kissa levittää kakkansa!!

yökötys

Heippa! Omistan kolme kissaa. Nuorimmainen, leikattu poika 2 v. alkanut kesken kakkareissun tulemaan hiekkalaatikosta pois ja loput persiiseen jääneet kakat pyyhkii takalistostaan lattiaan /mattoon! Tätä on jatkunut nyt pari viikkoa. Kissalla on siis kiire hiekkalaatikosta pois joko syömään tai leikkimään yms..Voiko taustalla olla jokin sairaus vai mikä tälle muutenkin pölvästille kissalle on nyt tullut?!? Kissalla on muutenkin tapana häiritä toisten vessarauhaa ja kun aina kuulee jonkun olevan laatikolla juoksee vaanimaan..nyt sitten siis kesken kakkimisen saattaa juosta vauhdilla laatikosta riehumaan ja pyyhkii kakat pitkin kämppää..tää ei ole yhtään mukavaa kun meillä pieni vauva joka kohta alkaa varmaan konttailemaankin......

8

1968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kinuskiii1

      Voi raukkaa. =( Onko sillä mitään "traumoja" kissanhiekkalaatikossa olemisesta?
      Nimittäin voin kertoa oman tarinani mun kissasta:

      Kissani kun käy kakkalla, se astui joka kerta sen omaan kakkaan, ja jouduin tietty pesee sen tassun joka kerta. Nykyään se käy kakkalla vaan jos kukaan ei ole kotona tai sitten se juoksee sieltä äkkiä sohvan alle piiloon. Tiedän, että se johtuu siitä, että se luulee joutuvansa aina pesulle, kun ei se raukka tajua, että haluan vaan sen parasta. :S

      Olisko kyse jostain sellasesta?

      Kaverini kissa on niin diiva, että inhoaa kissan vessaa, niin sen kissa juoksee aina äkkiä vauhdilla pois sieltä. Eli kokeile sitäkin, että heität aina kakat pois pönttöön tai pussiin, jos kissaa häiritsee se.
      Puu pohjainen (pelletti) kissan hiekka on myös hyvä vaihtoehto =)

    • yökötys

      Joo siis tuo meidän poikakissa inhoaa yli kaiken tuota "likaista" vessalaatikkoa (vaikka siis siivotaan joka päivä..), eikä koskaan ole edes oppinut peittämään kakkojaan. Tähän asti on tästä huolimatta tehnyt nätisti kakkansa sinne, paitsi nyt kahden viikon ajan aina välillä löytynyt milloin mistäkin herran kakkakikkareita ja välillä lattiassa kakka vana kun herra pyyhkinyt peppunsa lattiaan.. Ihmetyttää vaan tuo muuttunut käytös kun vessaan kyllä menee, muttei malta loppuun asti tarpeitaan sinne kuitenkaan tehdä..?!

    • victoria.l

      Hei, kirjoitit, että sinulla on kolme kissaa. Onko jokaisella kissalla oma hiekkalaatikko? Jos ei – ilmeisesti, se on syy miksi kissasi käyttäytyy noin. Se on todettu ja jokaisessa kissa kirjassa on mainittu että jokaisella kissalla pitää olla oma hiekkalaatikko, muuten kissa rupea hoitamaan tarpeet kuinka sattuu. Silla tavalla se osoittaa että se ei käyttänyt muiden kissojen käyttämää laatikkoa. T. victoria

    • Kattia kanssa

      Höpöhöpö joka kissalla oma laatikko. Tätä nyt jauhetaan jossain kissaoppaissa, minkä avulla en koskaan ole kissojani kasvattanut, vaan terveellä järjellä. Haluaisin kyllä nähdä kissankasvattajan jolla on jokaiselle pennulle oma laatikkonsa, eli olisi aina noin 10 laatikkoa kämpässä.
      Meillä on kahdella kissalla sama laatikko, ja hyvin ovat asioillaan käyneet. Kaverillani 3 kissaa, ja yksi iso laatikko. Ei laatikoiden määrällä ole mitään merkitystä, vaan sillä kuinka usein sen viitsii putsata. Se on järjetöntä, että määrällä yritetään korvata se puhtaus.

      Sanoit että putsaat laatikkoa usein, mutta putsaatko vai pesetkö oikein? Pesen laatikon 2-3 kertaa viikossa, samalla kun vaihdan kiteet.
      Oletko huomannut että kakassa olisi esimerkiksi paljon karvoja? Jos kissasta irtoaa hirveästi karvoja, voivat ne joskus aiheuttaa tällaista ongelmaa, että kakka jää roikkumaan karvoista takapäähän, niin epämiellyttävältä kuin se kuulostaakin. Joskus kissani oli niellyt hiukseni, josta sitten jäi kakkaa roikkumaan takapuoleen. Karvaongelmaan auttaa sitten taas kissan harjaus.

      Voi myös olla että kissalle tuo kakkaaminen aiheuttaa nyt jostain syystä kipua, syinä voi esimerkiksi olla anaalirauhasten tulehdus. Kannattaisi nyt tutkaista sitä kissan takapuolta ainakin ensiksi, ja harkita lääkäriinmenoa. Jos ulosteessa on yhtään verta, on myös syytä viedä se lääkäriin.

    • kissaomistaja

      Siis mun kissoilla on välillä tuota samaa vaivaa, ja se johtuu täysin siitä, että ovat vatsa kovalla ja se kakka jää sinne pyllyyn jotenkin kiinni/tarttuu karvoihin kun ei tule liukkaasti ulos, ja sitten yrittävät saada sen irtoamaan pyllystä laahaamalla peppuaan pitkin lattioita :D Eli suosittelisin jotain öljylisää tai vastaavaa, mikä vähän notkistais sitä kakkaa!

      Terv. 3 kissan omistaja

    • Mattopyykkiä

      Minulla oli sama ongelma kissani kanssa ja kyllä näyttää, että syy on tuo, minkä Kisaanomistaja tuossa kertoo, eli vatsa kovalla.

    • ongelmat laatikolla

      Minä paskon kissani kanssa samassa laatikossa ja ei ole pahaa tykännyt. Tosin se olen meistä minä joka pyyhkii persaustaan pitkin lattioita ja tiputtelee pieniä "lahjoja" pitkin huoneistoa.

    • öljy auttaa

      Kissalla on kova kakka ja kun ei kunnolla saa tehtyä niin pyyhkii lopun mattoon. Laita hiukan ruuan joukkoon parafiiniöljyä, puoliteelusikallistakin voi jo auttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe