VALENCIA

leipuritar

Onko kukaan matkustellut Valenciassa? Kertokaa kaikki mitä siitä paikasta tiedätte ja olette kokeneet,kiitos:)

5

1622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LaDiosa

      Valencia on pieni paikka jonka näkee nopeasti kävellen, el Miquelet tornissa kannattaa käydä. Kiva modernin taiteen museo IVAM, paellaa maistamaan la Pepica ravintolaan, Oceanografic on mahtava akvaario, siellä menee koko päivä.

      • pallavalenciana

        Olen itse käynyt Valenciassa kerran,joten ei varmaan kannattais hirveästi arvostella paikkaa.Mielestäni se ei ole mitenkään pieni paikka.Nähtävää on vain huomattavasti vähemmän kuin esim.Barcelonassa tai Madridissa.Siellä viettämäni 3 vrk osui vielä kevättalveen joten aika hiljaista ja viileää oli.Johtuen ehkä siitä,ettei ollut sesonki,ei meinannut millään löytyä hyvää aamiaispaikkaa.Kaikissa sai ainoastaa kahvin ja croisantin eteensä,vaikka yritti mitä.Itselleni ei viihtyvyys kuitenkaan ollut mitenkään ongelma.Kivahan siellä oli käppäillä ympäri kaupunkia ja katsella ympärilleen.Ei kai sitä aina tarvitse olla niitä nähtävyyksiä hirveesti että viihtyy.Eiköhän se ole pitkälti itsestä kiinni.Ei muuta kun avoimin mielin matkaan.Niin ja vielä hyvän ja onnistuneen matkan toivotukset sinulle,niinkuin muillekkin Valenciaan matkaaville.


    • Paljon matkustaneet.

      Oltiin viime kesänä siellä. Hieno kaupunki. keskellä kaupunkia vanhalla joenpohjalla hieno kulttuurialue, Calatravan suunnittelemina. Kopioin sen matkatston sivuilta niin tulee nimet oikein;

      "Valenciassa ehdottomasti näkemisen arvoista on Santiago Calatravan suunnittelema taiteen- ja tieteen keskus Ciutat de les Arts i les Ciències -ryhmittymä moderneja rakennuksia: Palau de Arts de Reina Sofia on taide- ja tiedekeskuksen yhteyteen rakennettu taidemuseo.

      Hemisfèric-rakennuksessa esitellään muun muassa muinaisten dinosaurusten ja egyptiläisten aikakautta. Museo de la Ciencias on puolestaan tiedemuseo. Rakennusten vieressä komeilee L'Umbracle-puutarha, jossa kukkii 50 eri kukkalajiketta ja sen keskellä kulkee kävelykatu.

      Oceanográfico-puistossa voi kokea, miltä tuntuu olla delfiinikouluttaja ja tutustua vekkuleiden merileijonien elämään. Keskuksen sisäänpääsy kustantaa aikuiselta 31,60 euroa, Oceanográfico-rakennukseen täytyy maksaa erikseen.

      Kaupunkilaiset sanovat, että ulkopuolelta huikean näköinen kulttuurikeskus ympäröivine kirkkaan sinisine vesineen tuottaa todennäköisesti sisällä vierailevalle pettymyksen."

      Lisäksi tuolla alueella oli sirkus-huvittelupuisto.

      Ainakin me pidimme tuosta. Delfinaario oli paras :)

      Lisäksi tuon vieressä oli aika hieno kauppakeskus, en muista nimeä, mutta oli tuon alueen itäreunalla.

      Ei toki Barcelonan tasoinen, mutta hieno.

      • levante

        Olisi kiva tietää kuinka leipurittaren matka Valenciaan meni,vai oletko vasta menossa sinne?Pistä ihmeessä matkakertomusta tulemaan.=lisin itsekkin kiinnostunut,minkälaista Valenciassa on muuhun kuin talviaikaan.


      • valencianasukki
        levante kirjoitti:

        Olisi kiva tietää kuinka leipurittaren matka Valenciaan meni,vai oletko vasta menossa sinne?Pistä ihmeessä matkakertomusta tulemaan.=lisin itsekkin kiinnostunut,minkälaista Valenciassa on muuhun kuin talviaikaan.

        Valencian paras puoli on se, että se on espanjalainen / valencialainen kaupunki. Ei turistirysä kuten suuri osa muusta Espanjasta (Barcelona, Costa del Sol, Alicante jne. .). Eli originaali tunnelma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1405
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      957
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      857
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      79
      807
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe