Peräpukamat synnytyksessä

Bugama

Loppusuoralla ollaan ja kaiken muun ihanuuden lisäksi olen saanut takapuoleeni järkyttävän kipeät ulkoiset peräpukamat!! :(

Onkos täällä kellään kokemusta synnytyksestä kipeiden peräpukamien kanssa? Menikö tosi pahaksi synnytyksen jälkeen?

On tää loppuraskaus niiiiin viheliäistä... :)

25

8721

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sama-vaiva-

   Minulle ilmestyi synnytyksen yhteydessä ulkoisia peräpukamia. Ne ovat valitettavasti ilmestyneet sen jälkeen aina yhä uudestaan. Ne katoavat yleensä parin päivän kiusaamisen jälkeen, kun kiinnitän huomiota (vessa)tapoihin (en istu pytyllä, vaan kyykötän; en pidättele ulostetta, vaan menen vessaan heti, kun siltä tuntuu; pyyhin takapuolen vain kostealla paperilla, vähennän istumista ylipäänsä ja lisään liikuntaa).

   Ylipaino ja vähäinen kuidun syönti ja vähäinen liikunta pahentavat peräpukamia. Viimeisillään raskaana ollessa on tietenkin mahdotonta alkaa vähentää painoa tai liikkua kovin paljon.

   Synnytyksessä muut kivut ovat sen verta kovia, että peräpukamat varmasti unohtuvat.

   Kiusallinen vaiva.

   Tsemmpiä sinulle!

  • ligatuura

   Juu, pukamia tuli synnytyksen aikan paljon ja ne olivat tosi kipeitä ja kestivät kauan. Uusivat vielä toistuvasti, joten kävin lääkärissä (mikä ei ollut kivaa, siis näytellä pehvaansa sille). Mutta pukamat kai ovat aika tavallisia, koska se laittoi minut sellaiseen "hirttojonoon". Se oikea nimi oli ligatuura, jossa pienien kumilenkkien avulla ne hirtetään irti. Se kumilenkki asetetaan pukaman juureen jollakin pienellä imulaitteella, lenksu on siinä niin kauan, että se pukama kuroutuu itsekseen irti ja putoaa pois. Aikaa siihen menee n.3-8pv. Homma kävi, ainakin minulla, näppärästi, aika kivuttomasti, eikä pukamia enää sen jälkeen ole.

  • ed

   mullekkin tuli pukamat just loppuraskaudes. no, ponnistusvaiheen takia ne tietenkin paheni ja "pompsahti" vielä pahemmin esiiin. kipeät oli! kyllä ne sitte jonku ajan päästä helpotti, en kyllä muista kuinka kauan meni,mutta oli synnytyksen jälkeen paikat niin revittynä muutenkin, että kyllä ne pukamat tois sijaiseksi jäi. ja yhdyn edelliseen vastaajaan, että synnytyksen aikana et mitää peräpukama kipua tuu huomaamaan ,siinä jää kyllä kaikki muut kivut huomaamatta supistuskipujen takia. mutta kannattaa hakea nyt apteekista sitä pukama voidetta.

  • ap

   Ok, kiitoksia vastauksista! Niin vähän arvelinkin että pahenevat varmasti synnytyksessä jos ulostamassa käyminenkin niitä pahentaa.. blaah.. :(
   Täytyy sitten mennä lekuriin jos alkavat toistuvasti vaivata. Normaalisti en kärsi kovasta vatsasta, mutta nyt raskausaikana varsinkin nuo rautatabletit saa vatsan ihan kovaksi.

   Mutta ihan kiva kuulla etteivät varsinaisessa synnytyksessä kuitenkaan häiritse, en haluaisi mietiskellä jotain hiton pukamia siinä ponnistus vaiheessa.

   Todella kiusallinen vaiva, en ole miehellekkään kehdannut vielä kertoa näistä.. :(

   • Yksi kokemus

    Minulla pulahti pukamat ulos vasta synnytyksessä :( Kannattaa muuten ottaa varmuuden vuoksi laksatiivia, että on helpompi ulostaa synnytyksen jälkeen. Saattaa olla alapää kipeänä muutenkin ja siihen vielä pukamat niin 'vot! Minä käytin voidetta ja puikkojakin, mutta lopulta pukamat tulehtuivat niin, että piti mennä päivystykseen yksi viikonloppu. Siellä ne suoraan operoitiin. En enää muista tarkkaan miten, mutta muistaakseni tyhjennettiin (yöks). Sen jälkeen parani. Pelkäsin samaa toisen lapsen odotusaikana. Silloinkin tuli loppuraskaudessa ja synnytyksessä pukamat, mutta lähtivät onneksi omalla hoidolla (rasva ja peräpuikot) pois.


  • aergt

   Mulle tuli molempien synnytysten jälkeen peräpukamat, ponnistusvaiheesta johtuen varmaan...oli kyllä kipeät, mutta sillä sillä apteekin puikkovoiteella paranivat suht nopeasti. AC3 Comfort auttoi mulla!

  • auts

   Esikoisesta tuli jo raskausaikana. Mutta ei pahentunut synnytyksessä eikä ne sattunut ollenkaan. Mutta kuopuksesta sain ne vasta ponnistus vaiheessa ja olivat todella kipeät monta päivää. En siis edes istumaan pystynyt.. Vauva nyt 8kk onneksi ei ole sen jälkeen tullu.

  • terkk78

   eräälle kirjoittajalle: ei ne pukamat normaaleja ole todellakaan,se on ihan omaatyhmyyttään jos niitä tulee loppuraskaudessa ym.! liian vähänen kuitu ja liikunta niitä tekee,ja jos et tee lantionpohjalihasliikkeitä. itse olen kolmenlapsen äiti ja ei ikinä ollut pukamia, teen lantionpohjalihasliikkeitä ja syön paljon kuituja. samoin kahdella kaverillani, ei todellakaan pukamia, molemmilla kaksi lasta.tietysti lihaville niitä helposti tuleekin,jos eivät liiku ja massa painaa jo omasra takaa niin ettei verenkierto toimi kunnolla, ja syövät liikaa ja aineenvaihdunta perseellään. PUKAMAT EI KUULU NORMAALISTI IHMISILLE,ne on ihan sitä omaa tyhmyyttä. tietysti ponnistusvaiheessa saatta a ihan hetkellisesti olla, kun tulee niin kauhea paine alapäähän.

   • ohhoijjakkaa vaan

    No kyllä on taas idioottimaista kirjoittamista. Ihmiset ovat rakenteeltaan erilaisia ja toisilla se kohdun aiheuttama paine peräsuoleen on kovempi, kuin toisilla. Lisäksi toisilla on ihan perinnöllistä taipumusta suonikohjuihin ja peräpukamiin (jotka tavallaan ovat peräsuolen suonikohjuja), eikä silloin raskausaikana kuule auta, vaikka miten söisi kuituja, liikkuisi ja tekisi lantionpohjalihasliikkeitä. Ja vielä lisäksi: moni joutuu raskauden aikana syömään lisärautaa, joka saattaa vetää mahan aivan jumiin, vaikka mitä yrittäisi. Siinä vaiheessa ne pukamat helposti tulee. Että ollaanpa siellä nyt taas ihan hiljaa, eikä haukuta muita vain sen takia, että itse on onnekkaasti moiselta vaivalta välttynyt: onnea se nimittäin on, kaikki eivät voi pukamia välttää, vaikka tekisivät mitä.


   • miettisit joskus

    Varmaan on kiva kirjoitella toisille tyhmätyhmä-viestejä, kun itse on NIIN viisas, ettei siksi sairasta mitään ihmiselle kuulumattomia sairauksia.

    Olen liikunnanohjaaja, myös rav.terapeutti, osaan aivan varmasti syödä ja liikkua oikein myös raskausaikana. Siispä kun sain jo 1. raskausaikana pukamat, olen siis mielestäsi tyhmä? Toivompa, että sairastut itse johonkin tyhmään sairauteen. Esim. syöpä tai epilepsia eivät nekään normaalisti kuulu ihmiselle, niihinkin voi siis sairastua vain, jos on tyhmä!!


   • voi jessus

    Jaahas, täällä onkin jollain vielä hankalampi vaiva: pukama hartioiden välissä. Kiusallinen riesa, ei auta voiteet eikä kräämit, ei kuitu eikä mikään. Sikälikin hankala vaiva, että ei kiusaa yksinomaan ihmistä itseään, vaan erityisesti muita. Synnynnäinen ongelma, hirttäminen voi tulla tietty kysymykseen. On se hienoa, että sinä olet selvinnyt ilman niitä peräpukamia, onneksi olkoon, olet varmasti superihminen.


   • pqoiwuhsbjklö
    voi jessus kirjoitti:

    Jaahas, täällä onkin jollain vielä hankalampi vaiva: pukama hartioiden välissä. Kiusallinen riesa, ei auta voiteet eikä kräämit, ei kuitu eikä mikään. Sikälikin hankala vaiva, että ei kiusaa yksinomaan ihmistä itseään, vaan erityisesti muita. Synnynnäinen ongelma, hirttäminen voi tulla tietty kysymykseen. On se hienoa, että sinä olet selvinnyt ilman niitä peräpukamia, onneksi olkoon, olet varmasti superihminen.

    =D


   • Nanna1231
    voi jessus kirjoitti:

    Jaahas, täällä onkin jollain vielä hankalampi vaiva: pukama hartioiden välissä. Kiusallinen riesa, ei auta voiteet eikä kräämit, ei kuitu eikä mikään. Sikälikin hankala vaiva, että ei kiusaa yksinomaan ihmistä itseään, vaan erityisesti muita. Synnynnäinen ongelma, hirttäminen voi tulla tietty kysymykseen. On se hienoa, että sinä olet selvinnyt ilman niitä peräpukamia, onneksi olkoon, olet varmasti superihminen.

    :D :D :D Ihan totta!


   • Joku vaan

    Idiootti.... Pukamia voi tulla yhta helposti myos loysan vatsan oireillessa. Vatsa siis toimii liiankin hyvin omalla kohdalla ja nain loppu raskaudessa on pukamat tullut riesaksi.


   • Anonyymi

    Kaikilla on peräsuolessa pukamia, ne on VERISUONIA!


  • voi apua :D

   Justiin joo :D Söin raskausaikana paljon kuituja ja jouduin silti käyttämään duphalacia koska muuten suoleni ei vaan yksinkertaisesti toiminut raskausaikana. Tästä syystä siis sainkin pukamat raskausaikana. Ei siis johdu aina liikunnan tai kuidunpuuteesta. Mutta olen siis ilmeisesti jotenkin epänormaali ihminen kun sain pukamat :D

  • vaivojavaivoja

   Itselläni pukamat tulivat synnytyksessä ja ne olivat pitkään todella kivuliaat. Epparihaavan ja repeämien takia en saanut istua kahteen viikkoon, mutta pukamat pitivät huolen siitä, etten istunut sen jälkeenkäään. Kävin asiasta kahteen kertaan lääkärilläkin ennenkuin pääsin pukamien hirttojonoon. Hirttokertoja oli kolme ja pukamien seasta löytyi polyyppi, joka leikattiin viimeisellä kerralla tähystyksen ja pukamien hirton yhteydessä. Vasta tämän jälkeen koin ensimmäisen kivuttoman päivän synnytyksen jälkeen ja aikaa synnytyksestä oli kulunut tällöin 7 kuukautta. Epparihaavatkin olivat kipuilleet koko ajan tähän asti, kai ne oli yhteydessä jotenkin tuonne peräpuolen ongelmiin. Ja tämän jälkeen uskalsin ensimmäisen kerran käydä vessassa muuallakin kuin kotona, koska kipu ei ollut enää lamauttava. Siis ekaa kertaa uskalsin lähteä lähikauppaa ja neuvolaa pidemmälle kotoa, sillä pidätyskykykin oli tähän asti puutteellinen. Kyllä sitä monta kertaa oli itselläkin kakat housuissa kun ei vauvan hoidolta päässyt juoksemaan vessaan sillä sekunnilla.

  • muahaha23

   olin himoliikkuja läpi koko raskauden, söin kuituja, ei ollut lainkaan ummetusta.. silti tuli pukamat loppuraskaudessa.

  • jfaskljkjakljkl

   Mulle tuli vasta kolmannessa raskaudessa pukamat, syystä, että oli hirmuinen hellekesä, enkä enää loppuvaiheessa jaksanut liikkua kahden pienen taaperon kanssa.

   Lapsi yli 4 kiloinen ja olin itsekin raskauden loppuvaiheessa jo kookas (170 cm / 80 kg). Myös ponnistusvaihe oli vaikea ja siinä ne sitten pompsahtivat ulos. :(

   Itselläni vaiva kyllä parani painon pudotuksen myötä, ja koska vatsani ei normaalisti ole koskaan kovalla. Raskausaikana kova vatsa kyllä vaivasi. Syynä lienee myös se hellekesän hikoilu, joka vei nesteen suolistomassasta.

  • tiina891

   HEI! TÄSSÄ yksi VINKKI! raskausajan puolivälistä eteenpäin (siinämain) kun joutuupi lisärautaa syömään odottavat äidit; apteekista saa myö sellaista rautavalmistetta joka on VATSAYSTÄVÄLLISTÄ; elivo rautavalmiste! valitettavasti apteekin henkilökunta ei aina neuvo tuota vaihtoehtoa, mutta se ei koveta vatsaa :) itse söin raskausaikana sitä! ja öö senverran yhdyn tuohon "hauskaan#viestiketjuun vielä; oma kokemus: 1 lapsi, painoin 110kg raskausajan lopussa, ja en kärsinyt missään vaiheessa pukamista :) eli joo, ei se ylipainokaan pelkästään tee pukamia,ihan ihmisestä riippuu! hauskaa kesää kaikille! :)

  • mämmimamma

   Minulla äityi raskauden loppuajalla peräpukama kauheen kipeeksi ja verta vuotavaksi ja lompsin terveyskeskukseen.Sanottiin ettei raskauden lopussa voida operoida mutta ilman muuta sen jälkeen jos vielä vaivaavat.Lääkkeeksi tehokkain on apteekista saatava (suomessa ilman reseptiä)Scheriproct, http://www.suomiapteekki.fi/SCHERIPROCT-NEO-KOMBI-15-peraepuikkoa-30-g-voidetuubi ,koska siinä on tulehdusta lievittävää kortisonia sekä rasvassa turruttavaa ainesosaa. No.Joillakin se toimii erinomaisesti joillakin ei.Itse en usko että siitä oli niin isoa apua kuin ehkä yhdistettynä se sellaiseen kuin Aco Alsolsprit(ruotsiksi) eli se on 250ml pullossa,http://www.aconordic.se/products/3912/19906/19563/19227/aco-special-care-alsolsprit.aspx joka on siis esim. märkiviin haavoihin ,kutinaan ym.ym. Lääkärin mukaan sillä on vaikutuksena jotenkin että saisi vetäytymään pukamat pienemmksi ja vähentää kutinaa ym. No,epäluuloisena kävin hakemassa sitä pullon sekä haavalappuja. Ensin pyllypesu,lääkesuppo pyllyyn,salva ympärille,Alsolspritillä läpikastettu tukko pyllyyn,housunsuoja(yövaipppa parempi) pöksyyn ja panodilia naamaan ja avot,elämä kirkastui =D En tiedä mikä ihme tuossa alsospritissä on,mutta se tepsii ihan sikahyvin mulle.Ei kutita,ei jomota. YKSI MIINUS ON että en tiedä millä nimellä sitä saa suomen apteekista,koska itse rajalla asuvana ostan ruotsin apteekista. Luin että suomessa ainakin siankärsämö luonnon tuotteessa olisi jotain samoja ainesosia,jotka toimisi samoin mutta kyselkääpä lääkäriltä,apteekkarilta sellasta kuin Aco Alsolsprit.Se on toiminut minulla parhaiten ja toivottavasti löytyy suomen apteekeistakin koska tää vaiva on niin viheliäinen että se kyllä pilaa odotuksen ja sen jälkeisen elämän ihan turhaa.Ei ollut reseptilääke.Tsemppiä kaikille.Sitkeästi vain Yhdistelmäpakkauksen suppoja jopa 4 kertaa päivässä pyllyyn,joo joo,3-4 kertaa per pv,ja aco alsosprittiä aina vessakäynnin yhteydessä vaihtaa uuteen läpikastettuun lappuun niin uskon että auttaa.

   • tfref
    mämmimamma kirjoitti:

    Linkit vielä minua auttaneisiin tuotteisiin:

    http://www.aconordic.se/products/3912/19906/19563/19227/aco-special-care-alsolsprit.aspx

    http://www.suomiapteekki.fi/SCHERIPROCT-NEO-KOMBI-15-peraepuikkoa-30-g-voidetuubi

    http://www.medicalexpress.se/Servlet?page=11&anr=sV10510&parent=s1051

    kuinka tuota scheriproct neoo uskaltaa käyttää raskauden aikana?
    pakkausselosteessa sanotaan jotain että keskustele lääkärisi kanssa tuotteen käytöstä ja tuotetta ei saa käyttää ensimmäisen kolmanneksen aikana.
    itse olen nyt neljännen kuun lopulla paksuna ja pukamat tuli liiallisen pöntöllä pungertamisen seurauksena.....
    onko tästä scheriproct neosta haittaa sikiölle kuinka? luulisi, että lääkeaine kuitenkin pysyttelisi ihan tässä peräpään tuntumassa ettei se lähde liukenemaan syvemmälle kroppaan. itselläni on ulkoiset pukamat.


  • Wonderful052

   Mulle tuli pukamat synnytyksen jälkeen , oireili 2 päivää sen jälkeen loppui itsestään, en kerennyt käyttää voidetta siihen hätään.Söin terveellisesti läpi raskauden , painoa tuli silti 23 kg. Pitkä ponnistusvauhe aiheutti ne, minkäs voit.

  • että näin

   eipäs tosiaan yleistetä.. minulla ei ole koskaan ollut ummetusta, harrastin rankkaa liikuntaa päivittäin ihan raskauden loppuunkin saakka, lantiopohjan lihakset kunnossa, syön paljon kuituja ja olen hoikka. Silti tuli karseet pukamat loppuraskausviikoilla ja nistä sai kärsiä pitkään. (

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   276
   6992
  2. Vanhuksille kielitaidoton hoitaja. Purra: "Irvokasta"

   Kielitaidoton kotiavustaja on vanhuksen painajainen, "Pyysin päästä vessaan, hoitaja toi lasin vettä" Ruotsissa kielitaidottomat hoitajat ovat jo suu
   Maailman menoa
   302
   4618
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   4266
  4. Seiska: Onko Marja Hintikka seuraava TTK-juontaja? Näin suosikkijuontaja vastaa huhuihin

   Olisiko Hintikka mielestäsi hyvä valinta uudeksi TTK-juontajaksi? Jos ei, niin kuka olisi? Perustele vastauksesi. https://www.suomi24.fi/viihde/seiska
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1344
  5. Mistä se jäi kiinni

   Miksi et halunnut edetä pidemmälle kanssani? Johtuiko se mun ulkonäöstä, luonteesta vai onko sinulla joku elämässäsi? Olisiko se ollut väärin viettää
   Ikävä
   44
   1106
  6. Joskus olen ollut

   susta huolissaan. Pärjäilethän. En voi sanoa sen muuta kuin tänne.
   Ikävä
   33
   986
  7. Pikkarainen pääsi taas Seiskaan

   Heitettiin pihalle Helsinki liikkuu kampanjasta raiskaussyytteen takia. Voi voi.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   978
  8. Niin se on

   Et ollut se jota etsin. Annoin vielä mahdollisuudenkin ja menit tyrimään senkin. Osoitit olevasi taakka ja ongelma, jota ei kukaan haluaisi. Onnekseni
   Ikävä
   73
   907
  9. Rakastan sua mies

   Onhan kaikki hyvin?
   Ikävä
   82
   892
  Aihe