Laser portti pihaan

nautanaulasulake

Meinaan rakentaa pihaan Ir lasereista tunnistimen jotta tietää milloin tulee aito tai ihminen pihaan. Laitan 3 laseria rinnakkain niin saan selville onko kyseessä lähtö vai tulo. Liiketunnistin ei sovellu kyseiseen tapaukseen. Osaisiko joku neuvoa mikä olisi paras valotransistori Ir laserin vastaanotto puolelle tai onko muoita hyviä ideoita asian suhteen. IR laseri on 808nm.

11

872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aito ihminen

      Paljon puuttuu taustatietoa että voi auttaa asiassa. Miten testataan onko aito / "luomu" ihminen. Vastaanottimen tyyppi riippuu esim. siitä onko laser moduloitua vai ei, ja millä taajuudella. Edullisia on viihde-elektroniikassa käytetyt 36 - 40 kHz vastaanottimet niissä on valmiina häiriösuodatukset esim. auringolle.

    • laserveräjä

      Mihin tarvitsee kolme tunnistinta liikesuunnan havaitsemiseen kun kaksikin riittää.

      Mitäpä jos kokeilisit kuukkelia, koska itse sain pikaisella haulla reilusti sopivia kytkentäversioita.

      • nautanaulasulake

        Toki kahdella voi teoriassa havaita suunnan mutta koska ei ole kokemusta asiasta, miten esim. lumisade lasereita katkoo niin 3:lla saa paljon varmempitoimisen laitteen.


    • ele mies

      Tarviiko todella laseria lähetyspäähän? Tokihan sillä saa pidemmän veräjän välin kun valoa on riittämiin eikä kovin hajaannu, mutta luulisin, että toimii tavan ir-ledilläkin.
      Al/Cu-putken pätkä, sisään valonlähde, esim. sellainen kirkas ledi, ir-ledi on lopullisessa mallissa hyvä, mutta suuntaus onnistuu näkyvällä valolla ehkä helpommin. Vastapäähän riittäisi varmaan ldr-vastus. Tuossa voisi sivusäteilystä päästä eroon n. 10cm pätkällä mustaa henkarin putkea(tjsp.).
      Sitten se veräjän poikki kävelyn ilmaisu, itse tekisin sen operaatiovahvistimella. Ensin vastusjako ldr tavallinen vastus asennettuna paikalleen, mitataan, mikä on jännite keskikohdassa valaistuna/pimeänä. Tämän jälkeen tehdään toinen vastusjako tavallisista vastuksista( säätötrimmeristä) aavistus suuremmalle tai pienemmälle jännitteelle siten, että tämä jännite jää tuohon keskelle ja kytketään nämä oparille, joka vahvistaa eron. Näin saa varmasti riittävän herkkyyden tuohon. Ja oparilta sitten jonkin mikrokontrollerin int-nastaan, tai muuhun ilmaisuun, niin saa tiedon kirjattua.(Se valotrankku kannattaa kokeilla ensin vastaanottopäässä, toimisko kuitenkin ilman vahvistusta..)

    • Savuwerho
    • 11+2= noin 16

      Valmiin ir-vastaanottimen saa helposti vanhasta videosta, taikka telkusta. Niissä on sopivat suotimen valmiina ja herkät vahvistimet.

    • Anonyymi

      Mikäli ei tyydy ihan pihaporttiin niin saa kyllä seurattua esim. tietä ennen porttia "kolarikameran tyyppisellä" laitteella.
      Se kuvaa koko ajan.
      Kun jotakin tiellä tapahtuu se tallentaa pätkän videota alkaen esim. 20 s ennen tien tapahtumaa ja lopettaa kohta tapahtuman päätyttyä tallennuspätkän.

      Näin kaikki tallentuu, toisin kuin riistakameralla, jonka ohitse voi ajaa polkupyörällä ja se ottaa kuvan pyörän mentyä ohi kuvausalueen. Sama pätee auton suhteen.
      https://www.jablotron.com/fi/produkt/ip-2-megapikselin-kamera-sisa-ja-ulkokayttoon-dome-kupu-malli-777/

    • Anonyymi

      Vähän sivussa aiheesta, mutta heijastuuko auton kupeesta IR- tai lasersäde ? Jos heijastuu niin onko valmista (ostettavissa olevaa) laitetta, joka heijastuksesta kytkisi releen?

      Entä mistä löytyisi peilillä varustettu "sädeportti" releen kytkentään? Voisi olla teollisuuden tarpeisiin tehty, ellei halvempaa löydy.

    • Anonyymi

      Kannattaa vähän varoa sen laserin kanssa sitten. Niissä nimittäin käytetään kidettä saamaan taajuuden muutos aikaiseksi - eli eri värejä. Nyt jos lämpötila putoaa liikaa, voi valo muuttua IR:ksä kokonaan ja laser näyttää loistavan hyvin vähän - ei pidä paikkaansa, vaan taajuus on näkymättömällä alueella! Sen kun tökkäset silmään, lähtee näkö. Tästä syystä: Laita mieluummin useampi IR-ledi, jos tehot ei riitä, niin vierailijat näkevät myös pihassa vielä eteensä. Myös optiikasta voi olla apua ja tosiaan se n. 38kHz modulaatio on erittäin hyvä apu, jolloin voit käyttää vanhasta videosta IR-vastaanotinta havainnointiin. Optiikan virittelyssä tosin siitä laserista voi olla jotain hyötyäkin, kun näkee miten linssi kohdistaa sädettä. Mutta lopulliseen versioon ir-ledit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe