mielipiteitä reitistämme!

yellow17

Olemme lähdössä reilmaan ensi kesänä ja kaipailisin kokeneempien reissaajien kommentteja reitistä, jonka olemme suunnitelleet pohjaksi..toki ryppy otsassa en tätä lähde "suorittamaan".

lento(ehkä) berlin-jena-frankfurt-nancy(ranskan itärajalla)-paris-nizza-la spezia-pisa-rooma-verona-innsbruck-venetsia-ljubljana-budapest(josta lento takaisin)

onko tässä liikaa, liian vähän kohteita?? tietääkö kukaan sivua välimatkojen laskemiseen, eli kuinka paljon suunnilleen menee aikaa näihin?

Oletteko muuten varailleet majoituksia ennakkoon kuinka paljon? eihän sitä voi koskaan tietää missä milloinkin on..

8

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xdzug

      Uskoisin, että tuo reitti on ihan mahdollinen. Aika paljon kaupunkeja näyttää olevan, eli ei varmaan ehdi tutustua kohteisiin niin hyvin. Itse ainakin arvostan reilatessa sitä, että voi pysähtyä kaupunkiin muutamaksi päiväksi ja ottaa siellä rennosti stressaamatta. Mutta toisaalta, ihmisiä on monenlaisia ja teille tuo reitti voi sopia aivan hyvin.

      Itse käytän välimatkojen laskemisiin Saksan rautatieyhtiön DB:n iPhone appia, josta näkee hyvin kaikkien Euroopan kohteiden välimatkat. En tuota nettiversiota niin tarkaan ole tutkinut, veikkaan että sieltäkin voi samat löytyä.

      Jos varailee majoituksia etukäteen, se myös määrää reissua aika paljon. Paikan päältäkin yleensä saa majapaikan hyvin, mikä on muutosten kannalta kiva.

    • yellow17

      niin ja tyhmänä unohdin tietty mainita että olemme kuukauden reissun päällä :D

    • SammyK

      Itselläni oli viime kesäisellä reissulla lähes identiteettinen pätkä osana kokonaismatkaa ja kyseinen osuus kesti noin 3 viikkoa ja sekin sisälsi rantalomailua ja muita pidempiä laiskotteluhetkiä lukuisissa kaupungeissa. Kuukausi riittää hyvin, vapaa-aikaa jää ihan helvetisti.

      • SammyK

        Ainiin ja majoituksia tai mitään muutakaan en varannut kertaakaan etukäteen koko matkan aikana ja kyseessä oli kuumin lomakausi. Eli ei suurempaa ongelmaa näkynyt siitä koituvan kun hengissä ollaan.


    • yellow17

      kiitos ihan hemmetisti! oon miettiny tosiaan, että tuleeko aikaa riittämään oleiluun ja "kaupunkiseikkailuihin" :D mutta jos sulla on kokemusta niin hienoa! :) oon katsellut sen DB:n sivuja, mutten oikeen ymmärrä koko sivustoa..pystyykö siellä laskemaan koko reissun keston jotenkin?? Teitkö itse millaisen reissun? Niin ja onko sinulla tai jollain muulla kokemusta La Speziasta..miten kalastakyliin kannattaisi matkustaa, ovatko kaukana yhteyksistä?

    • SammyK

      Ei sieltä varmaan koko reissua pysty laskemaan mitenkään mutta kuka nyt koko matkan yhteen putkeen menisikään. Järkevintä varmaan tehä jonkinlainen alustava suunnitelma reitistä ja kaupungeissa vietetyistä päivistä ja katsoa sitten junien aikataulut DB:stä oikeiden matkustuspäivien kohdalta seuraavaan kohteeseen. Selviää ainakin että meneekö sinne junia kyseisinä päivinä ylipäätänsäkkään ja kuinka pitkään matkaan varautua.

      La Speziasta ei ole itselläni kokemusta muusta kuin juna-aseman laiturilla kävelemisestä. Sanoisin että kuukausi on juuri riittävä aika tuollaiseen matkaan, koska ette varmaan heti onnistu optimoimaan matkoja täydellisen tehokkaasti ja hukkaatte siinä päivän tai pari kun odottelette oikeaan suuntaan menevää junaa. Mutta mitäs sitä kiirettä pitämään. :)

    • fan italiana

      La Speziaan ei kannata jäädä, iso ruma laivastosatama vain, mutta se on hyvä linkki Cinque Terren idyllisiin pikkukyliin, joihin siis pääsee jokaiseen junalla - suosittelen ehdottomasti niiden kaikkien läpikahlaamista, kylästä toiseen pääsee kätevästi myös kävellen!! Samoin Portovenere La Spezian takana on must, perille pääsee bussilla tai veneellä. Kylistä halvin yöpymiseen on Cinque Terren pohjoispuolella oleva Levanto (asema sielläkin).

    • yellow17

      kiitoksia tiedoista! :) suuntaamme siis levantoon yöpymään ja siitä patikoiden kyliin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10192
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      204
      2769
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1566
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe