Mitä on hyvä palvelu?

battery

Teen opin-näytetyötä ja otan työssäni selvää minkä ihmiset kokevat hyvänä palveluna. Kyseessä on ravintola-alalla tapahtuva palvelu.

eli yksin kertaisesti mitä teidän mielestänne on hyvä palvelu?

14

407

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitähän sää kysyit

      Voi voi, kysymys on niin laaja että on todella vaikeaa antaa yksiselitteistä vastausta. Tarkennatko hieman ?

      Henkilökohtainen mielipide: palvelu on toiminut silloin kun sitä ei tarvitse edes ajatella vaan se tapahtuu luonnostaan. Asiakkaalle jää kotoinen olo ja iloinen hyvä mieli. Sekä semmoinen tunne että paikkaan haluaa tulla vielä uudestaan. Lämmin tunne kun ovesta lähtee ulos että olipas mukava käydä.

      Asiakaspalvelusta voitaisiin puhua vaikka kaksi päivää syömättä.
      Kaikille asiakkaille on merkityksellisiä eri asiat, koska ollaa yksilöitä.
      Asiakaspalvelijan täytyy olla siinä ns "kenttäpsykologi ja lukea asiakasta".

      No kuunteleminen on tärkeää.
      Ei aina tarvitse olla hymy korvissa vaan riittää että on positiivinen.

      Oon ollut asiakaspalvelussa vuosikymmenet ja käynyt monta alan konsultaatiota.
      Yksi mikä (oltiin laittamassa pystyyn hotellia) jäi mieleen näistä :
      Milloin asiakas tuntee että olen seisonut tässä puoli päivää eikä kukaan tule kysymään / sanomaan mitään ?

      Arvaa, aika on kellotettu.

      Se on 30 sekunttia.

      Jos on kiire- riittää että otat katsekontaktin ja nyökkäät, asiakas kokee että hänet on huomattu. Tai ihan muutama sana: tervetuloa, naulakko on tuolla, etsin teille vapaan pöydän... tms

      Mutta se: ihan pikku hetki... sen voit unohtaa koska seuraava asiakas kuvittelee että edelliset on tärkeämpiä ! Keksi jotain luovempaa. Äläkä koskaan valita kiirettäsi vaan ohjaa vaikka kahviautomaatille ja ruokalistalle.

    • yks asiakas

      Hyvän palvelun osa-alueita on esim.:
      * huomioiminen (tervehtiminen ym.)
      * asiakkaan toiveiden kuunteleminen toteuttaminen mahdollisimman hyvin / mahd. mukaan
      * se että asiakkaasta tuntuu että olisi kiva tulla uudestaankin samaan paikkaan

    • 3 tärkeää asiaa;

      hymy, hymy ja hymy.
      Itsekin olen toiminut asiakaspalvelussa ja jaksoin kyllä hymyillä asiakkaille. Sain siitä myös paljon positiivista palautetta. Olin kaupan kassalla ja "minulla" oli paljon kanta-asiakkaita, jotka tulivat aina minun kassalleni vaikka jono olisi ollut pidempi.
      Ei tarvitse olla lipevä, vaan iloinen.
      Joku tuossa jo kritisoi ettei tarvitse olla "hymy korvissa", muttei mielestäni voi olla kovin positiivinenkaan jos ilme on totinen.

      Ravintoloissa saa usein liian kliinistä palvelua. Yleensä tarjoilijan eka kommentti on "Mitäs teille?". Mihin on unohtunut tervehdys!?

      • ei totinen

        Jos sitä vaan jakasat ja se tulee luonnostaan, varmasti OK.
        Tervehtiminen on kyllä tärkeää, se on totta.

        Kaupan kassoista esimerkejä, tästä meiän kantiksesta jossa käyn.
        Vanhempi, ilmeisesti työhönsä jo tympääntytyt rouva mutisee päivää suurinpiirtein jauhopaketille, sanoo summan ja sitten laimean hei.

        Viereisellä kassalla nuorempi mies, katsoo silmiin ja tervehtii iloisesti ennenkun alkaa vetämään tavaroita lukulaitteen läpi. Lähtiessä huikkaa no hei vaikka ois kuin kiire.
        Niin että kummankohan kassan valitsee asiakas..

        Ravintoloissa ikävä kyllä saa monesti melko tympeää palvelua. Mustekynää napsutellen siinä hermostuneena ootellaan jalkaa vaihtaen sitä tilausta. Laskuakin saa monesti odotella, ja sitten vaihtorahoja.

        Mun työssä joudun asiakkaan odottaessa tekemään tarkkaa varausjärjestelmätyötä. Silloin luonnolisesti pitää keskittyä siihen.
        Toki kaikkia asiakkaita tervehditään, ja lähtiessä kiitetään sekä toivotetaan hyvää päivänjatkoa, tervetuloa uudestaan.


    • Oikolukua

      Ei opin-näytetyö, vaan opinnäytetyö
      Ei yksin kertaisesti, vaan yksinkertaisesti

      Siitä se opinnäytetyön tekeminen alkaa. :)

      • sipulinkuori.

        Tuo on totta.
        Kielioppivirheet kannattaa rapsia pois, nimimerkillä omansa kymmeneen
        kertaan korjannut...


      • Battery

        huomasin itsekkin kirjoitus virheet jälkikäteen :D
        vetoan myöhäiseen ajankohtaan :DD


      • battery
        Battery kirjoitti:

        huomasin itsekkin kirjoitus virheet jälkikäteen :D
        vetoan myöhäiseen ajankohtaan :DD

        Työ on nyt palautettu ja tosiaankin äidinkielen opettajamme korjasi kielioppivirheet :O


      • Oikolukua
        battery kirjoitti:

        Työ on nyt palautettu ja tosiaankin äidinkielen opettajamme korjasi kielioppivirheet :O

        Onneksi olkoon sinulle, kun sait opinnäytetyösi valmiiksi!

        Pääsit helpolla, jollei itse tarvinnut korjailla virheitä. :O

        Hyvää jatkoa toivottelen. :)


    • näitä miettinyt

      Hyvä palveluhan on pitkälle sitä, miten selviää erilaisten asiakkaiden kanssa. On kuitenkin tiettyjä, hyvin toimivia malleja. Lainaan suoraan elävästä elämästä esimerkin kotikaupunkini eräästä pikkuruisesta kahvilasta:

      Ulko-oven kilahtaessa joku kolmesta tarjoilijasta tervehtii heti tulijaa nyökkäämällä päätään, sanomalla hei tai päivää kohtuullisella äänenkäytöllä muuta asiakaskuntaa säikyttämättä sekä katsomalla asiakasta hymyillen silmiin.

      Koska käyn paikassa aika ajoin hemmottelemassa itseäni nimenomaan hyvän palvelun vuoksi muistetaan aina, mitä teetä juon ja miten valmistettuna. Jopa uudetkin tarjoilijat saavat siihen ohjeen ja olen siis aivan tavallinen pulliainen ilman ulkoisia statuksia.

      Kaikki muu sujuu pöytiin tarjoillen samassa tahdissa kuin yleensä muuallakin, mutta aina reippain askelin ja ystävällisellä ilmeellä. Mitään ylimääräistä läpinää ei ole muuta kuin maistuiko ruoka/leipä/mitä sitten tilasinkaan.

      Mikä minusta on huippua, ettei uusia tarjoilijoita ikinä nolata asiakkaiden edessä. Kaikki sujuu huomaamatta ja hyvässä hengessä. Uusi tarjoilija jaksaa jatkaa hymyään ja vaikka jotakin uutta opeteltaisiin asiakkaidenkin edessä se menee niin nätisti, että asiakkaana siitä jää hyvä mieli.Henkilökunnan keskinäinen ilmapiiri on kaiken palvelun aa ja oo etenkin kun se koituu asiakkaan eduksi.

      Lähtiessä normaalit kiitokset ja tervetuloa uudelleen, mutta koska se tehdään ihan joka kerta siellä käydessäni se tuntuu juuri siksi mukavalta. Asiakassuhdetta osataan hoitaa, mikä on varma merkki hyvästä palvelusta.

      Minua ei haittaa paikan hieman hintavat tarjoilut, enkä odota vakkarisiakkaana bonuksia, vaan maksan hyvästä ilmapiiristä ja henkilökunnan olemisesta läsnä meille asiakkaille. Mitään kumartelua en odota, vaan sitä että palvelutilanne on osattu ns. tuotteistaa ja se toimii. Kun kahvilassa tai raintolassa on käyty koko palvelun prosessi tarkkaan läpi se jättää silloin aikaa myös olla varma ja mukava työssään.

      • näitä miettinyt

        P.S.
        Hyvään palveluun tarvitaan henkilökuntaa ja siinähän säästetään ihan varmasti. Ja säästäminen näkyy palvelun tasossa, joten pitäisi ylipäätään lähteä siitä millaisesta yritysideasta on kyse. Jos tarkoitus on teetättää työ asiakkailla itsepalveluna, niin eihän siihen laskuttamiseen apinaa viisaampaa edes tarvitse. Tökkää kortin lukijaan ja siinä tärkein kohtaaminen "henkilökunnan" kanssa.

        Koska työvoiman palkkaamisen kalleudesta voivotellaan aina, niin kuka vain pääsee palvelutehtäviin jos vain suostuu tekemään sen alle kympillä. Joten asiakkaana ideahan on tuottaa yrittäjälle voittoa kuin saada vastinetta rahoilleen. Eihän sitä laskusuhdanteen aikana kahden vuoden välein voi millään sijoittaa ammattitaitoiseen väkeen saati ryppynaamoihin, joilla olisi kokemusta elämästä, ihmisistä ja palvelusta. Sitä siis asiakkaana saa, mihin suostuu.

        Olemme muutenkin laiskaa kansaa ja mieluummin teemme vähän kuin kunnolla, joten työmoraali näkyy erinomaisesti palveluammateissa. Sali saa hukkua likaisiin astioihin ja ruokasotkuihin kuin jätettäisiin lakisääteiset tauot myöhemmäksi. Työnantajakaan ei voi oikein sanoa mitään, koska sehän menisi kiusaamisen puolelle. Siispä pääasia, että kaikki sujuu jotenkuten kuin hyvin.


    • Käy Mariellalla ...

      Parasta asiakaspalvelua on ollut kun oma työstressi on unohtunut iloisen asiakaspalvelun ansiosta.

      Perushyvää palvelua on asiallinen hyvää päivää ja hyvää päivänjatkoa -tyyppinen palvelu. Superhyvää on iloinen ja rento palvelu, josta tulee iloinen mieli loppupäiväksi. Viking lineltä saa yleensä niin hyvää palvelulua että vaikka asioimaan mennessä olisi ollut stressi päällä ja mieli musta, niin lähtiessä on aina hyvällä tuulella. Äläkä kysy minulta miten ne sen tekee, koska jotenkin se vain tapahtuu.

    • toisen palvelija

      Hyvä palvelu on asiakkaan huomiointi. Antaa jokaisen asiakkaan tuntea olevansa se juuri tärkein ihminen joka käveli sisään koko päivänä.

      Siihen EI kuulu itsensä tunkeminen henkilokohtaiselle tasolle vaan tietyn välimatkan päässä( ja tämä juuri onkin se taito joka tekee ihmisestä korkean tason palveluammattilaisen! Ehkä autta pitää mielessä että jokainen asiakas maksaa juuri minun palkan, mutta jokainen asiakas ei ehkä ole yhtä korkealla henkisellä tasolla kanssani- tai on korkeammalla. Siitä huolimatta jokainen palveltavani asiakas on arvostettu yksilo)

      -aito hymy ja "tervetuloa" tai "huomenta/ päivää/iltaa" tai "Moi" (riippuen paikasta).
      -asiakkaan kuunteleminen
      -niin nopeasti kuin mahdollista, vaatimuksen täyttäminen (oli se sitten ruoan tilaus, laitteen osto, huoneen varaus jne jne)
      -palveluhenkilon tietoisuus tarjoamistaan tuotteista (menu,esineet,laitteet jne)
      -jos ilmenee epäkohta, sen väliton korjaaminen
      -asiakaan ollessa "vieraana", tarkistus että kaikki ok, miten muuten voisi palvella, tuoda, auttaa
      -asiakkaan poistuttua, toivotaa uudelleen tervetulleeksi ja TARKOITTAA sitä
      -Toivottaa hyvää aamun/päivän/illan jatkoa

    • Man-eater master

      Voipi tulla toistoa, mutta sen enempiä ketjua lukematta, lukuun ottamatta kysymystä, hyvä palvelu ravintolassa on meille (perhe) seuraavanlainen:
      - tervehdys kun tullaan sisään
      - jos vapaa pöytävalinta, niin ok. Jos ei, niin samantien ohjaus pöytään
      - max. 3 min odotusta ennen kuin kysytään mitä halutaan
      - kaikin mokomin saa myös suositella, vielä parempi jos tarjoilija ehtisi kysyä onko kasvisten, kalan vai lihan ystävä
      - ehdotuksia myös lapsille apetizereiksi siten, että nälkä vielä pysyy yllä
      - ei kiireen makua
      - lapsille puuhaa omassa paikassaan, varsinkin nyt, kun Suomi on täynnä lapsivihaa (eivät häiritse sitä naapurin sinkkunaista)
      - kun pyydetään laskua, olis kiva jos homma toimisi nopeammin kuin Myyrmäen Chicosissa vuosina 2002-2009

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe