Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ujouteni on oikeasti perfektionismia

herraujo

Ihan oikeasti:
1. Pakko onnistua sosiaalisessa tilanteessa.
2. Sosiaalinen ympäristö tuo mukanaan muuttujia, johon ei voi vaikuttaa.

Nuo kaksi pikkurikkistä kohtaa ovat kahlinneet minut täysin.

7

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • depe_

      Höh. Tiiätkö mitä sun pitää nyt tehdä? Altistaa itsesi "vaarallisille" tilanteille.
      Jos sää et ikinä alota kehittymistä paremmaksi keskustelijaksi, ei se tule itsestäänkään. Kirjoita vaikka lapulle puheenaiheita, etteivät ne unohdu.
      Pelotavaan tilanteeseen syöksyminen on oikeaa elämää, haluatko sää kokea eläväsi vai et??
      Kun pari kertaa ylittää itsensä, pahin on jo ohi.
      JA mulla on kokemusta.....

    • Avautujaradionpuolel

      Toi on niin totta mitä sanoit perfektionismista. Oon ajatellut ihan samoja asioita. Ja minä taas olen viimeaikoina puskenut itseni kaiken laisiin sosiaalisiin tapahtumiin ja tilanteisiin viime aikoina mutta silti se tuntuu aina niin stressaavalta.

      Sitä vain tapaa ihmisiä jotka elää sillä että koko ajan on joku jolle jutella ja sosialisoida ja itelle tulee kauheita paineita että miksen mä oo tollanen. Toisaalta miksi tarvisi olla jos viihtyy paremmin ilman että joku on koko ajan lähettyvillä. Esimerkiksi mun kaverit tekee usein ruokaa yhdessä mutta mä sata kertaa mielummin teen rauhassa ruokani justiin niin kuin haluan ja syön rauhassa.

      Mutta olishan se kiva kun ei tarvis aina jännittää ku joku tulee jutteleen. Sitäkin oon miettinyt että mitä jännitän. Vaikka tapaan random tyypin ja tiedän etten nää sitä enään koskaan niin silti se on niin vi..n tärkeetä että mitä se musta ajattelee.

      Turhauttaa ja enemmän turhauttaa se että tiedän että sen ei pitäis turhauttaa koska miksi en voisi syödä lounastani yksin jos siitä tykkään. MÄ VERTAAN ITTEENI KOKO AJAN MUIHIN JA SE KULUTTAA MUN AJAN jA HAJOTTAA MUN PÄÄN ENKÄ VOI SILLE MITÄÄN!

      • Depe_

        Mitä vikaa on tehdä toisten kanssa ruokaa silloin tälllöin?
        Ei sitä tehdä siksi että ei jaksettaisi tehdä itse, vaan siksi että saadaan aikaan yhdessä jotain hyvää, jaetaan ajatuksia ja pidetään hauskaa.

        "teen rauhassa ruokani justiin niin kuin haluan ja syön rauhassa.", just joo, noi on vaan tekosyitä ettei sun tarvitsis kohdata sitä tilannetta. Ihan kuin et saisi joka päivä syödä rauhassa muutenkin...

        Sun kannattais vähän miettiä mitä muut ihmiset voi antaa sulle ja mitä sä voit antaa niille. Eikä sitä mitä ne susta ajattelee. Tällä hetkellä et ainakaan anna arvoa muiden seuralle vaikka niin väittäisit.


      • oleomaittes

        Ei siinä ole mitään pahaa, jos viihtyy mielummin yksikseen kun muuten on niin herkkä muiden ihmisten asioille. Mä ihan liian pitkään vertasin itteeni ja yritin olla sellanen mitä näin että ympäristö multa vaatii, eli sosiaalisempi. Nykyäänkin vielä jos joku tulee yhtäkkiä juttelemaan niin mulle tulee sellanen naamio ja tekohymy ja sanon jotain mukavaa, kohteliasta ja sosiaalisesti hyväksyttävää vaikka ei vois vähempää kiinnostaa ja sitten teeskentelen kuin mulla olis jotain muuta tekemistä ja liukenen tilanteesta kunnialla. Koska viihdyn itsekseni ja olen hyväksynyt sen. Ei tarvii olla muuta kuin mitä on. On nimittäin valtavan energiaa kuluttavaa teeskennellä jotain muuta kuin miltä oikeesti tuntuu.


    • 123ere

      En sanoisi noin. Ei tarvitse onnistua sos.tilanteissa riittää kuin vain suorituisi. Ja nopeasti ja helposti.

    • olenpa miettinyt

      Aloittaja tiivisti ongelman hyvin. Se, etten voi vaikuttaa asioihin, tekee sosiaalisista tilanteista ahdistavia, kuin myös ainainen epäonnistumisen mahdollisuus. Tästä syystä en oikeastaan lue itseäni varsinaisesti ujoksi. Niinä harvoina hetkinä kun tunnen olevani tilanteen herra, en ole lainkaan ujo. Ehkäpä ujot ylipäätään kokevat sosiaalisten tilanteiden henkilökemiat ja valtasuhteet voimakkaammin kuin muut. Näin uskon olevan ainakin omalla kohdallani.

    • Byrograatti-virus

      Ujoa iotkut pitävät sinnikkäästi hullunkirjoissa,vaikka se on yleensä vain osa kehitystämme?Onko asia sitten leipätyönä kovinkin tärkeätä esim,kun palkankorotuksista on kysymys?Sairaudet ovat globaalisesti kokonaisvaltaisia liittyen toisiinsa,eikä ihmiskehossa jokin palapeleinä haettavissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe