Kela päättää kuka on sairas!!!!

Ei ymmärrä....

Poikapuoleni sairastaa astmaa, ihosairauksia jotka vaativat päivittäistä hoitoa sekä oppimisvaikeuksia. Astman takia poika syö päivittäin lääkkeitä sekä ottaa astmapiippuja, kohtauksen tullessa käymme terveyskeskuksessa/sairaalassa hengittelemässä spiraa ja jos ei sekään auta niin kortisonipiikkiä. Kohtaus ei mene muuten ohi. Ihosairaudessa jalkapohjat paukkuvat halki vaikka niitä rasvataan päivittäin, loppu iho on ns. kalansuomuiho joka vaatii myös päivittäisen rasvauksen. Ja oppimisvaikeuksista käymme viikottain terapiassa toisella paikkakunnalla. Tukea saamme kelasta alinta vammaistukea reilun 80e. Lääkärit ovat sitä mieltä että meille kuuluu korkeampi kela korvaus mutta kelan lääkäri on sitä mieltä että poika ei ole tarpeeksi sairas saadakseen korkeampaa kelakorvausta. Tämä samainen lääkäri on myös sitä mieltä että poika on terve kesälomalla, eli korvaus kulkee sen mukaan miten koulussa käydään. Tuo korvaus on siis lähinnä käsittääksemme oppimisvaikeuksiin mutta kun terapiaa ei ole kesällä muuta kuin vanhempien avustamana niin poika on pari kuukautta vuodesta täysin terve!
Nyt kun poika täytti 10 vuotta niin anoimme korotusta tähän koska isänsä joutuu ottamaan palkatonta vapaata työmaaltaan joka viikko 3,5 tuntia, ajamaan yli 100 km terapian takia ja näiden päälle vielä palaverit koululla joita ei ikinä saa järkättyä niin että ne olisivat työpäivän alussa tai lopussa jolloin taas tulee palkatonta poissaoloa. Ja näiden päälle vielä lääkärireissut astman ja ihonkontrolleihin.
Kyllä pitää sanoa että kyllä täällä Suomessa on ihmejuttu ja fiksut kelanlääkärit, "tavallisten lääkäreiden diagnosit" kumotaan täysin ja valitaan kuka on sairas ja kuka ei. Helppo tietysti tehdä näitä päätöksiä kun tottakai jokainen lapsensa hoitaa, maksoi mitä maksoi!!!
Mutta ei voi kun ihmetellä!!!

3

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yks uhri

      Törmäsit siis Kelan vakuutuslääkäriin, jonka tehtävänä on tehdä tulosta, viis sairaista. Jos haluat tarkasti tietää, mitkä ovat perustelut, niin pyydä kirjallisesti Kelalta päätökseen liittyvät ns. asianomaisjulkiset tiedot eli lääkärinkansiot. Ota ne seuraavalla kerralla mukaan lasta hoitavien lääkärien luokse, usein sieltä löytyy virheellistä tietoa, johon voi puuttua. Valitettavasti vakuutuslääkäreitä ei valvo kukaan ja heidän toimintaansa ei voi puuttua, koska he eivät hoida sairautta ja täten he eivät voi tehdä hoitovirhettäkään. Eikö ole hieno homma, voi tehdä mitä päätöksiä vain ja ei joudu niistä koskaan vastuuseen, että sellainen onnela.
      Voimia koko perheelle.

    • astmaa on

      kannattaa kokeilla jos ei muuta nyt ratkaisua tule uudestaan, vaan hakea korvausta vähän ajan päästä.Itellä sama kohtalo..sitten tuli 2v määräaikaista korvausta ja astma mullakin lapsesta saakka. Kela on ensi askel ongelmiin!!!!

    • yglo

      valitettavasti kelan laakarit eivat paata kuka on sairas ja kuka ei. he tekevat vaan tyotaan eli tulkitsevat etuusohjeita. ja tuon vammaistuen "ylempi" luokka on yleensa tarkoitettu ":vaikeavammaisille" jotka kuuluvat siis samalla myos kelan kuntoutuksen piiriin. valitettavasti mitaan valimuotoa ei ole ja harppaus ykkostuesta kakkoseen on suuri. valiinputoajiin kuulutte. voimia kuitenkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe