Rotikka narttu Dina ja uros Roni

Basti45

Tietääkö kukaan missä vaeltelevat rotikka narttu DINA (ikää nyt noin 5v. 9 kk) ja rotikka uros Roni (ikä tuntematon) Minulla on yksi Dinan jälkeläisitä, isäksi oli ilmoitettu Roni (narttu 2 v. 8 kk) ja mieluusti vaihtaisin kokemuksia koirani äidin (tai isän omistajien kanssa.

9

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Tässä se ikävyys tulee esiin, kun ostaa rekkaamattoman koiran. Helppoa olisi katsoa rekkarista kasvattajan nimi ja ottaa yhteyttä. Ei tarvitsisi kysellä Dinaa ja Ronia, joita muuten on satoja.

      • Basti45

        Katselin tuossa aikaisemmin jo sinun viestejäsi "rusettirinta" ja ihmettelin jo aiemminkin, että mikä ihme sinua riepoo kun sinun pitää kaivamalla kaivaa joka asiasta ristiriitoja. Eipä niitä tässäkää ole.

        Minulla on kaksi rotikkaa, joista toinen on paperillinen ja määritelmän mukaan puhdas ja toinen on tämä paperiton. Minulle ne ovat ihan yhtä rakkaita kumpikin ja seuraavat minua ihan yhtä kuuliaisesti. Dinaa kyselin koska satuin vain näkemään keskustelua aiheesta ja mainittu Dina-narttu olisi iältään ja ajankohdaltaan tosi sopiva olemaan minun rotikan äiti.

        Mitäs jos haastaisit ritaa vaikka vaihteeksi ihan itsesi kanssa. Tosi surkeaa pitää olla kun yrittää väkisin tehdä myös toisten elämästä surkeaa. Minun mielestä joka päivä on tosi hieno satoi tai paistoi. Kurkista vaikka "nurkan taakse" josko siellä paitaisi aurinko sinullekin.


    • rusettirinta

      No onpas ikävää, jos olet käsittänyt "riidan haastamiseksi" viestini, etten paperittomien pentujen ostoa suosi. Sen verran pitää rotua rakastaa, että tukee rotuyhdistyksen tavoitteita. Paperittoman pennun ostoa voi verrata piratismiin. Puhumattakaan siitä, miten emot joutuvat rasitukseen välipentuja hoitaessaan, ja omistajat vain selittävät puhdasrotuisuudesta ym.ostajia uunottaen, euroja keräten.

    • plaa

      Se että ihmisellä on paperiton rottweiler ei automaattisesti tarkoita että tämä kyseinen ihminen on halunnut halvan paperittoman ja tukea tehtailua. Itselläni ja perheessäni joka ikinen koira on ollut rekisteröity, koska koiran vanhempien terveys ym kiinnosta. Mutta nyt itselläni on paperiton rottweiler, joka tuli kiertoteitse, oli alunalkaen huonoista oloista ja uusi omistaja ei pystynyt koiraa pitämään. Tulevaisuudessa koirani tulevat olemaan rekattuja, koska tämän paperittoman kanssa pelottaa periytyvät viat yms. Itsekin olisin kiinnostunut tietämään koiran vanhemmista ja sisaruksista, juuri esim terveyden vuoksi.

    • rusettirinta

      ^ Tuota sinun paperitonta kiertolaista, jonka jouduit pelastamaan, ei olisi syntynytkään, jos ei olisi ostajia. Kysyntä lisää tarjontaa! Jos armosta pelastat jonkun kierolaisen, edesautat uusien onnettomien syntymistä.

    • plaaplaaa

      onneton on se joka sinut synnytti tähän maailmaan, kumma ettei ihmisillä ole muuta elämää kuin valittaa toisten tekemisistä netissä, voi voi. Entäpä jos tulee oikeasti vahinkopentue, pitäisikö kaikki pennut lopettaa koska eivät ole rekistöröityjä? Ilmeisesti.

    • ostos

      plaaplaalallaallaa! Ei ole perillä mistään! Totta se, että koirabisnes kukoistaa paperittomien kautta.

    • Paperit vai ei

      On totta et paririttoman koiran vanhempien luonteesta ja sairauksista ei saa tietoo mutta mielenvikaisuutta ei papereitta olo tee ja koira pysyy kunnossa kun hoidat hyvin.Ja kyllä ne paperikoiratkin kauppansa tekee vaikka ois vanhemmilla todettu esim od tai silmäsairaus.Ja oli sitten paperit tai ei yhtä rakas koira se on.Mulla itellä ollut 2 rotikkaa paperittomia ja nyt paperit kuule ihan samanlaisii koiria ovat.Tärkeilijöille on kaikki kaikessa paperit joilla saavat pönkittää omaa heikkoo itsetuntoo että meidän rotikka se oli kyllä kallis mut onpahan hyvä suku!Haistakaa jotain ...

    • rusettirinta

      Rottiksilla on periytyviä sairauksia ja siksi rekisteröintiin vaaditaan PEVISAn (perinnöllisten sairauksien vastustamisohjelma) ehdot täyttävät parituskummanit. Totuus on, ettei Suomen Kennelliitto ole kenenkään kiusaksi niitä laatinut. Jokainenhan haluaa mahdollisimman terveen rottiksen.

      Paperittoman pennun myyjällä on aina rekisteröinnin kieltävä rasite pentueessa. On hyvää tuuria jos paperiton saa elää terveen elämän. Kaikilla ei ole, esim. harmaakaihi sokeuttaa, luuston kasvuhäiriö rampauttaa, kasvaimet periytyy myös, epilepsia pelästyttää, liiallinen sukuvietti tekee koirasta hyökkääjän ym. Paperillisella pentueella on toki myös samoja geenejä, mutta parituskumppanit on valittu niin, ettei nämä periytyvät sairaudet kaksinkertaistu lähisukulaisilla. Siksi sukutauluista saa tärkeää tietoa jalostuksellisesti, mikä paperittomalta puuttuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe