Astuvansalmen kalliomaalaukset

Peto sisälläni

Katselin netissä vanhoja kallionmaalauksia ja aloin pohtimaan ihmistä ja sisäistä luolamiestä joka meissä kaikissa asuu.

Luonnonsuojelijat yrittävät tukahduttaa meissä metsämiehissä vanhaa verenperimäämme joka ajaa meidät erälle. Se että metsästämme on ollut elinehto sille että ihminen on ylipäätään täällä pysynyt hengissä.

Seuraavankerran kun menet metsälle niin tarkkaileppa itseäsi ja käyttäytymistäsi saaliin nähdessäsi. Yritppä ajatella itsesi esiisäsi asemaan kun hiihtivät hirveä jousella ja keihäin varustettuna eikä karhunpesälle meneminekään pelottanut pelkällä keihäällä aseistautuen.

Metsästysvaisto on meillä sisäänrakennettu ominaisuus ja jos et usko niin katsoppa peilistä kulmahampaitasi ja kysy hiljaa itseltäsi onko ihminen oikeastaan kasvissyööjä vai sekäettä.

5

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peto ulkoisestikin

      Muuten hyvä, mutta pari asiavirhettä. Luonnonsuojelija ei ole sama asia, kuin metsästyksenvastustaja. Toiseksi, tällä logiikalla metsästäjät olisivat luonnontuhoajia.

      Lisäksi karhunpesälle meneminen pelotti varmasti, oli sitten keihäs tai joku muu aseena. Tämän voi päätellä ihan siitä, että meidän pelkomme, joka siis oikein toimiessaan edistää hengissä selviytymistä, on peräisin näiltä "luolamiesajoilta".

    • Reenpiic

      Miksi vastustat metsästystä ?

      Miten luonnonsuojelijat eroavat metsästyksenvastustajista?

      Moni ns. metsästyksensvastustaja mouhoaa kerrostalo kopissaan tekemättä mitään luonnon tai sen eläimien hyväksi. Aika harvoin esim näkee kaupunkilaisten asentelemassa linnuille pönttöjä metsiin. Itsekkin olen tälläviikolla rakentanut 3 telkänpönttöä 3 kottaraisenpönttöä ja kirjosiepolle 4 pönttöä.

      Ruokin peuroja ja kauriita vaikka en niitä metsästäkkään sillä ne käyvät puutarhassani syömässä omenia ja viljaa talvisin. Minulla on myös teerien talviruokintapaikka.

      Miksi minusta tuntuu että nämä metsästyksenvastustajat ovat vastustamassa aivan kuten punkkarit aikoinaan kritisoivat yhteiskuntaa vastaan. Ilman metsästäjiä lajeja voi luonnosta kadota sukupuuttoon lajien epätasapainosta johtuen kuten esim metsäpeura joka on joutumassa suden suuhun.

      Paljon on metsistä aikoinaan kadonnut lajeja mutta nykyisin paras luonnonsuojelija on metsämies sillä kuten kaikki hyvin tietää ei metsien eläimillä vanhainkoteja tai sairaaloita ole.

      Ainoa mitä metsästän on koiran avulla metsäkanalintuja kiintiön rajoissa.

      • peto ulkoisestikin

        "Talking to me?"

        En minä vastusta metsästystä, minä olen metsästäjä.

        Luonnonsuojelu ei ole lähelläkään mikään synonyymi metsästyksen vastustamiselle. Ehkäpä sinun olisi hyvä ensin selvittää mitä se tarkoittaa:

        "Luonnonsuojelu on toimintaa, jonka tavoitteena on eliölajien, luontotyyppien, luonnon monimuotoisuuden, luonnonkauneuden ja maisema-arvojen säilyttäminen. Suojelu voi kohdistua eliölajiin, elinympäristöön, luontotyyppiin, luonnonmuistomerkkiin, alueeseen tai koko maailman kattaviin järjestelmiin kuten meret, ilmakehä ja ilmasto."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Luonnonsuojelu

        Jos siis metsästys on tuon vastakohta, kuten ilmeisesti väität, niin vapaasti kääntäen tuo menee käänteisesti näin:

        "Metsästys on toimintaa, jonka tavoitteena eliölajien, luontotyyppien, luonnon monimuotoisuuden, luonnonkauneuden, ja maisema-arvojen tuhoaminen. Tuhoaminen voi kohdistua eliölajiin, elinympäristöön, luontotyyppiin, luonnonmuistomerkkiin, alueeseen tai koko maailman kattaviin järjestelmiin kuten meret, ilmakehä, ilmasto."

        Minä en ainakaan tunnista itsäni tuosta metsästyksen kuvauksesta. Jos sinä tunnistat, niin olet kyllä koko yhteiskuntamme vihollinen.


        Niin ja lopeta hyvä mies ainakin se teerien ruokkiminen. Siitä ei ole kuin haittaa, pahimmillaan kanahaukat vain napsivat ne teeret.

        "Osa metsästysseuroista ruokkii edelleen talvella teeriä, vaikka ruokinnan merkityksestä ei ole näyttöä."

        (Jahtimailla, riistalinnut)


      • peto ulkoisestikin

        Tuli vielä mieleen tämmöinen juttu:

        "Ruokin peuroja ja kauriita vaikka en niitä metsästäkkään sillä ne käyvät puutarhassani syömässä omenia ja viljaa talvisin. Minulla on myös teerien talviruokintapaikka."

        "Paljon on metsistä aikoinaan kadonnut lajeja mutta nykyisin paras luonnonsuojelija on metsämies sillä kuten kaikki hyvin tietää ei metsien eläimillä vanhainkoteja tai sairaaloita ole."

        Ei ole sairaaloita tai vanhainkoteja, mutta pidät eläimille jotain seisovaa pöytää? Ravintoloita kuitenkin siis on?
        Toisaalta ollaan, niin tunnustavinaan luonnon realiteetit, mutta ei sitten kuiteskaan? Vähän pitää jelppiä bambeja?


    • Anonyymi

      Astuvansalmen kalliomaalauksilla ei suinkaan ole mitään luolamiehiä!
      Ei tuohon aikaan ole "Suomessa" asuttu luolissa. Asuinpaikkoina on olleet rannat joissa hiekkamaata, hiekkamaata kaivettu matala kuoppa ja kuopan päälle rakennettu jonkinlainen maja tai jopa "puutalo".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe