Valkoinen kerros mullan pinnalla

harmistunut

Olen kasvattanut taimia Biolanin mustaan multaan ja Kekkilän taimimultaan. Biolanin mullassa kasvavat ovat suht terveitä ja hyvinvoivia, mutta Kekkilän taimimullan pinnalle on yhdessä yössä istutuksesta kasvanut valkoinen kerros. Ainakin osa siitä on selkeästi hometta ja joidenkin kasvustojen pinnalle on kasvanut kirkkaita rihmastoja, kuin seittiä. Hennot taimet ovat kuolleet tähän taimimultaan, mikä harmittaa minua suunnattomasti. Onko mullassa jokin vika vai onko tuollainen valkoinen kerros jotenkin... normaali? Tosiaan mustaan multaan tällaista kerrosta ei ole syntynyt, vain taimimultaan.

Laitoin myös harjaneilikan siemeniä eilen kasvamaan tuohon taimimultaan ja tänä aamuna mullan pintaa peitti samainen valkoinen kerros, jossa on myös selkeää hometta seassa. Taitavat siemenet olla entisiä?

9

10743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuta heinää

      Ei pitäis yhdessä yössä mitään homekasvustoja ilmestyä. Jos märkä multa on monta päivää muovin alla niin sitten. Otappa yhteyttä Kekkilään, sielläkin ovat varmasti kiinnostuneet tuollaisesta ilmiöstä.

    • vaihtoehtoja

      Mullan pinnalla oleva valkoinen ei aina tarkoita hometta. Kasteluvedestä saattaa kertyä eri suoloja ja kalkkia mullan pinnalle. Jos tätä esiintyy pääsee helposti siitä eroon vaihtamalla kasville uuuden pintamullan.

      Myös liika märkyys aiheuttaa homeen näköisen kerroksen. Tai multa on liian hapanta. Minä olen sekoittanut hiekkaa mullan pinnalle, tai vaihtanut pintamullan.

    • kylväjäx

      Ei nouse kalkit eikä homeet yhdessä yössä mullan pintaan. Minä kans kehottaisin olemaan yhteydessä mullan pakkaajaan. Taimi- ja kylvömullan pitäisi olla koostumukseltaan juuri sopivaa siemenkylvöille ja sen pitäis olla tutkitusti "tervettä" tavaraa.

    • aloittaja vastaa

      Ne neilikat iti hyvin ja tosiaan lähti se kerros kun suhuttelin sitä etikkavedellä. Ei tainnut olla valkoisella kerroksella mitään tekemistä taimien kuoleman kanssa, samaisen lajin taimet kuolivat nimittäin myös mustassa mullassa.

      Kuitenkin kyseinen taimimulta edelleen homehtuu mielestäni liian nopeasti. Valkoista kerrosta ei enää tule kun laitan uusia ruukkuja, lieneekö ollut "pintamullassa" jotain pöpöä?

      Uusi mielenkiintoinen ilmiö tosin tässä taimimullassa on sellaiset rusehtavat sienet(?), jotka kasvavat mullan pinnalle. Ensin ne näytti ruskeilta siemeniltä, kuin mattapintaisia ruskeilta pisaroita mullan pinnalla ja nyt ne ovat kasvaneet kaksinkertaisiksi (noin 3-5mm halkaisija) ja niiden keskellä on sellainen kirkas nuppineulan pään kokoinen piste. Mikä lie.

      • pottisormi

        Mulla kävi Kekkilän taimimullan kanssa sama juttu. Ruskeita sieniä kaikki taimipotit täynnä. Olen niitä nyppinyt pois, mutta lisää kasvaa koko ajan.

        Taidan luottaa Biolanin multaan tästä lähtien. Ne taimet jotka ovat Biolanin taimimultaan istutettuja ja eri pöytäkasvarissa ovat ilman moisia sieniä. Ihme homma.


      • Anonyymi
        pottisormi kirjoitti:

        Mulla kävi Kekkilän taimimullan kanssa sama juttu. Ruskeita sieniä kaikki taimipotit täynnä. Olen niitä nyppinyt pois, mutta lisää kasvaa koko ajan.

        Taidan luottaa Biolanin multaan tästä lähtien. Ne taimet jotka ovat Biolanin taimimultaan istutettuja ja eri pöytäkasvarissa ovat ilman moisia sieniä. Ihme homma.

        Sama täällä. Pieniä sieniä ilmestyy. Aluksi myös mullan pinta homehtui. Home hävisi pikkuhiljaa kun jätti purkit ilman muovipeitettä. Lisäksi yhdessä kipossa on taimipoltetta. Kekkilän yrttimulta kyseessä..


    • Anonyymi

      Pietarsaaren mullassa myös valkoinen kerros pinnassa .

      • Anonyymi

        Ennen käyttöönottoa lämmittäkää kylvömultaa uunissa miedossa lämmössä. Noin 55 astetta taitaa riittää. Jos on aikomus sirotella hiekkaa, ties, mistä otettua, kylvösten päälle, niin sitäkin kannattaa kuumentaa uunissa.


    • Anonyymi

      Olet saanut mullan seassa kokaiinia, myy multa äkkiä paikallisille hampuuseille ja elä herroiksi lopun vuotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe