Mitä mieltä olette, onko huijari?

kissanpentuhuijari?

Eli muutama vko sitten näimme ilmoituksen pennuista, jotka sai varata, ja luovutus olisi nyt sitten ensi viikolla. Ostaja asuu noin 300km päässä, joten emme heti päässeet katsomaan pentuja, mutta hän lähetteli kuvia etc, ja päätimme sitten yhden pennuista varata. Annoin hänelle jo alussa puhelinnumeroni, mutta hän vastasi kuitenkin aina sähköpostitse, ja ajattelin, että ei siinä mitään, koska itsekin saan kätevämmin asiat hoidettua aina sähköpostitse. Kun olimme varauksen tehneet, niin siitä sitten noin 2 viikon päästä, eli tällä viikolla, kysyin vielä osoitetta, että pääsemme katsomaan pentua ja hakemaan sen ja hän antoi osoitteen sekä ajo-ohjeita. Tarkistin vielä että osoite on olemassa, ja siinä tosiaan on asutusta eikä esim. kauppaa tms. (huijarit kuulemma usein antavat osoitteen jota ei ole olemassakaan, tai sitten sen paikalla on kauppa tms). Nyt olen sitten melkein kolme päivää koittanut laittaa meiliä hänelle ja kysyä paria juttua, niin koko ajan tulee viestit bumerangina takaisin:
"This is an automatically generated Delivery Status Notification.

Delivery to the following recipients failed."

Eli tuohan tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttäjä on poistanut sähköpostitilinsä tai sitten se on täynnä (aiemmin vastasi aina melko nopeasti, joten ihmettelen jos ei ole muka 3 päivään katsonut sähköpostejaan ja älynnyt että se on täynnä...)

Olemme nyt huomenna ajamassa joka tapauksessa kaupungin ohi jossa hän asuu, niin ajattelin että kannattaisiko käydä tarkistamassa keitä osoitteessa asuu? Vai olenko nyt vain aivan vainoharhainen, ja hänen sähköpostissa onkin vain jotain häikkää tms :D

Mitään suuria summia emme ole varausmaksua makselleet, koska tiedämme että huijareita on olemassa, joten sen takia pidimme 20e varausmaksua ehdottomana maksimimääränä. Tosin tämä tyyppihän on voinut saada monia satasia jos on ottanut varausmaksun ties kuinka monelta... En viitsi vielä nimeä tai sähköpostiosoitetta paljastaa, jos kyseessä ei olekaa huijari :)

131

7851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suvikatti

      käy vaan katsomassa, ja soita, että olet tulossa,. Puh. numeronhan saa numerotiedustelusta.

    • -pp-

      Hyvin voit käydä katsomassa...sanot että olitte lähistöllä ja pääsitte nyt katsomaan samalla pentua :) Jos kaikki hommat siellä myyjän puolella ok , tuskin on mitään sitä vastaan.

    • kissahuijari?

      Joo asiahan alkoikin tässä tänään jo selviämään, kun huomasin samalla palstalla jossa myynti-ilmoitus aiemmin oli, että eräs joka oli myös pennun varannut samalta tyypiltä, pyysi ottamaan yhteyttä, ja hänelle soitin, ja oli kuulemma saanu lähemmäs 10 yhteydenottia henkilöiltä jotka olivat varanneet pennun samaiselta henkilöltä :D Meillekin varattu poikakisu oli varattu ties kuinka monelle muulle etc.

      Jotkut olivat ehtineet jo käydä paikan päälläkin, ja osoitteessa asuneet eivät tienneet asiasta mitään! Huijari kuitenkin tänään sitten vastasi minulle aiempaan viestiini, ja antoi mm. puhelinnumeronsa, johon ei kuitenkaan saanut tietenkään yhteyttä... Tajusi lopulta jääneensä kiinni, ja lupasi maksaa kaikille varausmaksun takaisin, mutta tuskinpa näin tulee käymään :D Onneksi kaikki nyt kuitenkin tehneet rikosilmoituksen etc.

      Toivottavasti sepustuksestani sai jotain selvää! :D Eniten tietysti potuttaa että tuli huijatuksi, koska olen aina pitänyt itseäni suht valppaana netin suhteen, ja tosiaan tässäkin hommassa oli alussa pieni aavistus, että onko myyjä huijari, kun ei alussa vastannut kunnolla meileihin, mutta epäilys katosi kun hän lopulta vastaili kunnolla, kertoi pennusta etc.

      Mutta jooh, onneksi kissoja saa muualtakin. Taas vain yksi hyvä syy lisää, miksi pidän enemmän eläimistä kuin ihmisistä! :D

      • ota yhteyttä kiitos

        Kiinnostaisi tietää kuka halusi yhteydenottoja.. Minua on myös huijattu.

        Laitoin samaan ketjuun viestin sähköpostiosoitteellani varustettuna. Otatko yhteyttä

        Eleonoora


    • kinuskiiiiiii

      Voi jeeus, mitä porukkaa. =S Kannattaa käydä eläinlääkäreillä / kissataloilla kysymässä. Tai jättää ilmoituksia =) Onnee etsintöihin! ;)

    • myös huijattu

      Mikäli kyseessä on Heidi Jokinen / Norski, maatiaissekoitus Jyväskylässä, otatko yhteyttä minuun.

      Minä tyhmyyksissäni maksoin varausmaksun lisäksi koko kisun...

      Teen rikosimoituksen kun tulee arki..

      Sähköpostitili tosiaan kadonnut, mutta pankin kautta tilin omistaja löytää.

      Yritän epätoivoisesti saada yhteyspyyntöä myös Tori.fi paveluun, mutta sellaista "jos olet varannut tästä pentueesta, ota yhteyttä minuun" ilmoitusta ei voi laittaa joten olen pakotettu yrittämään Heidi Jokinen nimellä ilmoitusta. Toivon löytäväni muita varausmaksun maksaneita, joukkovoimalla rangaistus tulee olemaan kovempi, omat rahani saan takaisin joka tapauksessa kun vaan kaikka pyörät on pyörähtäneet..

      Eleonoora

      [email protected]

      • popsicle11

        Näyttää kyseinen henkilö taas kaupittelevan "kissanpentujaan" tori.fi:ssä!


      • kissanpentuhuijari?
        popsicle11 kirjoitti:

        Näyttää kyseinen henkilö taas kaupittelevan "kissanpentujaan" tori.fi:ssä!

        Lueppa tuo Eleonooran viesti tuosta ylempää, eli ei sentään "Heidi" uudestaan kaupittele siellä ;)

        Itsellenihän tuossa pari tuntia sitten soitti poliisi, koska tein sunnuntaina rikosilmoituksen. Asia kuulemma selviää helposti tilinumeron perusteella, ja sanoi myös, että saman tilinumeron omaavasta henkilöstä on heillä 13 ilmoitusta, eli on harjoittanut nettihuijaamista useamminkin. Kun käsitin siis, että ne 13 ilmotusta oli tehty nimenomaan kotikaupunkini poliisille (eikä tämä ole mikään iso kaupunki :D ), ja ne ei siis liittynyt tähän kissanpentujuttuun.


    • nohh

      Olisikohan aika ilmoittaa asiasta poliisille?

      • kissanpentuhuijari?

        Joo tuossa ylempänä vastasinkin jo, että muhun poliisi jo otti yhteyttä, ja on tuo "Heidi Jokinen" kait jo poliisin vanha tuttu, mikäli oikein käsitin :)

        Ja moni muukin jo jo tehnyt rikosilmoituksen!


    • Paula

      Jeps,Täällä yksi Huijattu.Varasin punaisen pojan ja myös harmaan tytön.maksoin molemmista varausmaksun (eli yht.50€ koska pyyti 25€ per pentu) Tilinumero tallessa rikosilmoitusta tekemään.pitää olla aika pälli ämmä että tuollasta tekee ja kuvittelee ettei jää kiinni!Se saa oottaa että kunhan mie saan sen kiinni..Jokainen Huijatuksi tullut menee nyt ja tekee rikosilmoituksen!Vastuuseen tuollanen mulkku!

      • kissanpentuhuijari?

        Meillekin oli punainen poika tulossa :/ Jooh, aikamoinen pälli muija (tai voihan se olla äijäkin :D ) saa kyllä olla... Varsinkin jos on aiemminkin tehnyt samaa, kun tosiaan poliisi vaikutti mun mielestä ihan siltä kuin toi ois joku niitten vanha tuttu, kun se sano kaikkea että "joo tää on tää sama tilinumero millä on ennenkin tehty huijauksia..." ja just vaikutti että se ties jo et kuka tän takana on, mutta ei tietenkää mulle sanonu mitään sen paremmin.

        Tästä lähin en todellakaan maksa enää ikinä netissä mitään ennen kuin "tavara" on käsissä. Ja luotan paremmin vaistoihini! Kun tosiaan parin ekan "Heidin" laittaman meilin jälkeen hieman epäilytti, kun vastasi melko lyhyesti, mutta aattelin että on joku kiireinen ettei ehi sepustamaan kauheasti, hölmö minä :) Ja poikakaveri vielä sanoi, että ne sen laittamat kuvat oli pakattu jotenkin todella oudosti, että miksi joku pakkaa ne silleen jos on omalta kameralta siirtänyt koneelle kuvat, tai jotakin. Mutta me hölmöt oltiin vaan niin kissan lumoissa, kun jo monta vuotta ootettu, kun tiedettiin että tän vuoden keväällä voidaan aikasintaan kissa ottaa :D


      • satakunnasta

        Meillekin varattu punainen poikakissa. Yritin tänään saada spostilla yhteyttä, osoitetietoja ym, mutta ei mennyt viesti perille. Luin nyt tätä vistiketjua ja tajusin tulleeni muiden lisäksi huijatuksi. Olen siis maksanut kanssa varausmaksun ja kisu piti hakea alkavalla viikolla. Huomenna vissiin pitää tehdä myös rikosilmoitus. Voi huh huh ja me odotettiin jo pentua kotiin.


    • tehkää rikosimoitus

      Poliisin kanssa keskusteltu jo.

      Pyydän kaikkia huijatuksi tulleita tekemään rikosilmoituksen poliisi.fi sivustolla.

      Huijattuja on minulla tiedossa paljon, noin kolmekymmentä kissaa on "myyty"

      Eleonoora

      [email protected]

    • Kissahuijattu

      Rikosilmoitus tehty..huoh että meninkin lankaan :/:/:/ 25e ennakkomaksua Heidi Jokiselle, Jyväskylään.

      • kissahuijattu

        Lisäys, että tämä ilmoitus johon minä vastasin oli lemmikkipalstat.net/apula saitilla


      • Mustapoju kissa
        kissahuijattu kirjoitti:

        Lisäys, että tämä ilmoitus johon minä vastasin oli lemmikkipalstat.net/apula saitilla

        Myös meitä huijasi tämä "heidi jokinen" ja sai 25e varausmaksua mustasta pojasta. Rikosilmoitus on tehty ja poliisi kehoitti myös muita tekemään.


    • ei kissaa meillekään

      Niin vain kävi ilmi että myös meitä huijattiin! Tietysti näin jälkikäteen ajateltuna se tuntuikin aika oudolta, että joku lähtisin noin kaukaata kissaa meille kotiin tuomaan. Mutta ehkä se hämäsi, että hän tuntui kovin mukavalta puhelimessa -joskin aika lyhyesti vastaili kaikkiin kysymyksiin.
      Kyllä niin harmittaa -olen sitä punaista poikaa odotellut kovasti jo yli 2 vkoa. Ja nyt on kaikki linjat (puhelin ja s-posti) mykkänä.
      Ja nyt soitan poliisille!

    • asia edistyy hienost

      Poliisilaitokselta terveisiä.

      Huijarin henkilöllisyys on tiedossa, Tiia.P -90

      Rikosilmoituksia tehty jo yli 50kpl ei mene enää lievänä petoksena vaan tiedossa on pala vaahtokakkuakin :)

      Onnellista keväänodotusta HJ!!

      Toivon että jokainen tekee nopeasti oman rikosilmoituksensa, käy kätevästi esim http://poliisi.fi/ -sivustolla, saadaan kakun päälle vielä mansikatkin ;D

      Rikosilmoituksen tehneille tulee varmasti rahat takaisin.

      Eleonoora

      [email protected]

      • kissanpentuhuijari?

        Vautsi, asiahan siis edistyy! Hyvä hyvä! :)

        Tiedätkö mitään muuta huijarista, oliko esim. oikeasti edes jyväskyläläinen etc?


    • on tietoa

      Käsittääkseni osoite Helsingissä, mutta Jyväskylässä myös tms.. Oliskohan opiskeleva 21 vuotias, kohta sillä on synttärit, vähänks varmasti juhlavaa kun saa vieraatkin puku päällä XD

      Poliisiasemalta ilmoitusta tehdessä sain tiedot itselleni.


      Eleonoora

      On mulla nimi ja syntymäaika... Mutta en julkaise koko nimeä..

      Rikosilmoituksen tekijät voivat kyllä mainita että tekijä on Tiia.P oikeasti ja tutkinta on jo hyvässä mallissa. Menee heti samaan listaan :)

      Eleonoora

      • että näin

        on vaan tää tyttö nyt lähtenyt keltinmäen kämpästä livohkaan...


    • Chiane81

      Itse varasin myös mustan kollipennun, mutta halusin käydä katsomassa pentua samalla kun maksan varausmaksun, koska satun asumaan samassa kaupungissa. Aluksi kyselin punaista kollia, mutta se oli kuulemma jo varattu.... aika ovelaa!
      Myyjä oli tosiaan hyvin lyhytsanainen ja sattui aina olemaan joku tekosyy miksi tapaaminen ei sitten muka käynytkään... onneksi tuon Eleonooran laittaman tori.fi ilmoituksen kautta selvisi syykin sitten! :)

      Itse en menettänyt penniäkään, sillä päälle 10 vuotta netin kautta kauppoja tehneenä olen kuullut kaikki mahdolliset kauhutarinat huijareista, ja osaan ottaa varman päälle. Edelleen on kissa hakusessa, mutta mitään en edelleenkään maksa ellen pääse eläintä katsomaan kaupan yhteydessä, ja näkemään sen elinoloja eläinlääkäritodistusta... puhumattakaan myyjän puhelinnumeron (ei prepaid) ja osoitteen selvilleottamisesta.

      Harmi vaan kun ei googlella löytynyt mitään varoituksia, vaikka alkuperäiseen ilmoitukseen vastatessani etsin googlesta kaikki mahdolliset versiot Kissahuijarista, kissoista ja Heidi Jokisesta... olisi voinut auttaa joitain huijatuksi tulleita :(

      Toivotaan että Tiia P. saa kunnon mätkyt. Pitää melkoisen tyhmä olla jos luulee pääsevänsä kuin koira veräjästä :P

    • Huijattu

      Kovin tutulta kuulostaa, oliko myyjä Jyväskylästä? Olemme joutuneet saman myyjän uhriksi ja niin on joutunut kymmenet muutkin. Kyseessä meidän kohdalla oli norjalaisen metsäkissan ja maatiaisen pennut, pitkäkarvaiset joista myyjä lähetti sähköpostitse kuvia. Kuulostaako tutulta?
      Meille myös annettiin osoite ja puhelinnumero. Puhelin on kiinni ja osoitteessa ei asu ko henkilö, asian olen tarkistanut. Sähköposti sulkeutui 4.4 ja sama vastaus tuli meille, ilm. sähköposti täynnä. Minä tein asiasta rikosilmoituksen poliisi.fi sivuille ja niin ovat tehneet kymmenet muutkin petoksen uhriksi joutuneet.

      • Huijattu

        Ja myyjänä oli tuo samainen Heidi Jokinen Jyväskylästä.

        Eleonoora: kiitos Sinulle että varoitit facessa huijauksesta! Kaverini näki ilmoituksesi ja soitti eilen illalla siitä minulle.

        Typerintä tässä jutussa on, että lapset olivat niin suruissaan kun heille lupaamani pentu ei ollutkaan totta, itkut on tirautettu. Rikosilmoitus on tehty ja toivon kaikkien tekevän! Tästä pitäisi saada juttu Aamulehteen, Satakunnan Kansaan ja Keski-Suomalaiseen koska varmasti huijattuja on todella paljon! Sairasta touhua oikeasti.


    • Hurjan kiva että faceviestikin on löytänyt kohteitaan!!! WAU!

      Lasten harmitus on kova täälläkin. Tai oli, meni jo ohi..

      Lehtijuttu oliskin vallan hyvä hommeli

      http://poliisi.fi/ sivuille rikosilmoitusta napsuttelemaan jokainen huijattu nopsaan :)

      Eleonoora [email protected]

      (voo, kirjauduin tänne oikein tunnuksillani, nyt vasta XD)

    • Huijattu

      Uutta pentua jo etsimme ja koskaan en vastaavaan vipuun enää naksahda.

      Toivottavasti "Heidi" saa ansionsa mukaan.

    • Huijattu

      Kannattaa olla varovainen myös tällä sivustolla.

    • Marska

      Minuakin huijattiin ja rikosilmotuksen aijon täyttää. Vihanen ja pettynyt olo :(

      • Huijattu

        Täytä netissä rikosilmotus, kävi tosi nopeasti ja menee eteenpäin. Mitä useampi tekee rikosilmoituksen sitä parempi. Mistä päin me huijatut asutaan? minä olen Sastamalasta.


      • Huijattu kirjoitti:

        Täytä netissä rikosilmotus, kävi tosi nopeasti ja menee eteenpäin. Mitä useampi tekee rikosilmoituksen sitä parempi. Mistä päin me huijatut asutaan? minä olen Sastamalasta.

        Minun listassani on huijattuja ympäri eteläistä suomenpuoliskoa.. Helsinki, Turku, Pori, Siikainen, Hämeenlinna, Tampere, Jyväskylä (useampikin paikkakuntalainen uskoi "lasten äkillisiä oksennustauteja / kiireellisiä työkeikkoja ym jotka estivät jo sovitun pennunkatseluvierailun...) Mikkelin suunta, Seinäjoki, Joensuu...

        http://poliisi.fi/ sivulla saa sen rikosilmoituksen näppärästi tehtyä

        Eleonoora

        [email protected]


      • Huijattu
        vahelo kirjoitti:

        Minun listassani on huijattuja ympäri eteläistä suomenpuoliskoa.. Helsinki, Turku, Pori, Siikainen, Hämeenlinna, Tampere, Jyväskylä (useampikin paikkakuntalainen uskoi "lasten äkillisiä oksennustauteja / kiireellisiä työkeikkoja ym jotka estivät jo sovitun pennunkatseluvierailun...) Mikkelin suunta, Seinäjoki, Joensuu...

        http://poliisi.fi/ sivulla saa sen rikosilmoituksen näppärästi tehtyä

        Eleonoora

        [email protected]

        Mistä Eleonoora sait tuota tietoa? laiton torstai iltana sinulle fc yksityisviestin ja nimeni on Piia.


      • Huijattu
        Huijattu kirjoitti:

        Mistä Eleonoora sait tuota tietoa? laiton torstai iltana sinulle fc yksityisviestin ja nimeni on Piia.

        Ja lehti juttu tekisi niin mannaa tälle asialle, löytyisi takuulla hurja määrä "ostajia"! kenen kissat mahtaa olla myyjän lähettämissä kuvissa, kuva pennusta pitäisi saada lehtijuttuun ja jopa alkaisi kellot kilistä ympäri Suomea.


      • Huijattu kirjoitti:

        Mistä Eleonoora sait tuota tietoa? laiton torstai iltana sinulle fc yksityisviestin ja nimeni on Piia.

        En löydä yksityisviestiäsi, onko face hukannut. Vai olenko jo vastannut ja viesti katoaa massaan??

        Minä sain nimen ensin toiselta huijatulta tekstivietsitse ja poliisille kerroin nimiarvauksen sitten kun hän oli kaiken muun tiedon jo saanut. Tuolla nimellä löytyikin poliisin koneelta oitis kissahuijauslista.


      • Huijattu kirjoitti:

        Mistä Eleonoora sait tuota tietoa? laiton torstai iltana sinulle fc yksityisviestin ja nimeni on Piia.

        vastasin vähän alemmas, en löydä viestiäsi... lue tekstiä enemmän tästä ketjusta alempaa tai koita facea/mun mailia uudestaan


      • Kissahuijattu?
        Huijattu kirjoitti:

        Täytä netissä rikosilmotus, kävi tosi nopeasti ja menee eteenpäin. Mitä useampi tekee rikosilmoituksen sitä parempi. Mistä päin me huijatut asutaan? minä olen Sastamalasta.

        Hämeenlinnasta


      • että näin
        vahelo kirjoitti:

        vastasin vähän alemmas, en löydä viestiäsi... lue tekstiä enemmän tästä ketjusta alempaa tai koita facea/mun mailia uudestaan

        katso facessa viestit "muut" osiosta.


      • että näin
        vahelo kirjoitti:

        vastasin vähän alemmas, en löydä viestiäsi... lue tekstiä enemmän tästä ketjusta alempaa tai koita facea/mun mailia uudestaan

        katso facessa viestit "muut" osiosta.


    • Chiane81
    • Huijattu

      Ok, on tainnut tuolle tytölle tämä touhu ihan työtä ja järjestelmällistä toimintaa.

      • Wihe

        Tiia Pirttimäki nimellä löytyy Facebook sivut, onko kyse samasta henkilöstä?


      • Saattaa olla...
        Wihe kirjoitti:

        Tiia Pirttimäki nimellä löytyy Facebook sivut, onko kyse samasta henkilöstä?

        Joku parikymppinenhän se kai oli, noista aiemmista kommenteista päätellen.
        Mut jos nyt ei kuitenkaan aleta mitään lynkkauskerhoa vääntämään, sillä samannimisiä varmaan useampiakin suomesta löytyy?


    • Chiane81
    • Wihe

      Kiitos Chiane81, käsittämätöntä touhua todellakin. Pitäisi saada isoihin lehtiin juttua oikeasti niin tieto leviäisi.

      • Oho, nyt se nimi on julki.

        Olemmehan varovaisia tuon nimen kanssa, varmasti muita samannimisiä löytyy suomesta.. Iltalehden toimittajallakin sama sukunimi oli..

        Nimeä googlettamalla löytyy mielenkiintoisia työnhaku/asunnonetsintä/myynti/osto juttuja, mutta ei tosiaan voi tietää onko sama vai eri henkilö

        Iltalehden juttu on kirjoitettu jo 28.2!! Sillä on ollut kisut myynnissä monta viikkoa.. Tapauksia voi olla ihan järjettömän paljon. Minä laitoin sen "hämäys myynti ilmoituksen" tiedon levittämiseksi, omilla tiedoillani tori.fi palveluun ja ekan tunnin aikana soitti 20 ostajaa ( toinen saman verran jo kisuja ostaneita )

        Paljonkos niitä sitten kolmessa viikossa ehtii soittaa..... huh

        Eleonoora

        [email protected]


    • Heidi Jyväskylästä

      Rasittava koko juttu! Itse olen saanut kymmeniä puheluita ja mahdollisesti jutellut jonkun teistäkin kanssa. Ajattelin jo, että onko kyseinen toinen saman niminen samalta paikkakunnalta sairastunut pahasti tms. kun ei häntä enää saada kiinni.

      Luin tätä keskustelupalstaa ja yllättävän monta on huijari näköjään jo päässyt petkuttamaan. Toivon, että tämä ihminen tulee saamaan ansionsa mukaan! Täytyy vielä todeta että ei kyllä mistään fiksuimmasta päästä ole jos tällä tavalla luulee tienaavansa eikä jäävänsä kiinni.

      - Oikea Heidi Jokinen Jyväskylästä

      • Otan osaa aito Heidi Jokinen :(

        Varmasti rasittavaa vastailla vihaisiin puheluihin.. Ohjaathan tekemään rikosilmoituksen, jos mitenkään jaksat.

        Mukavampaa keväänjatkoa sinulle

        Eleonoora


      • Huijattu

        Soitin muuten sinulle oikea Heidi Jokinen muutama viikko sitten ja kysyin onko sinulla pentuja myynnissä. Myyjä antoi myös osoitteen jossa on tainnut käydä muutamia ostajia ovikelloa soittelemassa. Tosi käsittämätöntä toimintaa


    • amrma

      Mulle tänään poliisi soitti ja teki puhelinkuulustelun. Kuulemma kymmeniä rikosilmoituksia samasta henkilöstä. Tosin mulla papereissa epäillyn sukunimi ei ole Pirttimäki(mutta melkein), mutta sillä lienee ei mitään väliä. Syntymävuosi -90 ja osoite Jyväskylässä. Saattaa olla muuallaki. Rahojen takaisin saaminen voi kestää jonkin aikaa, jos niitä siis ylipäätään koskaan saa takaisin.
      Lehtijulkisuus tälle asialle ei olisi kyllä pahitteeksi!

    • Chiane81

      Vinkatkaas tuonne jos jaksatte: http://www.iltalehti.fi/uutisvihje/?ref=kn
      Jospa niitä huijattuja alkaisi ilmaantumaan vielä lisää....

      Veikkaan että moni huijatuksi tullut ei edes kehtaa valittaa asiasta poliisille, sillä 25€ on aikalailla siinä rajalla että harmittaako sen menetys niin paljon että jaksaa vaivautua rikosilmoituksen tekemään, vai ei.

    • Wihe

      Laitoin tuohon osoitteeseen juttuvinkin ja jos sen tekee moni muukin saattaa lehti kiinnostua ja juttu tulla julkaisuun.

      • Tiia K

        minäkin laitoin juttuvinkin aijemmin! ja ne halusivat tehdä jutun, pyysivät numeroanikin. en kuitenkaan sitten jaksanut enää ruveta puimaan asiaa kun olin jo ihan poikki.Olen siis se joka ensimmäisenä laittoin Apulaan varoitusilmoituksen ja johon moni teistä otti yhteyttä, Kiitos myös aidolle Heidille, joka antoi muiden soittaneiden numerot!

        Uusi kissa etsinnässä, mutta harmittaa kun se varattu pentu tuntui jo omalta ja juuri sellaiselta kuin olin etsinytkin. Nyt mikään ei taida yltää sille tasolle.. mutta jos joku jaksaa sitä iltalehtijuttua niin tehkää ihmeessä!


    • ap

      Minkäs osoitteen "Heidi" oli kullekin antanut? Mulle Varvikkotie 3 a 4, kuulemma Keljonkeskuksen tms lähellä...

    • Huijattu

      Varvikkotie 3 A4 eli samaa osoitetta on jakanut..

    • ei kissaa meillekään

      Juu minäkin tein hänesä ilmoituksen. Sanottiin että n. 30 ihmistä on hänestä tehnyt -ja 30 jutusta on etsintäkuulutettu. Että melkoisen hyvä alku aikuiselämälle... Uutta pentua jo katselen, mutta nyt "tietty" epäluottamus kaikkia ilmoituksia kohtaan. Paras olisi kun löytyisi jonkun tutun kautta. Tosiaan julmaa tuo huijaaminen; tuntuu juuri samalta kuin yksi kirjoittaja edellä kirjoitti että "kun niitä kuvia katteli niin se kissa alkoi tuntumaan just omalta". Se on just myös toi pettymyksen fiilis mistä on vaikeaa päästä eroon. Mutta eteenpäin siis vain, kyllä niitä kissoja kaikille riittää.
      On muuten ollut mielenkiintoista seurata tätä keskustelua! Ja kun joku edeltä kysyi niin me olemme Turun saaristosta.

    • Huijattu

      Me löysimme tänään uuden pennun, löytyi ihan läheltä maatalosta ja saamme käydä pentua katsomassa ennen luovutusta. Ikinä en enää netistä osta mitään sen verran ikävä oli kokemus ja huijatuksi tulemisen tunne.

    • Ei kissaa

      MInua myös huijattu. 25 euroa meni ja kävin rikosilmoituksen tekemässä. Harmaa tyttö oli minun varaukseni kohde ja kuten muut sanoivat edellä "tuntui jo omalta". Kissan etsintä jatkuu ja netistä ei ainakaan.. Olo pettynyt ja vihainen.

    • Huijattu

      Tein perjantaina rikosilmoituksen tapahtuneen johdosta. Maanantaina soitti oman kaupungin poliisi ja tehtiin rikosilmoitukseni johdosta pöytäkirja. Ja tänään soitti Jyväskylän poliisi, asia on menossa eteenpäin ja tutkinta laajenee. Nyt toivoisin ihan kaikkien asianomaisten tekevän tämän petoksen/huijausksen johdosta rikosilmoituksen. Poliisi tutkii oikeasti asiaa ja minultakin tulevat todennäköisesti pyytämään vielä lisää tietoa

    • Miia

      Muakin on huijattu. Itse varasin kaksi pentua ja maksoin 50 euron varausmaksun. Sähköpostissa vastasi todella lyhyesti ja hieman ihmettelin, mutta ajattelin että on kiire tai muuta. Huomasin huijauksen siinä vaiheessa kun katselin netistä raapimispuun kuvia ja löysin nämä kissankuvat sieltä. Rupesin katsomaan, että mitäs tämä nyt on ja päädyin jonkun aivan eri ihmisen blogille. http://jippuliini.vuodatus.net/blog/category/Janen pennut
      Tuossa blogi, eli huijari on käyttänyt jonkun toisen kuviakin. Soitin tänään myös oikealle Heidi Jokiselle ja varmistin, että mua on huijattu. Tarkoitus oli lähteä perjantaina hakemaan pentuja, mutta onneksi tuli selville tämä. Tänään aion tehdä rikosilmoituksen ja iltalehteenkin laitoin jo uutisvihjeen. Tosi vittumaista tällanen, kun itsestäkin ne pennut tuntui jo ihan omilta ja nimetkin jo keksitty!

    • jepjep

      täällä myös yksi huijauksen kohteeksi joutunut! kiireiltä vasta nyt äsken sain rikosilmoituksen sähköisenä tehtyä poliisille. olis kiva tietää että miten tyhmä joku ihminen voi olla tehdessään tollasta ja jos vielä luullu että pääsee ku koira veräjästä nii hohhoijakkaa. tottakai saa syyttää kans vaan itseään et hyväuskosena on 25 euron varausmaksun laittanu tän "HEIDI JOKISEN" antamalle tilille. toivottavasti ottaa nopeesti yhteyttä poliisista.
      kuinkahan monta uhria tässä vois kuvitella että on jo kertyny?

    • huhuhuuuu

      no huh huh, saatanan urpo vielä varastanut kuvatkin toisen blogista! ja kun laittaa googlen kuvahakuun "siperianpennut", niin tulee myös tuon pentueen kuvia ensimmäisenä...

    • Huijattu

      Siellähän ne tutut pennut olivat nätisti tutuissa kuvissa!!!! Uskomatonta touhua!
      Voisiko joku laittaa tuolle kuvien alkuperäiselle omistajalle s-postin ja kertoa siinä mitä on tapahtunut, en itse päässyt laittamaan s-postia kun yritin. Täytyypä vinkata huomenna Jyväskylän poliisille näistä kuvistakin joita äsken katselin.

    • Miia

      Mä voin laittaa blogin kirjoittajalle sähköpostia ja kertoa, että hänen kuviaan on käytetty. Mun mielestä kans ihan älytöntä, että on käyttänyt väärää nimeä, käyttänyt toisen kuvia, käyttänyt toisten osoitetta ja vielä huijannut ihmisiltä rahat. Tässä on monta osapuolta kärsinyt. Voin vaan kuvitella niitä jotka tuossa osoitteessa asuvat jos monet ovat käyneet oven takana koputtelemassa.
      Teen tänään rikosilmoituksen ja kerron myös tosta blogista.

    • Huijattu

      Hyvä homma, tee niin. Mä soitan sinne Jyväskylään poliisille ja mainitsen myös tuosta blogista josta kuvat oli otettu, saavat lisää tietoa ja varmaan pentujen oikea omistajakin haluaa sanoa mielipiteensä poliisille.

    • amrma

      Minulle(jyväskylän) poliisi sanoi tämän viikon maanantaina, että rikosilmoituksia kyseisestä henkilöstä on parin viime viikon aikana tullut kymmeniä..ja sen jälkeen vielä sanoi että "niin no vielä puhutaan kymmenistä". Ja kuulemma koko ajan tulee lisää.
      Eihän se 25e ole iso raha, enkä odota sitä edes takaisin saavani, mutta jos jokainen ajattelisi niin, niin tämä petoksen tehnyt pääsis kuin koira veräjästä. Ja mitä enemmän näitä rikosilmoituksia tulee sitä suuremmat ovat sanktiot.
      Useat ovat varanneet kaksi kissaa ja jos ajatellaan että vaikka yhteensä sadasta pennusta olisi maksettu tämä varausmaksu, niin silloin jo kokonais summaksi tulee 2500e. Ja se summa voi olla paljon suurempikin, sillä läheskään kaikki eivät ole rikosilmoitusta tehneet..ainakaan vielä!

    • Wihe

      Lehteen pitäisi saada juttu, kaikkiin isoihin lehtiin Aamulehti, Keski-Suomalainen, Hesari jne..

    • Muistakaa tehdä rikosilmoitus, käy näppärästi vaikka täällä: http://www.poliisi.fi/

      Poliisilta saamani tiedon mukaan ilmoituksia on tällä hetkellä "yli sata", ja myytyjä kissoja paljon enemmän...

      Eleonoora

    • voipyhäsylvi
      • vuosia olen ostellut huutonetistä ja torilta ym paikoista netistä vaatteita, astioita, työkaluja. Myös myyntipuoli on kokeiltu. Todella toimivaa enkä tosiaan lähde tarkistamaan pöytälampun kuntoa 300km päähän kun kyseessä on muutaman kympin ostos. Myyjän sanaan luotetaan ja valokuvista näkee kivasti.. Ei ole ollut ongelmia ennen tätä kissajupakkaa.

        Kissoista (ynnä koirista mm) on tapana maksaa varausmaksua etukäteen. Tämän hintaluokan kissaa ei viitsi lähteä katsomaan satojen kilometrien päähän, vaan taas luotetaan kuvaan ja myyjän sanaan...

        Myös samassa kaupungissa asuvat ovat maksaneet näkemättä, tietäen että pennut ovat hyvin kysyttyjä hinta/laatusuhteellaan. Minkä sille voi että tulee myyjälle äkillinen este juuri kun pentuja piti päästä katsomaan..

        HÖLMÖ tässä jutussa oli vain ja ainoastaan "huijari-heidi", viksumminkin toteutettuja kissahuijauksia on "nähty"


      • amrma

        Netistä on osteetu kampetta ym. iät ja ajat.. yleensä mkasettukkin etukäteen välttämättä koskaan näkemättä edes koko myyjää! Että se vika ei lienee huijatun vaan sen joka on petoksen tehnyt.


      • sylville

        Eihän sitä pitäisi maksaa näkemättä, mutta on tainnut huijari tietää mitä on ollut tekemässä. Hän on varmasti laskenut sen varaan, ettei kukaan noin pienestä summasta (25 euroa) lähde asiaa viemään eteenpäin. Kun noita huijattuja on yli sata, niin kiva summa kertyy tilille (päälle 2500 euroa joka on iso raha), eikä ole iso riskiä jäädä kiinni. Onneksi ihmiset on heränneet ja ottaneet asiakseen viedä jutun poliisille ja sitä kautta oikeuteen. Ei se yhden ihmisen menetetty euromäärä iso ole, mutta kun huijattuja on noin paljon ylittää rikos helposti törkeän rikoksen määritelmän rajat.

        Tämä on kyllä hyvä muistutus siitä, ettei kannata luottaa yksityiseen ihmiseen, vaan aina tulisi tarkistaa myyjän taustat ennen kuin mitään maksaa. Huijaus on rikos, huijatuksi tuleminen tai joutuminen ei.


    • Tässä uusin tieto

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012042415491834_uu.shtml

      Nuoren jyväskyläläisnaisen epäillään huijanneen ihmisiä, kauppaamalla olemattomia kissan- ja koiranpentuja.

      Poliisilla on parhaillaan tutkittavana, pelkästään tämän vuoden aikana tapahtuneita, kissan- ja koiranpentuihin liittyviä petosepäilyjä yhteensä 114.

      Poliisin mukaan nainen myi eläimiä yhdellä nettipalstalla. Hän uskotteli myyvänsä rotukissoja ja -koiria. Rahat hän sai, kun ihmiset maksoivat eläimistä varausmaksuja.

      Iltalehti uutisoi helmikuun lopulla useiden ihmisten joutuneen kissanpentuhuijauksen uhriksi. Nainen oli pyytänyt varausmaksua ja antanut ostajille tekaistuja osoitteita.

      Naisen epäillään tehneen myös internetissä kauppaa olemattomilla puhelimilla. Lisäksi hänen epäillään syyllistyneen vuokralaisten huijauksiin Helsingissä, joissa hän esiintyi yksityisen vuokranantajan edustajana ja teki ihmisten kanssa vuokrasopimuksia.

      Kissahuijariksi epäillyn vangitsemisesta uutisoi Keskisuomalainen.

      Lähde: Keskisuomalainen

      IL

    • HUOMAUTTAISIN VIELÄ

      Toisin kuin iltalehti jutussaan väittää, kyseessä ei olleet rotukissat, vaan MIX kissat.

      Ettei tekis hallaa rotukissaloille :(

      Oma pieni miksini kehrää ja haukottelee viekussa jo :) Aikuiset maatiaiset omassa tornissaan

    • jooo o

      niinpä, ja lisäksi lukee että myi eläimiä "yhdellä nettipalstalla", vaikka oli sekä apulassa että tori.fi:ssä ilmoitukset ainakin näistä pennuista joilla meitä huijattiin, mutta pikku vikoja :D

    • oikein tulee mulla vieläki kylmät väreet ku aattelen tota huijausta ! Multa poliisi kysy et kelpaako sovittelu ni totesin että ei ku se on ihan tietosesti huijannu niin montaa ihmistä.. Sillon ku mulle toi huijaus paljastu ni rupesin heti ettimää uutta pentuu ja näin seuraavan yön painajaisii "heidistä". Luojan kiitos tää asia on poliiseil hyvin hoidossa ja mun ymmärtääkseni koko juttu menee ihan oikeutee ku mult kysyttii haluunko tulla paikan päälle. Nyt mul on ollu kaks viikkoo jo tällänen ihana puoli siiamilainen musta tyttö pentu josta sitte maksoin 200 ja pääsin ihan sen kotii kattomaa olosuhteet ja näin vanhemmat ja pidetää entisten omistajien kaa tiiviisti yhteyttä. Ison pettymyksen jälkee ei se hinta enää haitannu ja voisin kyllä todeta että on ihan joka sentin arvonen ja nyt ku katon tota pikkusta nukkumassa ni toteen vaa aina mielessäni et "sä et oo kusetusta"

      Kertokaa teki et minkälaisen kisun ja mistä sen hankitte !

    • ragdoll

      Muakin kieltämättä vitutti se "Heidi", mutta sitte aattelin, että turha semmoseen ali-ihmiseen suunnata vihaansa :D

      Ite otin sitten ragdollin, joka aiemmin oli kyllä haaveena, mutta en raaskinut sitä ostaa kun ajattelin että maailma pullollaan ihania maatiaisiakin. Mutta huijauksen selvittyä kun aloin heti ettimään uutta pentua, niin huomasin aivan lähellä olevan ragdollin pentuja myynnissä, joten enpä voinut vastustaa kiusausta :) Nyt tuo vauveli on ollut parisen viikkoa meillä, ja enpä osaa enää kuvitellakaan että joku muu kisu ois sen tilalla :)

    • Pioni

      No hei ihmiset! Onneksi olette kirjoitelleet tänne! Minullekin on harmaa tyttöpentu luvattu, kuvien kera ja sovittu jo päiväkin jolloin pentu tuotaisiin kotiini Helsinkiin! Aloin jo ihmettelemään kun viestit eivät mene perille. Onneksi en maksanut mitään, joten en ole menettänyt rahaa, mutta tosi ikävä juttu silti. Olin ihan valmistautunut uuden pennun tuloon! Eli kohtalotovereita riittää...

    • Rotukissankasvattaja

      Hei

      Suosittelen tutkimaan myyjän taustat ja näkemään kyseisen henkilön livenä ennenkuin maksaa mitään varaus maksua tms. tosi ikävää että tälläista pääsee tapahtumaan mutta olkaa itse viisaampia ja jos kyseessä on joku rotukissan kasvattaja niin hänen tietonsa pitäisi löytyä kissaliiton sivuilta. Älkää ostako sikaa säkissä =) ja maatiaiskissoja saa ilmaiseksikin kuka tyhmä sellaisesta perii edes mitään varausmaksua rotukissa on ihan eri asia.

      • Vielä siihen lehtijuttuun että kysehän ei ollu rotukissoista, niinku lehti väittää vaan norskin/maatiais mix


      • Epäilen nyt vähän.

        Maatiaiskissan pitäisi maksaa ainakin sen verran, mitä madotuksiin on mennyt.

        Varausmaksu on pennun turvaksi, maksamalla kerrot olevasi oikeasti kiinnostunut.. kuten rotukissankasvattajankin(?) varmasti tiedät. Ostaja ei välttämättä saavukkaan sovittuna päivänä jos ei ole taloudellisesti sitoutunut.

        En myöskään suosittele kenellekään kissanpentuja ilmaiseksi jakamaan. Vaikka itsellä olisikin yllinkyllin varaa penturuokiin, madotuksiin ja emon lisähoivaan. Vaikka ihan vain huonoja kissanomistajia tai pahimmassa tapauksessa kiduttajia vältellekseen.

        Heidihän ei tosiaan myynyt rotukissoja vaan miksauksia, joten hyvällä tuurillakaan hänestä ei kissaliiton sivuilta mainintaa löydy, ei pitäiskään.


    • joo ooo

      niin. tuskinpa kovin moni olisi mistää rotukissasta maksanut näkemättä sitä ensin, ja tarkistamatta onko kasvattajalla nettisivuja etc :D

      ja kyllähän niitä kissoja saattaa ilmaiseksikin saada, mutta yleensä ne on sitten aina jotain tutun tuttuja joilla niitä on, harvemmin kukaan ainakaan täällä päin ilmoittelee että antaa ilmaiseksi kissoja... ja kissan arvostus kun on kuitenkin nykyisin noussut, että kyllä maatiaisistakin joutuu maksamaan. ennenhän niitä oli joka toisessa maalaistalossa vähän väliä, joten oli helppo saada kissanpentu ilmaiseksi...

    • roar

      ei voi olla totta!.... me koko perheen kanssa ihastuttiin punaiseen poika kissaan ja varattiin. meillekkin lähetettiin kuvia ja heidi vastaili aika paljon sähköposti viesteihin. viime aikoina kun rupesimme kyselemään osoitetta yms. hän ei vastannu viesteihin. aluksi aateltiin vain että hän ei ole kerennyt mutta kun kahden viikon päästäkään vastauksia ei kuulunut aloimme melko lailla menettää toivon. sitten perhe tutulta kuulimme että hän oli lukenu jostai kissa huijarista ja etsimme täältä sitten tämän.. tämä on niin surullista entinen kissamme kuoli ja luulimme saavamme uuden pian. punainen poika oli vielä niin yli söpö ja ihastuttava että ei mikään. olisi saatanan kiva jos heidi sais tästä nyt ansionsa mukaan!.........

    • Kissaemo-69

      Wow! Kiitos tästä ketjusta ja kaikille varoitusviestejä kirjoittaneille!!

      Meinattiin nimittäin lähteä ajamaan Jyväskylään maalis-huhtikuun vaihteessa! Ei oltaisi maksettu varausmaksua mutta oltaisiin menty katsomaan kissoja Helsingistä asti. Tarkoituksena oli ottaa molemmat tyttöpennut! Tosi lähellä oli että oltaisiin lähdetty.


      Kannattaa aina käydä katsomassa minkälaissa paikassa kissat elävät ja jos hommassa tuntuu olevan jotain outoa, niin unohtaa koko juttu. Samoihin aikoihin oli nähtävillä Nummelassa "maine coonin" pentuja. Saimme nähdä kissat, mutta kissojen myyjä oli todella outo mies eivätkä kissat edes asuneet siellä missä kävimme (hirvittävän sotkuinen koti ja pihamaa roinaa ja roskaa täynnä)! Haiskahti niin pahasti rahastukselta että lähdimme pois päätämme puistellen.

      Löysimme sitten aivan ihanalta, eläinrakkaalta lapsiperheeltä kaksi pentua, joiden vanhemmat todella ovat maine cooneja - toinen vanhemmista rekisteröity ja toinen ei. Kävimme katsomassa pentuja perheen kotona ja juutuimme sinne yli tunniksi kahville ja juttelemaan kissoista. Kivoja ihmisiä, ja nyt meillä on maailman ihanimmat kissaveljekset!

    • mimosa136

      Olkaa varovaisia ulkomaalaisten kauppaajien kanssa myös!

      [email protected]

      Tällainen kauppaa sfinksipentuja, samaa kaavaa suurinpiirtein noissa viesteissä. siis vain rahtikulut pitäisi maksaa, kissasta ei mitään :O ja ei saa kunnon vastauksia kissasta. onneks en menny lankaan. Jep. Olen nyt viisaampi, onneks on tullu surffailtua netissä näitä asioita tutkien useita tunteja!

      niin ja kun googletin tuon s-postiossan niin sillä kaupataan muun muassa valiumia ja marihuanaa jossain sivustolla!!?? :D

    • jontte007
    • opittu on

      Ilmoittakaa ihmeessä näistä tori.fi asiakaspalveluun, he voivat omalta osaltaan puuttua näihin nopeasti. Kannattaa myös katsoa toimintaohjeita heidän sivuiltaan, niillä voi käydä turvallisesti kauppaa. Näitä huijareita tuntuu nyt olevan ihan joka puolella ja etsivät helppoa rahaa kaikin keinoin.
      http://www.tori.fi/turvallisuus/ulkomaankauppa.htm

    • petetty_

      aika säälittävää jauhaa tästä edelleen.. ja poliisithan ei olisi saanut kyseisen henkilön tietoja jakaa eteenpäin

      Muakin myyjä huijjasi mutten jaksanu päätä vaivata

    • eihuijattu

      Taitaa hänellä olla ilmoitus tuossa vähän ylempänä ja samalla ilmoitus myös apulassa.

    • petetty_

      mistä päättelet että on kyseinen henkilö?

    • voihan pieru

      NYT OIKEUDESSA AINAKIN TÄMÄ

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012091116062639_uu.shtml

      Syytteen mukaan nainen on väittänyt myymiensä kissojen olevan terveitä, norjalaisia metsäkissoja. Kissat ovat kuitenkin olleet sairaita eivätkä puhdasrotuisia.

      Osa kissoista on syytteen mukaan ollut niin huonossa kunnossa, että ne on jouduttu lopettamaan pian kaupanteon jälkeen. Pennut ovat kärsineet muun muassa ripulista ja suutulehduksista.

      Tapausta käsitellään tänään Satakunnan käräjäoikeudessa.

      Asianomistajia tapauksessa on kaikkiaan 11.

      IL

      • 9+6

        Tulkitsit uutista väärin, ilmeisen tarkoituksellisesti.

        Nyt on oikeus asian ratkaissut ja petossyytteet menivät nurin. Tässä hyvä opetus netissä mellastaville rotukiihkoilijoille. Asiat eivät oikeassa elämässä mene aina niin kuin te luulette.

        http://www.hs.fi/kotimaa/Kissanmyyjän petossyytteet nurin käräjillä Porissa/a1305601437631


      • mitä kiihkoilua
        9+6 kirjoitti:

        Tulkitsit uutista väärin, ilmeisen tarkoituksellisesti.

        Nyt on oikeus asian ratkaissut ja petossyytteet menivät nurin. Tässä hyvä opetus netissä mellastaville rotukiihkoilijoille. Asiat eivät oikeassa elämässä mene aina niin kuin te luulette.

        http://www.hs.fi/kotimaa/Kissanmyyjän petossyytteet nurin käräjillä Porissa/a1305601437631

        Millä tavalla edellinen on tulkinnut uutista väärin? Eihän oikeudessa myöskään todettu, että ne pennut olisivat norjalaisia metsäkissoja, vaan siellä ei todettu annetun riittävää näyttöä siitä, ettei ne sitä olisi. Siis kysehän on VAIN näytön puutteesta, eikä siitä onko ne pennut norskeja vai ei.

        Tämä päätös vain vahvistaa sitä, että AINA kun ostaja pennun ostaa, hänen on oltava tarkkana. Eli mitä tulee tuohon päätökseen, niin paikalla ostohetkellä tulisi olla vähintään valvontaeläinlääkäri joka tarkistaa pennun kunnon ja antaa siitä lausunnon. Toiseksi ostajan pitää vaatia aina kauppakirja/-sopimus johon on listattu kaikki asiat huolella ja se on molempien allekirjoittama. Kolmanneksi ostajan pitää vaatia, että pentu on todellakin rokotettu ja siitä on kunnollinen rokotustodistus. Tässä tapauksessa sen olisi pitänyt olla sirutetulle pennulle annettu ja klinikalla täytetty sekä eläinlääkärin leimalla varustettu. Näinhän ei tässä pennuilla ollut, vaan huijari itse kirjoitti korttiin luovutushetkellä pennun nimen - korttihan voi silloin olla minkä kissan vain.

        Ylipäätään tuossa oikeudenkäynnissä rotupuhtaudesta väännettiin ihan turhaan, kun syyttää olisi pitänyt pentujen terveyden puutteesta. Jokainen ostaja kun ostohetkellä tiesi mitä oli ostamassa. Eivät he silti sairaita kissoja halunneet ostaa.

        Toivottavasti tämä nyt osoittaa ostajille sen, että varovainen pitää olla. Kun näyttää siltä että huijata voi mitenkä paljon haluaa jos toinen ei voi osoittaa sitä todeksi.


      • 8+5
        mitä kiihkoilua kirjoitti:

        Millä tavalla edellinen on tulkinnut uutista väärin? Eihän oikeudessa myöskään todettu, että ne pennut olisivat norjalaisia metsäkissoja, vaan siellä ei todettu annetun riittävää näyttöä siitä, ettei ne sitä olisi. Siis kysehän on VAIN näytön puutteesta, eikä siitä onko ne pennut norskeja vai ei.

        Tämä päätös vain vahvistaa sitä, että AINA kun ostaja pennun ostaa, hänen on oltava tarkkana. Eli mitä tulee tuohon päätökseen, niin paikalla ostohetkellä tulisi olla vähintään valvontaeläinlääkäri joka tarkistaa pennun kunnon ja antaa siitä lausunnon. Toiseksi ostajan pitää vaatia aina kauppakirja/-sopimus johon on listattu kaikki asiat huolella ja se on molempien allekirjoittama. Kolmanneksi ostajan pitää vaatia, että pentu on todellakin rokotettu ja siitä on kunnollinen rokotustodistus. Tässä tapauksessa sen olisi pitänyt olla sirutetulle pennulle annettu ja klinikalla täytetty sekä eläinlääkärin leimalla varustettu. Näinhän ei tässä pennuilla ollut, vaan huijari itse kirjoitti korttiin luovutushetkellä pennun nimen - korttihan voi silloin olla minkä kissan vain.

        Ylipäätään tuossa oikeudenkäynnissä rotupuhtaudesta väännettiin ihan turhaan, kun syyttää olisi pitänyt pentujen terveyden puutteesta. Jokainen ostaja kun ostohetkellä tiesi mitä oli ostamassa. Eivät he silti sairaita kissoja halunneet ostaa.

        Toivottavasti tämä nyt osoittaa ostajille sen, että varovainen pitää olla. Kun näyttää siltä että huijata voi mitenkä paljon haluaa jos toinen ei voi osoittaa sitä todeksi.

        Sillä tavalla, että kirjoittaja väitti etteivät kissat olisi olleet puhdasrotuisia. Mitään näyttöä sellaisesta kun ei ollut. Ei ollut myöskään näyttöä siitä, että kissat olisivat olleet ostohetkellä sairaita.

        Koska näyttöä muusta ei ollut, ei myyjän sanaa rotupuhtaudesta voitu osoittaa vääräksi. Kannattaa myös huomata se, ettei oikeudenkaan mukaan paperit ole se asia, mikä rotupuhtauden määrittelee. Mikä isku rotukissafanaatikoille.

        Pentua ostaessa on oltava tarkkana, se on selvä. Itse kissaa seuraamalla pystyy päättelemään paljon. Niin sitä on kissoja ostettu iät ja ajat hyvällä menestyksellä.

        Kissan voi aivan yhtä hyvin rokotuttaa ostajakin. Ei rokotuksen teho riipu siitä kuka kissan rokotuksille vie. Mitä sirutuksista horiset? Ei noissa lehtijutuissa sellaisesta kerrottu.

        Oikeudessa väännettiin sekä rotupuhtaudesta että terveydestä. Molemmissa tapauksissa tuomio oli vapauttava.

        Koska tuomio oli vapauttava, ei huijausta tapahtunut. Yritä jaksaa elää sen kanssa.


      • olitko paikalla
        8+5 kirjoitti:

        Sillä tavalla, että kirjoittaja väitti etteivät kissat olisi olleet puhdasrotuisia. Mitään näyttöä sellaisesta kun ei ollut. Ei ollut myöskään näyttöä siitä, että kissat olisivat olleet ostohetkellä sairaita.

        Koska näyttöä muusta ei ollut, ei myyjän sanaa rotupuhtaudesta voitu osoittaa vääräksi. Kannattaa myös huomata se, ettei oikeudenkaan mukaan paperit ole se asia, mikä rotupuhtauden määrittelee. Mikä isku rotukissafanaatikoille.

        Pentua ostaessa on oltava tarkkana, se on selvä. Itse kissaa seuraamalla pystyy päättelemään paljon. Niin sitä on kissoja ostettu iät ja ajat hyvällä menestyksellä.

        Kissan voi aivan yhtä hyvin rokotuttaa ostajakin. Ei rokotuksen teho riipu siitä kuka kissan rokotuksille vie. Mitä sirutuksista horiset? Ei noissa lehtijutuissa sellaisesta kerrottu.

        Oikeudessa väännettiin sekä rotupuhtaudesta että terveydestä. Molemmissa tapauksissa tuomio oli vapauttava.

        Koska tuomio oli vapauttava, ei huijausta tapahtunut. Yritä jaksaa elää sen kanssa.

        "Sillä tavalla, että kirjoittaja väitti etteivät kissat olisi olleet puhdasrotuisia. Mitään näyttöä sellaisesta kun ei ollut. "

        Nimenomaan, kirjoitit ihan asiaa, siitä ei ollut näyttöä, etteivät ne olleet puhdasrotuisia, eikä näyttöä siitä että ne olisi olleet. Rekisterikirja kun on todistus siitä, että kissa on puhdasrotuinen.

        Ei sitä ole osoitettu, ettei huijausta ole tapahtunut vain se, ettei siitä ole riittävää näyttöä.

        Oikeudessa ei lääkäreiden todistuksia sairaista pennuista otettu näytöksi vain koska ei voitu osoittaa, että ne pennut on olleet sairaita OSTETTAESSA. Sitä et seuraamalla saa sinäkään muuksi muutettua, oletpa omasta mielestäsi mitenkä pätevä tahansa. Koska ostohetkestä ei ole pitävää todistusta, eli paikalla olisi pitänyt olla lääkäri joka sen olisi todennut, jolloin siitä olisi tullut pitävä todistus. Kun pennut on toimitettu hoitoon myöhemmin, ei ole voitu osoittaa ostohetken tilannetta. Ei vaikka lääkärin lausuntoja sairauksista on olemassa paljon. Tällä tavalla ikävä kyllä meidän oikeus toimii huijareiden puolesta. Eihän puolustus edes pitänyt erästä eläinlääkäriä lääkärinä ollenkaan, kun ei itse ymmärtänyt paria pikku kirjainta ja niiden merkitystä. Vai oliko kenties vain niin ovela, että sai näin epäilyksen siemenen kylvettyä lautamiehiin.

        Miksi kirjoitin siruista, koska sillä että pennuilla olisi sirut rokotushetkellä ja lääkärin antama virallinen todistus (jossa näkyy se sirunumero) olisi myyjä voinut todistaa, että pentu on rokotettu - siis ostajalle. Ilman sirua, pelkällä kortilla johon myyjä kirjoitti pennun nimen luovutushetkellä ei voi luottaa. Vaikka se oikeudessa meneekin niin, ettei ole voitu todistaa kun kerran myyjä niin sanoo tehdyn. En ole väittänyt mitään siitä, että uutisessa olisi siruista puhuttu, sinä vaan et osaa erottaa edes eri ryhmittelyssä olevaa tekstiä omaksi osakseen. Jossa puhutaan siitä miten tulisi toimia, ettei tulisi huijatuksi. Ostaja voi rokotuttaa, turhaa sinun on sitä tähän vetää kun siitä ei ollut mitään puhettakaan. Vaan siitä, että myyjä väitti pentuja rokotetun ja antoi tuollaisen kortin johon ei voi luottaa. Todistaakseen oikeudessa, ettei pentuja ole rokotettu, olisi siis ostajan pitänyt otattaa verinäyte josta olisi tutkittu rokotuksen annetun tai ei annetun. Tai pennulla olisi pitänyt olla edellä mainitunlainen sirulla varmennettu todistus, jolloin ostaja ei olisi muuta voinut väittää. Eli saadakseen oikeutta ostajien olisi pitänyt toimia niin, että myyntihetkellä paikalla olisi ollut virkaeläinlääkäri todistamassa, että pennut oli sairaita. Jolloin niitä tuskin kukaan ostaja olisi ostanut, eli oikeutta ei olisi tarvinnut käydä. Koska näin yleensä ei ole, voi huijari myydä mitä vaan joutumatta siitä edesvastuuseen. Koska he tietävät tämän, eivät he tee kirjallisia sopimuksia joihin voisi paremmin nojata. Ostajien on siksi parempi jättää ne pennut ostamatta koska lopputuloksena tässäkin on hurjan suuria rahan menetyksiä ja osa kissoista on jouduttu lopettamaan hoidoista huolimatta.

        Oikeudessa pääpaino oli rotupuhtaudessa, vai olitko sinäkin paikalla kuulemassa, ettet vain olisi istunutkin syytetyn penkillä;)


      • 9+5
        olitko paikalla kirjoitti:

        "Sillä tavalla, että kirjoittaja väitti etteivät kissat olisi olleet puhdasrotuisia. Mitään näyttöä sellaisesta kun ei ollut. "

        Nimenomaan, kirjoitit ihan asiaa, siitä ei ollut näyttöä, etteivät ne olleet puhdasrotuisia, eikä näyttöä siitä että ne olisi olleet. Rekisterikirja kun on todistus siitä, että kissa on puhdasrotuinen.

        Ei sitä ole osoitettu, ettei huijausta ole tapahtunut vain se, ettei siitä ole riittävää näyttöä.

        Oikeudessa ei lääkäreiden todistuksia sairaista pennuista otettu näytöksi vain koska ei voitu osoittaa, että ne pennut on olleet sairaita OSTETTAESSA. Sitä et seuraamalla saa sinäkään muuksi muutettua, oletpa omasta mielestäsi mitenkä pätevä tahansa. Koska ostohetkestä ei ole pitävää todistusta, eli paikalla olisi pitänyt olla lääkäri joka sen olisi todennut, jolloin siitä olisi tullut pitävä todistus. Kun pennut on toimitettu hoitoon myöhemmin, ei ole voitu osoittaa ostohetken tilannetta. Ei vaikka lääkärin lausuntoja sairauksista on olemassa paljon. Tällä tavalla ikävä kyllä meidän oikeus toimii huijareiden puolesta. Eihän puolustus edes pitänyt erästä eläinlääkäriä lääkärinä ollenkaan, kun ei itse ymmärtänyt paria pikku kirjainta ja niiden merkitystä. Vai oliko kenties vain niin ovela, että sai näin epäilyksen siemenen kylvettyä lautamiehiin.

        Miksi kirjoitin siruista, koska sillä että pennuilla olisi sirut rokotushetkellä ja lääkärin antama virallinen todistus (jossa näkyy se sirunumero) olisi myyjä voinut todistaa, että pentu on rokotettu - siis ostajalle. Ilman sirua, pelkällä kortilla johon myyjä kirjoitti pennun nimen luovutushetkellä ei voi luottaa. Vaikka se oikeudessa meneekin niin, ettei ole voitu todistaa kun kerran myyjä niin sanoo tehdyn. En ole väittänyt mitään siitä, että uutisessa olisi siruista puhuttu, sinä vaan et osaa erottaa edes eri ryhmittelyssä olevaa tekstiä omaksi osakseen. Jossa puhutaan siitä miten tulisi toimia, ettei tulisi huijatuksi. Ostaja voi rokotuttaa, turhaa sinun on sitä tähän vetää kun siitä ei ollut mitään puhettakaan. Vaan siitä, että myyjä väitti pentuja rokotetun ja antoi tuollaisen kortin johon ei voi luottaa. Todistaakseen oikeudessa, ettei pentuja ole rokotettu, olisi siis ostajan pitänyt otattaa verinäyte josta olisi tutkittu rokotuksen annetun tai ei annetun. Tai pennulla olisi pitänyt olla edellä mainitunlainen sirulla varmennettu todistus, jolloin ostaja ei olisi muuta voinut väittää. Eli saadakseen oikeutta ostajien olisi pitänyt toimia niin, että myyntihetkellä paikalla olisi ollut virkaeläinlääkäri todistamassa, että pennut oli sairaita. Jolloin niitä tuskin kukaan ostaja olisi ostanut, eli oikeutta ei olisi tarvinnut käydä. Koska näin yleensä ei ole, voi huijari myydä mitä vaan joutumatta siitä edesvastuuseen. Koska he tietävät tämän, eivät he tee kirjallisia sopimuksia joihin voisi paremmin nojata. Ostajien on siksi parempi jättää ne pennut ostamatta koska lopputuloksena tässäkin on hurjan suuria rahan menetyksiä ja osa kissoista on jouduttu lopettamaan hoidoista huolimatta.

        Oikeudessa pääpaino oli rotupuhtaudessa, vai olitko sinäkin paikalla kuulemassa, ettet vain olisi istunutkin syytetyn penkillä;)

        Sekavaa ja pitkäveteistä pätemistasi lukiessa ei ole ihmekään, jos ajatus vähän harhailee.

        Rekisterikirja ei ilman Dna-varmistusta ole todisteena juuri mistään. Ei ole mitään takeita, että vanhemmat ovat juuri ne rekisterikirjaan merkityt. Koirapuolella on lukuisia esimerkkejä, joissa papereissa merkityt tiedot eivät ole pitäneet paikkaansa.

        Uutisessa ei mainittu mihin sairauksiin ostajat vetosivat ja koska. Voisi ihan uteliaisuudesta tilata oikeudenkäyntipöytäkirjan, niin pääsisi perehtymään kiinnostavaan asiaan tarkemmin. Sinun kertomaasi en kovin paljon luota.


      • 100 ?
        8+5 kirjoitti:

        Sillä tavalla, että kirjoittaja väitti etteivät kissat olisi olleet puhdasrotuisia. Mitään näyttöä sellaisesta kun ei ollut. Ei ollut myöskään näyttöä siitä, että kissat olisivat olleet ostohetkellä sairaita.

        Koska näyttöä muusta ei ollut, ei myyjän sanaa rotupuhtaudesta voitu osoittaa vääräksi. Kannattaa myös huomata se, ettei oikeudenkaan mukaan paperit ole se asia, mikä rotupuhtauden määrittelee. Mikä isku rotukissafanaatikoille.

        Pentua ostaessa on oltava tarkkana, se on selvä. Itse kissaa seuraamalla pystyy päättelemään paljon. Niin sitä on kissoja ostettu iät ja ajat hyvällä menestyksellä.

        Kissan voi aivan yhtä hyvin rokotuttaa ostajakin. Ei rokotuksen teho riipu siitä kuka kissan rokotuksille vie. Mitä sirutuksista horiset? Ei noissa lehtijutuissa sellaisesta kerrottu.

        Oikeudessa väännettiin sekä rotupuhtaudesta että terveydestä. Molemmissa tapauksissa tuomio oli vapauttava.

        Koska tuomio oli vapauttava, ei huijausta tapahtunut. Yritä jaksaa elää sen kanssa.

        Ei kirjoittaja väittänyt mitään vaan lainasi suoran tekstin toimittajan tekemästä jutusta. Opettelehan sinäkin lukemaan, ettet tekisi vääriä päätelmiä ja ihan tarkoituksellisesti. Peili olisi jälleen hyvä paikka katsella tekemisiään ;)


      • :-)
        100 ? kirjoitti:

        Ei kirjoittaja väittänyt mitään vaan lainasi suoran tekstin toimittajan tekemästä jutusta. Opettelehan sinäkin lukemaan, ettet tekisi vääriä päätelmiä ja ihan tarkoituksellisesti. Peili olisi jälleen hyvä paikka katsella tekemisiään ;)

        Onneksi kuitenkin tuli vapauttava tuomio.


      • ei tullut
        :-) kirjoitti:

        Onneksi kuitenkin tuli vapauttava tuomio.

        Ei se tuomio ihan täysin vapauttava ollut, vain huijauksen osalta ei todettu riittävää näyttöä. Tuomiohan tuli eläinsuojelurikoksesta kun myyjä jätti lääkärin käskyt noudattamatta ja kissansa hoitamatta. Minusta kuitenkin eläinsuojelurikos on paljon vakavampi kuin toisen huijaaminen ja siitä olisi pitänyt antaa kunnon tuomio.

        Miksihän myyjän koti ei ollut lääkärikäynnin aikana siivottu ja kissoja piilotettu? Niin kuin paikalle vaatimalla päässeiden ostajien kohdalla oli. Olisiko syynä ollut se, että valvontaeläinlääkäri voi mennä yllätyskäynnille, eikä myyjä ehdikään tehdä pintaretusointia.

        Miksi tätä asiaa ei täällä palstalla ruodita, vaan pyritään selvästi pitämään piilossa. Olisko ehkä joillakin kirjoittajilla "oma lehmä ojassa" kuten sanonta kuuluu?


      • ---
        ei tullut kirjoitti:

        Ei se tuomio ihan täysin vapauttava ollut, vain huijauksen osalta ei todettu riittävää näyttöä. Tuomiohan tuli eläinsuojelurikoksesta kun myyjä jätti lääkärin käskyt noudattamatta ja kissansa hoitamatta. Minusta kuitenkin eläinsuojelurikos on paljon vakavampi kuin toisen huijaaminen ja siitä olisi pitänyt antaa kunnon tuomio.

        Miksihän myyjän koti ei ollut lääkärikäynnin aikana siivottu ja kissoja piilotettu? Niin kuin paikalle vaatimalla päässeiden ostajien kohdalla oli. Olisiko syynä ollut se, että valvontaeläinlääkäri voi mennä yllätyskäynnille, eikä myyjä ehdikään tehdä pintaretusointia.

        Miksi tätä asiaa ei täällä palstalla ruodita, vaan pyritään selvästi pitämään piilossa. Olisko ehkä joillakin kirjoittajilla "oma lehmä ojassa" kuten sanonta kuuluu?

        Huijauksestahan tässä on keskusteltu ja siitä tuli vapauttava tuomio. Lievästä eläinsuojelurikoksesta tuli tuomio.

        Onhan tätä asiaa täällä käsitelty. Luulin sinun huomanneen sen kun tätä viestiketjua luit. Eikä mikään estä sinua aloittamasta uutta tätä juttua käsittelevää keskustelua, jos katsot sen tarpeelliseksi.


      • ---
        ei tullut kirjoitti:

        Ei se tuomio ihan täysin vapauttava ollut, vain huijauksen osalta ei todettu riittävää näyttöä. Tuomiohan tuli eläinsuojelurikoksesta kun myyjä jätti lääkärin käskyt noudattamatta ja kissansa hoitamatta. Minusta kuitenkin eläinsuojelurikos on paljon vakavampi kuin toisen huijaaminen ja siitä olisi pitänyt antaa kunnon tuomio.

        Miksihän myyjän koti ei ollut lääkärikäynnin aikana siivottu ja kissoja piilotettu? Niin kuin paikalle vaatimalla päässeiden ostajien kohdalla oli. Olisiko syynä ollut se, että valvontaeläinlääkäri voi mennä yllätyskäynnille, eikä myyjä ehdikään tehdä pintaretusointia.

        Miksi tätä asiaa ei täällä palstalla ruodita, vaan pyritään selvästi pitämään piilossa. Olisko ehkä joillakin kirjoittajilla "oma lehmä ojassa" kuten sanonta kuuluu?

        Unohdin mainita, että asiahan ei ole vielä selvä, sillä syyttäjä valittaa hovioikeuteen.
        Sangen mielenkiintoista.

        http://yle.fi/uutiset/syyttaja_valittaakin_kissakauppiaan_tuomiosta/6321388


      • väärää tietoa
        --- kirjoitti:

        Unohdin mainita, että asiahan ei ole vielä selvä, sillä syyttäjä valittaa hovioikeuteen.
        Sangen mielenkiintoista.

        http://yle.fi/uutiset/syyttaja_valittaakin_kissakauppiaan_tuomiosta/6321388

        Todella mielenkiintoista on myös se, että toimittajat antaa ensin väärää tietoa, ettei valitusta tehdä. Sitten se kuitenkin tehdään, olisiko toimittajat vähän kiirehtineet uutisoinneissaan? Toisaalta tuossakin on väärää tietoa, kun toimittaja väittää, että asianomistajia olisi ollut 10 kun todellisuudessa niitä oli 11.

        Mitä tulee huijaamiseen, niin kyllä minusta sairaiden pentujen myynti täyttää huijauksen merkit siinä kuin rotukissana myynti ilman papereitakin. Tai ketjun aloituksessa huijannut pentujen myyjä jolla ei myytävää ollut.

        Vähän tuntuu siltä, että sitä ei pidetä pahana jos myy toiselle sairaita pentuja ja aiheuttaa sillä riskin myös ihmisille sekä toisille eläimille. Mutta se on sitten huijausta kun myy jotakin jota ei ole. Eikö molemmissa ihan yhtä syyllinen sitten voi olla se ostaja, joka ei ole varmistanut tuotteen laatua tai olemassa oloa. Tämä ajatus koska ostajia on tässä toisessa syytetty huolimattomiksi ja ties vaikka miksi.

        Miksi aloittaisin uuden ketjun, eihän trollaajatkaan aloita aina, vaan trollaavat vanhoissa ketjuissa. Kyllähän trollit muissakin ketjuissa vetelee ohi aiheen olevia juttuja esille, mutta ei tätä koskevia....kyllä mielenkiintoista.


      • mainita unohdin
        väärää tietoa kirjoitti:

        Todella mielenkiintoista on myös se, että toimittajat antaa ensin väärää tietoa, ettei valitusta tehdä. Sitten se kuitenkin tehdään, olisiko toimittajat vähän kiirehtineet uutisoinneissaan? Toisaalta tuossakin on väärää tietoa, kun toimittaja väittää, että asianomistajia olisi ollut 10 kun todellisuudessa niitä oli 11.

        Mitä tulee huijaamiseen, niin kyllä minusta sairaiden pentujen myynti täyttää huijauksen merkit siinä kuin rotukissana myynti ilman papereitakin. Tai ketjun aloituksessa huijannut pentujen myyjä jolla ei myytävää ollut.

        Vähän tuntuu siltä, että sitä ei pidetä pahana jos myy toiselle sairaita pentuja ja aiheuttaa sillä riskin myös ihmisille sekä toisille eläimille. Mutta se on sitten huijausta kun myy jotakin jota ei ole. Eikö molemmissa ihan yhtä syyllinen sitten voi olla se ostaja, joka ei ole varmistanut tuotteen laatua tai olemassa oloa. Tämä ajatus koska ostajia on tässä toisessa syytetty huolimattomiksi ja ties vaikka miksi.

        Miksi aloittaisin uuden ketjun, eihän trollaajatkaan aloita aina, vaan trollaavat vanhoissa ketjuissa. Kyllähän trollit muissakin ketjuissa vetelee ohi aiheen olevia juttuja esille, mutta ei tätä koskevia....kyllä mielenkiintoista.

        Unohdin mainita, että onhan tuolla yksi ketju aloitettu tämä toisen huijarin tekosista, vaan siellä ei juurikaan ole haluttu aiheesta keskustella, miksei. No koska trollit ei halua oikeista asioista kirjoittaa, vaan trollailla oletuksilla ja omilla väännöillään ;) Ei heitä kiinnosta kissojen kunnollinen hoito tai mikään kissoihin liittyvä, vaan vain toisten kirjoittajien kanssa riitely ja toisten ärsyttäminen. Tämäkin on muuten ihan tutkittu juttu, että palstoilla näitä trolleja on :) Kun sitä tutkittua tietoa täällä tietyt trollit jatkuvasti perään kuuluttaa....


      • ---
        väärää tietoa kirjoitti:

        Todella mielenkiintoista on myös se, että toimittajat antaa ensin väärää tietoa, ettei valitusta tehdä. Sitten se kuitenkin tehdään, olisiko toimittajat vähän kiirehtineet uutisoinneissaan? Toisaalta tuossakin on väärää tietoa, kun toimittaja väittää, että asianomistajia olisi ollut 10 kun todellisuudessa niitä oli 11.

        Mitä tulee huijaamiseen, niin kyllä minusta sairaiden pentujen myynti täyttää huijauksen merkit siinä kuin rotukissana myynti ilman papereitakin. Tai ketjun aloituksessa huijannut pentujen myyjä jolla ei myytävää ollut.

        Vähän tuntuu siltä, että sitä ei pidetä pahana jos myy toiselle sairaita pentuja ja aiheuttaa sillä riskin myös ihmisille sekä toisille eläimille. Mutta se on sitten huijausta kun myy jotakin jota ei ole. Eikö molemmissa ihan yhtä syyllinen sitten voi olla se ostaja, joka ei ole varmistanut tuotteen laatua tai olemassa oloa. Tämä ajatus koska ostajia on tässä toisessa syytetty huolimattomiksi ja ties vaikka miksi.

        Miksi aloittaisin uuden ketjun, eihän trollaajatkaan aloita aina, vaan trollaavat vanhoissa ketjuissa. Kyllähän trollit muissakin ketjuissa vetelee ohi aiheen olevia juttuja esille, mutta ei tätä koskevia....kyllä mielenkiintoista.

        Älä sitten vingu, että asiasta keskustellaan piilossa. :D Hyvänen aika kun osaat olla provoksikin yksinkertainen.

        Yle:n katsoisin melkoisen paljon luotettavammaksi lähteeksi kuin kaltaisesi kestotrollaajan.


      • kaksinkertainen
        --- kirjoitti:

        Älä sitten vingu, että asiasta keskustellaan piilossa. :D Hyvänen aika kun osaat olla provoksikin yksinkertainen.

        Yle:n katsoisin melkoisen paljon luotettavammaksi lähteeksi kuin kaltaisesi kestotrollaajan.

        Voithan sinä katsoa Ylen vaikka kuinka luotettavammaksi lähteeksi, kun et asioiden oikeaa laitaa tiedä. Minullapa saattaa olla tästä sitä ensikäden tietoa, mitä ei toimittajillakaan aina ole. Toimittajatkin on vain ihmisiä, joille sattuu virheitä ja osa niistä virheistä voitaisiin välttää jos ei niin kiireellä yritettäisi saada uutisia eetteriin ;) Joskus olisi aiheellista tarkistaa uutisen todenperäisyys ennen kuin sen julkistaa.

        Asiasta ei keskustella piilossa, jos siitä ei haluta keskustelua täällä ollenkaan. Tuossakin ketjussa joka on aloitettu yritetään vaiuttaa keskusteluun, että vanha juttu. Kun tämä juttu ei ole edes vielä päätöksessään. Tosin huijaamista on tapahtunut jo monta vuotta, että siltä osin se tarinan alku on jo vanha.

        Ja kun argumentit loppuu niin jälleen kerran aloitat haukkumisen, luullen sen jotenkin ärsyttävän ja erehdyt aina vaan uudestaan ja uudestaan. Olet niin läpinäkyvä....


      • ---
        kaksinkertainen kirjoitti:

        Voithan sinä katsoa Ylen vaikka kuinka luotettavammaksi lähteeksi, kun et asioiden oikeaa laitaa tiedä. Minullapa saattaa olla tästä sitä ensikäden tietoa, mitä ei toimittajillakaan aina ole. Toimittajatkin on vain ihmisiä, joille sattuu virheitä ja osa niistä virheistä voitaisiin välttää jos ei niin kiireellä yritettäisi saada uutisia eetteriin ;) Joskus olisi aiheellista tarkistaa uutisen todenperäisyys ennen kuin sen julkistaa.

        Asiasta ei keskustella piilossa, jos siitä ei haluta keskustelua täällä ollenkaan. Tuossakin ketjussa joka on aloitettu yritetään vaiuttaa keskusteluun, että vanha juttu. Kun tämä juttu ei ole edes vielä päätöksessään. Tosin huijaamista on tapahtunut jo monta vuotta, että siltä osin se tarinan alku on jo vanha.

        Ja kun argumentit loppuu niin jälleen kerran aloitat haukkumisen, luullen sen jotenkin ärsyttävän ja erehdyt aina vaan uudestaan ja uudestaan. Olet niin läpinäkyvä....

        Sinähän sen haukkumisen aloitit tuttuun tyyliisi syyttämällä eri mieltä kanssasi olevia trolleiksi. Et ressukka pysty keskustelemaan asiallisesti, vaan vääntelet ja vääristelet asioita mielesi mukaiseksi. Se ei kuitenkaan toimi ja sekös sinua harmittaa. :)


      • sisälukutaito??????
        8+5 kirjoitti:

        Sillä tavalla, että kirjoittaja väitti etteivät kissat olisi olleet puhdasrotuisia. Mitään näyttöä sellaisesta kun ei ollut. Ei ollut myöskään näyttöä siitä, että kissat olisivat olleet ostohetkellä sairaita.

        Koska näyttöä muusta ei ollut, ei myyjän sanaa rotupuhtaudesta voitu osoittaa vääräksi. Kannattaa myös huomata se, ettei oikeudenkaan mukaan paperit ole se asia, mikä rotupuhtauden määrittelee. Mikä isku rotukissafanaatikoille.

        Pentua ostaessa on oltava tarkkana, se on selvä. Itse kissaa seuraamalla pystyy päättelemään paljon. Niin sitä on kissoja ostettu iät ja ajat hyvällä menestyksellä.

        Kissan voi aivan yhtä hyvin rokotuttaa ostajakin. Ei rokotuksen teho riipu siitä kuka kissan rokotuksille vie. Mitä sirutuksista horiset? Ei noissa lehtijutuissa sellaisesta kerrottu.

        Oikeudessa väännettiin sekä rotupuhtaudesta että terveydestä. Molemmissa tapauksissa tuomio oli vapauttava.

        Koska tuomio oli vapauttava, ei huijausta tapahtunut. Yritä jaksaa elää sen kanssa.

        Kuule lukihäiriöinen, kirjoittaja ei ole väittänyt mitään, vaan lainannut LEHDEN JUTUSTA OSAN!

        Osaatko siis erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan ????

        Jos et, niin luetun ymmärtämistä kannattaa ehdottomasti opetella........tuntuu olevan pahasti hakusessa..............


      • silmä käteen ja kats
        9+6 kirjoitti:

        Tulkitsit uutista väärin, ilmeisen tarkoituksellisesti.

        Nyt on oikeus asian ratkaissut ja petossyytteet menivät nurin. Tässä hyvä opetus netissä mellastaville rotukiihkoilijoille. Asiat eivät oikeassa elämässä mene aina niin kuin te luulette.

        http://www.hs.fi/kotimaa/Kissanmyyjän petossyytteet nurin käräjillä Porissa/a1305601437631

        Kuule lukihäiriöinen, kirjoittaja ei ole väittänyt mitään, vaan lainannut LEHDEN JUTUSTA OSAN!

        Osaatko siis erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan ????

        Jos et, niin luetun ymmärtämistä kannattaa ehdottomasti opetella........tuntuu olevan pahasti hakusessa..............


    • Voi miten harmillista että Heidi Jokisen huijaustapausta koskeva ketju on nyt kuorrutettu aivan eri tapausta koskevilla viesteillä ja riitelyllä :(

      -valitettavan usein ketjuille niin käy.

      Heidin tapauksesta ei uutta tietoa minulla. Onko jollakin?

      Eleonoora
      0404193343

    • kanjoi40

      Tässä aivan selvä huijausilmoitus: Päiväys 13.11.2012/keltainen pörssi

      Myyn MAINE COON PENNUT KILPAA.,

      Syntynyt 18/08/2011 (!), raportoidaan ja rekisteröity Lööf. Lohjennut, rokotettu ja steriloitu. Pennut hyvin makea, hyvin hiljainen. He rakastavat yrityksen muiden kissojen ja koirien. Tottunut perhe-elämä ovat erittäin pehmoinen ja rakastavat hyväillen. Tämä on erinomainen kumppani, joka tuo paljon rakkautta ja hellyyttä.

      Just joo.. Sain samalta palstalta vastauksen erääseen kissaan jota kyselin:

      "Kiitos mielenkiinnostasi minun kaunis kissa
      kisha on täynnä rakkautta ja charmia.Erinomainen persoonallisuus, ja mukana tulee rokotukset kirjaa. Hän rakastaa olla huomion keskipisteenä, ja ei ole ongelma lainkaan.hän tekee täydellisen kierrosaikoja Kissa ja ystävä.Tämä kaveri on loistava lasten kanssa ja näyttävät rakastaa kaikkia hän tapaa . kisha on erittäin makea ja hyvin sosiaalistettu. hän tekee ihana perheenjäsen .kisha on poikkeuksellisen älykäs ja kaunis Kissa .kisha on korotettu ja sen ulkopuolella. Hän on kaikkein täydellinen lemmikki kukaan koskaan uneksia.varmasti sulattaa sydämesi
      Kissa tulee kaikki tarvikkeet kuten EU-passin
      Haluan parasta Kissa koska olen paljon huolissaan hyvinvoinnista lemmikit
      Olen tällä hetkellä Lontoossa kissa ja olen kiireinen uutta työtäni
      Olen päättänyt lähettää Kissa hyvään perhe Suomi koska hän on syntynyt Suomi ja hänen kuunnella suomi komentoja
      kokonaiskustannukset ovat 280euros koska olen paljon huolissaan hyvinvoinnista Kissa
      Minä rekisteröi kissan kuljetusalan yritys huomenna teidän täydellinen osoite
      kuljetusalan yritys sinuun yhteyttä täydelliset toimitustiedot ja tiedät tarkan toimitusajan
      kuljetusyritys tuo kissa kotiisi täysin tarvikkeet
      Onko sinulla kokemusta Kissat tai muiden lemmikkien ?
      onko sinulla muita lemmikkejä talon?
      sinulla on ihanaa aikaa kissa kanssa koska hän on lempeä ja hän on älykäs
      odottaa vastaustasi
      ystävällisiä terveisiä"

      Voi hyvää päivää, miten tyhmänä ketään toista ihmistä pitää. Kirjoitin takaisin, että toki maksan hinnan; kun kissa on ensin lähetetty suomeen XD XD XD

    • poikakissa1

      Hei, luin vasta tänään tätä viestiketjua ja minua on myös tämä " Heidi Jokinen " huijannut, olin myös maksanut hänelle 25 e. Varausmaksua punaisesta pojasta. Olen myös tehnyt sen rikosilmoituksen hänestä, silloin keväällä. Minulle hän myös vastaili sähköpostiin. Ja olin jo samalla viikolla maksamassa pennun kokonaan kun näin tiedoituksia, että on huijausilmoitus, enkä kerennyt onneksi maksaa loppusummaa. Harmittaa todella tuollainen. Mutta nyt minulla on ihana 7 KK. ikäinen punainen pitkäkarvainen poika kissa, ja on aivan mahtava tapaus.

    • Tiia K

      Hei! Tietääkö kukaan onko juttu edennyt minnekään? minulla on nykyään 7kk ikäinen norski-maatiainen tyttö :) ilmaiseksi sain maatialta, tätini ystävältä. Se ainakin korvasti kovasti tämän koko hulabaloon osittain!:) haluaisin silti tietää miten Tiia P:lle/Heidille kävi. Vaikka summa ei ollut suuri kohdallani, niin kyllähän senkin mielellään ottaisi takaisin. Sillä jos 114 rikosilmoitusta jtn kertoo. niin 2400€ ei edes riitä huijauksen tuotoille. puhutaan varmaan paljon isommista rahoista, jotka jokainen huijattu kuitenkin ansaitsisi takaisin! (vaikka olen itsekin siirtynyt eteenpäin ,niin ei se ole oikein että huijari selviää sakoilla ja pitää meidän rahat!) Eli jos joku tietää jutusta jotain, niin kertokaa ihmeessä täällä jollekin!:)

      • Tiia K

        *korvasi


      • turusta1
        Tiia K kirjoitti:

        *korvasi

        Sama henkilö taas liikkelä apulan palstalla. Kauppasi taas norskisekoitusta. Liikkui tällä kertaa nimellä Miia Määttänen. Apulan sivuille ilmestyi huijarivaroitus pian sen jälkeen kun olin maksanut varausmaksun 50e. Pian palstalle ilmestyi "Tiia.P":n kirjoittama teksti missä hän väitti että oli myös varannut pennun ja jopa nähnyt tämän. Sama henkilö kyseessä.
        Olen myös tehnyt rikosilmoituksen. Ei saisi olla niin naiivi! Tietääpähän jatkossa olla paljon varovaisempi..


      • hämätty
        turusta1 kirjoitti:

        Sama henkilö taas liikkelä apulan palstalla. Kauppasi taas norskisekoitusta. Liikkui tällä kertaa nimellä Miia Määttänen. Apulan sivuille ilmestyi huijarivaroitus pian sen jälkeen kun olin maksanut varausmaksun 50e. Pian palstalle ilmestyi "Tiia.P":n kirjoittama teksti missä hän väitti että oli myös varannut pennun ja jopa nähnyt tämän. Sama henkilö kyseessä.
        Olen myös tehnyt rikosilmoituksen. Ei saisi olla niin naiivi! Tietääpähän jatkossa olla paljon varovaisempi..

        Mistä tiedät että sama henkilö kyseessä??


    • Huijari taas liikkeellä!! elkää maksako varausmaksuja missään nimessä. Itse en maksanut, kyselin vasta pennusta. Ilmoituksessa kaupattiin Norjalaisen metsäkissan ja maatiaisen sekoituksia. Kuljetus olisi onnistunut minne vaan. sähköposti tällä henkilöllä oli [email protected]. Teethän rikosilmoituksen jos olet varauksen maksanut!!

    • Tiia K

      Siitä Heidi Jokinen(=Tiia P) huijauksista syytetty on saanut nyt rangaistuksensa. Tuli joku aika sitten postissa lista korvauksista joita kaikille tulee maksaa. Vaikka oma summa on suht pieni ,niin vien velan kyllä ulosotettavaksi, ihan periaatteesta :) ja kun on opiskelija niin se 40€ on jo yli viikon ruuat!

      • että näin

        periaatteesta nimenomaan kannattaa, koska jos kaikki ajattelee et pieni summa, en jaksa, ei sille tule mitään maksettavaa mistään ikinä koskaan. huom. tuohon tulee sitten viivästyskorot lisäksi :D


    • emilia_321

      Minäkin vastasin muutama päivä sitten pariin ilmoitukseen kahdesta eri kissoista ja sain kummastakin melkein sanaan tarkkaan samat viestit mitä myös sinä Kanjoi40 olet saannut ihmiseltä joka kirjoittaa että hän on kiireinen uudessa työssä Lontoossa mutta lähettäisi kissan 300 eurolla Suomeen.. jne.. ihan samat jutut! Vastasin kummallekkin suoraan että uskon että kyseessä on huijaus yritys ja kaupat ei kiinnosta. Hetken päästä kummatkin ilmoitukset olivat otettu pois..

    • sohvuri

      Olikos luovutus 4 päivä ????

      puolipitkä karvaisia / pitkäkarvaisia ?
      yksi valkoinen sinisilmäinen , pari punaista muita en muista oli useita pentuja kuitenkin tuonti mahdollisuus ....Apulassa oli ilmoitus ...hinta 80€
      tilinumero FI0557 xxxxxxxxx 88 sähköposti gmail.com nyt kyllä ei toimi se sähköposti ei mee tukoon vaikka olis 2 vuotta aukasematta se on poistettu käytöstä löysin 2 ihmistä toinen asuu kantahämeessä ja yksi pohjois karjalassa

      asuinpaikakseen kyllä ilmoitti jyväskylä mutta tuskinpa vaan ...

    • keneenvoienääluottaa

      Juu...itse tein tänään rikosilmoituksen Apula -ilmoituksesta 7.2.2012: siperiankissa/maatiaismix 100 eur, josta 30 eur ennakkomaksua. Soittelin ja viestiteltiin ja maksoin siis maksun. Luovutus Kuopiossa tulevana viikonloppuna, mutta eipä puhelin enää vastaa ja sähköpostit palautuvat virheilmoituksen kera! Viia, minkä teit! Oma tyhmyys tässä ottaa hermoon eniten.

      • keneenvoienääluottaa

        ...siis päivämäärä tietenkin 7.2.2013...

        Ja tilinumero alkaa ja loppuu juuri niinkuin "Sohvuri" kirjoittaa...


      • sohvuri
        keneenvoienääluottaa kirjoitti:

        ...siis päivämäärä tietenkin 7.2.2013...

        Ja tilinumero alkaa ja loppuu juuri niinkuin "Sohvuri" kirjoittaa...

        Mahtaako tilin omistaja olla Elina ? sukunimi alkaa W sukunimi viittaa entiseen maalitehtaaseen joka toimi tampereella.

        Näimmä on ammatti huijari on vrmaan tilillään jokunen huijaus ...
        elää varmaan näillä tuotoilla mitä huijaa ei sitä kiinosta se et merkinnän saa
        papereihinsa .....ei lopu ennen kun on linnassa mut tuskin niin onelisesti pääsee käymään ...en kyl enään mee samaan halpaan....


      • että näin
        sohvuri kirjoitti:

        Mahtaako tilin omistaja olla Elina ? sukunimi alkaa W sukunimi viittaa entiseen maalitehtaaseen joka toimi tampereella.

        Näimmä on ammatti huijari on vrmaan tilillään jokunen huijaus ...
        elää varmaan näillä tuotoilla mitä huijaa ei sitä kiinosta se et merkinnän saa
        papereihinsa .....ei lopu ennen kun on linnassa mut tuskin niin onelisesti pääsee käymään ...en kyl enään mee samaan halpaan....

        tämä on se sama Tiia P tämä Elina W. käyttänyt myös muita nimiä.


    • keneenvoienääluottaa
    • yks1

      Kannataa huijauksen välttämiseksi tiedustella muutamalla @ osoiteella ensiksi et koitaako myyjä myydä samaa tuoteta kahteen kertaan ..Kun hetken kirjoittelee niin kyl se totuus sieltä tulee esille !

    • kierrättäkää tätä!
    • huijjattu

      Tämä T P niminen huijjari on aktiivinen jälleen. Tällä kertaa kohteena chihuahuat.

    • Kissanpennut 400e

      Mulla olisi OIKEITA kissoja myynnissä KOUVOlassa.
      EI varausmaksuja, mutta todelliset ostajat kiinostaa.
      Ota yhteyttä, jos maine coonit kiinnostaa.

      • Maine Coonien ystävä

        Kissanpennut 400e: Oikeita maine cooneja ei myydä 400 eurolla joten myyt todennäköisesti rekkaamattomia pentuja pentutehtailun tuloksena. Jos haluatte hankkia maine coonin pennun, niin hintataso liikkuu 800 eurosta ylöspäin ja oikeat kasvattajat luovuttavat asianmukaiset rekisterikirjat kissanpennuista. Maine Coon- yhdistyksen sivuilta löytyy suurin osa suomalaisista maine coon -kasvattajista. Lisäksi on Tica ja CFA-kasvattajia. ÄLKÄÄ maksako 400 euroa maine coon pennusta sillä ette saa mitään takeita kissan taustoista. Ostakaa maine coonit oikeilta ja rehellisiltä maine coon -kasvattajilta. piste.


    • tyhmästä päästä kärs

      vitun köyhät.
      suurin osa teistä menetti jopa 20e, voi jee. näkkileivällä loppukuu.
      omapa on syynne, itse en maksa ETUKÄTEEN senttiäkään.
      olette sitten pässejä.
      Ja jos ostan tavaraa, vaadin että ennen maksua saan kurkata paketin sisälle.
      MAALAISJÄRKEÄ!

    • huijattu11

      Huijari tämäkin!
      Ostin Porista ragdoll pennun. Hakiessani pentua en saanut papereita , pentua ei ollut käytetty ollenkaan eläinlääkärillä, siis rokotukset, madotukset, sirutukset puuttui

      Nyt sama myyjä kaupittelee taas pentuja.
      Sama emo kuin pennullani ja ed. pentujen syntymästä n. 4 kk.

      Papereita en saanut koskaan, herää kysymys pentujen taustoista. Minun lisäkseni valituksia oli tullut muualtakin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2868
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2164
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe