Egyptin bakteerikanta

bakteeri

Täällä paljon varoitellaan bakteerikannasta. Onko paljon pahempi verrattuna esim.Thaimaahan? Onko tässä mukana ylihysterisointia vai onko tosiaan asia vakava?

Ole lomaillut useasti Thaimaassa ja en ole koskaan saanut vatsatautia.

16

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkaaja.

      Täällä asiaa mustamaalaavat ne, jotka eivät ole koskaan Egyptissä käyneet eikä ole siihen varaakaan. Mutta joita muiden kehuskelu sapettaa suunnattomasti.

      • horlomhuu

        Vaihda nyt jo levyä. ...jotka eivät ole käyneet / eikä varaa... muitakin virkkeitä on suomen kielessä.


    • Käsihygienisti

      Olen käynyt kolmesti Egyptissä eikä mahatauti ole saanut. Mieheni on kahdella reissulla sen saanut mutta todennäköisesti se on tullut ekalla kerralla aamiaispöydän kylmistä nakeista (edellisenä iltana niitä oli tarjoiltu lämpimänä) ja toisen kerran retkipaketin keitetystä kananmunasta. (Tosin arvailuahan nuokin ovat).

      Suosittelen aloittamaan 2 viikkoa ennen Egyptiin lähtöä maitohappobakteerin syönnin ja paikan päällä ottamaan tupla annoksen, tällä mieheni välttyi kolmannen vatsataudin.

      Huolellinen käsihygienia, etenkin niiden egyptin puntien koskettelun jälkeen. Itse käytän ehkä liiankin ahkerasti käsidesiä.

      Sit tietenkin kannattaa katsoa mitä pistää suuhunsa, mutta yleisesti tautihan ei tule ruuasta vaan huonosta käsihygieniasta.

      Bakteerikantahan on joka maassa omansa, niin meillä täällä Suomessakin.

    • äitix2

      Me syötiin maitohappobakteereita ennen reissua ja matkan aikana. Emme saaneet tautia, edes lapsemme joka tonki maasta "aarteita". Pesimme kädet yhtä usein kuin kotona eli vessareissun ja syömisen yhteydessä. Käsidesiä emme jaksaneet ekan-tokan päivän jälkeen lotrata.

    • äitiäiti

      Se riski on niin suuri etten enää sinne ketään suosittele menemään. Kaksi kertaa ollut ja aina 3 päivää sängyssä viikon lomasta. Meidän bussissa oli lähes puolet jossain taudissa. Täyttä kakkaa tu erilainen bakteerikanta höpötys. Siellä vaan on paskaista, ja hygieniasta ei huolehdita.

      • jokainen tavallaan

        Kuulostaa siltä, että syöt hotellin ruokaa, joka lojuu tarjolla pitkään ja lisää vanhan päälle kuten täällä meilläkin. Menen aina paikallisten paikkaan syömään, siellä vaihtuu ruoka. Ei haittaa, vaikka kananmunakin tulee kuorittuna, keittiö on ulkona ja aasinpaskat pihalla. Kerran oli aamulla ripuli, mutta syynä oli ed. illan oluen juonti. Mahani ei Suomessakaan kestä olutta.


      • Kakka tekee kepposen

        Älä syö kakkaa!


    • 456678

      Ihan täyttä puppua! Erilainen bakteerikanta voi häiritä ruuansulatusta, aiheuttaa pöhötystä, ilmavaivoja jne, muttei se aiheuta kuumetta, oksentelua eikä polttavaa ripulia! Ne aiheutuvat paskaisuudesta. Hyvät ihmiset tuota bakteerikantanlässytystä...

    • näinon

      Helmikuussa olimme 5 henk Sharmissa ja kukaan meistä ei mahatautia saanut. Idoformia söimme ennen matkaa ja matkan aikana, käsidesiä käytimme aina kun koskimme rahaan ja ennen ruokailua. Käsihygienia on tärkeetä.
      Meillä oli ihana matka!

    • defaktodefakto

      Älkääs nyt lässyttäkö. Bakteerikanta= Paskanen maa näin karusti sanottuna.

      Paskamaa, ei kaupallista potenttiaalia. Antakaa rättipäiden hillua rauhassa siellä paskan keskellä.

    • Näin on

      Oikeastaan kyse ei ole siitä, missä maassa bakteerikanta on "pahin", vaan siitä, mikä meille on ikävin. Kas kun eri paikoissa on erilaiset bakteerikannat, mutta sama kanta vaikuttaa erilailla eri paikkojen kantoihin tottuneisiin.

      Eikä sillä bakteerikannalla ole niin kauheasti väliä. Jos oma hygienia on hyvä, ei bakteerikannalla ole vaikutusta. Suurin osa sairastumisista kun on ihan omaa syytä.

    • Ali Pappa

      Hieno lomamaa. Varsinkin Luxor on hieno kohde. Älkää häiriköt ja muut pölhöt mustamaalatko, kun ette itse ole koskaan poistuneet vanhan äitinne peräkammarista, jonna kippee äitinne kantaa eläkerahoillaan teille kaljaa!

    • maailmalle...

      Maitohappobakteerit eivät auta yhtään mitään jos saa esim. kampylobakteerin tai salmonellan huonosti paistetusta broilerista. (puhun kokemuksesta, tarttui 4 tähden hotellista, en tosin tiedä mistä!!). Käsidesiä käytettiin ahkerasti, siitä päättelisin että tuli all inclusive -hotellimme ruoasta kun ei muualla syöty. Ei tarvita kuin yksi heikko lenkki, esim. jollain työntekijällä likaiset kädet ja töissä hotellin ravintolassa, niin voi sellaisestakin jo sadat ihmiset sairastua! Tosin sekin tauti hoitui antibiooteilla ja lähtisin egyptiin uudelleenkin.

      • linssilute

        En ole syönyt hotelleissa vaan jopa paikallisissa safkapaikoissa ja en ole saanut mitään .


    • kairostina

      Olen käynyt muutaman kerran Egyptissä ja ollut välillä pitempäänkin ja en ole saanut vatsatautia. Yleensä kannattaa syödä maitohappobakteereja ennen matkaa ja lentokoneessa kulautella parit konjakit. Käsien pesu tärkeää ja pullotettu vesi.

    • keväällä uudelleen

      Meillä ei ollut mitään mahavaivoja koko matkan aikana, eikä syöty mitään bakteereita ennen matkaa. Mielestäni tehty hiukan liian iso juttu että siellä muka sairastuu helposti, katinkontit. Jos egyptiin matkaa kannattaa silti hakea paikallisesta apteekista mahalääke, suomalaiset lääkkeet eivät tehoa heidän mahdollisiin "pöpöihin", mekin haimme, mutta kotiin tuotiin valmiiksi seuraavaa kertaa varten :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe