työkykyinenkö

enpä taida olla

Eli mulla on jonkin asteinen masennus ja ahdistuneisuutta. En kuitenkaa lääkärin mielestä niin sairas että olisin saanut jatkaa sairaslomaa, eli aloitin tossa 7 viikkoa sitten työt, ja nyt menee aika huonosti. Jostain syystä ahdistus vie ruokahaluni ja olenkin tässä 7 viikon aikan laihtunut 10kg, siis normaali painosta. Toiseksi en pysty nukkumaan kuin 3h/yö, ehkä perjantain ja lauantain välisenä yönä saatan nukkua sen 8 tuntia sillä 2pv vapaa hieman rahoittaa mieltäni. Töissä olen jotenkin ihme olotilassa koko ajan kuin paniikissa, saatan täristä ja kasvojani kuumottaa. Kotiin päästyäni en jaksa tehdä mitään, en ole kuukauteen siivonnut yms. olen normaalisti aika perfektionisti kotini siisteydestä. En pysty keskittymään mihinkään, en ole pystynyt lukemaan tai katsomaan elokuvia sillä työasiat ahdistavat ja vievät keskittymiskykyni kaikkeen.
Miten tästä pitäs jatkaa, palata sairaslomalle??

11

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pr.

      Kävitkö ihan yleislääkärillä? Minä kävin aikoinaan yleislääkärillä masennukseni ja ahdistukseni takia, niin hän kirjoitti peräti 2 viikkoa sairaslomaa ja nukahtamislääkkeen. Kun terapeuttini kautta pääsin psykiatrian erikoislääkärille, niin hän kirjoitti minulle useamman kuukauden sairasloman ja masennuslääkeen. Voin kokemuksesta sanoa, että turha yleislääkärillä on käydä.
      Minä en myöskään enää vaan jaksanut olla töissä, en saanut nukuttua öisin, hirveä stressi ja ahdistus päällä, samoiten ruokahalukin meni, en töissä pystynyt syömään, yritin piilottaa oloani ja esittää virkeää reipasta työntekijää. Olin todella rättipoikki kun pääsin kotiin. Samoiten keskittyminen oli ihan hakoteillä, virheitä tuli enemmän jne. Yöt meni sängyssä pyörien, vaikka väsytti aivan kamalasti, niin unta en vaan saanut. Olisiko sinulla mahdollista päästä psykiatrian erikoislääkärille? Turha tämmöisissä asioissa on hakeutua yleislääkärille. Voin kyllä lämpimästi suositella erikoislääkärille menoa! Ei tuollaista pidemmän päälle kukaan jaksa, kokemuksesta voin sanoa. Parempi on että haet avun erikoislääkäriltä mahdollisimman pian, koska tällä käyminen voisi varmasti helpottaa oloasi ja uskon että saisit sairaslomaa.

    • simppeli

      noh,sekin nyt on vähän kakspiippunen juttu....siis kannattaa hakea kunnon sairasloma jotta saat levättyä ylirasittuneisuuden pois,mutta,mutta...mitäs sitten kun taas palaat samaan työpaikkaan?Koska työstähän tuo kait johtuu,koska sinua ahdistaa se? Eli voipi olla että paranet kun vaihdat työpaikkaa.
      Itsekin ylirasitustilan kokeneena,tiedän että siihen auttaa lepo ja sopivasti liikuntaa.
      Kävin myös töissä koko ajan vaikka oli paniikkihäiriötä ja vaikka mitä mutta koska olen yksityisyrittäjä niin oli pikkupakko.Olisin varmaan parantunut nopeammin jos olisin voinut jäädä pidemmälle sairikselle tai jos olisin ollut oikein fiksu niin olisi myynyt koko firman,mutta nyt on parempi ja olen huomannut että kaaos ei sovi minulle eli opin sentään sen että EI liikaa töitä ja erota työ ja vapaa-aika.Älä jätä rästihommia,koska ne stressaa alitajunnassa koko ajan.
      Toivottavasti pääset jaloillesi taas,ja pääsetkin kun löydät oikeat työkalut itsesi hoitamiseen.Muista pitää rajat ettei muut sinua väsytä!:)

    • Nannanne

      Minulla oli paha työuupumus vajaa vuosi sitten. Työpaikalla kaikki ihan sekaisin. En jaksanut enää itse selvitellä asioita, kerroin tämän eläkevakuutusyhtiööni Ilmariselle ja minulle tarjottiin uravalmennuskonsultaatioapua katjanoponenoy:stä. Sain tosi paljon apua niiden työntekijältä, sillä hän järjesti kaikki asiat myös Ilmarisen suuntaan. Neuvottelut työuupumuksen "aiheuttajankin" kanssa sujuivat ihan erilailla kun oli mulla oma neuvonantaja mukana. Apu ei maksanut minulle mitään, mutta auttoi paljon, joten suosittelen pyytämään ulkopuolista apua. Sain näiden avulla vaihdettua uuteen työhön, tässä uudessa työssä pitäisi olla selvästi vähemmän uupumusta aiheuttavia asioita. Eniten minua rassasikin edellisessä työssä hankalat ihmissuhteet ja väärin jaoteltu työ. Nyt yritän uudessa paikassa suhtautua työhön vain työnä. Tsemppiä kaikille kanssakuntoutujille.

    • Terapiatapaus

      Osasairauspäiväraha on myös olemassa.

      Kannattaa mennä työterveyshuoltoon ja sanoa, ettei pärjää töissä ja pyrkiä työkykyselvitykseen tai kuntotustutkimukseen. Sitten voi pyrkiä muihin työtehtäviin.

    • Anonyymi

      Osasairauspäiväraha on hyvä asia, siitä vaan puhutaan tosi vähän työpaikoilla ja lääkäreiden kanssa. Ei tämä vastaus auta varmasti aloittajaa, mutta muita googlettelijoita voi auttaa. Oma kokemus oli hyvä osasairaspäivärahasta, se tuki sitä, että en jääny kotiin ja sain olla osin mukana työpaikalla.

    • Anonyymi

      Olet selkeästi liian vaativissa työtetävissä. Jos et voi vaihtaa työtehtäviä nykyisen työpaikkasi sisällä, niin on varmaan katseltava uutta työtä. Loputtomiin ei kannata itseään rääkätä, jos ei vaan pysty.

    • Anonyymi

      Minulla keskivaikea masennus,töissä pitää olla,vaikka todella vaikeaa. Ei sairaslomaa. Yritän vain työajat olla sosiaalinen yms paskaa. Oikeasti vihaan töitä ja työkavereita. Päässäni ajattelen kaikkea pahaa heistä.

      • Anonyymi

        Miksi sun pitää olla ja kärsiä töissä? Hae sairaslomaa hyvä ihminen jos et ole työkuntoinen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sun pitää olla ja kärsiä töissä? Hae sairaslomaa hyvä ihminen jos et ole työkuntoinen

        Jos yksi lääkäri ei myönnä sairauslomaa, niin toinen myöntää. Mene yksityiselle. Se ei maksaa mutta ei niin hirveästi ettei siihen pystyisi sellainen, joka käy töissä ja saa palkkaa. Yksityisellä on myös mahdollisuus valita lääkärinsä, jos löytyisi joku jonka kanssa tulee paremmin yhteisymmärrys ja saa sitäkin kautta apua. Käyntejähän ei tarvita kuin yksi sairauslomaa varten, ja lausunto maksaa erikseen, näistä saa sv-korvauksen Kelalta. Kannattaa panostaa sen verran omaan hyvinvointiin ja työkykyyn. Perustoimeentulon varassa olevalle nämä kustannukset saattavat olla ylivoimaisia, mutta työssäkäyvä yleensä pystyy ne jotenkin järjestämään jos priorisoi menojaan.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe