Hurja suunnitelma Suomen kielen opiskeluun.

twisting-doc

Olen miettinyt että rupean ensi syksynä opiskelemaan Itä-Suomen yliopistossa Suomen kieltä Kuopiosta käsin, vaikka humanistinen tiedekunta sijaitsee Joensuussa. Tenttimässä pitäisi käydä Joensuussa, mutta voisiko lähiopetuksen jättää sitten ihan minimiin?

En aio jättää nykyistä työpaikkaani ja elämäntilannettani, siksi en muuta Joensuuhun. Jos opiskelu tällä tavalla ei sitten onnistu, jatkan vain työuraani ja unohdan opiskelun, piste.

Jonkinlainen halu iski kuitenkin kokeilla tällaista mahdollisuutta. Tekisin etänä aivan kaiken minkä vaan pystyisi ja muutenkin tinkisin viimeiseen asti kaikesta turhasta opetuksesta, joka sijaitsisi Joensuun päässä. Toki kaikki pakolliset jutut pitäisi käydä aina sitten siellä suorittamassa.

Mitä mieltä tämmöisistä suunnitelmista? Aika vaikeaa?

10

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nohobo

      Ei helpoin ratkaisu, mutta kokeile ihmeessä, mun ylioppilaskalenterin välimatkataulukon mukaan Kuopijon ja Joensuun väli on alle 140 km.

      https://wiola.uef.fi/weboodi/oodiradius.jsp -linkistä voi klikata esiin suomen kielen opinto-oppaan. Vaikka sieltä ei selviä läsnäolopakkoa, aika moni kurssi näyttää "luento- ja harjoituskurssilta", mikä viittaisi siihen että paikalla oleminen olisi suotavaa...

      Kannattaa nyt kysellä esim. oppiaineen amanuenssilta tms. henkilöltä, niin saat selvyyden asiaan.

    • 12 + 1

      Mene avoimeen korkeakouluun ja lue siellä ainakin suomen perusopinnot valmiiksi. Katso sitten uudelleen, oletko vielä kiinnostunut ja mikä on silloin elämäntilanteesi. Avoin korkeakoulu on tarkoitettu juuri työssäkäyville, jotka haluavat opiskella vain jotain yhtä ainetta.

      Vaihtoehtoisesti unohda koko juttu. Saadaksesi tutkinnon tehtyä sinun on opiskeltava suomen lisäksi myös paria kolmea sivuainetta sekä suoritettava humanistisen tiedekunnan pakolliset kieliopinnot. Tämä kaikki ei tule missään nimessä onnistumaan, jos olet samaan aikaan kokopäivätyössä toisella paikkakunnalla. Et voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan! Viet vain opiskelupaikan joltain muulta.

    • an englishman1

      Samoilla linjoilla olen kun 12 1. Jyväskylän avoin yo tarjoaa suomen perus- ja aineopinnot monimuoto-opintoina, ja lähiopetusta on käsittääkseni hyvin vähän. Jyväskylän yo:n avoimessa on muutenkin aika paljon kaikenlaista tarjontaa, ja iso osa on suoritettavissa monimuoto- tai etäopintoina.

      Mutta koko tutkinnon suorittaminen etänä on kyllä hankalampi juttu - ei nyt ehkä ihan mahdoton, mutta äärimmäisen hankalaa.

    • oleeol

      ap:lle:

      Mitä jos ensin opettelisit sellaisen perusasian, että kielten nimet
      kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella?

    • Matkaaja

      Itse kuljen Kuopio-Joensuu -väliä opintojen takia lähes viikoittain, vaikka ei ole edes paljon lähiopetusta. Eli tosi rankkaa (ja kallista) tulisi varmasti olemaan.

    • nohobo

      Kiinnostaisi tietää, millainen uranäkymä aloittajalla on noihin fennistiikan opintoihin liittyen. Tai siis, jos opettajaksi haluaa, niin koulutukseen voi panostaa, mutta muuten kannattaa alkaa laskea vaihtoehtoiskustannuksia...

    • 12 + 1

      Kuten joku tuolla toisella palstalla huomautti, ilmoittautuminen tämän kesän pääsykokeisiin on päättynyt 3.4. Eli ensi syksyksi ei enää ehdi opiskelemaan yliopistoon, jos ei ole jo laittanut hakemusta.

      Avoimeen yliopistoon ei ole pääsykokeita.

      • Minulla on paikka yliopistoon. Pääsin sisään pari vuotta sitten ja nyt en voi enää lykätä opintoja. Pitäisi päättää että lähteäkö vai ei. Jos aloitan tuolla avoimessa yoiopistossa suomen kielen perusopinnoilla niin onko mitään mahdollisuutta pitää tuo yo-paikka vai menetänkö sen sitten? Ärsyttää suunnattomasti kun Kuopiossa ei voi muka opiskella vaikka on ns. sama yliopisto. Nyt olisi hyvä työ ja elämäntilanne mutta ei vaan haluaisi uhrata tätä yliopistopaikkaa kun on sisään päässyt ja ala kiinnostaa. Vinkkejä?


      • sisuataijotakin
        twisting-doc kirjoitti:

        Minulla on paikka yliopistoon. Pääsin sisään pari vuotta sitten ja nyt en voi enää lykätä opintoja. Pitäisi päättää että lähteäkö vai ei. Jos aloitan tuolla avoimessa yoiopistossa suomen kielen perusopinnoilla niin onko mitään mahdollisuutta pitää tuo yo-paikka vai menetänkö sen sitten? Ärsyttää suunnattomasti kun Kuopiossa ei voi muka opiskella vaikka on ns. sama yliopisto. Nyt olisi hyvä työ ja elämäntilanne mutta ei vaan haluaisi uhrata tätä yliopistopaikkaa kun on sisään päässyt ja ala kiinnostaa. Vinkkejä?

        Käsittääkseni avoimen yliopiston suoritukset kirjautuvat automaattisesti opintorekisteriisi, jos kerran olet yliopiston kirjoilla, eli ne kartuttavat täysimääräisesti opintopisteitäsi. Kysäisepä sitä vielä varmuuden vuoksi laitoksesi amanuenssilta. Minäkin olen sitä mieltä, että perusopinnot kannattaa sinun tapauksessasi suorittaa avoimessa yliopistossa.
        Totta kai osan aineopinnoista ja syventävistä opinnoista voi suorittaa kirjatentteinä tai esseinä.
        Voit myös suorittaa avoimessa yiopistossa jonkin sivuaineen perusopinnot, pakollisia kieliopintoja yms.
        Otapa asioista selvää ja tee sitten kunnollinen opiskelusuunnitelma sekä noudata sitä. Eiköhän sen siitä.


    • Joensuu-Kuopio

      No lue avoimessa niitä opintoja ja sisällytä ne siihen tutkintoon sitten. Eli lukeudu läsnäolevaksi ja varmista,että valmistut 7 vuodezsaq niin saat pitää sen paikan. Samaa juttuahan se on. Ja hassu tuo kommentti "Ärsyttää suunnattomasti kun Kuopiossa ei voi muka opiskella vaikka on ns. sama yliopisto." UEF:han on täysin keinotekoinen yhteenliittymä, jossa yhdistettiin KY ja JoY vain sen takia, että saataisin kauppatieteellinen koulutus säilymään Itä-Suomessa. Mitään synergiaetuja ei käytännösä ole, paitsi yleiset tentit voi tehdä toisella paikkakunnalla, jos yleinen tentti osuu samaan aikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe