Kissani aivastelee

Mikä vaivaa?Kissani alkaa pärskimään aina kun syö jotakin.Onko mahdollista,että kissalani on jotain kurkussa?sitä on nyt kestänyt pari viikkoa.

4

1897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lekuriin

      Minkä ikäinen kissa on? Onko sen hampaat tarkistettu ja kunnossa?

      Syömisen yhteydessä pärskimisen alkaminen voi johtua esim. siitä, että jokin hammas tai hampaat voi olla niin huonossa kunnossa, että luustossa on reikä joka johtaa nenäonteloon. Silloin syöty ruoka/vesi/kissan sylki menee nenäonteloon ja aiheuttaa pärskimistä.

      Kyseessä voi olla jokin hengityselimen vaiva, joka on yhteydessä syömiseen. Nenän kautta pitäisi ilman kulkea syödessä, jos näin ei tapahdu se aiheuttaa pärskimistä. Eli flunssa, allergiat jne. voisivat tulla myös kyseeseen. Lääkärin kannattaa antaa tutkita kissa huolella, niinhän sen parhaiten saa selville mikä on vaiva.

      Jos kurkussa olisi jotakin, se yleensä aiheuttaa yskimistä ei pärskimistä. Mutta siinäkin vaivan syynä voi olla flunssa, haavauma kurkussa, vierasesine jne. Nesteen kertyminen keuhkoihin voi aiheuttaa yksimistä ja pärskimistä myös ja se voi viitata taas sydänongelmiin.

      • Kissa on 12v,hampaita ei eläinlääkäri ole tarkistanut.Katsoessani mielestäni ne ovat kunnossa.Sillä on todettu kissojen epilepsia,lääkitystä ei ole.Kohtaus tulee n.kerran kuussa samanlaisena kuin ihmiselläkin.Ruokinta pitäisi olla vain lääkäriltä saatua kuivamuonaa.Olen kuitenkin nyt jonkin aikaa antanut hiukan kaupan purkkiruokaa.


      • silti lääkäriin
        seijag kirjoitti:

        Kissa on 12v,hampaita ei eläinlääkäri ole tarkistanut.Katsoessani mielestäni ne ovat kunnossa.Sillä on todettu kissojen epilepsia,lääkitystä ei ole.Kohtaus tulee n.kerran kuussa samanlaisena kuin ihmiselläkin.Ruokinta pitäisi olla vain lääkäriltä saatua kuivamuonaa.Olen kuitenkin nyt jonkin aikaa antanut hiukan kaupan purkkiruokaa.

        Sinä et näe hampaiden juuria, vaan ne nähdään kunnolla rtg:llä otetuista kuvista. Hampaat voi olla päällisin puolin kunnossa, mutta ikenien suojissa siellä voi muhia mitä vain. Jos hampaat on puhdistettu ultraäänilaitteella ja ientaskut tarkistettu lähiaikoina, niin sitten voisi jo olla varmempi.

        Aivastelu tuskin liittyy epilepsiaan, vaikka jokainen kohtaus tekeekin vaurioita aivoissa. Koska oireet tulee syömisen yhteydessä, ne viittaisi nenän/suun ja nielun alueen vaivoihin. Allergia sinänsä voisi olla syy jos nenän limakalvot on turvonneet, mutta sen voi aiheuttaa myös flunssa tmv.

        Allergisuutta voi aiheuttaa myös ne lääkäriltä ostetut ruoat, vaikka ne olisi jopa allergiaruokia. Allergiaa kun aiheuttaa myös lisäaineet ja osa allergiavapaiksi luokitelluista proteiineista. Mutta ruoka-aineallergia ei yleensä oirehdi syömisen yhteydessä tulevana aivasteluna. Sellaiset oireet liittyy muualta tuleviin allergeeneihin eli pölyyn, pölypunkkeihin, varastopunkkeihin, siitepölyyn jne. Ruoka-aineallergiat oirehtii usein ihon kutinana, silmien vuotamisena, oksenteluna ja ripulointina.

        Lääkäri pystyy tutkimaan kissan paremmin, me voidaan vain arvailla mikä voisi olla syynä. Joten käyttäisin kissan tutkittavana, sieltä saisit kunnollisen tiedon.


    • Heinä nielussa on aika tavallinen aiheuttaja tuollaisille oireille. Toivottavasti olet jo käyttänyt kissasi eläinlääkärillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe