Kertokaa minulle NUUSKASTA kaikkea faktaa

Olen tavallinen nuori, en käytä päihteitä (vielä)
Kyllä kouluissa ja muualla valistetaan tupakasta, huumeista ja alkoholista, mutta ei nuuskasta.

Koska nuuska ei ole laillista Suomessa, ei siihen sitten tarvitakkaan valistusta, ku eihän sitä mukamas mistään Suomessa saa?
Kyllä olen törmännyt nuuskan käyttäjiin ja haluaisin ite myös tietää nuuskasta hyviä ja huonoja puolia.

Jos ei kerrota ni mistäs mä tiedän mitä paskaa mä naamariin laitan?
Yhtä lailla siitäkin pitäis kertoa ku tupakasta.

Nonii kertokaapas sitte näihi kysymyksii.

- Erilaisia nuuskia, tiedän googlen ansiosta että on pussinuuskaa ja lössii, mutta tarkennusta ( hyvät ja huonot jutut)

-Hinta (halvin- kallein)

- Kuka ostaa, saako suomalaisilla yli 18v papruilla ostettua taksfreestä?

- Miten käytät, tykillä vai sormilla? Mikä on helpoin?

- Mitä nuuska on? Joojoo jotai tupakanpurusöösseliä, mut koostumus ja tämmöset

- Haitat (esim. syövyttääks nuuska ientä ja muuta)

- Jääkö yhestä paketista riippuvaiseks?

-Mitäs poliisi sanoo jos saa vihiä?
(vaikuttaako jos haluan "laki-alalle yo:n jälkeen)

- Sitten varmaan kaikista epäolennaisin kysymys, mut oon nähny parilla tuttavalla ylähuulen "jänteessä" smiley lävistyksen, vaikuttaako nuuskan käyttö semmosee vai voiko se laittaa edes pussinuuskaa siihe?

Kertokaa kaikkea mielenkiintosta faktaa, mua kiinnostaa vaikka en aio ruveta rikollisuuksiin.
Ilmianna
Jaa

56 Vastaustaparas nuuska on ettanin löysä. olen riippuvainen nuuskasta olen 15v. syövyttäähän se ajan kanssa ientä ja huulta.
Ilmianna
Jaa
neuvon antaisin, älä ala käyttämään nuskaa, tietoa löytyy thl sivuilta, jossa raportti EU infopaketista kun päätös tehtiin nuuskan kieltämisestä , nuuska sisältää tupakkkaa jossa on tsna yhdisteitä ( syöpää aiheuttavaa) , vaikka nuuskassa sitä ei ole poltettavassa muodossa, imeytyy se silti suuonteloon ja elimistöön kuten nikotiinikin. On voimakkaasti riippuvutta aiheuttavaa. Ei ole terveystuote, älä aloita En ole terveysintoilija mutta kun luin eng kielisen raportin ( eu) nuuuskasta ja sen haittavaituksista, aloin miettimään asiaa . terveyden ja hyvinvoininlaitos THL - sieltä löytyy tietoa, ei nuuskaa suotta ole kielletty suomessa, tarkoitan nimenomaan ruotsalaista nuuskaa.
Ilmianna
Jaa
Persenuuska on vaaratonta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Osaako kukaan kertoa kauanko kannattaa pussinuuskaa pitää huulessa? Kauanko siitä irtoaa nikotiinia?
Kannattaako laittaa useampi pussi samaan aikaan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
pusseja kirjoitti:
Osaako kukaan kertoa kauanko kannattaa pussinuuskaa pitää huulessa? Kauanko siitä irtoaa nikotiinia?
Kannattaako laittaa useampi pussi samaan aikaan?
Riippuu nuuskasta jos on Extra stark nimellä nii kyllä sitä sen kolme kertaa 10min voi pitää
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nyt niitä valoja päähän! Nuuska ei aiheuta syöpää vaan alistaa syövälle!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1.Pussinuuskaa kannattaa pitää huulessa reilu tunti
2.Riippuu nuuskan vahvuudesta esim odenssista irtoaa enemmän ku jostai omena offroadista
3.Kyl jotai pieniä pusseja kannattaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ite oon 14 käytän nuuskaa viikottain noin 2 kiekkoo ja vuoden aja olen käyttänyt .Ien syöpynyt sen verran et hammas lääkärissä huomataa. huonot puolet - hankala saaha suomesta ,jonka takia kallista .ja hyvät rentouttaa ei haise ...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
ketä vittu kiinnostaa sun ikä? ootko kova jätkä ku ''oon 14 ja käytän nuuskaa, yo yo?'' gtfo noob
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei kannata käyttää, on muutenkin sikaisen näköistä hommaa, henki haisee kilometrin päähän pahalle.
http://ar.iiarjournals.org/content/32/8/3327.figures-only
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jos et ole täysin aivokuollut. kuvissa olevat huulet eivät käyttäneet nuuskaa vaan nenänuuskaa (snuff)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ite oon 14v. saan käyttää itse, käytin ekan kerran 10 vuotiaana ja oon käyttäny 2 vuotta ei itel ainakaa mitää oo näkyny mu mielest hyvää nuuskaa on göteborgin löysä :) taino ku ei nyt just muutakaa oo, eikä kytät mitää siihe sano ite oon tykittäny paskalakin edes eihä ne mitää siit sanonu. eikä se kai laitontakaa oo käyttää alaikäsen :=) vaa vissii se hallussapito
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kowa jätkä! ota ES
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
^niin eihän se toki hallussapitoa ole jos on laaki huulessa
Ilmianna
Jaa
Ite oon 14 ja en suosittele alottaa nuuskan käyttämist, koska riippuvuus on perseestä juuri sen takia koska nuuskaa on välilla vaikee saada. Ite oon käyttäny noi 2 vuotta ei pilaa hirveästi kuntoa kunhan harrastaa jotai. Esim lätkää niinku mä. Parempi vaihtoehto ku rööki. Ja kyllä se syövyttää ikeniä ja hampaat vetäytyy ikenistä. Parasta pussia on jakobsson melon! Ja parasta löysää ettan, general ja röda lacket. Niin ja sitä vielä että riippuvuus tulee n. 1kk jos käyttää n. 3-5 kiekkoo viikossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Aika kovaa tahtia saa jonne vetää jos menee 3-5 kiekkoo viikossa :-D Mulla on kestänyt kiekko knoxin lössiä 3-5 päivää ja oon tota aika helvetisti kiskonut
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
vetäkää jonnet ittenne jojoon, miks tuutte kertomaan tyylii "oon 10v alotin ekan kerran 5 vuotiaana oon nyt käyttäny 3 vuot ja paras nuuska on se mitä yks iso poika mulle joskus anto" ketään ei vittu kiinnosta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
mua kiinnostaa vittu
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ai ei nuuskaa saa muka suomesta? Aika moni kioski myy sitä tiskin alta ja jopa Poliisimiehet sitä ostaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
kyllä sitä saa, mutta sitä ei saa cittu myydä!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Okey.Älä nuorena mene riippuuvuksiin vaan vältä niitä.Nuuska ja tomaatti sekä munakoiso että myös perunat ovat terveellisiä aivoille kun hieman vanhenet.Niissä on sitä älyhuumetta nimeltään nikotiinia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
..ja nuuska ei vielä ole aiheuttanut syöpää ruotsissa tai muuallakaan.Sitä on saanut jo kaksi vuotta myös Amerikassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Älä usko noita tätejä!

Jos rahaa on vähän, käytä persenuuskaa. Siitä on ollu täällä pelkästään hyviä kokemuksia. Tumppeja kadulta, ei maksa mitää.

Mikä tahansa tupakka vaikka vessapaperiin pakattuna käy. UNOHDA filtterit!
Ilmianna
Jaa
Lössiä käärin tavallisiin teepusseihin niin ei pääse valumaan ja siisti ottaa snackia jos tekee mieli.Kuitenkin usein myös salmiakkipastilli samaan aikaan suussa.
Ilmianna
Jaa
Ruotsalainen nuuska ei ole tehnyt kenellekään vielä syöpää Ruotsissa, Norjassa tai Suomessa.Päinvastoin ovat asiat; todella scandinaavit ja ohessa myös länsisuomalaiset voivat hyvin.Nuuska on taikaaine kuten asterixille oli taikajuoma roomalaisia vastaan.Ei pidä uskoa champix-lääkäreitä jotka haluavat haalia rahaa ja pelata golfia, asua hienoissa huviloissa eteläeeuroopassa, juoda hyviä viinejä ja syödä ihania ruokia välittämättä niistä perhesurmista joita kyseinen lääke aiheuttaa.Koskaan ei julkaistu raporttia julkisuuteen mitkä lääkitykset aiheuttavat järjettömiä murhia suomessa; lääkeyhtiöt hiljensivät rahalla tutkimustulokset.
Ilmianna
Jaa
Jos et haluu että nuuska poraa ientä syvemmälle, niin käytä pussinuuskaa, pussinuuska ei näy jälkeenpäin edes hampaissakaan, mutta ainut mitä pussinuuska teettää on ikenen limakalvon lähteminen, mutta niihän nuuskan on tarkotus tehdäkkin. Äläkä kuuntele noita 14-15 kakaroita etsä niin nopeeta nuuskaa jää koukkuu.. Ja Suomessa saa käyttää nuuskaa, mutta ei myydä paitsi energiapaskaa, mut ei poliisit mitää välitä, jos pieniä määriä myyt. Onhan nuuska paljon tervellisempää, kun esimerkiksi tupakka, mutta onhan nuuskassakin tiettyjä haittoja, kuten suusyöpä mutta todella epätodennäköstä että tuut saamaa.
1
Ilmianna
Jaa
Moi!

Ajattelin vastata, vaikka aloitus useamman vuoden vanha. Aloittaja pyytää kaikkea tietoa nuuskasta, mutta aika vähän on tullut nuuskan haitoista tietoa. Tässä yks hyvä sivu, missä on kattavasti tietoa nuuskasta (ja sen käytön lopettamisesta): http://www.stumppi.fi/portal/stumppi/lopettaminen/nuuska/

Mun mielestä aloitus on jotenkin erikoinen. Miksi hankkiutua tahallisesti riippuvaisesksi jostain aineesta? Päihteiden käytön aloittamisessa harvoin ajatellaan riippuvuus-puolta, mutta tässä ketjussa useampi mainitsee sen mahdollisuuden (tosin aikarajasta on useampi mielipide). Onko aloittajan tarkoituksena siis hankkiutua riippuvaiseksi? Usein se on päihteidenkäytön huono puoli, ei tavoite. Selventäkää ihmeessä jos mulla meni pointti ohi ;)

Ja nimimerkille 911104, nuuska ei ole sen "terveellisempää" kuin tupakkakaan, haitallisia molemmat. Haitat ovat vaan hieman erilaisia.

Maarit/ EHYT ry
__________________________________________________
Oliko vastauksesta hyötyä? Voit antaa palautetta täällä: https://my.surveypal.com/suomi24
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Heiparallaa, voisitkos kertoa onko nuuska.fi täyttä sontaa. On lähteet ja asiasta tietävä henkilö kirjoittajana, joten olisi mukava tietää miten te keksisitte todistella olevanne oikeassa. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Onhan Maarit EHYT Ry:stä tietoinen että linkkaamallasi sivulla on aika paljon virheellistä tietoa. Esim se että väitetään että nuuskaa ei saa tuoda suomeen. Kyllä muuten saa. 3tornia omaan käyttöön ja nykyään kai pussinuuskaa 4tornia ja lössiä vähän vähemmän kuin 3tornia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Laitoinpa nuuskan huuleen kun etusivulta sain kimmokkeen lukea tän jutun, ei mulla muuta.
Ilmianna
Jaa
Päihteet ovat Suomen valtiolle yksi tärkeimmistä verotulonlähteistä. Siksi päihteitä vastustetaan vain silmänlumeeksi viralliselta taholta. Tupakka olisi pitänyt kieltää jo ajat sitten jos ajatellaan sen aiheuttamaa tuhoa. Samoin alkoholi joka ei vain tuhoa käyttäjänsä elämää. Alkoholi tuhosi minun elämäni jo pikkupoikana vaikka en ole ikinä juonut. Onneksi olen pystynyt aikuisena eheytymään sen verran, että omille lapsilleni teen selväksi ettei alkoholin suurkulutus ole ihailtavaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Alkoholin käyttö on hauskaa. Aina kun on tehtaalla pitkät vapaat, vaikka keskellä viikkoa alan ryyppäämään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
älä edes haaveile aloittavasi nuuskaa tai tupakointia. mieti mielummin miten voisit auttaa kavereitasi lopettamaan kyseiset tavat
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lisäisit listaasi Nuuskan ,Tupakan,Purutupakan(ei ole nuuskaa,vaan inhottava mälli) ja vielä Nicoretten joka koukuttaa pahiten.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tässä,Ruotsin uusin snus mainos.
Gruen von Behrens (nuuska)
http://www.youtube.com/watch?v=YvpFJ6QEYdU
Ilmianna
Jaa
Tässä,Ruotsin uusin snus mainos.
Gruen von Behrens (nuuska)
http://www.youtube.com/watch?v=YvpFJ6QEYdU
Ilmianna
Jaa
Tässä,Ruotsin uusin snus mainos.
Gruen von Behrens (nuuska)
http://www.youtube.com/watch?v=YvpFJ6QEYdU
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyseessä ei ole nuuska, vaan erilaisella valmistustavalla tuotettu koostumukseltaan karkeampi lähinnä ameriikoissa käytettävä "dippi" eli vähän samantapaista töhnää kuin nuuska mutta yleensä laitetaan alahuuleen ja syljeskellään. Tutkimusten mukaan huomattavasti terveydelle haitallisempaa kuin nuuska, mutta vähemmän haitallisempaa kuin tupakka.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nuuska on vaarallista se vie lopulta mieli sairaaksi tekee suu syöpää.
1
Ilmianna
Jaa
paras"nuuska"on puutarhan kukkamulta..
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Mä nimim. Nuuskapultsari,, käyttäny yötämyöten löössii vuoskausii, ei mitöön

Xddd jonnet xddd ;))))
Ilmianna
Jaa
Jos joku lukee tätä 2k16 niin vau, mutta asiaan. Jos olet yli 18-vuotias ja myyt alaikäisille niin voit saada pahemman tuomion kuin raiskauksesta. Voiko joku varmistaa asian, koska minulle on kerrottu näin. Uskon että kaikkialla Suomessa varmaan jokaisessa yläkoulussa on yksi joka myy nuuskaa eli erittäin helppo ostaa.
Ilmianna
Jaa
Tästä hurrien myymästä paskasta löytyy faktaa.
Suusyöpä, ei naurata.
https://youtu.be/IH7mjpl3U1w
Ilmianna
Jaa
Käytin urheillessa pussinuuskaa, no aika väkevää sekin ja vei mennessään nikotiinihimon. Lopettaessa oli kyllä tilanne toisin päin että tupakka maistui savuina kun lopetti nuuskaamisen. En sitten enää käytä, kun huomasin myös sen että kirvelee suussa ja kyllä menee hampaat huonoon kuntoon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Käytit Purutupakkaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nuuskaa ei myydä Suomessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Meeppä mihin tahansa yläkouluun ja mieti sit et myydäänkö sitä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
1 VASTAUS:
Juts Eviran tutkija joutui myöntämään,että Urbanisoitumisesta johtuen tupakka estää suolisto syövän syntyä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nuuskan alkuperäinen tarkoitus jarruksi merimiehille Ruotsissa etteivät hipelöisi toisiaan..
Ilmianna
Jaa
olen 13v olen käyttäny 1 vuoden Odens cold dry:ta ku ei muuta myydä täällä päin. voisin saanoo että kuiva pussi nuuska on kyllä parasta.
Ilmianna
Jaa
En oo lukenut kaikkea.
Ehkä joku on laittanut tänne jo tään linkin:

http://www.stumppi.fi/portal/stumppi/lopettaminen/nuuska/miten_eroon_nuuskasta_/

hyvä linkki kuiteskin, vaikka olis useamman kerran.
Ilmianna
Jaa
Nuuska kuuluu käsittääkseni kategoriaan nimeltä tupakkavalmisteet,joten jo tämä nimi paljastanee että kyse ei todellakaan ole mistään terveydelle vähemmän haitallisesta tuotteesta.
Lisää suusyövän riskiä,altistaa suuren nikotiinimääränsä takia voimakkaalle nikotiiniriippuvuudelle ja siitä aiheutuviin terveyshaittoihin,syövyttää ikeniä ja suun limakalvoja ja lisää siis riskiä suu ja limakalvosairauksiin.Kannattaako ko.tuotetta käyttää?Ainakaan minä en ko.tuotteeseen koske.
Ilmianna
Jaa
Omasta mielestä omena offroad on paras ja hammas lääkäri on kyselly et miks ien ja huuli näyttää vähä syöpyneelt mut sanoin vaa et nuuskasta koska sen vuoden oon käyttäny nuuskaa
Ilmianna
Jaa
Ite oon nyt vetäny 3 vuotta nuuskaa ja ei se oo vetäny ku vähä ient ylös ja kyl sitä kaikkee tulee käytettyy mut käytän ite vahvoi ni ei tarvii nii helvetisti heittää huulee mut löysä syövyttää koko ikenen mul oli 3 kiekkoo ettania ja 2 kiekon jälkee tuli helvetin iso haavauma joka paranee nyt ku käytän pussia.
Ilmianna
Jaa
Kuinka monella on tätäkin kommenttia lukiessa pussi huulessa, ei mulla muuta.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kertokaa minulle NUUSKASTA kaikkea faktaa

Olen tavallinen nuori, en käytä päihteitä (vielä)
Kyllä kouluissa ja muualla valistetaan tupakasta, huumeista ja alkoholista, mutta ei nuuskasta.

Koska nuuska ei ole laillista Suomessa, ei siihen sitten tarvitakkaan valistusta, ku eihän sitä mukamas mistään Suomessa saa?
Kyllä olen törmännyt nuuskan käyttäjiin ja haluaisin ite myös tietää nuuskasta hyviä ja huonoja puolia.

Jos ei kerrota ni mistäs mä tiedän mitä paskaa mä naamariin laitan?
Yhtä lailla siitäkin pitäis kertoa ku tupakasta.

Nonii kertokaapas sitte näihi kysymyksii.

- Erilaisia nuuskia, tiedän googlen ansiosta että on pussinuuskaa ja lössii, mutta tarkennusta ( hyvät ja huonot jutut)

-Hinta (halvin- kallein)

- Kuka ostaa, saako suomalaisilla yli 18v papruilla ostettua taksfreestä?

- Miten käytät, tykillä vai sormilla? Mikä on helpoin?

- Mitä nuuska on? Joojoo jotai tupakanpurusöösseliä, mut koostumus ja tämmöset

- Haitat (esim. syövyttääks nuuska ientä ja muuta)

- Jääkö yhestä paketista riippuvaiseks?

-Mitäs poliisi sanoo jos saa vihiä?
(vaikuttaako jos haluan "laki-alalle yo:n jälkeen)

- Sitten varmaan kaikista epäolennaisin kysymys, mut oon nähny parilla tuttavalla ylähuulen "jänteessä" smiley lävistyksen, vaikuttaako nuuskan käyttö semmosee vai voiko se laittaa edes pussinuuskaa siihe?

Kertokaa kaikkea mielenkiintosta faktaa, mua kiinnostaa vaikka en aio ruveta rikollisuuksiin.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta