Kertokaas viisaammat minulle miksi

passimies -56

muut koirarodut saavat olla isäntänsä kanssa sisätiloissa lämpimässä ja ihmisten ja jopa muiden koirien seurassa mutta ajokoira...se jätetään/pidetään ulkona, yksin kopissa jossa ei aina näin nykypäivänäkään ole kaikilla lämmistystä, seurasta puhumattakaan, siellä se uikuttaa ja tärisee vilusta.

Mikä kumma on tämä ilmiö?? pidetäänkö ajokoiraa jonkilaisena koneena??jäniksenajokone jonka voi jättää ulos yksikseen kuten vaikkapa traktorin..moni mies sentään käy esim uutta autoaan silittelemässä ulkona enemmän kuin ajokoiraansa.

Kyllä rankan metsästysreissun jälkeen ajokoirallekin suotava lepopaikka lämpimässä ja sisätiloissa muiden koirien tai/ja ihmisten seurassa mutta kuitenkin omalla paikallaan missä se saa tarpeen vaatiessa olla ihan rauhassakin.

Oma ajokoirani aikoja sitten nukkui jopa vieressäni, siinä se tyytyväisenä kuorsasi kuten isäntänsäkin.

9

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyhmempiä kun koirat

      Ikävä kyllä,totta haastat..Sinulla oikea asenne Ajokoirien kaa..Mukava metsästyspäivän jälkeen,kun metsämies pistää pitkälleen ja kovan päivätyön tehnyt,ajuri käpertyy kainaloon..Joutaa emäntä ennemmin olohuoneen soffalle nukkumaan..Hirvikoirakin saa jahtipäivän jälkeen yöpyä sisällä,vaikka asuvat lattialämmitetyssä koiratalossa..Sääli niitä ketjussa tärisijöitä..Ikävä kyllä,niitä on turhan paljon ja olen suorapuheisena muutamalle,muka Ajokoiramiehelle asiasta sanonutkin..

    • passimies -65

      Kyllä emäntäkin samassa sängyssä nukkua sai ja saa edelleen, ajokoira välissä pötkötti.

      Väittivät jotkut juntit että ajokoiralta menee vainu jos sisällä pitää.. ja kissin paskat, paremmin toimi ajokini metsässä kuin ne jotka narun päässä pitivät yöt päivät..haluttomia olivat ajamaan koiraani verrattuna.

    • Ajuri is the top!

      Itse monta ajokkia pitäneenä näin; Useinmiten ( ja yleistäähän ei saa) ajokoirat ovat aika "luupäisiä" varsinkin ruuan suhteen, ja useimmat kyllä keittiönpöydät ja kaikki rohmuaa puhtaaksi jos ei koulusta ole saanut.
      Kun ajokoira kasvaa niin tulee tämä käytös pahenemaan, joten helpompi hylätä ajuri ulos kuin kouluttaa.

      Useimmat koira ihmiset eivät mielestäni ansaitse koiraa, koirahan on laumaeläin ja kärsii yksinäisyydestä.

      Omat ajurit aina sisällä yöt ja ajon jälkeen, päivät ovat kylläkin ulona. Kohdalle sattuneet ajurit ovat juuri näitä pöytä rosvoja.... Liekkö siinä syy että ihmiset hylkäävät ulos..?
      Väärin se on joka tapauksessa, kun koiran ottaa, on se myös koulutettava.

      • Näin meillä

        Toistakymmentä Ajokkia ollut ja sisäkoirina,7-9viikkosista ja huonesiisteiksi oppineet,muutamasta päivästä,muutamaan viikkoon.Ompa muutama ollut jo sisäsiisti taloon tullessa..Ja pöytärosvoja ei ole ollut,vaikka kahtakin ollut yhtaikaa..On kyllä ollut,onni et on saaneet olla,ensimmäiset kuukaudet,valvonnan alla..Kyllä sisäkoirana ollut ajokki on helpompi,metsäkoirana,kun puolivilli,navetantaus asukki.Eikä se kummempi luupää o,kun muutkaa koirat.Onhan mukavia ja lupsakoita kavereita,ei räyhää,eikä moiti vieraitakaan ja pitävät kokin solakkana ja timminä,kun napittavat silmiin ja eikun lenkille ja isäntä saa komennuksen lähtä toisen taluttimen jatkoksi..Lenkkirikasta kesää toivottaa..6paria jalkoja?


    • Waltterin emäntä

      Ajokoira oppii tuvan tavoille siinä kuin mikä tahansa koira. Mutta sinne häkkiin se ei opi yhtään mitään. Kun koira on sisällä isännän/emännän seurassa, koiran kanssa tulee ihan erilainen suhde, joka näkyy sitten myös metsässä. Meillä on kaikki koirat olleet "tupakoiria", ja osa saanut olla vapaasti myös pihassa, osa aidatulla takapihalla. Yksi oli erityisen kainaloinen, niin kuumaa ei ollutkaan etteikö olisi tunkenut nukkumaan saman peiton alle. Samainen ajokki muuten pysyi pihassa vapaana... Niin on meillä häkkikin koirille. Ne ovat yleensä siellä silloin jos olemme esim. koko päivän poissa. Ajokoirahan on myös lemmikin ominaisuudessa aivan ehdoton, hyväluontoinen ja rauhallinen kuin mikä. Ja minkärotuinen koira tahansa tekee tuhojaan jos se ei saa purkaa energiaansa lenkkeilyyn, nenänkäyttöharjoituksiin tms. Nytkin ollaan koko porukka levähtelemässä pihahommien jäljiltä. Minä kannoin risuja kasaan, koirien mielestä vissiin ihan väärään paikkaan, joten ne siirtelivät niitä sitten parempiin paikkoihin..

    • mitähhh

      Hetkonen, oma ajokoirani on sisäkoira ja sillä on kaverina sekarotuinen(polet ajokoiraa), metällä käytän ja lenkkeilen päivittäin pitkiä lenkkejä. äläpä ny yleistä

    • susko54

      Meillä kans ajokoira nukkuu ja on paljon sisällä se on meillä kaveri siinä kiun joku seurakoira. Ostin kerran tarhassa kasvaneen ajokoiran niin sillä ei tehny yhtään mitään, ei antanu koskaan ulkona kiinni ei siis kesyyntyny meille vaikka olikin meillä sisällä. jänistä se kyllä osasi ajaa aamusta iltaan ja iltamyöhällä sit oventakan ulis sisälle...

    • griffon saapuu

      Minä olen hankkimassa ajokoiraksi griffon fauve de bretagnea (narttua), jonka saan ensi keväänä (silloin suunnilleen se syntyy), eikä ainakaan siitä tule mitään häkkikoiraa, vaan asun kerrostalossa ja öisinkin koira tulee saamaan nukkua samassa sängyssä kanssani. Mutta harmi niitä koiria, joita tuollain esinemäisesti kohdellaan.

    • ajokoiria

      meillä ajokoira otetaan aina mehtäreissun jälkeen sisälle,ruokitaan ja palkitaan hyvin,samoin pystykorva. Samoin talvella pidetään yleensä yöt sisällä ja viereenhän tuo nukkumaan kömpii.

      Mieheni pappa on koko ikänsä kasvattanut ajokoiria, ja tämä sitä manaakin että minkätakia koira pitää ottaa viereen. Menee kuuulemma hyvä mehtäkoira sillä pilalle,kun lellitään paljon,ei kuulema lähde enää metsässä ajoon vaan kulkee koko ajan omistajansa rinnalla, odottaen että millon sielät tippuu herkkuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe