6v alushoususilleen autoon?

rajulta tuntuu

onko laillista viedä 6v lapsi 20 asteen pakkasella alushousillaan autoon pukemaan kun pistää aamulla eskariin lähdössä rajusti vastaan ja useita kertoja annettu mahdollisuus pukea ja varoitettu että viedään alushousuissa jos ei pue?
varoituksista huolimatta vain riehuu ja kieltäytyy

4

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maalaisjärki.

      tapahtuuko siinä lapselle harmia? Me ainakin pienenä saatiin mennä ulos kokeilemaan että tuleeko kylmä jos ei suostu pukemaan. Oltiin syömättä jos ei ruoka kelvannut, jne. :) Ja ihan ehjiä ja hyvin kasvatettuja aikuisia meistä tuli.

      Nykyisin hyssytellään ja kauhistellaan kaikkea maan ja taivaan välillä. Pitäisi vaan keskustella, maanitella ja neuvotella, niin nämä vapaat kasvattajat olisivat tyytyväisiä.

      Jos olette varoittaneet 3 krt., niin sitten pitäisi myös toimia sen mukaan. Eihän hän usko kun tietää äitin vaan sumuttavan. Jos kyse on pelkästä kiukkuamisesta (muut syyt olla haluamatta eskariin suljettu pois) niin samankaltaisessa tilanteessa olen vain pukenut raivoamisesta huolimatta.

      • maalaisjärki.

        tuli mieleen että entäpä jos sanot hänen myöhästyvän tällä menolla eskarista ja saa sitten itse selittää opettajalle. Kylläpä hävettäisi kavereiden kuullen kertoa kiukkuamisestaan.


    • 11+16

      No joskus kyllä voi käydä pieniä ylilyöntejä, mutta ei niistä pidä olla huolissaan. Välillä tulee sanottua jokin uhkaus "jos et nyt tottele niin..." ajattelematta sen enempää mitä tuli sanottua kun kuvittelee että uhkaus tehoaa. Ja sitten kun ei tehoa, onhan se uhkaus pakko toteuttaa, vaikkei se sitten niin hyvä idea olisikaan.

      Kerran olen jättänyt 5 vuotiaan yksinään hetkeksi parkkipaikalle, kun ei suostunut tulemaan autoon. Ajoin sitten "nurkan taakse" ja kurkistin miten toinen meni ihan paniikkiin. Ei siitä mikään hyvä-äiti -olo kyllä tullut, ei.

      :)

    • Julmalta kuulostaa

      Tosi julmalta tuo minusta tuntuu. Lapsikin on ihminen enkä ainakaan itse haluaisi joutua alasti 20 asteen pakkaseen. Monesti tuntuu aamulla jo aivan kauhealta nousta lämpimän peiton alta 22-asteiseen huoneeseen.

      Kauanko lasta pidetään kylmässä? Onko vaarana, että hän vilustuu? Tai saa esim. rakkotulehduksen. Autohan on tosi jäinen pakkasyön jälkeen.

      Jos itse kuulisin tuollaisesta asiasta saattaisin tehdä lastensuojeluilmoituksen. Täytyykö perheen tilannetta kartoittaa viranomaisten toimesta?

      Kylmällä rankaiseminen on ihan sama asia kuin ruumiillinen kuritus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe