä puteli on kovettunut, se nestemmäinen osa on haihtunut kesän aikana pois. Mitään tekemistä aineella ei ole luiston paranemisen kanssa. Hän mm. mainosti pohjustavansa sukset 30 €:lla, mutta en tiedä miten pohjustus sitten tehtiin, koppiin ei ainakaan näyttänyt menevän sähköä??? Tuo, että se on venäläistä Fectageeliä pitää paikkansa, mutta ei ole fluorigeeliä.


    • Kallista sukseen

      Yksi jannu oli purkittanut sitä perus kasvuun tarvittavaa nestettä tyhjiin zetsan purkkeihin ,ja sai sitäkautta kustannettua uudet oikeet suksivoiteet.

    • luis1

      Tuota tuli kokeiltua ja todella toimii, luisto parani selvästi, pysyi tosin vain noin 20 kilometriä pohjassa. Hyvä aine täytyy vaan joka reisulle laittaa uusi kerros.

    • Minä Vaan

      Itse kuntohiihtäjä suosin sinistä Rexiä ja muita halpoja perusvoiteita. Pohjat alkaa vaalentumaan 30-50 km kohdalla riippuen kuluttavuudesta. Sitten uusi voitelu. Jos hiihtää pitempiä lenkkejä, niin joka lenkille uusi voitelu.

      • Kylmää terästä

        Tähän on ratkaisuna siklaus.

        Pohjat eivät vaalene koskaan, eikä luistovoitelua tarvitse miettiä, vaan ottaa sukset jalkaan ja menoksi ja hiihtää vaikka kuinka pitkän lenkin. Luisto on vähintäänkin hyvä.


      • Anonyymi

        Vielä barahfiineistä, suksenpohja ei tarvitse parkua. Edelleen kiiruna geelin kehittäjä.


    • siklitaavi

      Mitä tuo siklaus tarkoittaa? Olenko ymmärtänyt oikein, että voideltavan suksen pohjia siklataan ilman voiteita, saadaan pohjan mikrohuokoset tukkoon, ja sitten menoksi? No tapansa kullakin pilata suksenpohjat. Minusta voideltavien suksien pohjat ehdottomasti pitää käsitellä luistopinnat parafiinilla. Todellakin se pelkkä fluorittoman sinisen laittaminen pari kertaa talvessa riittää, jos ei hirveitä luistolta odota.

      Nuo venäläiset geelit eivät ole humpuukia. Fecta esim. on markkinoiden tujuinta ainetta, sisältää eniten fluoria. Suomalaisten voidevalmistajien geelit useimmiten perustuvat venäläiseen perusgeeliin. Tapasin viime talvena miehen, joka tuo maahan venäläisiä geelejä. Kertoi toimittaneensa perusaineita myös esim Rexille. Näytti tuntevan asian niin hyvin, etten kyllä lainkaan epäile hänen kertomaansa. Mies möi Geza merkillä itse purkittamaansa venäläistä geeliä, ja kertoi myös Fectan olevan samaa tavaraa.

      Geelihän yleensä pitäisi laittaa pohjaan huoneenlämpöiseen sukseen. Sitten sen pitäisi antaa kuivua jonkin aikaa. Sitten sen luisto todella riittää 20-30 kilometriä. Ei ne tuollaiset ladun varrella tehdyt geelivoitelut kylmään sukseen mitään kestä. Jos siis näette jossain myytävän Gezan tai Fectan geeliä, niin ostakaa ihmeessä purkki ja kokeilkaa. Varsinkin 3 - -15 kelialueelle tarkoitettu on todella hyvä. Ei tuo Kiirunageelikään ihan kelvotonta ole, kun sen laittaa oikein pohjaan. Olemme kokeilleet ja maksaneet tuon 25 euroa purkista. Kannattaako maksaa? Jaa-a. Mieluimmin kyllä maksaisin pari kymppiä enemmän Gezasta.

    • jällivaarakeeli

      hämät voi monella lailla, mistä sä oikeesti tiiät mitä se sisältää jus sama höpä kuin joku kallis lasinpesuaine sillä vedellä lähtee yhtäyvin tähän asti.

    • hiihtäjäkin

      Kiiruna geeli on pelkkää teflon jauhetta,joka on sekoitettu nesteeseen,ei ole hintansa väärti.ceza paljon parempi.

      • ihemainetta?

        Nyt ennen pääsiäistä hiihtelin Ylläksellä ja molemmin puolin oli näitä voitelijoita, jotka ilmaiseksi suksia ihmisille voiteli. Jonoa oli, eikä tullut kokeiltua. Voitelijalla oli esiliina, jossa luki FECTA. Voiteen hinta olisi ollut 33 euroa. Aika kallista, vai kuinka? Voitelija sanoi, että voide on "nesteytettyä fluori geeliä". Mitä tuo muuten tarkoittaa? Saako sitä kaupastakin? Onko se jotenkin erityisen hyvää luistovoidetta?Nopeasti tuo voitelu ainakin sujui ja siksi jäi vähän kiinnostamaan.


      • huihui:
        ihemainetta? kirjoitti:

        Nyt ennen pääsiäistä hiihtelin Ylläksellä ja molemmin puolin oli näitä voitelijoita, jotka ilmaiseksi suksia ihmisille voiteli. Jonoa oli, eikä tullut kokeiltua. Voitelijalla oli esiliina, jossa luki FECTA. Voiteen hinta olisi ollut 33 euroa. Aika kallista, vai kuinka? Voitelija sanoi, että voide on "nesteytettyä fluori geeliä". Mitä tuo muuten tarkoittaa? Saako sitä kaupastakin? Onko se jotenkin erityisen hyvää luistovoidetta?Nopeasti tuo voitelu ainakin sujui ja siksi jäi vähän kiinnostamaan.

        Coctail sisältää jauhettua parkkua teflonjauhetta n.2-5% kokonaismäärästä sekä kerosiinia nesteenä,siinä sitä on huijausta riittämiin.


    • söldem

      Nyt kun on liippakelit joka puolella niin ei tarvitse mitään sen kummempia voiteluita kunhan tempaisee sukset seinältä ja lähtee hiihtämään. Nuo "voitelijat" ovat varmaankin samoja tyyppejä jotka muulloin seisoskelevat markettien eteisessä putsailemassa silmälaseja ja kuurailemassa kenkiä ja myymässä litkujaan jotka ovat suurin piirtein samaa tavaraa jota sieltä seinän takaa marketista saa murto-osalta hinnasta pesuaineosastolta.

    • Merta eemäs narriin

      Kannattaahan niiltä pohjoseen lähteneitä etelän hiihtäjiltä ottaa rahat pois kerran sitä on niin ettei tiiä mihin tunkee?
      Rahastaja on myös etelän tyyppejä täytyyhän se loma jollain kustantaa!
      Olisi kannattanut jäädä nauttimaan hienoista ja poikkeuksellisista eteläsuomen hiihtokeleistä eikä olisi tarvinnut matkustaa?

    • russian rasvari

      Juuri näin on asia. Markettien eteisissä ja toreilla näkyy niitä juopon näköisiä sällejä jotka koettavat höynäyttää mummoja niillä litkuillaan joilla saadaan rillit ja kengät kiiltäviksi ja varmaankin vielä ikuinen nuoruus on taattu kun tätä vielä persposkeen sipaiset. Niin miksei sitä samaa hommaa olisi laajennettu vielä hiihtoonkin koska höynäytettäviä hölmöjä kerran löytyy?

    • Huokosena pohjalla

      Suomessa uskotaan voiteisiin, jotka imeytyvät pohjan huokosiin. Jos sellaisia ei käytä, jää luistossa mummojenkin jälkeen.

      Pitäisiköhän mennä mukaan bisnekseen ja tehdä oma soossi, jota kaupitella Lapissa etelän miehille? Voisi keväthangilla tehdä mukavan tilin.

    • hiihtäjäkin

      Vielä kerran ne litkut siellä ylläksellä nesteeseen sekoitettua teflonia ja ei pysy pohjassa 2km enempää.
      Nykysukset ei tartte harrastelijan käytössä kuin pitovoidetta perinteisellä ja luistellessaei mitään muuta ku joskus nailonharjaa jaj se on siinä.Kilpahiihto on erikseen ja sielläkin ratkaisee se suksen profiili kullekin kelille 95% ja voitelu max 5%.

      • voiderosentti

        Nuo rosentit lie paikallaan. Samaa sanoi rehellisen oloinen suksimyyjä, entinen kilpahiihtäjä. Sanoipa vielä, että fluorivoiteita ei tavallisen hiihtäjän kannata ostaa. Olen muuten tuolla Ylläksellä voiteluttanut sukseni. Ja ainakin sellainen luulo tuli aluksi, että luistaapa pirun hyvin. Mutta lystiä ei kyllä kestänyt edes tuota kahta kilometriä. Mutta jotain oikeasti luistoa lisäävää ainetta siinä litkussa lienee. Jos se on teflonia, niin miksi suksen pohjat ei oo teflonia? Miten sen litkun saisi pysymään edes 10 km. Voitelija lupaa siellä, että 20 km pysyy, mutta melkein täyttä valettahan se on, alle 10 % totta.


      • Näkökulmia
        voiderosentti kirjoitti:

        Nuo rosentit lie paikallaan. Samaa sanoi rehellisen oloinen suksimyyjä, entinen kilpahiihtäjä. Sanoipa vielä, että fluorivoiteita ei tavallisen hiihtäjän kannata ostaa. Olen muuten tuolla Ylläksellä voiteluttanut sukseni. Ja ainakin sellainen luulo tuli aluksi, että luistaapa pirun hyvin. Mutta lystiä ei kyllä kestänyt edes tuota kahta kilometriä. Mutta jotain oikeasti luistoa lisäävää ainetta siinä litkussa lienee. Jos se on teflonia, niin miksi suksen pohjat ei oo teflonia? Miten sen litkun saisi pysymään edes 10 km. Voitelija lupaa siellä, että 20 km pysyy, mutta melkein täyttä valettahan se on, alle 10 % totta.

        No suksen pohjat ilmeisesti olisivat teflonia, jos teflon kestäisi.

        Mutta teflon on haurasta ainetta.

        Materiaalit kuitenkin kehittyvät nopeasti, ja ehkä muutamien vuosien jälkeen suksen pohjat ovat liukkaammat kuin nykyään. Kymmenen vuoden päästä kukaan ei enää voitele suksenpohjia, uskoisin.


    • ceconius
      • No joo...

        Tuskinpa nuo pysyvät sen kummemmin pohjassa kiinni. Voihan niistä se hetken ilo olla.


    • Anonyymi

      Muistellaan vähän mitä kiiruna geelia suksivoide. Tekijä oli askeleen edellä. Samaa voidetta myydään nesteenä ympäri maailmaa. Sen ajan mielipiteet olivat mollausta, en lannistunut. Ette tienneet paskan vertaa.

      • Anonyymi

        Käsidesistä ja Fairystä saa samaa liukastetta, kevään wc-paperibunkkerista ottaa rullan kerrallaan levitykseen.


      • Anonyymi

        Kokemusta tuosta tuli. Voiteli sukset ilmaseksi ja ostin reppuun, kun uskoin kehuja. Luulin tehneeni loistokaupat. Sukset luisti tosi hyvin muutaman kilometrin. Sitten hyvä luisto loppui. Kotona pari kertaa tein voitelun. Sama surkee tulos. Nakkasin voiteen pois. Fiksu yrittäjä, ilmeisen hyvää bisnestä. Mutta kyllä pitää löytyä joka vuosi uusia asiakkaita, entiset ei kyllä taida ostaa.


    • Anonyymi

      Kiiruna geeli on nyt nesteenä yksi parhaista. Myydään ympäri maailmaa Optiwaxsina haistakaa paska kiiruna geelin mollaajat. Terveisin voiteen kehittäjä. Ylläksellä nähdään.

    • Anonyymi

      Kyllä on ihmeaine edelleen hyvä luistovoide, menee maailmalle yleisesti Optiwaxsina. Näin kiirungeeli menee eteenpäin. Vanhat arvostelija ette ymmärtäneet mitään, kiitos arvioista, mutta en lannistunut. P. Ström MTS voiteet

    • Anonyymi

      Se oli noita samoja vuosia, kun kiiruna geeliä tuli kokeiltua ja surkeaksi havaittua. Sehän saattaa olla hyvinkin, että tuo joku optiwax on hyvä luistoinen aine. Mistäpäs minä tiedän mitä siinä minun kiiruna geelin purkissa oli. Hetken luisti, sitten se lysti loppui lyhyeen. Samoina vuosina tälläkin palstalla oli pitkät jutut siklaamisesta. Siklausmestarit väitti, että mitään luistovoiteita ei tarvita, vaan pelkällä siklaamisella suksi luistaa. Möivät sitten melkoisen arvokkaita siklejä. Niitä ei tullut ostettua, mutta tavallisella autotallista löytyneellä siklillä kokeilin toiseen sukseen ja huono oli lopputulos. Moneen vuoteen siklaajat ei ole täälläkään kehuneet luistavia suksiaan. Oliko sekin siklaaminen pelkkää humpuukia? Mutta eihän se tyhmä ole, joka turhasta rahastaa, vaan se joka maksaa.

    • Anonyymi

      P. Ström tiedoksi - valitus
      Eilen 17.3.2021 sain sellaisen voitelun että pohjassa tarttui lumi koko pitoalueen matkan Eelin kaupasta Aurinkotupaan ja oli tuskallista päästä ylipäänsä eteenpäin. Aurinkotuvassa sain apua ja pohja puhdistettiin lumesta ja liisteristä muttei paljon auttanut. Kun tulin missä oli silta luulin että kuolen toinen suksi ei liuo ollenkaan ja toinen liukuu. Pysyin kuitenin juuri ja juuri pystyssä sydän kurkussa.
      Tästä laskutettiin 30 eur pankkisiirrolla Voisin laskuttaa saman verran tästä kokemuksesta ja luulen etten maksa mitään
      Terveisiä miehelle Strömin palveluksessa
      joka teki voitelun (mukava mies mutta pitäisi ehkä vaihtaa ammattia).
      May Norrgård

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe