50+ naiset ja seksi

Peruskysymys

Monilta naisilta vaihdevuodet vievät, tai ainakn vähentävät seksihaluja, mikä heijastuu heti ongelmina liitossa.
Itse harkitsen eroa juuri tuon takia, mutta toisaalta mietin, että jos eroan, niin onko sama mörkö heti kohta vastassa uudessa tulevassa suhteessani? Vanhemmatki naiset kyllä haluavat aina suhteen alussa muutaman kuukauden, mutta pian se tyrehtyy ja taas ollaan ongelmien edessä.

Löytyykö täältä pareja, jotka ovat tässä iässä aloittaneet suhteen ja myös seksielämä on ollut jatkuakseen? Vai onko niin, että jos liitossa muut asiat on suurin piirtein hyvin, niin seksin puutteen takia siitä ei kannata mihinkään lähteä, kun sama ongelma tulee pian vastaan?

78

2982

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • PupuPuskasta

   Se voi olla että kun eroat, sitä uutta kumppania ei löydy lainkaan.

   Väitteesi on yhtä järjetön kuin että nainen alkaisi väittää ettei tämän ikäisissä miehissä ole enää yhtään, joka toimisi ilman Viagraa.

   Mitä muuten olet itse tehnyt ollaksesi naisestasi haluttava?

  • Mies varo miinaa!

   Vähän alle 50-vuotiaat naiset ovat varmaankin seksiin halukkaita niin kauan että saavat miehen nalkkiin ja menemään kanssaan naimisiin. Varsinkin jos itse ovat pienipalkkaisia/täys p-aukisia.
   Heillä on nääs tähtäimessä leskeneläke. Täytyy solmia avioliitto ennen 5-kymppispäiviään jos mielii saada leskeneläkettä. Miehen ei kannata mennä naimisiin jos on yli 5-kymppinen, koska jos vaimo kuolee aikaisemmin, niin mies ei hyödy samallalailla kuin tämä naimisiin hyökkäävä alle 5-kymppinen.

   • Hei kun keikuskelen

    Voi kun oli Mukavaa taas tulla koneen äärelle istumaan, kun ekan aloituksen jonka nyt avasin oli tämä, johon vastasit noin kivan ja positiivisen vastauksen.

    Minä sitten tykkään lukea sellaista tekstiä, josta oikein Huokuu tietäväisyyttä.
    En ala laisinkaan väittelemään kanssasi, koska on oletettavaa, että sinulla on omia kokemuksia ja ystäviltä kuultuja ja sukulaisilta kuultuja. Tietoa jos jonkun verran, sata sanon ma.

    Sitä vaan, tuli mieleen, että voiko olla mahdollista, että kuunaan ja ikinä olisi sellaista 50-naista olemassakaan, joka olisi hyväpalkkainen, sekä jo saisi leskeneläkettä.
    Ai niin joo joo joo, aina mun pitää hosua, olis pitänyt käsittää, että ne tahtoo kaiketi vielä Lissssäää rahhhhhhaaaa ja toisen leskeneläkkeen. Vai?

    Kai täs pitää vielä Aloittajallekin jotakin sanoa, etten näytä epäkohteliaalta.

    Ihan ensteks tulee mieleen, että taidat olla aika huono rakastaja. En huolisi en.


   • Anonyymi

    Hahhahhah! Millä vuosisadalla elät? Nainen ei nykyisin ole riippuvainen miehestä, avioliittokin on naiselle ihan turha tuon ikäisenä. Nainen haluaa älykkään ja ystävällisen keskustelukumppanin, kaverin kävelylle ja taitavan, huomaavaisen ja viitseliään rakastajan. Very simple.


  • Siinä iässä

   Heipä hei!

   Se mörkö, joka vastaasi kenties uudessa liitossasi tulee, olet sinä itse. Ihana mieheni vanhenee kanssani vaihdevuosistani huolimatta, ne kun ei haittaa seksielämää. Kas - hän osaa vietellä minut niin, että halutkin ovat tallella.
   Osaatko pitää yllä rakastajan taitojasi vai pidätkö naistasi itsestään tyydyttyvänä?

   • érotisme

    Puhut osittain asiaa. Ei se riitä, että on munat. Mutta ei sekään takaa mitään, vaikka olisi miten taitava ja kumppaninsa huomioiva rakastaja. Naisiakin on monelaisia. Kun ei enää kiinnosta, niin ei kiinnosta.


  • Yleismies

   Essolaiset toista mieltä

   Essolla on monesti keskusteltu siitä, miten vanhana miehiltä ja naisilta menee seksihalut. Parlamentin yksimielinen kanta on se, että oikeissa olosuhteissa halut säilyvät hautaan asti.

   Hyvin vanhana huono muisti voi kuitenkin aiheuttaa sen, että seksiä tulee harrastettua turhankin usein, koska ihminen ei silloin muista tarkasti ajankohtaa, jolloin edellinen akti lopetettiin. Tästä ei kuitenkaan ole suurta haittaa, sillä terveillä ihmisillä "välineet" kestävät ahkeraakin käyttöä.

   Seksi-Sulo on parlamentin paras asiantuntija näissä seksiasioissa. Sulon mukaan mies ei menetä halujaan ikinä, ja Sulon neitojen ikäjakauma myös kielii siitä, että halut ne on vanhemmillakin neidoilla. Hyvin usein Sulo lähtee saattamaan jo pitkäänkin eläkkeellä olleita neitoja.

  • 50++

   Enpä usko meillä olevan mitenkään poikkeuksellinen liitto ja uskallan yhtyä aloittajan viestiin. Vaihdevuodet ovat kyllä vieneet tyystin seksin meiltä! Onhan tässä ollut kaikenlaista muutakin ikääntymiseen liittyvää, mutta luulen tuon estrogeeni-lääkityksen iän tuoman muutoksen myötä olevan kuitenkin pääsyy sänkyhommien hiipumiseen.

   Eihän mitään voi eikä saa yleistää, mutta en usko olevani yksin tämän asian kanssa!

  • Minea44

   Vaihdevuodet EIVÄT "heijastu ongelmina liitossa", jos hellyys ja luottamus ovat olemassa!
   Asioihin on aina mahdollista löytää molempia osapuolia myös henkisesti tyydyttävä ratkaisu, kunhan rakkautta riittää!

   Tekisi mieli suositella "oksan karsimista omin käsin"...niin typerältä kommenttisi vaikuttaa - anteeksi nyt vain!

  • priorite

   Seksi on tärkeä osa elämää, mutta ei se saa mennä kaiken muun edelle. Jos muut asiat on hyvin, mieti tilanne toisin päin, haluaisitko vaimosi jättävän sinut vastaavassa tilanteessa.

   Hanki Fleshlight. Jos muut asiat on hyvin, pitäisi vaimosikin ymmärtää tilanne ja vaikka välillä auttaakkin sinua sen kanssa.

   Mutta, ei ne vaihdevuodet välttämättä seksielämää lopeta. Joillakin se voi jopa olla hyvä tekosyy lopettaa huono seksi, kumppaniaan huomioimattoman miehen kanssa.

  • 50++

   Kait se on niin, että jos aikoo pitkässä liitossa ylipäätänsä olla, niin seksittömyyttä tai epätyydyttävää seksiä on vaan pakko sietää. Luultavasti se vaivaa joka ainoaa yli 20 vuotta kestänyttä liittoa, tai ainakin ettei se tyydytä kumpaakaan osapuolta.

   Liian raskaalta tuntuisi lähteä tässä iässä enää uuttakaan etsimään. Voisi olla että samat ongelmat vaan tulisi vastaan. Ja toteaisi, että edellinen elämä oli kuitenkin paljon parempaa, turvallista.

   • PupuPuskasta

    Olen lukenut että tutkimusten mukaan pitkissä parisuhteissa ollaan tyytyväisimpiä myös seksielämän laatuun sen tutun ja turvallisen kumppanin kanssa ja seksi on myös näissä pitkissä suhteissa tyydyttävämpää. Sen mukaan väitteesi ei pidä paikkaansa. Parisuhteisiinsa ja seksielämäänsä tyytyväiset eivät vain tule mollaamaan puolisoitaan tänne. Minusta on turha yleistää omia ongelmiaan kaikkia koskeviksi.


  • Huh!

   Jos haluaisi, että seksi olisi lopun ikää intohimmoista, niin pitäisi naista vaihtaa aina ½ vuoden välein.
   Jos 50 -vuotiaana tuon ruljanssin aloittaisi ja 80 vuotiaaksi jatkaisi, niin ehtisi vielä "seurustella" 60 (lue kuudenkymmenen) naisen kanssa:)

  • eronnut nainen

   Monen naisen kohdalla se on totta. Mutta, sekin aika pitää elää. Myöhemmin asiat korjaantuu, jos tai kun suhde on muutoin kohdallaan. Ei se seksikään ilman tunnetta ole mitään. Hyvässä parisuhteessa kaikki asiat ovat kohdallaan.

  • ap

   Löysitkö "eronnut nainen" eron jälkeen hyvän, toimivan suhteen? Ja missä iässä erosit? Entä tuo alkuperäisen kysymyksen teema, korjaantuiko ja jatkuiko onni?

   • eronnut nainen

    En löytänyt. Erosin seitsemän vuotta sitten. Olen kuusikymppinen. "Onni" korjaantui hetkeksi. Hyvän parisuhteen eteen pitää tehdä työtä. Minun elämässäni sitä ei osattu tehdä. Kumpikaan.


  • Yleismies

   Turhia höpinöitä

   Palstan naiset taas höpisevät ihan omiaan seksistä, sillä ei seksi mitenkään äkillisesti lopu 20 vuoden avioliiton jälkeen. Essolla tätä asiaa on monesti pohdittu, ja parlamentin yksimielinen kanta on se, että vasta 20 vuoden avioliiton jälkeen pariskunta alkaa oppia naimaan oikealla tavalla. Sitä ennen se on vain harjoittelua.

   Seksi-Sulo on paras esimerkki oikeasta miehestä. Sulo on ollut naimisissa yli 40 vuotta, mutta silti hän kotona suoritetun aherruksen jälkeen on vielä valmis lähtemään saatollekin. Sulolla on niin paljon harjoitusta takanaan, että ihan vaivatta hän tästä suoriutuu ilman mitään stressiä.

   Meillä essolaisilla on niin hyvät elämäntavat, että olemme kyvykkäitä ja innokkaita vielä vanhanakin vaalimaan mieskunniaamme. Einarin myymä hyvä keskari on oivan mieskuntomme salaisuus.

  • oma rakas paras

   Seksi ei ole koskaan ollut näin hyvää, eikä sitä ole näin paljoa ollut kuin nyt uudessa suhteessani ja tässä iässä. Vaihdevuosista en tiedä mitään kaikilla niitä ei tule vaan nyt voin seksistä nauttia huolettomasti ilman ehkäisyä missä ja milloin vaan. Oman rakkaan kanssa rakastelu on tässä iässä paljon parempaa huolettomampaa ja vapauttavampaa kuin nuorempana.

   En tiedä mistä tuollaisia ennakkoluuloja ja puheita syntyy, mutta suurin osa tämän ikäisistä naisista vasta seksuaalisesti puhkeaa kukkaan, löytää oman naisellisuutensa, tietää mitä haluaa ja osaa miellyttää miestä juuri sillä aikuisen naisen kypsällä tavalla, jota miehet arvostavat. Keski-ikäinen nainen on naisellinen ja kaunis :)

   • Kaupunkilainen

    "Vaihdevuosista en tiedä mitään kaikilla niitä ei tule" ei pidä paikkaansa. Vaihdevuodet = kuukautisten loppuminen tulevat jokaikiselle naiselle, kenelle ennemmin, kenelle vasta lähempänä 60 ikävuotta. VaihdevuosiVAIVOJA sen sijaan ei tule kaikille, mutta ei sekään riipu aktiivisesta sukupuolielämästä tai nuoresta hehkeästä suhteesta, vaan kaikkein eniten asiaan vaikuttaa perimä. Jos äidillä oli vaikeat vaihdevuodet, tytär saa varautua samanlaisiin vaikeuksiin. Vain joka viides nainen selviää menopaussista ilman mitään vaivoja.

    En allekirjoita tuotakaan, että "suurin osa" tämänikäisistä naisista puhkeaisi seksuaalisesti kukkaan. Jotkut epäilemättä, mutta eiköhän enemmistöllä - ainakin niistä, joilla on sama, samanikäinen kumppani ollut 30 vuotta tai pitempään - halut hiivu ihan luonnostaan. Ei yhtäkkiä, mutta vähitellen.

    Eikä siinä mitään, seksi on minusta ylimainostettu juttu: kivaa kun se on kivaa, mutta ilmankin tulee mainiosti toimeen. Jos molemmilta ovat halut ja kyvyt menneet, ei sen tarvitse suhdetta pilata.

    On toki hienoa, jos seksi toimii, mutta en ymmärrä sitä vaatimusta, että vielä kuusikymppisenä pitäisi olla yhtä kiihkeä ja innokas kuin 25-vuotiaana. Ongelmia tulee silloin, kun halut eivät kulje yhtä jalkaa, mutta jos kumpaakaan ei haluta, mikä ongelma se on?

    Itse asiassa maailman likipitäen naurettavin olento on yli 60-vuotias mies, joka yhä juoksee k....insa perässä. Niin kuin sekin kansanedustaja, joka tekstaili härskejä viestejä jollekin tanssijalle.


   • Maalainen
    Kaupunkilainen kirjoitti:

    "Vaihdevuosista en tiedä mitään kaikilla niitä ei tule" ei pidä paikkaansa. Vaihdevuodet = kuukautisten loppuminen tulevat jokaikiselle naiselle, kenelle ennemmin, kenelle vasta lähempänä 60 ikävuotta. VaihdevuosiVAIVOJA sen sijaan ei tule kaikille, mutta ei sekään riipu aktiivisesta sukupuolielämästä tai nuoresta hehkeästä suhteesta, vaan kaikkein eniten asiaan vaikuttaa perimä. Jos äidillä oli vaikeat vaihdevuodet, tytär saa varautua samanlaisiin vaikeuksiin. Vain joka viides nainen selviää menopaussista ilman mitään vaivoja.

    En allekirjoita tuotakaan, että "suurin osa" tämänikäisistä naisista puhkeaisi seksuaalisesti kukkaan. Jotkut epäilemättä, mutta eiköhän enemmistöllä - ainakin niistä, joilla on sama, samanikäinen kumppani ollut 30 vuotta tai pitempään - halut hiivu ihan luonnostaan. Ei yhtäkkiä, mutta vähitellen.

    Eikä siinä mitään, seksi on minusta ylimainostettu juttu: kivaa kun se on kivaa, mutta ilmankin tulee mainiosti toimeen. Jos molemmilta ovat halut ja kyvyt menneet, ei sen tarvitse suhdetta pilata.

    On toki hienoa, jos seksi toimii, mutta en ymmärrä sitä vaatimusta, että vielä kuusikymppisenä pitäisi olla yhtä kiihkeä ja innokas kuin 25-vuotiaana. Ongelmia tulee silloin, kun halut eivät kulje yhtä jalkaa, mutta jos kumpaakaan ei haluta, mikä ongelma se on?

    Itse asiassa maailman likipitäen naurettavin olento on yli 60-vuotias mies, joka yhä juoksee k....insa perässä. Niin kuin sekin kansanedustaja, joka tekstaili härskejä viestejä jollekin tanssijalle.

    Niin. Olihan tuossa asiaa ja faktaakin. Ja samaa mieltä siinä, että ylimainostettu juttu tänä päivänä se seksi. Ei päivää, ettei jo iltapäivälehtien sivuilla siihen törmää, ylikorostuneesti.

    Mutta, mutta. Naiselle tällä iällä varmaankaan seksittömyys useinkaan ei ole ongelma, miehelle se usein on. Jos kumpaakaan ei haluta (harvinaisempaa), ei tietenkään ole ongelmaa. Yleensä ne halut ja tarpeet vaan tuppaavat miehillä säilymään pidempään. Ongelmiahan siitä tulee aivan vääjäämättä, jos kumpikin haluaa elää yhdessä vain omia halujaan ja tarpeitaan kuunnellen. Kompromisseja puolin ja toisin, hieman uhrautumista toisenkin puolesta, ja voidaan jatkaa muuten mukavaa taivalta yhdessä, toisiaan arvostaen ja huomioiden.


   • Tulevaisuuden visio

    @ oma rakas paras

    Vartoos nyt kun ukkos kyllästyy tuohon iki-ihanaan rynkyttämiseenne ja alkaa taas etsiä uutta. Uutuudenviehätys on kiehtovaa ja uusikin suhde vanhenee ja rutinoituu.

    Samat temput edestä ja takaa, muija makaa.. seisoo.. kaikki panopaikatkin on jo käyty moneen kertaan läpi, tiedetään tarkalleen miltä nahkaläpät tuntuvat ja ne ohenevat vuosien mittaan ja loota ei kostu enää rutiinien ansiosta, eikä seisokki tule terhakkaasti, lerpsahtaa pelkästä tylsyyden ajattelusta, toisen lirputukset eivät kiinnosta kun ne on kuultu jo satoja kertoja, nukkuminen on mukavampaa, hajuvedet ällöttää, viinipaukut unettaa...


  • Miten on?

   "oma rakas paras", kuinka kauan ootte olleet yhdessä? Onko takana pitkä väljehtynyt liitto?

   Uudessa suhteessa seksi alussa onkin jonkin aikaa todella hyvää, varsinkin jos on pitkä kuiva liitto takana vertailukohtana.

  • nuorimuorinen

   Aikansa kylmässä vuoteessa nukuttuaan kuolee halut fyysisesti etäisyyttä pitävään kumppaniin.
   Joillain 5-kymppisellä naarailla saattaa halut hyrrätä enemmän kun jo parhaan alfa-kautensa eläneillä uroilla, seksistä voi nauttia seksinä ilman pelkoa raskaudesta. Osalla pareista voi naaraan vaihdevuosivaivat vaikuttaa seksihaluihin aivan kuin aloittajakin jo totesi, ja silloin voi puolestaan uros joutua paitsioon.
   Syy yli 5-kymppisten suuriin erolukuihin löytyy usein seksin tarpeen erimääräisyydestä, jos seksiä ja läheisyyttä ei ole kotona tarpeeksi, niin valitettavasti sitä joudutaan hakemaan vieraasta sylistä.

   • kohti kesää

    se on valitettavaa että seksin loppumisen seurauksena usein oppuu myös läheisyys vai onko toisin päin??

    Ei ole sukupuolikysymys, sillä näin käy yhtälailla myös lesbo ja homosuhteissa.


  • oma rakas paras

   Suurin syy eroon ei ole parin seksin tarpeen erimääräisyys vaan yleensä koko suhteen lopahtaminen rakkaudettomuuteen. Pelkällä seksillä ei suhdetta pidetä koossa. Ehkä pieni joukko keski-ikäisistä naisista menettää halunsa, mutta uskon suurimman osan vasta tuossa iässä alkavan nauttimaan seksistä, kun lapset on jo kasvaneet isoiksi ja naisilla on aikaa hoitaa itseään ja omaa suhdettaan ja on aikaa antaa sitä hellyyttä ja rakkautta miehelleenkin.

   Yhdessä tekeminen ja harrastaminen pitää yleensä parin seksihalut ja rakkauden tallella vielä vuosienkin päästä. Kun rakkautta riittää, riittää sitä rakasteluintoakin.

  • Korvienväli

   Katso peiliin.

  • kilometritehtailija

   Ketjun aloittaja otti puheeksi yleisyytensä vuoksi tärkeän asian. Oudolta tuntuu, että moni kirjoittaja uskoo tietävänsä, kumpi puoliso tässä yksittäistapauksessa on "syyllinen".
   Syyllistä tuskin usein onkaan, syytä sen sijaan on yleensä molemmissa. Tuloksellisempaa toki on etsiä syytä itsestään kuin toisesta. Ehdottaisin asian opiskelua yhdessä. Jos ei ole rahasta kiinni, seksuaaliterapeutti voisi varmaan auttaa. Kumppanin vaihto varttuneella iällä on joka tapauksessa epävarma ratkaisu.
   Varmaanhan terapeutti neuvoisi aloittamaan hellyyden ja puolison huomioimisen lisäämisen opettelusta, ei suinkaan seksin lisäämisestä. Jos tähän ei jommalla kummalla ole voimia tai haluja, silloin jää vielä kaksi vaihtoehtoa. Opetella nauttimaan seksittömän parisuhteen hyvistä puolista tai muuttaa muualle.
   Usein, kun keskustellaan ikääntymisestä ja seksistä, tulee puheeksi nuoremmista naisista kiinnostuneet miehet- kikkelinsä perässä juoksevat ukkelit. Samaa ilmiötä naisissa kutsutaan arvostavasti puumanaisiksi. Minulla tulee mieleen useita keksimättömiä todella vitsikkäitä ilmaisuja myös naisista. En nyt halua niitä tähän kirjoittaa, en tosin puhu myöskään puumanaisista, puhun vaan naisista.

   • Kaupunkilainen

    "Usein, kun keskustellaan ikääntymisestä ja seksistä, tulee puheeksi nuoremmista naisista kiinnostuneet miehet- kikkelinsä perässä juoksevat ukkelit. Samaa ilmiötä naisissa kutsutaan arvostavasti puumanaisiksi. Minulla tulee mieleen useita keksimättömiä todella vitsikkäitä ilmaisuja myös naisista."

    Vanha vitsihän se on, ikääntynyt nainen, jolla on vielä halut tallella, varsinkin jos ne kohdistuvat nuorempiin miehiin. Muistelkaapas vain sitä Meksikon pikajunan ikäneitoa... Eräässä näytelmässä ainoa keski-ikäinen nainen oli koominen hahmo, ja nimenomaan siksi, että hänellä vielä halut hyrräsivät.

    Puuma on nykyajan ilmiö, kautta aikojen on päinvastoin arvostettu nuorten naisten perässä juoksevia miehiä, niin kuin naistenmiehiä yleensäkin. Sen sijaan nainen, jolla on paljon miessuhteita, on edelleen maineeltaan epämääräinen.

    Vaille vastakaikua jäävä vonkaaminen on surullista, tai surkuhupaisaa, riippuu tilanteesta. On helpottavaa, kun ei tarvitse vonkailla eikä olla vonkaamisen kohteena.

    "oma rakas paras", allekirjoitan täysin tuon, ettei suhdetta pidetä koossa pelkällä seksillä. Toisaalta ei kukaan ole seksin puutteeseen kuollut, joten hiukan heppoinen peruste on eroon sekin, ettei kotona saa seksiä tarpeeksi, ainakin jos puhutaan 50-60-vuotiaista. Syynä siihen voi olla esimerkiksi sairaus, ja olisi todella julmaa jättää toinen sen vuoksi.


   • kilometritehtailija
    Kaupunkilainen kirjoitti:

    "Usein, kun keskustellaan ikääntymisestä ja seksistä, tulee puheeksi nuoremmista naisista kiinnostuneet miehet- kikkelinsä perässä juoksevat ukkelit. Samaa ilmiötä naisissa kutsutaan arvostavasti puumanaisiksi. Minulla tulee mieleen useita keksimättömiä todella vitsikkäitä ilmaisuja myös naisista."

    Vanha vitsihän se on, ikääntynyt nainen, jolla on vielä halut tallella, varsinkin jos ne kohdistuvat nuorempiin miehiin. Muistelkaapas vain sitä Meksikon pikajunan ikäneitoa... Eräässä näytelmässä ainoa keski-ikäinen nainen oli koominen hahmo, ja nimenomaan siksi, että hänellä vielä halut hyrräsivät.

    Puuma on nykyajan ilmiö, kautta aikojen on päinvastoin arvostettu nuorten naisten perässä juoksevia miehiä, niin kuin naistenmiehiä yleensäkin. Sen sijaan nainen, jolla on paljon miessuhteita, on edelleen maineeltaan epämääräinen.

    Vaille vastakaikua jäävä vonkaaminen on surullista, tai surkuhupaisaa, riippuu tilanteesta. On helpottavaa, kun ei tarvitse vonkailla eikä olla vonkaamisen kohteena.

    "oma rakas paras", allekirjoitan täysin tuon, ettei suhdetta pidetä koossa pelkällä seksillä. Toisaalta ei kukaan ole seksin puutteeseen kuollut, joten hiukan heppoinen peruste on eroon sekin, ettei kotona saa seksiä tarpeeksi, ainakin jos puhutaan 50-60-vuotiaista. Syynä siihen voi olla esimerkiksi sairaus, ja olisi todella julmaa jättää toinen sen vuoksi.

    Olet täysin oikeassa, näin osa miehistä suhtautui naisen seksuaalisuuteen ennen tasa-arvoisuuteen pyrkimisen alkamista. Nyt, tilanteen jo paljon muututtua, uskon, että vain osa naisista haluaa tavallasi periä tuon miesten vian.


  • ??

   "oma rakas paras", kuinka kauan ootte olleet yhdessä?

  • oma rakas paras

   Kaksi vuotta.

  • Uusiin haasteisiin

   Aina ei kysyntä ja tarjonta kohtaa.
   Ilman seksiä masentaa.
   Ilo puuttuu elämästä.
   Seksin säännöstely on vallankäyttöä.
   Pihtaaminen on syvältä.
   Ei tätä enää jaksa.

  • kysyntä ja tarjonta

   Sitten laitat muijan vaihtoon, jos noin huonosti on asiat. MÄ lähden ulos grilliä laittamaan kuntoon ja kesäkalusteet terassille. Tuutko auttamaan, voit palkaksi saada grillattua kalkkunaa :D

  • viimeksi 34-vuotiaan

   Erosin 36-vuotiaana, tai mies vaihtoi minut 14 v. nuorempaan. Sen jälkeen ei ole ollut suhteita lainkaan, enkä kauheasti ole edes kaivannut. olen nyt 51. En ole unelmoinut seksistä mutta rakkaudesta olen.

   Uuteen suhteeseen olisi korkea kynnys kun on se pelko että miehelle suhteessa merkitee eniten juuri seksin saaminen, riippumatta siitä onko nainen kuumana vai kylmänä. En usko pystyväni siihen, siksi elän yksin. Oli suuri pettymys elämässä miten miehet mittaavat naisen arvoa seksin antamisen kautta. Nainenhan ei halua ellei kiihotu, eihän mieskään? harvoin hyvää seksiä olisi minulle tärkeämpää kuin joku liukastusaineilla antaminen hampaat irvessä.

   Siksi olenkin yksin.

  • seksiin pettynyt

   Olen elämäni aikana rakastunut monesti ja alussa seksi sujuu intohimoisesti toisten kanssa upeasti, toisten kanssa takkuaa mutta joka tapauksessa seksissä ei mitään jos ei ole rakkautta. Itse en edes kiihotu jos en ole rakastunut kyseiseen ihmiseen. Rakkauden lisäksi täytyy olla arvostusta, jos huomaa että on vain pano niin ei varmasti tavata sen jälkeen jos yleensäkään päästään edes niin pitkälle. Nyt lähempänä 60 olen sitä mieltä että seksi on yliarvostettua, rakkautta pitäisi arvostaa niin paljon kuin seksiä tänä päivänä. OLen mieluummin yksin ja harrastan mitä halua kuin olisin jonkun "kyttöilyn" kohde, onko sitä tänään!!, saa elää vapaampaa elämää yksi. Eläköön sille.

   • PupuPuskasta

    Rakkaus, läheisyys, hellyys. Turvallisuus, luottamus, arvostus. Kyllä me naiset olemme vaativia :) Ja ihan minkä ikäisinä hyvänsä.


   • PupuPuskasta
    PupuPuskasta kirjoitti:

    Rakkaus, läheisyys, hellyys. Turvallisuus, luottamus, arvostus. Kyllä me naiset olemme vaativia :) Ja ihan minkä ikäisinä hyvänsä.

    ... jatkan tuohon vielä että eihän siitä mitään pitepiaikaista iloa synny, kun isot miehet ovat jääneet etsimään g-pistettä sensijaan, että hyväilisivät naisen korvien väliä nätillä puheella.


   • PupuPuskasta
    PupuPuskasta kirjoitti:

    ... jatkan tuohon vielä että eihän siitä mitään pitepiaikaista iloa synny, kun isot miehet ovat jääneet etsimään g-pistettä sensijaan, että hyväilisivät naisen korvien väliä nätillä puheella.

    ... ja onhan se toisaalta niinkin että me olimmesittenminkäikäsiätahansa naiset heräämme , koko naiseudessamme näistä prinsessaunelmista todellisuuteen kun esim. vastaan tuleekin joku "kaniherra" joka tuumaa vaan että "kuules tyttö, se on niin että mie vien ja siinähän vikiset ":) ja sitten se onkin menoa. Kyllähän sekin on täysin mahdollista, tässäkin iässä.

    Ei elämä ole vielä tässä...


  • ??

   "Olen elämäni aikana rakastunut monesti .."

   Pystyyköhän 50 enää edes solmimaan pitkää suhdetta, vai jäävätkö pääsääntöisesti pätkiksi?

   • lottamari<3

    Jaa, sanoisin että 50 vuotias voi solmia tuollaisia päivän parin suhteita ja yleensä ne päättyvät ihan itsestään ihan vaan siihen, kun mittarissa 50. Yleensä viisikymppisillä ei ole enää mitään elämää seksielämästä puhumattakaan ja yleensähän he eivät tiedä mistään mitään ja eivät ainakaan seksistä, kun eivät harrastakaan sitä :)

    Viisikymppinen kutoo villasukkaa kiikkustuolissa tai rakentelee purjeveneitä pullonsisään tai syöttää lintuja aikansa kuluksi. Viisikymppinen ei enää haaveile rakkaudesta, ei suhteesta, ei mistään, koska hän tietää että elämä on jo ohi. Verstaassa hän iltaisin veistelee itselleen arkkua ja kuuntelee siinä samalla Samuli Edelmanin koottuja virsiä ja miettii taivaselämää :)

    Juu, juu, totta totta, ei viisikymmppinen haaveile enää mistään, eikä harrasta enää mitään, hän on viisikymppinen.

    Jep, nyt otan moottoripyöräni tallista ja lähden katsomaan kultaani töihin. Jääkää te miettimään voiko viisikymppinen harrastaa seksiä moottoripyörän päällä :D


   • Hei kun keikuskelen
    lottamari<3 kirjoitti:

    Jaa, sanoisin että 50 vuotias voi solmia tuollaisia päivän parin suhteita ja yleensä ne päättyvät ihan itsestään ihan vaan siihen, kun mittarissa 50. Yleensä viisikymppisillä ei ole enää mitään elämää seksielämästä puhumattakaan ja yleensähän he eivät tiedä mistään mitään ja eivät ainakaan seksistä, kun eivät harrastakaan sitä :)

    Viisikymppinen kutoo villasukkaa kiikkustuolissa tai rakentelee purjeveneitä pullonsisään tai syöttää lintuja aikansa kuluksi. Viisikymppinen ei enää haaveile rakkaudesta, ei suhteesta, ei mistään, koska hän tietää että elämä on jo ohi. Verstaassa hän iltaisin veistelee itselleen arkkua ja kuuntelee siinä samalla Samuli Edelmanin koottuja virsiä ja miettii taivaselämää :)

    Juu, juu, totta totta, ei viisikymmppinen haaveile enää mistään, eikä harrasta enää mitään, hän on viisikymppinen.

    Jep, nyt otan moottoripyöräni tallista ja lähden katsomaan kultaani töihin. Jääkää te miettimään voiko viisikymppinen harrastaa seksiä moottoripyörän päällä :D

    Moi lottamari.
    Mä voisin täs hetken ruveta mietiskelemään sitä, että voiko viiskymppinen harrastaa seksiä moottoripyörän päällä. Oottelen hiusteni kuivumista, että ihan hyvää aikaa on pohdiskella.

    Pieni tarkennus vaan tohon sun ehdotukseesi mietinnästä, että mimmosella vauhdilla ajattelit sen moottoripyörän etenevän. Ei suinkaan kauhian lujaa voi sentäs ajella ja tokko ohituksia suorittaa?

    No mutta, minä täs nyt sitten pistän kyynärpään pöydälle ja nyrkin otsaan ja alan olemaan miettivän näköinen.


  • Kolhittu

   Dramaattinen muutos juuri 5:n ja 6:n kympin vaihteessa.

   Vaimoni kiintiöi yksipuolisella päätöksellä intiimin kanssakäymisemme vanhempieni kodin 50-luvun malliin.

   • kokemus

    TOTUUS on että kun vaimo menettää kiinnostuksen on syy ettei mies enää sytytä. Ei "veljen" ja kämppäkaverin kanssa todellakaan voi ajatella seksiä. Kipinää ei ole.. mies ei ole enää haluttava.


   • Kolhittu
    kokemus kirjoitti:

    TOTUUS on että kun vaimo menettää kiinnostuksen on syy ettei mies enää sytytä. Ei "veljen" ja kämppäkaverin kanssa todellakaan voi ajatella seksiä. Kipinää ei ole.. mies ei ole enää haluttava.

    En pidä tappiota kovin mullistavana.

    7-kymppiä hipovana minulle melkein riittää että 64:n vaimoni saa minut kipinöimään kerrankin viikossa.

    Reilumpi kipiniöinti saattaisi ajan mittaan turhauttaa.


   • kokemus
    Kolhittu kirjoitti:

    En pidä tappiota kovin mullistavana.

    7-kymppiä hipovana minulle melkein riittää että 64:n vaimoni saa minut kipinöimään kerrankin viikossa.

    Reilumpi kipiniöinti saattaisi ajan mittaan turhauttaa.

    Kysymys olikin siitä saatko sinä vaimosi kipinöimään.


  • 55

   Seksiäkin on niin erilaista... Mulle riittää useinmiten läheisyys ja yhteenkuuluvaisuuden tunne. Itseasiassa kun tarkemmin ajattelen, en edes kaipaa varsinaista aktia.

  • .........

   "55", olet ilmeisesti nainen? Teillehän ei enää tosiaan seksi maistu tässä iässä.

   • namia

    Kenelle meille? Olen 54v ja hyvin maistuu. Poikkeuksia on miehissä ja naisissa. Aika yleistä on sekin ettei miehella maistu.


  • Mutku mä olen antanut itseni ymmärtää eräänkin miehen viesteistä ettei Miehet haluu seksiä.
   Ne vaan haluu naisen joka rakastaa niitä :)

  • totuus...

   ei voi haluta, jos miehellä ei toimi, näin se on ja nainen yrittää mielistellä mietä tässäkin asiassa...

   • Harhautusta

    Miehet joilla ei toimi, keksivät tuollaisia rakkaushempeilyjä kun haluavat naisen huolehtimaan itsestään, vaikkeivat kykene antamaan heille fyysistä nautintoa. Mahtaisivatkohan alkaa seurustella reiättömän naisen kanssa jos oma stondis olis jatkuvasti yläviistossa?

    Jos vehje toimisi hyvin, niin miehet juoksisivat ympäriinsä jotta mahdollisimman moni nainen saisi nauttia heidän erinomaisesta viriiliydestään (ainakin omasta mielestään erinomaisesta;DDD) Mutta kun lihapala roikkuu surullisesti haarovälissä vaikka mitä tekis, niin he yrittävät hehkuttaa tätä RAKKAUTTA;DDDDDDD


  • en oo automaatti

   Kyllä minulle kävisi mies jolla kyvyt kateissa. Silloin se voii samastua siihen ettei seksi ole niin yksinkertainen juttu. Eihän kukaan vaadi että kiihottumattoman miehen pitäisi antaa jonkun hinksuttaa alapäätään, eihän siinä mitään järkeä ole.

   Miehet luulee että naisten kuuluu tehdä niin, miksi kuuluisi? Ei kenenkään tarvii väkisin jos kiima puuttuu.

  • Näin täällä

   viivkymppisenä katosi lähes kokonaan halut, en ole kaivannut seksiä mutta koen eläväni ihan täysipainoista elämää :) Jääpähän aikaa paljon muuhun mukavaan :)

  • ,.,.

   Oletko "näin täällä" liitossa? Jos, niin miten puoliso suhtautuu asiaan?

   • näin täällä

    Olen kyllä, miehelläni sama tilanne, seksihalut laantuneet. Kaipa se on luonnollista hormoonitoiminnan hiipumista, mieheni on itseäni kymmenkunta vuotta vanhempi. Olemme me asiasta jutelleet ja tämä seksitön liitto tuntuu sopivan kummallekin vallan mainosti.Tulemme hyvin toimeen keskenämme, huumorimme on samanlaista. Elomme on aika leppoisaa nyt kun kummallakaan ei ole paineita siitä että jos tuo toinen vaikka haluaisi seksiä.

    Liittomme on kestänyt pian kolmekymmentä vuotta ja nuorempana kyllä hurjasteltiin ihan riittävästi :)


  • seesteinen

   Täysin normaali tilanne. Ne joiden mielestä pitäisi jonkun median painostuksesta väkisin jatkaa seksielämää vaikka lääkkeen voimalla ovat disinformaation uhreja.

   En tarkoita että kaikilla sama tilanne mutta entisaikaan todella muutettiin eri kammareihin ja jatkettiin sopuisasti elämää. Nykyään halutaaan pakottaa ihmisiä johonkin ikinuoruus-muottiin eikä vanhenemista haluta tunnustaa. Harmaat värjätään, estrogeneja ja potenssilääkkeitä popsitaan...bisnesmiesten iloksi.

  • realiteetti

   Sun pitää olla haluttava ja puoleensa vetävä, jos haluat seksiä. Kysynnän ja tarjonnan lait vaikuttavat tässäkin asiassa. Jos tarve seksille ei ole piinaava, niin kumppanin pitää olla enemmän kuin pelkkä jonkinmoinen genitaaliteline, jotta asia etenisi toiminnan asteelle.

  • one man

   Tuntuisipa kurjalta, jos seksihalut laimenisivat iän myötä. Vielä ei ole mitään merkkejä näin 50 ikäisenä. Nyt kyllä puuttuu jotain eli se mies ;) mutta kylläpä se varmaan löytyy.

   • vanhanainenhunningolla

    Olen 56-vuotias nainen, ollut yhdessä mieheni kanssa yli 30 vuotta. Ja seksihalut hävinneet lähes tyystin vuosia sitten. Ja olen suostunut seksiin vain painostuksesta, kunnes rupesin käymään vieraissa vuosi sitten. Huomasin että haluni ovat tallella!

    Viimeisen vuoden aikana seksi on ollut mielessä jatkuvasti, ja olen joutunut turvautumaan itsetyydytykseen, sillä mieheni ei ole vaivautunut opettelemaan tyydyttämään minua. Tärkeintä on aina ollut että hän saa, kauniista sanoista huolimatta. Ja minun pitäisi suostua seksiin vaikka itse en saa siitä mitään nautintoa. Vieraat kumppanit ovat olleet one-night-standejä ihan turvallisuussyistä. Heidän kanssaan kiihotun, kostun ja nautin kovasti.
    Mutta tänä keväänä kolahti niin että rakastuin ikäiseeni mieheen, ja seksi sekä läheisyys ovat tuntuneet aivan taivaalliselta. Upeinta on ollut vuosien jälkeen havaita että pystyn nauttimaan ja antamaan nautintoa toiselle. Tuntuu toisaalta pahalta tehdä miehelleni näin mutta ei voi mitään. Ero on ilmeisesti edessä.
    Eli miehet: syy naisesi haluttomuuteen ei ole ainoastaan naisessa. Minäkin luulin vaihdevuosien vieneen haluni täysin, ja oli suuri yllätys itsellenikin havaita että ne ovat yhä tallella - ja ehkä voimakkampina kuin nuorena!


  • 1960rapu

   Kyllä se seksi tutun ja luotettavan ihmisen kanssa tuntuu parhaalta, mekin olemme olleet naimisissa yli 30 vuotta ja seksi sen kun paranee vanhetessa. Sen eteen pitää kuitenkinnähdä vähän vaivaa molempien ja tuttuus tuo ehkä rohkeutta kertoa omista haluistaan paremmin. Meilläkin oli parin vuoden tauko, mutta sitten löysimme netistä yhteisen nettideitin ja pääsimme toteuttamaan omia fantasioita virtuaalisesti, eikä kummankaan tarvitse käydä vieraissa saati sitten erota.

   • vanhanainenhunningolla

    Valitettavasti emme ole mieheni kanssa samalla aaltopituudella, ja olen kyllästynyt huolehtimaan asioista kun lapsetkaan eivät enää asu kotona. Hän ei ymmärrä minua enkä minä enää jaksa taipua toisen tahtoon mitä tehdä ja miten elää. Läheisyys on mahdotonta enkä pysty nauttimaan seksistä. On pakko erota, kun en jaksa enää, vaikka mies ei haluaisikaan. Kuvaavaa on että miehen mielestä meillä menee hyvin, jos vain "annan" hänelle.


   • Skorppari-55
    vanhanainenhunningolla kirjoitti:

    Valitettavasti emme ole mieheni kanssa samalla aaltopituudella, ja olen kyllästynyt huolehtimaan asioista kun lapsetkaan eivät enää asu kotona. Hän ei ymmärrä minua enkä minä enää jaksa taipua toisen tahtoon mitä tehdä ja miten elää. Läheisyys on mahdotonta enkä pysty nauttimaan seksistä. On pakko erota, kun en jaksa enää, vaikka mies ei haluaisikaan. Kuvaavaa on että miehen mielestä meillä menee hyvin, jos vain "annan" hänelle.

    Ymmärrän sinua täysin!!
    enää en jaksa vain antaa kun mies pelkästään haluaa,
    minäkin haluan mutta mieheni ei halua antaa.


  • tärkeä osa eläää

   Tässä iässä ei tohtisi enää pyytää ja anella, iliman joutuu olemaan, ei tunnu enää kelpaavan kun vasta monen pyynnön ja pettymyksen jälkeen, olkoot mokoma, pitäkööt hyvänänsä. Ei ole kuitenkaan ainoo luomakunnankruunu tällä leveysasteella, halukkaampia on tiedossa, eli pyytämättäkin varmaan sais.

  • mieskin ikääntyy

   samanlaisia miehet on vaikka yksinkin elävät ja alkavat tapailla vapaata naista eli seksiä heti aletaan vonkumaan vaikka ei itsellä edes ole kaikki kunnossa, miski?, menee ihan naurettavaksi, vai onko niin, et haluja olis mutta ei kykyä..

  • Kehräävä mirri

   Täältä löytyy pari, jolle seksielämä sujuu. 5 vuotta ollaan oltu yhdessä. Ollaan nainen 52 ja mies 47. Seksi maistuu edelleen useamman kerran viikossa. ei ole tahti laantunut ollenkaan. Päinvastoin, seksi tuntuu aina vain paremmalta. En kärsi ainakaan kuivuusongelmista, onneksi.

   Seksi on aina ollut minulle tärkeä asia suhteessa, eikä asia ole muuttunut vaihdevuosien myötä miksikään. Ei kannata yleistää tässäkään asiassa. Kaikki naiset eivät todellakan ole samanlaisia.

   • Anonyymi

    Seksi on ollut aina minulle tärkeä asia suhteessa ja suuri nautinto läpi elämän . Suhteet eivät ole silti pelanneet aina henkisesti, mutta intohimo on pitänyt ne yllä. Joitakin vuosia sitten löysin ihanan miehen, sielunkumppanin ja kaikilla tavoin kumppanin. Seksikin oli mahtavaa, kunnes.. vaihdevuodet. Halut ja nautinto loppui kuin seinään. Ehdotin miehelle, että ottaisi nuoremman rakastajan, mutta ei halunnut, kun kuulemma rakastaa ja haluaa minua. Hän saa nautintoa myös hyväilyistä. Toki minäkin. Onhan hierojallakin kiva käydä, mutta seksuaalinen värinä on toki ihan muuta. Joskus muistelen elämää, kun sellaista vielä oli, mutta muisto alkaa haalistua.Elämä ok näinkin. En usko että paremmin toimisi kenenkään muunkaan kanssa, kun tämä on hormonijuttu eikä järjellä hoidettavissa. Luonto valitsi näin. Toki olen kuullut myös naisista, joilla seksuaalinen herääminen tapahtuu vasta vanhemmalla iällä, kun nuorempana energia meni lapsista huolehtimiseen. Koskaan ei voi tietää. Omalla kohdallani en olisi ikinä arvannut näin käyvän.


  • Hyvä te!

   Kyllä suhteen tuossa vaiheessa kuuluukin Vielä toimia, jos suhde muuten hyvä. Mutta aikansa.
   Olette varmaan molemmat eronneet pitkistä liitoistanne ja nyt taas elämän asiat kunnossa.

  • Mielipiteitä,

   Ollaan vähän yli 54 vuotias pari ja oltu yhdessä lähes 30 vuotta.
   Vieläkö näillä vuosilla voi odottaa kohtuuudella sitä, että edes muutaman kerran kuukaudessa olisi jotakin seksiin viittaavaa? Ei edes seksiä perinteisessä mielessä, vaan edes vaikka seksuaalista hyväilyä?

  • ----------*---------

   Se on kai niin elämäntilanteesta ja kokemuksista kiinni miten käy. Auttaako kumppani ruokkimaan halua vai tukahduttaako arvostelemalla ja vaatimalla.

   Olen ollut 35-vuotiaasta ilman ja tukahduttanut itseni pärjätäkseni. Olisi ehkä vaikeaa aloittaa taas, jos rakastuisi, joskus haaveilen siitä mutta toisaalta pakko soveltaa vanhaa viisautta: "happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista kun ei ylettynyt niihin..."

   Olen ollut jo 16v. yksin kumppanin jätettyä.

  • ??

   "Olen ollut jo 16v. yksin kumppanin jätettyä."

   Miksi olet ollut? Kyllä kait jokainen löytäää uuden halutessaan.

  • näin vaan on...

   No ei kaikki löydä. Kun ukkomiehiä ei halua petiinsä ja haluaisi oikeaa seurustelua vapaan miehen kanssa niin eipä löydy. Niin paljon on sellaista omahyväistä köyrijää liikkeellä.

   Myös kun olin totaaliyksinhuoltaja niin eivät miehet pidä mitenkään kiinnostavana. Nyt lapset jo kotoa muuttaneet ja oma ikäni sitten tullut esteeksi. Uskokaa nyt, tässä pikkukaupungissa moni tietää tarinani mutta kukaan (paitsi pari ukkomiestä) ei ole lähestynyt. Ulkoisesti olen normaali, aika pitkä, mutta en lyhmpiäkään miehiä vieroksuisi.

  • loukkaavaa todella

   ukkomiehet tai varatut usein valehtelee, ettei ole mitään enää puolison kanssa, ja kun pääsevät sänkyyn, häipyvät äkkiä ja on hiljaista, kunnes alkaa uudelleen vonkaaminen...osaan jo varoa ja tiedän mitä he hakee...

  • Ihana asia...

   Vaihdevuodet? Omalla kohdallani eivät vaikuttaneet mitenkään haluihini. Se nyt sitten on eri asia, tuliko tai tuleeko niitä toteutettua kenenkään kanssa. Pitempi suhde, jossa olisi vielä paljon hyvää seksiä jo ajatuksena olisi kuin juhlapäivällinen joka päivä.

   Viimein olen naisena tullut ikään, jolloin voin nauttia itse asiasta. Ei ole pelkoa raskaaksitulosta. Jos on vakituinen kumppani, paikat pysyvät kunnossa ja kosteutusgeelit omasta takaa. Minä tosin olen vasta 56-vuotias ja vaihdevuosista vasta 4 vuotta eikä niihin liittynyt mitään muitakaan tramaattisia oireita paitsi että kuukautiset jäivät pois. Anteeksi nyt vaan te, joille se oli kamalaa, minulla ei ollut edes yhtäkään kuumaa aaltoa. Sekin vielä, seksielämän kannalta "ihan kamala" asia, ettei ole niitä menkkojakaan vaan jokaisena kuukauden päivänä voi harrastaa ihan siistiä hommaa.

   Nälkä kasvaa syödessä, seksihalut seksiä harrastaessa. Ilman kumppania halut jäävät taka-alalle. Kumppanin kanssa tässä iässä voi alku vaatia vähän enemmän harjoitusta, mutta sehän on vain mukavaa herätellä niitä haluja henkiin...

   Yks juttu vielä. Miehet hakeutuvat seuraani ja minä oletan että siksi että pitävät minua iästäni potentiaalisena seksikumppanina. Sen näkee kuulema silmistä tai olemuksesta, ei tarvitse olla tyrkky. Luonto vetää vanhankin puuman puuhun jos on vetääkseen ja tarpeeksi puoleensavetävä uros ilmaantuu näköpiiriin.

   Itseäni oksetti nuorempana vanhat nuoria naisia kuolaavat äijät. Nyt samat vanhat äijät ovat ihan passeleita, olenhan itsekin jo aika vanha. Luulen että tämä voisi olla elämäni parasta aikaa sopivan kumppanin kanssa.

   Tällaisen elämä on minusta muokannut. Ylläoleviin kokemuksiin verrattuna tunnen olevan kovin erilainen muori.

  • Rimmir tänään

   Tuossa olisi kahden metrin päässä sinkku ja muutaman rappusen päässä toinen. Ei ole tullut ehdotettua kun ei näin vanhemmalla iällä enää narriksi itseäänhalua laittaa.
   En ole eron jälkeen etsinyt uutta suhdetta. Eikä kukaan suhdetta minuun, tai sitten en ole vihjailuja ymmärtänyt.

   Työkavereilla kaikilla on suhde joko omaan kumppaniin tai omaan sekä ulkopuoliseenkin. Joistakin näkee että he sisimmissään haluaisivat jotakin, mutta mitä? Jotkut ovat yhä edelleen rakastuneita siihen tuttuun ja turvalliseen kumppaniinsa, puhuvat erittäin lämpimästi rakkaistaan.

  • si-ittiäinen

   50 naiset jotka käyttävät hormonikorvaushoitoa ovat seksuaalisesti hyvin aktiivisia mutta heille eivät 50 miehet riitä vaan pitää olla yhtä sukupolvea nuorempi kössi.
   Kysyjälle voisi sopia myös hormonikorvaushoitoa käyttävä 60 tai 70 nainen mikäli
   kysyjä on pitänyt itsensä hyvässä fyysisessä kunnossa, on siisti ja miellyttävä eikä ole hankkinut romppamahaa tai palleatyrää jotka rajoittavat ponnistelua. Ennen suuria koitoksia on hyvä välttää valkosipulia, papuruokia, hapanta leipää ja tuoretta apilaa. Jos kysyjää vaivaa kuorsaus, tuo ikämiesten yleinen vaiva, on se mahdollista kiveksiä tiukottamalla hoitaa niin että ne eivät tuki luonnollisia hengitysaukkoja.
   Siitä vaan paria vaihtamaan, kyllä se siitä.

  • kissa mikä kissa

   Olen nyt 56 v. Sama kumppani on ollut 17 v. lähtien. Paljon on matkan varrelle mahtunut.
   Nyt on tilanne se, että kavereita ollaan, ei seksiä. Minä kai kypsyin ensin siihen aina samalla tavalla toistuvaan kuvioon.

   Ei auttanut puhe, ei mikään. Ei mikään...

   Ei hän enää minua lähesty, ei varmaankaan uskalla jottei sattuisi taas se torjunta.

   Ei kai tästä suhteesta enää irti pääse, liikaa yhteistä. Siis kaikkihan on yhteistä!

   Paria satunnaista suhdetta on tullut ylläpidettyä viimevuosina. Seksiä on saatava vielä tässäkin iässä. Ne suhteet antavat virtaa arkeen. En häpeä, en kadu. Jatkan näin.

  • kuiskaaja111

   totta on puhutaan paljon mutta kun pitäis alkaa puhumaan naimisesta silloin alkaa propleemat enimmäkseen preffeillä kaikki on sellaisia

  • Stenwall

   Ja minähän autan mielelläni naista joka elää puutteessa,senkun laitat sähköposti syövereistä tämän firman tunnus ja nimimerkki eteen.
   Olen 40v kundi Satakunnan alueella.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

   Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   4833
  2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

   " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
   Sinkut
   172
   4021
  3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

   Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   2722
  4. Luksusrouva taas ulosotossa

   Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   2508
  5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   108
   1963
  6. Martinan ilmoitukset matkasta

   Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1664
  7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1265
  8. Rakas Sofia

   Olen todella huolissani tytöistä, jotka fanittavat sinua ja tekevät kaiken samalla tavalla kuin sinä. Nyt uutisoidaan veloista, jotka ovat ulosotossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1063
  9. Rambo kolaroi "autonsa"

   Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1059
  10. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1038
  Aihe