Pilkkiminen mökki-/asuinrannassa

Kotirauha

Pilkkiminen on hieno harrastus ja suon sen mielelläni pilkkijöille. Nyt on kuitenkin alkanut pinna kiristymään, kun pilkkijät asettautuvat jatkuvasti asuntomme rantaan. Takaterassilta matkaa rantaan on n. 20m. Olemme joitakin kertoja ihan tarkoituksellisesti ulkoilleet rannassa, ikääänkuin ilmoittaen olemassaolostamme ja toivoneet, että fiksut ihmiset tajuaisivat siirtyä hieman kauemmaksi. Näin ei todellakaan ole käynyt, vaan pilkkiporukka 2-10 henkilöä ilmaantuu rantaamme säännnöllisesti lähes päivittäin. Onko tosiaan niin, että pilkkijät voivat kalastella lähellä rantaa? Varsinaista häiriötä he eivät ole aiheuttaneet, mutta kotirauha tuntuu häirityltä jatkuvan oleskelun myötä. Järvellä olisi paljon muitakin paikkoja ja alueen suuruus on noin 3x4km, mutta muualla pilkkijöitä ei näy kuin meidän rannassamme.

12

455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäät sulaa kohta

      Vesialue kuuluu kaikille.Olisit tehny talosi kauemmas rannasta. Kumma kun rantarakentajat luulee että he voivat kiinteistön avulla ruveta hallitsemaan vesialuetta. Mielestäni sopiva matka mökistä ja asuintalosta rantaan 100m.

      • samat98

        Sun mielipidettä ei kysytä, mökki tehdään niin rantaan kun laki sallii ja vesialuetta saa todellakin hallita, noin 50 m on ehdoton minimietäisyys johon saa tulla.


      • peltiku
        samat98 kirjoitti:

        Sun mielipidettä ei kysytä, mökki tehdään niin rantaan kun laki sallii ja vesialuetta saa todellakin hallita, noin 50 m on ehdoton minimietäisyys johon saa tulla.

        Pistäpä vähän faktaa tuosta 50 m suojaetäsyydestä.Luulempa vaan,että se löytyy vain siitä kateloisen käsikirjasta,m....t ja kateelliset!


    • Kessu..

      Meillä on mökki saaressa ja venelaiturin vieressä sattuu olemaan lähes takuuvarma pilkkisaalispaikka.Sen on huomanneet useat pilkkiät,mutta ei se meitä haittaa,kun laiturin vieressä on jatkuvasti avonaisia pilkkiavantoja,voin porailematta käydä hakemassa niistä aina paistokalat,kun siltä tuntuu.Käytä sinäkin pilkkijöitä orjatyönvoimana,äläkä valita.

    • Laikuttaja

      Minusta on väärin rakentaa niin lähelle rantaa, että vesialueen käyttö häiriintyy. Luonnosta vieraantumisesta ja kokonaisuuden ymmärtämisen puuitteesta kertoo pilkkimisestä valittaminen.

      • tt798798

        Minä pilkin ja mökki on myös - ja just niin lähellä rantaa kun laki sallii (25 m) ja pilkkijät saa painua välittömästi 50 m päähän rantaviivasta tai perkeleet raikuu...


    • "Onko tosiaan niin, että pilkkijät voivat kalastella lähellä rantaa?"

      Kyllä, vesialuetta ei voi omistaa ( kuin poikkeustapauksissa), joten laki on kalastajan puolella tässä asiassa. Kalastamisesta ei kuitenkaan saa aiheutua häiriötä, pelkkä pilkkiminen ei kuitenkaan yleisesti ottaen tähän riitä.

      • näin on

        Sitä saa tulla vaikka metrin päähän rannasta pilkkimään eikä kukaan voi tulla sitä kieltämään.


    • n yt nappaa

      vesi on yhteistä aluetta. Sitä ei omista mökkiläinen, rannan voi omistaa.
      Jospa sulla on kaunis vaimo ja pilkkiät tulevat vaimoasi ihailemaan.

      • Laskee,

        Laki ei aseta metrimääräisiä rajoituksia, mutta häiriötä ei saa aiheuttaa. Tässä on paras käyttää omaa tilannearvioita, kyllä sinne mahtuvat sekä mökkiläiset että kalastajat. Mielestäni, jos puhe-etäisyydellää ollaan niin kalastajahan voi ystävällisesti kysyä jotta eihän olla häiriöksi tässä. Kesällä sopiva etäisyys saattaa olla tuntuvasti suurempi, kun siellä rannassa on esim, saunojia. Jos rannassa on asutusta 400 metrin välein, niin ei tunnu sopivalta siihen laiturin lähelle mennä. Mutta jos taas kysymyksessä on tontitettu tiiviisti rakennettu joenranta niin minusta koko vesialue on käytettävissä. Nämä ovat omia mielipiteitä vailla lainvoimaa.


      • aborre

        Minä ainakin viihdyn yhden mökin liepeillä kun se nainen näyttelee sulojaan akkunasta kun mies on mielenosoituksellisesti siinä laiturilla. Se äijä ei näe samaan aikaan siihen akkunaan.


    • Kerran talvessa

      Oltiin kerran tänä talvena pilkillä. Tehtiin rannan lähteisyyteen reikiä, kun oli jäät jo vähän heikot. Sitten tuli auto sille möksälle ja autosta nainen meni mökkiin ja ilmaantui sitten laiturin nokkaan. Yksi meistä tervehti häntä kuuluvasti ja hyväntuulisesti. Nainen sanoi jotain "Joo hyvä päivä onkin" ja kaivoi puhelimen taskustaan. Sitten hän alkoi suureen ääneen valittaa siihen puhelimeen puhuen, että pilkkijät ovat ihan rannassa! "Ei tässä voi olla 20 metriä!"

      Rannassahan me oltiin ja poishan me lähdettiin, mutta eukon käytös kyllä jurppii edelleen! Miksi hän ei voinut sanoa suoraan meille, että ollaan aika lähellä? Olisi tervehtinyt, kun kerran häntä tervehdiittiin! Mökki oli asumattoman näköinen, joten ei ollut tosiaankaan selvää, että juuri sinä päivänä kesämökkiläinen tulee paikalle.

      Ihan vain tuon huonon käytöksen vuoksi teki mieli jäädä siihen ja vaikka suureen ääneen pohtia onko rakennuslupa saatu tuolle rumalle muovikatokselle?!

      Onneksi laituria lähinnä ollut tyyppi on melkein kuuro. :D

      Hyvät tavat ne ovat jokamiehenoikeuksiakin kalliimpia. Kyllä me oltais tajuttu vähemmälläkin, oltiin jo varuillamme, kun auton ääni kuultiin. Mutta taas on todettava, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!

      Onkia saa kotirauhaa rikkomatta. Ei ole metrejä rajattu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      153
      10980
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3083
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2922
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1918
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1603
    10. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      49
      1584
    Aihe