9KK leikattu uroskissa ilmavaivoineen

hajuvaara

Mikähän mahtais kisulia vaivata kun on kova poika piereskelemään mm. innostuessaan,leikkiessään ja kun ärsyyntyy tai nostaa... Juopi todella paljon vettä ja syö 2xpäivässä n. 100g purkkiruokaa maku vaihtelee sekä kuivaraksuja. Ruoka maistuu mutta kakkalaatikkoa siivotessa haju on hyvin imelä ja voimakas. Sekä nuo pierut ovat aivan kamalia...

7

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hajuvaara

      Sekä maha vähän pömpöttää...

    • ddff

      Jos et ole vielä kokeillut:

      1) vaihda viljattomaan ruokaan
      2) madota
      3) lisää ruokaan vähän aikaa Aptus Tehobaktia (apteekista)

      Kuulostaa vilja-allergialta.

    • ruokaremontti

      Sopimaton ruoka tekee ilmavaivoja kissalle, niinhän se tekee ihmisellekin. Syynä usein on liiallinen hiilihydraattien määrä jota kissan suolisto ja vatsa ei pysty kunnolla käsittelemään. Silloin ruoka tulee ulos ikäänkuin kesken prosessin ja on vielä käymistilassa. Siitä johtuu sekä ilmavaivat että ulosteen voimakas haju. Kokonaan hyväksi käytetty ruoka tulee ulos suhteellisen kovana ulosteena ja hajukin on varsin mieto. Samalla kovempi uloste tyhjentää ulos tullessaan anaalirauhaset, joten sitäkään ongelmaa ei niin helposti tule.

      Ilmavaivojen syitä on edellä mainittu vilja sekä myös maitotuotteet jos ne ei ole olleet hylaa tai laktoositonta. Kissan, petoeläimen eli lihansyöjän, elimistö ei ole tottunut käsittelemään viljaa eikä kasviksia ja aikuiset kissat on hyvin usein laktoosi-intolerantikkoja - elimistö ei siis pysty käsittelemään maitosokeria.

      Kissalle ilmavaivat aiheuttaa yhtälailla myös kipua ja epämiellyttävää olotilaa, ihan kuin se tekee ihmisellekin. Joten ruokavalio olisi nyt syytä laittaa kuntoon. Löysä ja haiseva uloste aiheuttaa myös suoliston pinnan ongelmia, eli ravinteet ei imeydy elimistöön kunnolla. Suoliston herkistyminen aiheuttaa myös muita ongelmia jatkossa. Jos ravinteet ei imeydy, voi tulla puutostiloja joiden hoito on vaikeaa ja kallista.

    • merkit

      Mitä ruokaa kissa tarkemmin syö? Merkit jne?

    • hajuvaara

      Purkkiruokana annetaan latsin ja joskus pirkka purkkeja maut vaihtelevat, kuivaraksuina annetaan kitekatin raksuja. aiemmin syötettiin kitekatin hyytelö pusseja mutta silti ilmavaivoja esiintyi

      kissa on myös ruvennut leikkuutuksen jälkeen (2kk sitten) pissimään sänkyyni kokeilin suihkuttaa kissakarkotetta sänkyyn mutta silti sinne ilmestyi lätäkkö.

      • pissaa ja kakkaa

        Kitekatit ja Latzit pois kokonaan ja kunnollinen ruoka kissalle. Opettele lukemaan tuotteiden tuoteselosteet, jotta näet mitä ne sisältää ja hae vaikka netistä lisätietoa jos purkin/pussin kyljessä ei sitä ole. Ala antaa kissallesi raakaa lihaa, kissa on lihansyöjä jolle viljapitoinen ruoka aiheuttaa monia vaivoja.

        Sänkyyn pissaaminen voi olla oire virtsavaivoista eli kiteistä, kivistä ja/tai tulehduksesta. Kissa täytyy käyttää lääkärillä ja ottaa pissanäyte, näytteestä tutkitaan kiteet/kivet sekä tehdään pikatestillä tutkinta josta näkyy sokeri, verisyys, ominaispaino jne. Sen lisäksi pissanäyte viljellään jolloin nähdään onko pissassa bakteeritulehdusta.

        Kotikonstit ei useinkaan auta, vaan tarvitaan lääkehoito ruokaremontti ja mahdolliseti lisäksi muita toimenpiteitä. Leikattu uros on suuressa vaarassa saada kiteistä/kivistä virtsaputkeen tukoksen ja se koituu nopeasti kuolemaksi. Tukos aiheuttaa uremian joka tappaa vuorokaudessa.

        Toivottavasti olet jo saanut apua tai jos et vielä, niin ainakin nyt lähdet sitä hakemaan.


    • ei viljoja

      Syynä sekä sänkyyn virtsaamiseen että ilmavaivoihin on hyvin todennäköisesti kissalle syöttämäsi raksut. Kissa on 100% lihansyöjä, eikö siedä ruokavaliossaan viljoja. Katsopas huviksesi Kitekatin raksujen sisältöä, ovat kuin vehnäkeksejä 4% lihapitoisuudella.

      Pikaisesti eläinlääkäriin viemään virtsanäyte, viljapitoinen ruoka muuttaa kissan virtsan PH:ta mikä altistaa tulehdukselle ja kiteille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3886
    2. 209
      3078
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe