Toimiiko robottileikkurit?

Robottiko?

Osaako joku ystävällinen kertoa, että onko nuo robottileikkurit oikeasti toimivia. Videoissa näyttävät päteviltä ja uskon, että jos pina on sileä ja neliön mallinen, niin uskoisin toimivan?

Mutta minulla on isot epäilykset siitä, että jos ostan kalliin robottileikkurin, niin toimiiko se pihallani joka on kooltaan 1000-1500 neliötä nurmikkoa ja hyvin moninainen. Takapihalla on erillistä grillikatosta, pihavaloja, kukkaistutuksia ja muuta. Etupihalle taas robotin pitäisi mennä "nurmikkokujaa" pitkin ja siellä taas on vastaavantyyppisiä haasteita.

Kokemukseni robottileikkureista on vain netistä ja esitteistä. Kysyn siis teiltä joilla on oikeita omia kokemuksia, että miten ne toimivat haasteellisemmassa ympäristössä.

Ja mikä on kestävyys? Vähän heppoisilta näyttävät, jos tuonkin kokoista pihaa koko kesän leikkaavat, niin onko vuosittain uuden leikkurin oston paikka..

Houkuttelee kovasti (onhan se helppoa!), mutta epäilyttää myös raakasti!

Kiitos etukäteen kaikille!

2

1276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KÖYHÄNAAPURI

      ostin parisen viikkoa sitten Stigan auto clip 520 joka nyt leikkaa voikukan alkuja silpuks n.1300 m2 alalta. hyvin se näyttää pellittävä ja sen saa ohjelmoitua siten et se löytää hankaliinkin paikkoihin. kallistahan se oli köyhän mielstä mut ensi vaikutelma on hyvä. ei tarvii enään ajettavalla ajella...

    • Husse

      Moi!

      Mulla on kokemusta Husqvarna Automoverista noin kolmen vuoden ajalta, joten nämä kokemukseni liittyvät vain siihen. Tosi hyvä peli ja meidän nurmella toimi hienosti, kunhan saatiin hifisteltyä kaikki tontin kolkat niin, ettei leikkuri tarttunut tai jäänyt jumiin mihinkään. Jumipaikat kyllä selviää, kun leikkuri puuhailee muutaman viikon :) Meillä näitä paikkoja oli lähinnä repsottamaan päässeet paksuoksaiset pensaat (oma moka) tai joku koroke tai reunus, johon koneen alareuna otti kiinni.

      Meillä oli myös tuommoinen "nurmikkokuja" etupihalle ja aika hyvin leikkuri piti senkin kuosissa, toki välillä kesti kauemmin, että "eksyi" sinne, mutta pääsääntöisesti toimi hyvin. Sanotaanko pari kertaa kesässä kannoimme koneen etupihalle, mutta eihän se mikään vaiva ole. Meillä myös grillikatosta ja kukkapuskaa ym. eikä haitannut menoa. Tietty aina parempi, jos on selkeän mallinen piha tai ainakin pari-kolme metriä väliä näiden rakennelmien ym. välillä. Että en tiedä, onko pihasi liian monimutkainen.. Osaavat kyllä kertoa jälleenmyyntiliikkeessä. Mitkään ulkovalotolpat tai terassirakennelmat eivät haittaa, koska törmätessään esteeseen, muuttaa suuntaa. Tosin täytyy muistaa, että leikkurin terät ovat noin 20 cm sen keulasta, että jos on jotain tämmöisiä pylväitä tms. kone ei tietenkään leikkaa sen juuresta asti, vaan siihen juureen jää kyllä semmoinen tupsu, joka täytyy muuten kitkeä pois. Sama kukkapenkeissä. Me kyllä suunniteltiin piha niin, että oikeastaan missään ei tarvinnut itse leikata/kitkeä ruohoa. Kukkapensaat ja muut ympäröidään kaapelilla, jonka mukaan leikkuri tietää, mihin asti saa ajaa. Ja kateainetta penkkien juurelle, ei sieltäkään tarvi kitkeä. Itseasiassa koko tontti ympäröidään tällä kaapelilla.

      Nurmikko pysyi aivan järjettömän hyvässä kunnossa ja niin uskomattomalta kuin se tuntuu, leikkuri todellakin leikkasi kaikkialta. Ei missään ollut jotain neliön kokoista tms. leikkaamatonta kohtaa.

      Toimintavarmuudesta en tiedä pidemmältä ajalta kuin tuo kolme vuotta. Takuuseen vaihdettiin kerran keskusyksikkö (leikkuri jumittui paikoilleen ilman mitään syytä) ja kerran taka-akselin joku juttu :) Nämä siis menivät takuukorjaukseen ja sen jälkeen ei ollut ongelmia.

      Suosittelen kyllä. Niin ja meidän nurmikko oli about 700 neliötä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      263
      2603
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      195
      1665
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1444
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1179
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      230
      1044
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      1000
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      905
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      59
      736
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe