Valkoinen kerros mullan pinnalla

harmistunut

Olen kasvattanut taimia Biolanin mustaan multaan ja Kekkilän taimimultaan. Biolanin mullassa kasvavat ovat suht terveitä ja hyvinvoivia, mutta Kekkilän taimimullan pinnalle on yhdessä yössä istutuksesta kasvanut valkoinen kerros. Ainakin osa siitä on selkeästi hometta ja joidenkin kasvustojen pinnalle on kasvanut kirkkaita rihmastoja, kuin seittiä. Hennot taimet ovat kuolleet tähän taimimultaan, mikä harmittaa minua suunnattomasti. Onko mullassa jokin vika vai onko tuollainen valkoinen kerros jotenkin... normaali? Tosiaan mustaan multaan tällaista kerrosta ei ole syntynyt, vain taimimultaan.

Laitoin myös harjaneilikan siemeniä eilen kasvamaan tuohon taimimultaan ja tänä aamuna mullan pintaa peitti samainen valkoinen kerros, jossa on myös selkeää hometta seassa. Taitavat siemenet olla entisiä?

9

9643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuta heinää

      Ei pitäis yhdessä yössä mitään homekasvustoja ilmestyä. Jos märkä multa on monta päivää muovin alla niin sitten. Otappa yhteyttä Kekkilään, sielläkin ovat varmasti kiinnostuneet tuollaisesta ilmiöstä.

    • vaihtoehtoja

      Mullan pinnalla oleva valkoinen ei aina tarkoita hometta. Kasteluvedestä saattaa kertyä eri suoloja ja kalkkia mullan pinnalle. Jos tätä esiintyy pääsee helposti siitä eroon vaihtamalla kasville uuuden pintamullan.

      Myös liika märkyys aiheuttaa homeen näköisen kerroksen. Tai multa on liian hapanta. Minä olen sekoittanut hiekkaa mullan pinnalle, tai vaihtanut pintamullan.

    • kylväjäx

      Ei nouse kalkit eikä homeet yhdessä yössä mullan pintaan. Minä kans kehottaisin olemaan yhteydessä mullan pakkaajaan. Taimi- ja kylvömullan pitäisi olla koostumukseltaan juuri sopivaa siemenkylvöille ja sen pitäis olla tutkitusti "tervettä" tavaraa.

    • aloittaja vastaa

      Ne neilikat iti hyvin ja tosiaan lähti se kerros kun suhuttelin sitä etikkavedellä. Ei tainnut olla valkoisella kerroksella mitään tekemistä taimien kuoleman kanssa, samaisen lajin taimet kuolivat nimittäin myös mustassa mullassa.

      Kuitenkin kyseinen taimimulta edelleen homehtuu mielestäni liian nopeasti. Valkoista kerrosta ei enää tule kun laitan uusia ruukkuja, lieneekö ollut "pintamullassa" jotain pöpöä?

      Uusi mielenkiintoinen ilmiö tosin tässä taimimullassa on sellaiset rusehtavat sienet(?), jotka kasvavat mullan pinnalle. Ensin ne näytti ruskeilta siemeniltä, kuin mattapintaisia ruskeilta pisaroita mullan pinnalla ja nyt ne ovat kasvaneet kaksinkertaisiksi (noin 3-5mm halkaisija) ja niiden keskellä on sellainen kirkas nuppineulan pään kokoinen piste. Mikä lie.

      • pottisormi

        Mulla kävi Kekkilän taimimullan kanssa sama juttu. Ruskeita sieniä kaikki taimipotit täynnä. Olen niitä nyppinyt pois, mutta lisää kasvaa koko ajan.

        Taidan luottaa Biolanin multaan tästä lähtien. Ne taimet jotka ovat Biolanin taimimultaan istutettuja ja eri pöytäkasvarissa ovat ilman moisia sieniä. Ihme homma.


      • Anonyymi
        pottisormi kirjoitti:

        Mulla kävi Kekkilän taimimullan kanssa sama juttu. Ruskeita sieniä kaikki taimipotit täynnä. Olen niitä nyppinyt pois, mutta lisää kasvaa koko ajan.

        Taidan luottaa Biolanin multaan tästä lähtien. Ne taimet jotka ovat Biolanin taimimultaan istutettuja ja eri pöytäkasvarissa ovat ilman moisia sieniä. Ihme homma.

        Sama täällä. Pieniä sieniä ilmestyy. Aluksi myös mullan pinta homehtui. Home hävisi pikkuhiljaa kun jätti purkit ilman muovipeitettä. Lisäksi yhdessä kipossa on taimipoltetta. Kekkilän yrttimulta kyseessä..


    • Anonyymi

      Pietarsaaren mullassa myös valkoinen kerros pinnassa .

      • Anonyymi

        Ennen käyttöönottoa lämmittäkää kylvömultaa uunissa miedossa lämmössä. Noin 55 astetta taitaa riittää. Jos on aikomus sirotella hiekkaa, ties, mistä otettua, kylvösten päälle, niin sitäkin kannattaa kuumentaa uunissa.


    • Anonyymi

      Olet saanut mullan seassa kokaiinia, myy multa äkkiä paikallisille hampuuseille ja elä herroiksi lopun vuotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2270
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1771
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1629
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1392
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1388
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1251
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1119
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe