Ihan järkkyä!!!

Järkyttynyt lukija

Tämä on ihan järkyttävä palsta lukea! Täällä on liuta väsyneitä äitejä, jotka uskaltautuvat kirjoittamaan sen mitä takuulla jokainen äiti kokee ja ajattelee lapsistaan jossain vaiheessa vauvaikää. Eivät vain kehtaa ääneen sanoa, ettei illusio särkyisi siitä kaikkeista pyhimmästä: äitiydestä. Moni aloittaa tekstinsä vieläpä sanoin: "tiedän että saan viharyöpyn niskaani" ja tosiaan sitähän sieltä tulee täyslaidallinen. En tiedä mitä nuo lynkkaajat itsestään kuvittelevat. Onko oikeasti varaa arvostella? Ymmärtäisin tuon agren ja inhon, jos täällä pedofiilit uikuttaisi, että ilkeä lastensuojelu vei lapset vaikka vaan rakastettiin.
Näkökulma: vuorokauden valvominen vastaa promillen humalaa, ammattiautoilija ei saa esim. ajaa autoa ellei ole levännyt tasaisin väliajoin ja se lepoaikakin taitaa olla huomattava. Miettikää vauvan vanhempaa, joka valvoo 75% vuorokaudesta vuoden. Se olisi maalaismatematiikalla 365 päivää humalatilaa ja krapulaa. Koetappa ylläpitää 0,75 prommillen känniä 18h/vrk 2kk ajan ja olla edelleen iloinen, kiitollinen lapsesta, huolehtia myös itsestäsi ja olla onnellinen.
Fakta: yhteiskuntaa ajatellen lapsia on pakko syntyä tähän maahan, jotta me 30-kymppiset ei painettas duunia vielä 80-kymppisinä kun eläkeikää oli pakko nostaa.
Kukaan ei voi valmistautua vanhemmuuteen 100% ei edes ne, jotka ovat toista-kolmatta kertaa pappia kyydissä. Vaikka kaikki olisi miten suunniteltu ja laitettu vimpanpäälle valmiiksi, että voi lisääntyä, niin koko esitys voi hajota täysin odottamatta silti.
Loppukaneettina: tiedän muutaman äidin, jotka minun mittapuulla katsottuna ovat aivottomia, itsekkäitä ja täysin sopimattomia äideiksi, mutta väsyneet ja masentuneet äidit ovat aivan eri asia! Heidän kohdallaan parjaaminen on täysin hyödytöntä. Täältä löytyy juuri ne ihmiset, joiden itsekäsitys on täysin vinksallaan (kutsuvat toki itseään rationaalisen ajattelutavan edustajiksi) ovat nostaneet itsensä järjettömälle jalustalle ja sivaltavat kipeästi niitä joiden huomaavat olevan heikoimpia. Tsemppiä teille väsyneet äidit ja iso kumarrus teille jotka jaksatte tukea ja neuvoa -olette todellisia arjen sankareita!!!

6

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen järkyttynyt

      Mahtava kirjoitus!

      Joskus todellakin tuntuu joiltakin unohtuvan, että ruudun takana on oikeasti elävä ihminen, joka saattaa etenkin tällä palstalla olla väsynyt, surullinen, epätoivoinen ja kaikenlisäksi valtavan paljosta vastuussa. Näinköhän sitä lyötäisiin lyötyä, jos kasvokkain oltaisiin?

      Jo palstalle uskaltautuvan väsyneen äidin lasten takia toivoisin, että äitiä tuettaisiin ja kohdeltaisiin ystävällisesti. Olemmehan kaikki lukeneet lehdistä hyvin surullisia kertomuksia siitä, miten käy, kun äiti taikka isä ei kertakaikkiaan jaksa enää. Joillekin tuntuu kuitenkin tuottavan suurta hupia työntää väsynyt vanhempi entistä syvemmälle suohon.

      Otit esille erittäin tärkeän seikan, "järkyttynyt lukija". Kiitos.

    • Tsippuli

      Hyvä! Kerrankin meitä puolustetaan!

    • apua tarvitseville

      Yhdyn järkyttyneiden kirjoituksiin. "Löysin" koko suomi24 vasta nyt viime aikoina, koska en ole ollut nettikirjoittelusta kiinnostunut ihminen. Olen nyt tutkiskellut useita palstoja ja haukkonut henkeäni kuinka ilkeästi monet ihmiset kirjoittavat. Toivoisi todellakin, että apua pyytävää neuvottaisiin ja tuettaisiin, eikä parjattaisi. Millainen on se ihminen, joka saa tyydytystä toisten haukkumisesta ja ilkeydestä?
      Jotenkin tuntuu, että koko maailmankuvani ihmisistä uhkaa muuttua: tällaisiako ihmisten ajatukset ovatkin, mutta niitä ei vain tuolla kadulla uskalleta ihan samalla tavalla huutaa julki. Mutta ehkä täällä on suhteessa enemmän negatiivisella elämänasenteella varustettuja ihmisiä kuin netin ulkopuolella.

    • Tuttu seuralainen

      Niin kuka haluaisi hoitaa lapsia humalassa? Itse olen joskus ollut niin väsynyt, että se haittasi selkeästi toimiani. Mutta esim. mieheltä ei saanut tarpeeksi ymmärrystä, koska jos ei itse ole kokenut sellaista väsymystä niin ei sitä vaan tiedä miltä se tuntuu ja miten se vaikuttaa. Sitä vertaa vaan siihen, kun joskus on itse vähän väsynyt. Kaikki me ollaan oltu joskus väsyneitä syystä tai toisesta.

      Itse olen aikaa sitten päässyt väsymyksestäni, mutta nyt on samanlainen olo taas, toivon mukaan ei kuitenkaan kestä kauaa. Joudun olemaan töissä, joten en pääse edes päiväunille. Töiden tekemisestä ei tule oikeen mitään. Ja illalla koitan sinnitellä siihen, että mies tulee kotiin. Haen lapsen päiväkodista.

      Väsymys ja varsinkin väsymys masennus tai pelkkä masennus on vakavia asioita ja äidit tarvitsevat apua. Sitä saisi olla enemmän saatavilla.

    • armadomio

      Mahtava kirjoitus. Itseeni vituttaa välillä tosi rankasti ,eikä jaksais yhtään kuunnella kun lapsi raivoo uhmaansa. Sen sata kertaa olen päättänyt että en karju lapselle,mutta kun hermo ei kestä niin huomaan kiljuvani kitarisat oikosena.Miehelle en viitsi valittaa,kyllästyy pian sekin ja lähtee läiskimään. Vietän päivästäni n 95% lapsen kanssa,poislukien aika jonka nukkuu päikkärit ja yöt. Koiranulkoilutus,kauppareissut ja kodin huolto tehdään lapsen kanssa. PLAAAAAHHHHHHHHHHHHHHH, onneks hoitovapaa loppuu kohta ja pääsee töihin huilaan..

    • jk

      niinkö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe