Millaiset varusteet Kevolle kesäkuussa?

Eka kertaa Lappiin

Olen lähdössä Kuivin kierrokselle kesäkuussa heti kohta kun rotkoalueelle saa mennä. Koska en ole Lapissa juurikaan vaeltanut, kysyn varmasti monen mielestä ihan tyhmiä kysymyksiä, mutta kysyn kuitenkin:

1.Vaelluskengät vai tavalliset Nokian Kontiot?
2. Fiellun ylitys. Millainen on veden korkeus ja virtaus keskivertovuotena tai mitä muuta on syytä huomioida? Entä pienemmät joet, niiden ylitys ei ilmeisesti tuota ongelmia, senkun porskuttaa?
3. Millaisella makuupussilla tarkenee? Olen ajatellut untuvapussia kuten esim. Haglöfs Q 3S Down, Marmot Sawtooth Reg tai vastaava, jonka naisten mukavuusalue on pikkupakkasen puolella.
4. Millainen on polttopuutilanne ja onko tulipaikoilla/tuvilla työkalut (kirves, saha) niiden käsittelyyn?

Tietoja kysyn varmasti reissun alussa myös luontokeskuksesta, mutta nämä jo alustavasti, jotta pääsen kunnolla suunnittelemaan, sillä se on iso osa reissunautintoa.

3

2144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika....

      pitkän reitin olet noin ekakerraksi valinnut.Jos tekisit lyhyemmän reitin aluksi js pitentäisit sitten kun ei tarvi tyhmiä kysymyksiä

    • virpinella

      terve, Kevo on ihan hyvä vaelluskohde ja maastossa riittää katsottavaa ja ihailtavaa. Olen itse kaksi kertaa mennyt ja varmaan vielä tulevaisuudessakin tulee käytyä.
      Ehdottomasti vaelluskengät jotta nilkat ja jalanpohjat kestää vaihtelevaa mnaastoa. mieluummin varrelliset. Kengät on tärkeimmät koska niillä sinä mennä talsit perille saakka kun kantamusta selässä.
      Itsellä Viking Hunterit joissa korkea varsi ja kunnon kärkivahvike. Sinänsä kengät on henkilökohtainen juttu, joka sopii toiselle ei sitten sovikaan jollekin muulle. Sisäänajo kannattaa ajaa uusille kengille hyvissä ajoin.

      Jokiylityspaikoissa voi jalkaan laittaa jotkin neopreenijalkineet jotka saa nopeasti jalkaan. Hyttysiä riittää rannoilla ja paljon!
      Jokien ylityksessä on kevolla vaijerit joissa roikkuu hihnat. Rinkan vyötärösolki ja muutkin soljet edestä auki ENNENKUIN menet kahlaamaan jokea yli. Parhaiten pääsee virtauksesta huolimatta kun ns. "hiihtää" yli matalasti jalkoja nostamnatta. vesi voi yltää korkeallekin, mutta vaijerit auttaa menee varmasti mutta rauhallisesti yli.
      Jotkut menee paljainjaloiun mutta voi olla terävää kiveä pohjassa ja jalathan kannattaa pitää hyvässä kunnossa jotta reissusta tulee nautinto.

      Makuupussi asiakin on henk. kohtainen mutta kun yöllä on sopivan lämmin niin seuraavana päivänä jaksaa nukutun yön jälkeen. Voi painua lämpötila pakkasen puolellekin. Itsellä untuva 3-vuoden pussi. (Joutsen) tosin untuvapussia kannsattaa suojella kastumiselta ja laittaa vedenkestävään suojapussiin.

      Joskus kannattaa satsata varusteisiin vaikka alussa kirpaiseekin kukkaronpuolella mutta kun vaelluksella ei tarvii liikoja kärsiä niin mikäs siinä on tallustella vaikka kuinka monta kilometriä.:)

      Tulipaikoilla riittää puuta ja puunpilkkomiseen on kiinteät halkaisukiilat, jos muistan oikein. Oikaiskoon joku joka käynyt lähivuosina.hauskaa ja turvallista vaellusreissua!

    • Väerksiini

      Vaelluskengät kannattaa laittaa tuolle reitille. Lisäisin vielä tuohon edelliseen vastaukseen, että tuo ajankohta on räkkäaikaa jos vaan on lämmin kevät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe