Suihkulähteen vesikierto salaojakaivon kautta?

Arto

Olemme salaojittaneet kosteahkon piha-alueemme. salaojaputket on johdettu kokoojakaivoon, josta ne ylivuodon kautta valuvat kaupungin sadevesiviemäriin. Kaivossa on vesitilavuutta noin 1,5m3. Suunnittelemme pihalammikkoa n. 10m2, jossa mahdollisesti jokin suihkulähde tai tippuva vesiaihe. Tuli mieleen ajatus, että suihkulähteen pumppu sijoitettaisiin kaivoon, jolloin suihkua käytettäessä vesi altaassa aina vahtuisi. Vesi palautettaisiin altaasta takaisin kaivoon. Vesi kaivossa on kirkasta ja kylmää. Uskon, että tähän asti kaikki toimii, mutta: vähentääkö em. järjestely levien ym. epäpuhtauksien kasvua? Siirtyykö leväkukinto myös kaivoon (kaivo on suljettu ja täysin pimeä)? Pitääkö paluuvesi suodattaa ennen kaivoon laskua?
Vesi kaivossa vaihtuu reippaasti alkukesästä, vieläkin näyttää vesi virtaavan kaiken aikaa. Onko kokemuksia ja näkemyksiä?

3

905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kai

      Minulla on altaassa ylivuotoura,josta vesi valuu ojaan ja altaan toisessa reunassa on kaivo automaattisella uppopumpulla.Kaivosta tulee puhdasta vettä joka kylmänä vajoaa altaan pohjalle.Ylivuotourasta vesipinnan roskatkin poistuvat.Ja ylivuotouran valitsin altaan reunaan ,jonne yleisimmin tuulee,näin roskat poistuvat jo tuulenkin vaikutuksesta.Altaan vesi kyllä pitää kerran vuodessa pumpata...vaikka sadettimilla nurmikolle.Ja samalla allasmuovi tarvii pestä vaikka painepesurilla.Mutta kuten pohditkin,levää ei altaaseen tällä menetelmällä tule.Jos johdat saman veden kaivoon ,pitäänee vesi suodattaa...vaikka hiekan läpi.Itseasiassa altaani poistovesi jää ojan kuoppaan josta se todellisuudessa imeytyy takaisin pohjavesiin ja näin kirkkaana kaivoon takaisin.

      • Arto

        johtuu siitä, että kuivana kesänä loppukesästä veden juoksu salaojissa ehtyy, joten kaivo toimisi "vesivarastona". Ei tarvitse vedellä letkuja seinästä päivittäin lammikolle, kun riittää että laittaa veden solisemaan. Suodatus hiekalla OK.


      • kai
        Arto kirjoitti:

        johtuu siitä, että kuivana kesänä loppukesästä veden juoksu salaojissa ehtyy, joten kaivo toimisi "vesivarastona". Ei tarvitse vedellä letkuja seinästä päivittäin lammikolle, kun riittää että laittaa veden solisemaan. Suodatus hiekalla OK.

        Aasinsiltaa käyttäen aiheesta lisää.Kokeilin vesijärjestelmää jossa johdin katolta sadevedet salaojia pitkin kaivoon.Mutta jostain syystä,linnunpesät vesikouruissa tai lokinjätökset peltikatolla,sadevesi haiskahti pahalta.Siksi luovuin kokonaan katolta tulevasta sadevesijärjestelmästä.Tulipahan kokeiltua sekin.Mutta kokemus altaan veden haihtumisesta kesähelteellä on osoittautunut varsin pieneksi.Tai paremminkin voisi puhua vesipinnan laskemisesta.Nimittäin noinkin suuri allas mikä sinulla ,ei 500 litran veden haihtuminen nyt niin hirveäati vesipintaa laske.Minulla ainakin altaan 50 000 litrassa 1000 litran veden haihtuminen ei tunnu suurena vesipinnan laskemisena.Välillä on viikkoja ettei kaivovettä saa yhtään.Silti vesipinta pysyy hyvänä,liekö sitten kylmän kaivoveden lämpölaajeneminen altaassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2037
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1490
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      109
      1487
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1164
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      481
      1105
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      60
      1058
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      943
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      902
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe