Floridaan matkaavat

2+2 reissaa

Jesh, nyt ollaan vihdoin monta vuotta asiaa mietittyä ja pohdittua ostettu lennot Floridaan. Tammikuussa ollaan menossa ja lennetään Helsingistä Manchesteriin ja sieltä lopulta Orlandoon. Vaihtoaikaa pitäisi olla ihan riittävästi (4h), vaikka olisi mikä talvikeli...jos nyt koneet ei lakkoile tms. Onko kukaan mennyt Manchesterin kautta, onko kenttä sekava/hidas tai jotain muuta? Ollan oltu Heathrown kentällä ja jopa Pariisin CDG:lla, joka oli ihan seko (lähinnä matkatavaroiden liki-hukkaamisen takia), muttei tuolla Manchesterissa.

Auto on varattu koko 3vkon reissulle ja maisemaa olisi tarkoitus vaihtaa 4-7pv:n välein, Orlandossa tietty vähän enemmän oleskelua. Ajateltiin käydä katsastaa Tampa/St Petersburg Key West Fort Lauderdale majoituksellisesti ja tietty sitten tutkailla yhtä sun toista siinä välillä. Suomalainen ajokortti lienee ihan käyttökelpoinen tuolla, ainakin Kaliforniassa on pärjätty sillä.

Autona meillä on joku Jeep Liberty, kuviahan siitä näkee netistä, mutta siitä ei saa käsitystä auton koosta. Minkä kokoinen auto se mahtaa olla eli iso/keskikoko/pieni, kun ei viitsitä pakata lapsia ja laukkuja mihinkään morris miniinkään?

Lomalta toivotaan hienoja maisemia, kivoja paikkoja, shoppailua ja tietty hyvää ruokaa! Ei olla mitään gourmet-tyyppejä, tex mex on meidän perheen suosikkipöperöä. Kaikenlaisia vinkkejä otetaan vastaan mielellään ja varmasti lisäkysymyksiä tippuu, kun niitä mieleen tulee.

27

2534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ääööb
    • automies__

      Jeep liberty on hiukan isompi kuin Suomessa myytävä patriot ja hiukan pienempi kuin Grand Cherokee jota myös näkee/myydään Suomessa. Ei muutakuin Jeep-jälleenmyyjälle mallaamaan ;)

      Kun itse 3vuotta sitten buukkasin LAX:ltä samanlaisen, sain itse valita parkkipaikalta mieleseni. Siellä oli muistaakseni juuri tuota ja pienempää mallia ja sitten isompi Dodge Journey samaanhintaan. Otin Dodgen koska se oli selvästi isompi.

      Suomalainen ajokortti on minullakin ollut, kansainvälinen myös mukana mutta sitä ei ole tarvittu vuokraamoissa. Kuitenkin, lain mukaan tarvitaan suomalainen kortti JA kansainvälinen vuoden 1949-mallinen kortti. Joten jos joudutte esim kolariin tms niin saattaa olla että sitten tulee ongelmia konstaapelien ja vakuutusyhtiöiden kanssa jos kansainvälistä korttia ei ole.

      Siksi hain nytkin juuri tuon 34e maksavan kortin kesän USA:n matkaa varten.

      Jos muistan, kirjoittelen Floridan kokemuksia tänne kesällä.

    • 2013 taas Floridaan

      onnittelut hyvästä valinnasta matkan suhteen. Tosin Manchester on ihan vieras. Florida muuten aika lailla läpi koluttu Tampa - Daytona linjan eteläpuolella. Auton vuokrauksesta sen verran, että niiden esimerkkimallit eivät aina ole tarjolla, vaan saattavat tarjota jotain sinne päin. Esim. Ford Flex on yleistynyt vuokraamoissa.

      Neljä ihmistä ja neljä laukkua vaatii ison auton. Normaalit sedanit ovat jenkeissä nykyuään niin pieniä, että suosittelen laukkujen suhteen ottamaan max 2 kpl kovia isoja laukkuja mukaan. Loput laukut niitä kasseja, joissa on myös rullat ja vetokahva. Ne on paljon helpompi sovittaa takapakseihin vrt. kovat kuutiot.

      Valitettavasti maisemat ovat rajoittuneita Floridassa. Tai ainakaan vuoristoje tms. et sieltä löydä. Siksi suosittelenkin Tampaan mennessänne ajamaan mieletöntä Sunshine Skyway Bridgeä pitkin. Sieltä on henkeä salpaavat näkymät Tampan Lahdelle ja Meksikon lahdelle: http://www.youtube.com/watch?v=lAh9xmNgpxU

      Myös reitti Key Westiin on elämys. Muut nähtävyydet ovatkin sitten ihmisen rakentamia (paitsi uimarannat). Esim. upeat kartanot puutarhoineen ovat nähtävyyksiä.

      Ruoka on hyvää, ja se voi olla hyvinkin kohtuuhintaista. Kannattaa kysellä hotellin henkilökunnalta paikallisten suosimista ruokapaikoista. Mc Donalds on täällä Suomessakin.

      Orlandon seutu on täynnä näitä teemapuistoja. Suosittelen myös Busch Garden Tampassa. Tampassa ja Fort Lauderdalessa omat Nhl-joukkueet ja jäähalölit, jos lätkä kiinnostaa. Liput on halpoja.

      Itärannikko on ruuhkainen, ja täynnä turisteja ja eri kansallisuuksia. Orlandossa on ne turistirysät. Jos haluaa rauhallisempaa, niin Meksikonlahden puolella (länsi Fl) Marco Island ja Naples ovat hyvinkin rauhallista seutua. Pohjoisempaan siirryttäessä meno lisääntyy. Vauhtia, suurkaunpunkia (Miami) ja ruuhkaa haluava olkoot siis Atlantin rannalla (itä Fl).

      Jos menee Key Westiin, niin varatkaa yösija jo aamupäivällä (jos ei jopa etukäteen). Ilalla saattavat kohtuuhintaiset paikat olla täynnä. Yöpyminen on suositeltavaa, sillä matka Key Westistä ilalla pois on yleensä ruuhkainen ja kolarin sattuessa on kilometrien jonoja madellen liikkuen. Itse olen käynyt kahdesti KW ja molemilla kerroilla kohtasimme kolarin.

      kannattaa lueskella hotelliarvostelut omista valinnoista ennen varaamista : hotels.com ja tripadvisor.com
      Google Earth ja sen katunäkymät ovat myös hyodyllisiä.

      Hyvää matkan odotusta.

    • Suleiman

      Me lensimme viime joulukuussa Manchesterin kautta Orlandoon (Finski-Virgin) ja homma toimi ihan hyvin. MAN on paljon pienempi kuin esim. Heathrow ja vaihto sujui mukavasti. 4h on yltäkylläinen aika koneevaihtoon MANisssa.

      Pikaisella vilkaisulla Jeep Liberty taitaa mennä samaan kokoluokkaan kuin esim. Ford Escape. Matkustajille on tilaa mukavasti, mutta matkatavaratila on pienehkö (lue: lyhyt). Meillä Escape riitti juuri 2 2 perheen matkatavaroille (jokaisella iso matkalaukku/rullakassi käsimatkatavara). Siis mahtui mutta yhtään enempää ei olisi mahtunut.

      Reissulla kiersimme 4 Disneyn puistoa läpi ja myös Kennedy Space Centerin.

    • 2+2 reissaa

      Iso kiitos hyvistä kommenteista...täytyypi pistää tuo kv-ajokortti mietintämyssyyn. Hotellit on varattu jo etukäteen (ainahan niitä voi perua/muutella), koska jo nyt oli osa hotelleista loppuun myyty meidän reissun ajalle ainakin ne, jotka täytti tietyt speksit.

      Laukkuja ei näillä näkymin tule kuin 2 kovaa matkista 1 kangasmatkis, niillä tarkoitus pärjätä ainakin aluksi. Kalifornian reissulla aikanaan lähdettiin 2 matkiksella ja tultiin 4 kanssa takaisin, ei ihan shoppailut mahtuneet omiin laukkuihin.

      Key Westissä tosiaan tarkoitus yöpyä 2 yötä ja eikä tosiaan ole mitään halpoja noikaan hotellit. Ihan perushotla maksaa tuolla 2-2,5x/yö enemmän kuin talon vuokra/yö Orlandosta!! Tämä onkin meidän loman lyhin majoitusjakso yhdessä paikassa, pieni "viikonloppuloma" varsinaisen loman sisällä ; )

      Lisää kommentteja saa laittaa ja vaikka olenkin jonkin verran tutkaillut Floridaa netin avulla, niin käytännössä en tiedä siitä mitään.

    • Will Smith :)

      Moi!

      Juuri Miami-Orlando-Miami reisusta kotiutuneena on kiva antaa pari hyvää vinkkiä:

      1. Shoppailua varten Sawgrass Mills ja Dophin Mall Miamissa. Sawgrass täynnä outlet-myymälöitä ja sinne kannattaa varata aikaa reilusti.

      2. Tuo Key West oli meidän mielestä ainakin aikas tylsä ja moni muu on myös samaa sanonut...me lähdimme sinne aamulla Miamista ja palasimme illalla takaisin...mutta tottakai matka sinne useita siltoja pitkin oli mahtava. Ja uskon että hotellit siellä ovat kalliita!

      3. Navigaattori kannattaa hankkia jo suomesta ja ladata siihen Pohjois-Amerikan kartta tai ostaa micro-sd kortti siihen navigaattoriin. Navigaattorin vuokraus autovuokraamosta tulee aika kalliiksi.

      4. Orlando huvipuistoissa kannattaa varautua pitkiin jonotusaikoihin. Pahin odotusaika meillä oli Harry Potter laitteeseen joka oli 2 tuntia!!! Eli heti aamusta kannattaa mennä huvipuistoihin. Universal Studioksen kaksi huvipuistoa oli kyllä kaikesta huolimatta mahtavia. Walt Disneyn huvipuistoista me kävimme ainoastaan Hollywood Studioksella. Lippuja huvipuistoihin ei kannata hankkia porteilta kun siellä ne ovat selvästi kalliimpia. International Drivella lipunmyyntikojuja on paljon ja niissä liput ovat halvempia.

      5. Miami oli meidän mieleen upeine rantoineen ja nähtävyyksineen mm. Holocaust Memorial, Everglades, Ocean Drive upeine autoineen, nuo aikaisemmin mainitsemat ostoskeskukset, Florida Panthersin NHL-peli tai muuta urheilua nähtäväksi riittää: baseball, jenkkifutis, koripallo....

      Tuollaisia asioita nyt alkuun tuli mieleen. Meistä ainakin tuli Florida faneja kertaheitolla ja sinne taas joskus tulevaisuudessa on päästävä. Seuraavaksi voisi olla kohteena tuo Tampa ja tietenkin MIAMI! :)

      • 2+2 reissaa

        Hyvältä kuulostaa! Key West varmaankin "tylsä" verrattuna muuhun mannerfloridan elämään, mutta halutaan tarkoituksella sellainen parin päivän hölläilyaika perheen kesken. Voidaan (hyvän sään salliessa) vähän hengailla rannalla lasten kanssa, margaritoja siemaillen ;)

        Kaliforniassa on käyty katsomassa NHL-peli ja verrattuna Suomen mihinkään paikkaan tai fiilikseen, kokemus oli mieletön. Kyllä kiinnostaisi nyt mennä jotain katsomaan myös, mutta se riippuu siitä, miten pelejä sattuu olemaan ja missä kulloinkin ollaan.

        DW:iin olisi tarkoitus mennä lasten kanssa, mutta kaksistaan yritetään päästä Universal Studioille. Ihan kaksin oltiin aikanaan Disneylandissakin ja hauskaa riitti koko päiväksi.


      • katsuja6666
        2+2 reissaa kirjoitti:

        Hyvältä kuulostaa! Key West varmaankin "tylsä" verrattuna muuhun mannerfloridan elämään, mutta halutaan tarkoituksella sellainen parin päivän hölläilyaika perheen kesken. Voidaan (hyvän sään salliessa) vähän hengailla rannalla lasten kanssa, margaritoja siemaillen ;)

        Kaliforniassa on käyty katsomassa NHL-peli ja verrattuna Suomen mihinkään paikkaan tai fiilikseen, kokemus oli mieletön. Kyllä kiinnostaisi nyt mennä jotain katsomaan myös, mutta se riippuu siitä, miten pelejä sattuu olemaan ja missä kulloinkin ollaan.

        DW:iin olisi tarkoitus mennä lasten kanssa, mutta kaksistaan yritetään päästä Universal Studioille. Ihan kaksin oltiin aikanaan Disneylandissakin ja hauskaa riitti koko päiväksi.

        Mielipiteensä kullakin, mutta itse tykkäsin Key Westistä tosi paljon. Ehkä siksi, että siellä on niin erilaista kun Miamin seudulla. Arkkitehtuuri jää mieleen ja elämä on siellä leppoisaa. Kyllä sielläkin tekemistä riittää. Retkille vo lähteä vaikka Dry Tortugasiin, joka tosin kestää koko päivän. Muita veneretkiä tehdään joka päivä.

        Eikä pelkästään Key Westin saari ole ainoa paikka. Saarijonon keskivaiheilta Bahia Honda Keyltä löytyy upea kansallispuisto nimeltään Bahia Honda State Park. Siellä kannattaa ainakin poiketa ajomatkalla.

        Hotelleja on moneen lähtöön ja jos sinne asti lähtee niin kyllä kannattaa jäädä ainakin yhdeksi yöksi. Keysin saaren alkupuolelta löytyy edullisempia ketjuhotelleja, kun taas Duval Streetin ympärillä (pääkatu) hotellit ovat kalliimpia. Itse vuokrasimme polkupyörät parina päivänä ja miten helppoa ja nopeaa niillä oli liikkua.


        Äläkä missaa auringonlaskua Mallory Squarella! :)


    • pumpkinpiee

      Jos shoppailusta ja merkkivaatteista tykkää, kannattaa suunnata outlet-myymälöihin, joita löytää monesta paikasta. Leviksen farkkuja ja Adidaksen paitoja melkein samoilla hinnoilla kuin Aasiassa, tosin AITOJA.:D

      Kannattaa tutustua (en tiedä oletko jo tutustunut ollessasi Kaliforniassa) ihan perusruokakauppoihin ja muihin paikkoihin, joissa perusjenkit käy. On siistiä katsella tavallista elämänmenoa ja ostella ihmeellisimpiä elintarvikkeita.

      • 2+2 reissaa

        Joo vaatteet on aitoja ja löytyy muutakin kokoa kuin xs-s, niin kuin Aasiassa tuntuu usein olevan. Nuo xs-koon vaatteet ei ihan sovi meikäläisten suomalaiseen mittaan ; ) Voisi jopa harkita ostaa pitkästä aikaa aidot Levikset jne. Kaliforniassa oli sellainen kuin "8,99 store" tai sinne päin eli melkein KAIKKI myymälässä maksoi tuon verran, poikkeuksia lukuunottamatta. Sieltä ostettiin mm. perinteinen jenkki baseball-takki, jossa (teko)nahkaiset hihat ja muutoin vuorellista kangasta. Talvitakki siis ja hinta tuon 8,99 verot eli aika tolkutonta tähän Suomen hintatasoon verrattuna.

        Kaliforniassa käytiin nimenomaan ihan paikallisten ruokakaupoissa, ei muutoinkaan edes reissussa ollessa syödä joka päivä ulkona. Hinnat oli ruokakaupoissa ihan eri luokkaa ja tarjonta todella erilaista, siis hyvässä mielessä. Ralphissa meinasin seota, kun siihen aikaan Suomessa vielä harvinaisempaa Ben & Jerry's jädeä sai 2 purkkia 5 taalalla eli noin 4€:lla!!! Suomessa yksi purkki maksaa n. 6€ ja vaihtoehtoja on tusinan verran (nykyään, 6v. sitten ehkä 2-3 makua), siellä "jokunen" enemmän.


      • wertytre
        2+2 reissaa kirjoitti:

        Joo vaatteet on aitoja ja löytyy muutakin kokoa kuin xs-s, niin kuin Aasiassa tuntuu usein olevan. Nuo xs-koon vaatteet ei ihan sovi meikäläisten suomalaiseen mittaan ; ) Voisi jopa harkita ostaa pitkästä aikaa aidot Levikset jne. Kaliforniassa oli sellainen kuin "8,99 store" tai sinne päin eli melkein KAIKKI myymälässä maksoi tuon verran, poikkeuksia lukuunottamatta. Sieltä ostettiin mm. perinteinen jenkki baseball-takki, jossa (teko)nahkaiset hihat ja muutoin vuorellista kangasta. Talvitakki siis ja hinta tuon 8,99 verot eli aika tolkutonta tähän Suomen hintatasoon verrattuna.

        Kaliforniassa käytiin nimenomaan ihan paikallisten ruokakaupoissa, ei muutoinkaan edes reissussa ollessa syödä joka päivä ulkona. Hinnat oli ruokakaupoissa ihan eri luokkaa ja tarjonta todella erilaista, siis hyvässä mielessä. Ralphissa meinasin seota, kun siihen aikaan Suomessa vielä harvinaisempaa Ben & Jerry's jädeä sai 2 purkkia 5 taalalla eli noin 4€:lla!!! Suomessa yksi purkki maksaa n. 6€ ja vaihtoehtoja on tusinan verran (nykyään, 6v. sitten ehkä 2-3 makua), siellä "jokunen" enemmän.

        Saamuri kun alkaa tällaiset lyömään matkakuumeen päälle. milloin kannattaisi tilata matkat ja hotelli -13 hiihtolomille?


      • 2+2 reissaa
        wertytre kirjoitti:

        Saamuri kun alkaa tällaiset lyömään matkakuumeen päälle. milloin kannattaisi tilata matkat ja hotelli -13 hiihtolomille?

        En ole asiantuntija sen suhteen, että milloin on järkevintä varata matkoja tms., mutta jos sulla on joku tietty "lukkoonlyöty" ajankohta, jolloin pidät loman, niin ehkä niitä hintoja kannattaa katsella hyvissä ajoin. Me siis lähdetään vasta tammikuussa, mutta nyt on jo liput hankittu ja hotellit varattu. Lippuja ei voi perua, mutta hinnat tuskin halpenee ajan saatossa ellei sattumalta tule joku supertarjous vastaan. Tarjouksien suhteen pitäisi taas aina olla oikealla hetkellä koneen äärellä, jottei missaa jotain tilaisuutta...mulle liian stressaavaa/sitovaa puuhaa.

        Hotellit varasin saman tien, kun hommasin liputkin. Mun mielestä noi tunnetut nettifirmat, joiden kautta saa hotelleja yms. on ihan hyviä ja useimmilla tosiaan maksuton peruutus. Ainahan sitä saattaa mieli muuttua vielä näinkin pitkän ajan saatossa ja yks' kaks' päätetäänkin yöpyä ihan toisaalla tai pidemmän/vähemmän aikaa tms. Silloin on ihan hyvä, että hotellin voi perua ja vaihtaa itselleen mielekkäämpään.

        Meilläkin reissussa 4-5 hlöä, joten ei ihan pikkustudiota voida ottaa ja olenkin katsellut vähän isompia huoneistoja/ taloja, joita sitten olen varaillut. Ainakin tammikuussa -13 osa meitä kiinnostavista paikoista (aika monikin) oli jo loppuunmyyty. Jos ei väliä miten majoittuu eli yksiö tms. kelpaa, niin kyllä niitä varmasti löytyy hyviä myöhemminkin ihan riittävästi, mutta isommat jne. niin ei välttämättä niin hyvin.

        Kaliforniaan mennessä varattiin hotellit ja ostettiin liput 6kk ennen matkaa ja mun mielestä se oli melkeinpä minimi, aiemminkin olisi voinut ostaa liput. Ainakaan sen 6kk:n aikana lippujen hinnat ei laskenut yhtään ja tarjouksissa ei ollut yhtään halvempaa vaihtoehtoa, välillä päinvastoin! Nyt ostettiin liput 8kk ennen reissua, mutta eipähän tarvii arpoa mitä tekee 8kk:n kuluttua vaan voi keskittyä tähdellisimpiin asioihin, kuten erinäisten kohdeopusten lukemiseen ; )


      • I love miami
        wertytre kirjoitti:

        Saamuri kun alkaa tällaiset lyömään matkakuumeen päälle. milloin kannattaisi tilata matkat ja hotelli -13 hiihtolomille?

        Hei, onpa kiva kuulla, että matkakuume nousee! Me olemme käyneet USA:ssa useita kertoja (NYC 2 krt, Florida 3 krt ja Los Angeles 1 krt) ja aina vaan pukkaa kuumetta päälle. Seuraavat lähdöt lokakuussa -12 ja tammikuussa -13. Lentojen varauksesta sen verran, että absoluuttisen halvinta ei tietenkään koskaan voi kukaan taata. Lentoyhtiöillä on automaatit lippujen myynnissä ja siellä hinnat vaihtelevat koko ajan. Itse aloitan lippujen etsinnän heti kun tiedän seuraavan loman ajankohdan eli noin vähän yli vuotta aikaisemmin. Silloin voi alkaa vasta haarukoida lentoja, koska monet lentoyhtiöt laittavat myyntiin lentonsa vain 12 k tai 11 kk ennen ajankohtaa.
        Niinpä merkkaan itselle vähän ylös päivämääriä ja hintoja eri firmoilta. Samalla käyn halvatlennot -sivustola tsekkailemassa on löytynyt löytöjä. Sitten kun suurinpiirtein kaikkien firmojen lennot ovat myynnissä ja hinta tuntuu pudonneen itselle sopivalle tasolle, niin ostan liput. Meitäkin on 4-5 henkeä aina reissulla, joten yksittäisiä halpoja lippuja saattaa olla, mutta ei ole paljon halvempia löytynyt kuin noin 10-11 kk ennen matkaa. Viimeksi mukaan lähti yksi viimetinkainen toivoen viimetingan halpaa lippua, mutta maksoikin lipustaan viikkoa ennen lähtöä muutaman satasen enemmän kuin me.
        Mutta teen kaupat omasta mielestäni huolellisen tsekkaamisen perusteella ja jos joku saa myöhemmin halvemmalla kuin meidän liput, niin ei minulta yöunet kateuden tai oman tyhmyyden vuoksi mene. Olen toiminut silloisen parhaimman tietämyksen varassa. Hotellit varaan samaan aikaan - aina maksuttomalla peruuttamismahdollisuudella! Hyvin on reissut menneet, vaihtoja on ollut Heathrowlla, Pariisissa ja NYC:ssä ja Pariisi oli pahin! Yhtään torakkaa tai muuta elävää en ole booking.comin hotelleissa tavannut! Ja muutenkin autonvuokraus, oopperaliput jne on sujunut netin kautta hyvin. Liikenne siellä näyttää hurjalta, mutta sujuu rauhallisesti. Onnea matkaan!


      • 2+2 reissaa
        I love miami kirjoitti:

        Hei, onpa kiva kuulla, että matkakuume nousee! Me olemme käyneet USA:ssa useita kertoja (NYC 2 krt, Florida 3 krt ja Los Angeles 1 krt) ja aina vaan pukkaa kuumetta päälle. Seuraavat lähdöt lokakuussa -12 ja tammikuussa -13. Lentojen varauksesta sen verran, että absoluuttisen halvinta ei tietenkään koskaan voi kukaan taata. Lentoyhtiöillä on automaatit lippujen myynnissä ja siellä hinnat vaihtelevat koko ajan. Itse aloitan lippujen etsinnän heti kun tiedän seuraavan loman ajankohdan eli noin vähän yli vuotta aikaisemmin. Silloin voi alkaa vasta haarukoida lentoja, koska monet lentoyhtiöt laittavat myyntiin lentonsa vain 12 k tai 11 kk ennen ajankohtaa.
        Niinpä merkkaan itselle vähän ylös päivämääriä ja hintoja eri firmoilta. Samalla käyn halvatlennot -sivustola tsekkailemassa on löytynyt löytöjä. Sitten kun suurinpiirtein kaikkien firmojen lennot ovat myynnissä ja hinta tuntuu pudonneen itselle sopivalle tasolle, niin ostan liput. Meitäkin on 4-5 henkeä aina reissulla, joten yksittäisiä halpoja lippuja saattaa olla, mutta ei ole paljon halvempia löytynyt kuin noin 10-11 kk ennen matkaa. Viimeksi mukaan lähti yksi viimetinkainen toivoen viimetingan halpaa lippua, mutta maksoikin lipustaan viikkoa ennen lähtöä muutaman satasen enemmän kuin me.
        Mutta teen kaupat omasta mielestäni huolellisen tsekkaamisen perusteella ja jos joku saa myöhemmin halvemmalla kuin meidän liput, niin ei minulta yöunet kateuden tai oman tyhmyyden vuoksi mene. Olen toiminut silloisen parhaimman tietämyksen varassa. Hotellit varaan samaan aikaan - aina maksuttomalla peruuttamismahdollisuudella! Hyvin on reissut menneet, vaihtoja on ollut Heathrowlla, Pariisissa ja NYC:ssä ja Pariisi oli pahin! Yhtään torakkaa tai muuta elävää en ole booking.comin hotelleissa tavannut! Ja muutenkin autonvuokraus, oopperaliput jne on sujunut netin kautta hyvin. Liikenne siellä näyttää hurjalta, mutta sujuu rauhallisesti. Onnea matkaan!

        Kuulostaapa tutulta kuviolta eli ihan samaan tyyliin mekin nuita matkoja & hotelleja varaillaan. Eikä tosiaan itselläkään vihreä väri pukkaa naamaan jos joku onnekas saa lentolippunsa halvemmalla, hyvä sille vaan!

        Ehkä Pariisin kenttä voi olla ihan hyväkin, mutta itellä aika huonoja kokemuksia ja sieltä mennessä varaisin varmaan sen 4h vaihtoaikaa...ei tunnu ikinä asiat menevän siellä kuten pitäisi : / Ja taitaapa se olla rankattu jopa kentäksi, joka hukkaa eniten laukkuja koko maailmassa.

        Nykin kautta vaihtoaikaa kannattaa myös olla riittävästi, meillä ei edellisellä reissulla 2h meinannut ihan riittää vaan piti laittaa ihan juoksuksi. Ei tosiaan notkuttu missään kahvilla ja bagelilla, vaan tuo aika kului maahantulokuvioiden jonotteluun ja hoitamiseen yms. yms. Nyt tosiaan mennään Englannin kautta ja toivotaan vähän rennompaa reissaamista, pienten lasten kanssa on kurjaa juosta ympäriinsä (lue: kantaa kainalossa ja juosta).

        Itse hotelleja varatessa käyn läpi kaikenlaisia sivustoja (booking, hotels jne.) ja vertaan heidän kommenttejaan tripadvisorin sivustoon. Sieltä kaiken tiedon sekamelskasta yleensä löytyy se kultainen keskitie. Eikä itekään olla ikinä mihinkään ötököihin törmätty (paitsi välimeren reissuilla), edes Kaliforniassa jossain 1,5 tähden motelleissa.

        Kiva, että on kevät ja kesää pukkaa, mutta ekaa kertaa odotan innolla jo tulevaa talvea ; )


    • Strubadur

      Moi

      Oltiin juuri maaliskuussa 2 viikkoa Orlandossa Manchesterin kautta. 4h on kyllä ruhtinaallinen aika tuolla kentällä. Tekemistä ei liiemmälti ole. Transfer centerissä sai tuhrattua ylimääräistä aikaa. Center oli remontin keskellä kellaritiloissa ja vain yksi virkailija ottamassa vastaan kymmeniä matkustajia...
      Virginin koneet olivat milettömän hyviä! Jokaisella matkustajalla on oma tv-näyttö. Mennessä kanavilla pyöri non-stoppina parikymmentä elokuvaa/tv-sarjaa joista sai valita mieleisensä. Myös lapsille oli hyvä valikoima. Tullessa olikin sitten vielä modernimmat vehkeet. Jokaisella matkustajalla oli oma viihdekeskus. Elokuvia ja sarjoja valittavana kymmenittäin ja valittua ohjelmaa sai pysäyttää ja jatkaa oman tahdin mukaan. Siinä laitteessa oli myös joitain yksinkertaisia pelejä.

      Autona meillä oli Chevrolet Equinox, joka taitaa olla suht samaa kokoluokkaa Jeeppinne kanssa. Saatiin sinne juuri ja juuri mahtumaan kolme isoa matkalaukkua. Kokoluokka olisi voinut olla yhden isompi. Orlandon lentokentän vuokra-autobisnes on vilkkainta maailmassa ja homma toimii kuin liukuhihnalta.
      Joku törppö avasi ovensa Disney Worldissa suoraan automme matkustajan puolen rengaskoteloa päin. Otimme vakuutustiedot heiltä ylös, mutta Hertzillä viitattiin kintaalla tapahtuneelle.

      Meidän 4- ja 6-vuotiaille Disney World oli paras vaihtoehto. Puistoissa on paljon tarjontaa ja kannattaa muistaa, että mitä useamman päivän vietät saman firman puistossa, sen edullisemmaksi se tulee. Eli ei siis hirveästi tolkkua vierailla samalla reissulla Disneyssä, Universalilla ja Sea Worldissa. Meillä oli Disney Worldiin 6 päivän liput "water park & fun"-lisällä. Eli kävimme 6 päivänä huvipuistossa ja neljänä päivänä vesipuistossa. Kerran käväistiin myös Downtown Disneyn pelihallissa ja itselleni jäi vielä lippuun yksi golfkierros Disneyn kentällä. Liput olivat yhteensä n. 1000€.

      Disneyn puistoissa on nerokas fastpass-mahdollisuus joka sisältyy normaalin lipun hintaan. Suosituimpiin laitteisiin voi hakea kyseisen fastpassin (yhteen laitteeseen kerrallaan). Fastpass-lippu kertoo yhden tunnin aikavälin, jolloin palaat ja pääset melkeinpä jonottamatta laitteeseen. Fastpass-lipussa lukee sitten monelta seuraava passi on noudettavissa. Normiaamu puistossa meni yleensä niin että kävelin hakemaan passit kaikille kaikkein suosituimpaan laitteeseen ja muu perhe touhusi jotain muuta sen ajan. Aamusta oli sitten hyvä käydä läpi ne seuraavaksi suosituimmat laitteet normijonon kautta ennen pahimpia ruuhkia. Emme jonottaneet jonottamallakaan yli puolta tuntia mihinkään. Ilman passia voi joutua jonottamaan joihinkin laitteisiin sen kaksikin tuntia. Joihinkin laitteisiin, kuten Epcotin Soarin'iin ja Hollywood Studiosin Toy Storyyn fastpassit loppuvat puoleen päivään mennessä.

      6-vuotiaan pojan kanssa käytiin Tampassa katsomassa Tampa Bay-Buffalo lätkämatsia. Liput ostin stubhub.comista. Nykissä asuva ystävä vinkkasi sivun. Ihmiset ja yritykset saavat myydä siellä lippujaan ja Stubhub toimii välittäjänä. Heillä on myydyissä lipuissa takuu. Kaksi lippua toimituskuluineen maksoivat 39$ ja sain printattua ne heti maksun jälkeen. Ostin sitten Ticketmasterista parkkilipun valmiiksi. Orlando Magicin korispeleihin lippuja olisi saanut alle kympillä kappale.

      Orlandossa on kaksi valtavaa Premium Outletia, joissa tulikin pyörittyä melkein joka ilta. Kaikki kaupat eivät olleet järin edullisia, mutta pitämällä järjen päässä voi tehdä tosi hyviä ostoksia. Gatorland oli muuten käymisen arvoinen kohde.

      Meillä oli tarkoituskin pysyä vain lähinnä Orlandossa Disney-lomalla. Rantsuun oli tarkoitus ajaa, mutta eipä tuossa kerennyt. Clearwaterissa on paljon kehuttu ranta. Golfkentällä pelikaveri kehui vuolaasti Siesta Keys rantaa parhaaksi mitä maasta löytyy.

      Reissu oli kaiken kaikkiaan aivan mieletön ja ensi talveksi suunnitellaan uutta reissua muualle Floridaan. Mukavaa matkaa ja sen suunnittelua teille!

      • Strubadur

        Ja navigaattori tosissaan ilman muuta etukäteen. Ostin itse jenkeissä asuvalta kaverilta viidelläkympillä uuden Tomtomin, kun kaveri oli Suomessa lomalla.
        Veimme myös vanhat auton lastenistuimet mennessämme ja heitimme ne autoa palauttaessa roskiin. Istuinten vuokra olisi ollut vissiin kolmisensataa dollaria...


      • 2+2 reissaa
        Strubadur kirjoitti:

        Ja navigaattori tosissaan ilman muuta etukäteen. Ostin itse jenkeissä asuvalta kaverilta viidelläkympillä uuden Tomtomin, kun kaveri oli Suomessa lomalla.
        Veimme myös vanhat auton lastenistuimet mennessämme ja heitimme ne autoa palauttaessa roskiin. Istuinten vuokra olisi ollut vissiin kolmisensataa dollaria...

        Huh 300 taalaa lastenistuimista! Eka meinattiin ottaa ne sieltä, mutta auton varaustiedoissa ei tietenkään ole mitään mainintaa istuinten hinnasta...tyhmänä ajattelin niiden kuuluvan taksaan, täytyypä selvitellä asiaa. Vielä satasen verran voisi maksaa koko ajalta molemmista istuimista, muttei juuri enempää. Taitaa tulla eteen vielä se kylmä tosiasia, että joudutaan sittenkin roudaamaan omat istuimen mukana. Onneksi lasten matkatavaroihin saa sisällyttää myös rattaat turvaistuimen.

        Olen ihan 100varma, että DW:ssa saa helposti kulumaan vaikka koko viikon, mutta me ajateltiin tutkailla sitä vaan pari päivää ja käydä muissakin puistoissa. Lapsen on sen verran pieniä (vajaa 3 5), ettei niiden kanssa ihan maratonipäiviä muutenkaan viitsi tehdä. Katsotaan mitä ehditään ja ensi kerralla sitten lisää. Mistä/milloin noi DW liput kannattaa ostaa? Eli ostaako etukäteen netistä, vai saako niihin oikeasti hyödyllisiä "alekuponkeja" jostakin? Meidän porukalle liput parille päivälle on yli 500e, joten pieni säästö siitäkin olisi aina kotiin päin. Universalille on pakko päästä, missattiin se nimittäin Kalifornian reissulla.

        Toi NHL-peli kiinnostaisi kovastikin varsinkin nyt, kun anoppi lähtee osareissulle mukaan. Jos oltaisiin lähdetty reissuun vain lasten kanssa ilman jeesiä, niin sitten tuokin olisi luultavasti jäänyt tekemättä. Meidän nappuloita ei jääkiekko kiinnosta sen vertaa, että jaksavat istua toista tuntia sitä katsomassa. Lasten kanssa sitten kaikkea muuta.


    • 2+2 reissaa

      Pähkäilen tuossa, että onko mitään järkeä ajaa samana päivänä koko matka St Petersburgista Key Westiin (n. 663km ja 8h), vai pysähtyä esim. Miamissa väliyöksi? Onko kukaan ajanut vastaavaa matkaa päivässä? Yleensä pisin ajomatka meillä on ollut Suomen maaperällä n. 400km ja sekin on tuntunut jo melko puuduttuvalta.

      Aikoinaan ajettiin kyllä päivässä Losista San Franciscoon eli noin 550km, mutta silloin ei ollut nappuloita vielä. Ja kyllä sekin oli melkomoista puurtamista, maisemissakaan ei mitään hääppöistä.

      Autoilukokemuksia Floridasta kaipailen siis.

      • sinne myös

        Liika o liikaa. Tampasta Ft Lauderdaleenkin tuntuu liialta. lomallahan sitä ollaan. Menkää yöksi reilusti Miamin alapuolelle. Saarijonolla saattaa yöt olla hinnakkaita? Homestead vaermaankin halpaa. Siellä muuten ovaalirata jonka vieressä lentotukikohta USAF. Jos aikaa matkalla, niin poiketkaa markkinoilla jos sattuu reitille.
        Anyway Miamista saat varata 4h ajoa helposti. Auton valintaan kannattaa paneutua jos lasten kanssa paljon ajoa.


      • 2+2 reissaa
        sinne myös kirjoitti:

        Liika o liikaa. Tampasta Ft Lauderdaleenkin tuntuu liialta. lomallahan sitä ollaan. Menkää yöksi reilusti Miamin alapuolelle. Saarijonolla saattaa yöt olla hinnakkaita? Homestead vaermaankin halpaa. Siellä muuten ovaalirata jonka vieressä lentotukikohta USAF. Jos aikaa matkalla, niin poiketkaa markkinoilla jos sattuu reitille.
        Anyway Miamista saat varata 4h ajoa helposti. Auton valintaan kannattaa paneutua jos lasten kanssa paljon ajoa.

        Juu taitaapi olla vähän liikaa yhdelle päivälle ajamista. Varasin jo Miamin lähettyviltä yhden välipysähdysyön, joten voidaa kruisailla hieman rennommin.


    • Strubadur

      Ostettiin DW-liput hotellin aulasta. Ihan hyvä myyntipiste myös Downtown Disneyssä, joka on ihan kiva kävellä läpi. Alelippuja Disney Worldiin ei taida saada muuten kuin menemällä johonkin lomaosakkeen esittelyyn. Disney liput siis käsitykseni mukaan samanhintaisia joka paikassa. Puistojen sisäänkäynneistäkin niitä saa, mutta joutuu jonottamaan. Mukavampaa aamusella kävellä suoraan puistoon ostetun lipun kanssa.

    • Paappa Turuust

      Dolphin ja Sawgrass last season tavaraa ja suomi vyölaukkuturistia.

    • 2+2 reissaa

      Katselen tässä noita DW:n, Universalin yms. paikkojen lippuja ja niiden hinnat ovat ihan pilvissä. Koska me ollaan vain 1vko tuolla Orlandon alueella, niin en halua viettää joka jossain huvipuistossa. Riittäisikö DW:iin ja Universalille molempiin yksi päivä? Me ei voida kuitenkaan ravata hirveästi laitteissa tai sitten niissä pitäisi käydä vuorotellen molempien aikuisen yksinään, kun on nuo pienet nappulat mukana eli meidän kohdalla tuo on pitkälti puistossa käppäilyä ja asioiden ihmettelyä. Tuntuu vaan tärväykseltä ostaa monen päivän lippuja kumpaankaan kohteeseen, kun ei niitä pysty hyödyntämään täysimittaisesti.

      Jos lasten kanssa kiertäisi yhden koko päivän tuolla DW:ssä ja sitten kaksin menee kiertelemään tuon Universalin, jos anoppi suostuu lasten hoitajaksi päivän ajaksi. Eikö tuo Universal kuitenkin ole hieman enemmän "aikuisten" paikka kuin DW?

      Mitä mieltä olette, onko hullua edes yrittää kierrellä kumpaakaan mestaa päivässä (pintapuolisesti siis)? Tuolla DW:ssä ei kuitenkaan käytäisi kaikissa puistoissa, ehkä vain Magic Kingdomissa ja Epcotissa tai Animal kingdomissa. Mihinkään vesipuistoihin ei olla menossa, koska nappulat ovat niin pieniä vielä (2 5v.) ja porukan aikuisia ei vesileikit kiinnosta. Olisi kiva saada tuohon viikkoon tosiaan mahdutettua muutakin kuin vain huvipuistoja.

      • Kesäkuussa oltiin

        DW:ssä pv/puisto on realistinen suunnitelma. Useampi puisto per päivä menee kiireeksi. Puistot ovat suuria ja siirtymät puistosta toiseen vievät myös aikaa. Magic Kingdom ehdottomasti teidän ikäisille lapsille. Epcot ja Animal Kingdom on molemmat todella hyviä. Katselkaa disneyn sivuilta ja valitkaa niistä. En tosiaan kuitenkaan lähtisi kesken päivän puistoa vaihtamaan. Varatkaa 2-3 päivää Disney puistoihin.
        Universal on tosiaan enemmänkin isommille lapsille ja aikuisille. Ei taida kannattaa lähteä noin pienten kanssa. Universalin puistot on uudempia ja sen vuoksi mielestäni hienompia, joten suosittelen kyllä käymään jos saatte lapsenvahdin hoitumaan. Universalilla puistot ovat myös samalla alueella ihan vierekkäin. Siellä voisi yrittää parkhopperia ja käydä molemmat puistot yhdessä päivässä, jos olette kaksin ja haluatte säästää puistopäivistä.


    • flfani

      Edelliset neuvot juuri oikein. Yleensäkin kun jonnekin lähtee,niin aina kannattaa varata koko päivä. Jo liinkenteessä menee aikaa ruuhkissa. Puistoihin mielellään 1/2 h ennen aukeamista. Parkkialeeltakin menee helposti se 1/2h siirtymiseen puiston tyrvatark. Autolta jonotus junaajunalta laivaan, laivasta turvatarkistukseen (dw mg). Vasta siten alkaa hauskanpito (ja jonotus laitteisiin).

    • southbeacher
    • miami567

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1786
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1397
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1346
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1273
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1229
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1186
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      632
      1162
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      9
      1044
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      984
    Aihe