Välillinen Munchausenin syndrooma - Kohtalotovereita?

yksi-hiljainen

Hei!

Olen lapsena ollut uhri ihmiselle jolla on Muchausenin syndrooma. Jouduin lapsena ravaamaan lääkäriltä toiselle jne. sairauksien/vammaisuuksien takia jotka huoltajani oli keksinyt omasta päästään- eli mikään ei ollut totta- Haluaisin löytää verrokki ihmisiä joiden kanssa vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia asiasta.??

17

2324

Vastaukset

 • Hei!

  Epäilen, että minä olen ollut välillisen Muchausenin sydroomaa sairastavan ihmisen uhri. Olisi mukava vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia kanssasi! Tämä on vaikea asia, ja hankalalta tuntuu käsitellä asiaa läheisten ihmisten kanssa, joilla ei ole omaa kosketuspintaa asiaan.

  Toivottavasti olet vielä siellä jossain!? :)


  • Miten yhteys? kirjoitti:

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Münchhausenin_oireyhtymä

   Olen kolmas uhri. Miten otettaisiin toisiimme yhteyttä?

   Kiva kuulla susta,kolmas!
   Ajattelin, jos vaikka sähköpostitse tai messengerin kautta oltais yhteydessä?
   Messengerin etuna tietty, että voi nopeasti vastata...meillä kaikilla vois olla vain tähän tarkoitukseen käytettävä mese... Mitä mieltä?


  • Von Paron kirjoitti:

   Kiva kuulla susta,kolmas!
   Ajattelin, jos vaikka sähköpostitse tai messengerin kautta oltais yhteydessä?
   Messengerin etuna tietty, että voi nopeasti vastata...meillä kaikilla vois olla vain tähän tarkoitukseen käytettävä mese... Mitä mieltä?

   Hei,

   Perustin yleisen emailin vertaistukikeskusteluihin:

   munchausensyndr@gmail.com


  • kolmastaas kirjoitti:

   Hei,

   Perustin yleisen emailin vertaistukikeskusteluihin:

   munchausensyndr@gmail.com

   Laitoin sulle spostia!!!


  • Von Paron kirjoitti:

   Laitoin sulle spostia!!!

   Laitoin myöskin postia tulemaan. Toivottavasti olette siellä vielä....


 • Mitä varten nämä munchausenit sitten teeskentelevät sairauksia?
  Miksi joku haluaa tarkoituksella hullun leiman?

 • Olen kyllä ymmärtänyt asian niin, että välillisestå von munchausenistä kärsivät yleensä äidit, jotka saattaavat jopa aiheuttaa vammoja lapsilleen ja sitten esittävät huolehtivaa marttyyriäitiä.

  Välttämättä muuten vaan lastansa hoitoon koko ajan kiikuttava ei ole tuon oireyhtymän mukaista. Siinä pitää olla jotain tarkoituksellista lasten avuttomaksi tai sairaaksi tai loukaantuneeksi aiheuttamista.

  • Miksi nuo marttyyriäidit eivät joudu pakkohoitoon, vaan heidän uhrit? Miksi psykiatriassa harjoitetaan laittomuutta ja diagnosoidaan uhrit munchauseneiksi?


  • Olen juuri purkamassa ko. tyypin lapsen lääkitystä (kahdeksan erittäin vahvaa, joista useat ovat psyykelääkkeitä) ja ihmettelen samaa asiaa. Mutta jos diagnosoidaan uhrit munchauseneiksi, niin toivon mukaan nuo lääkkeet ovat sitten kaikki olleet jotakin muuta kuin pakkauksessa lukee. Edessäni on aivan järkyttävä tapaus; äärimmäisen älykäs, fiksu nuori, joka - onneksi - on ymmärtänyt tilanteen ja luultavasti syönyt vain minimaalisen määrän vaadituista lääkkeistä, joita äiti on pakottanut ottamaan. Kysyn terveydenhuoltohenkilökunnan vastuuta, ja mietin samalla rikosilmoituksen tekemistä.


 • Ongelmana on äitimyytti ja se ettei tunnisteta ( viranomaisten ammattitaidottomuus) näitä oikeasti hirviömutseja a la Auer, ennen kuin on myöhäistä.

  Ylipäätään lapsia suojellaan todella huonosti biologisten vanhempien mielivaltaa vastaan, koska lähdetään siitä naivista ajatuksesta, että kyllä vanhemmat aina tietävät mikä on lapselle parasta...

 • Jeah, mun mutsi on just tollanen. Aiheutti mulle nivusvamman, tyrä roikottamalla jalasta lapsena. Sitten kiikutti lääkärille ja esitti erittäin huolestunutta. No jouduin leikkaukseen (olen nainen) , ja kappas vaan lekuri leikkasi niin hyvin, että olen hedelmätön vielä tänä päivänäkin. Äiti siitä että no niin nyt pikkutytössäni on sitten vikaa ja eikun psykiatrille ja kasa lääkkeitä sitten nuoruudessa 18 v. On tunnustanut myöhemmin todellisen syyn tähän pakottamiseen, ei ole koskaan pitänyt minusta saatikka rakastanut minua, mutta kysyn itsekin samaa, kuin tuo edellinen kirjoittaja. MIKSI tätä tapahtuu?? Lasta suojellaan todellakin huonosti biologiselta vanhemmalta a la Auer. Helvetin hyvä esimerkki tälläiseen. Keksittyä kaikki, kuten juuri tolla paroni Munchausenilla. Tiedän kyllä tarinan. Miksi helvetissä en saa omaa äitiäni kiinni ja hoitoon. huhuhuh nyt on oikein nimikin asialla, välillinen Munchausenin syndrooma. Kiitos aloittajalle!!

 • Taas yksi surullinen esimerkki lisää. Ihmetellä täytyy miten helposti menee lääkäreille läpi kaikenlaiset sepustukset. Psyyken oireet vielä ymmärrän, koska ne on niin tulkinnanvaraisia, mutta miten voidaan todeta diabetes jota ei ole? Verensokeri kyllä nousee tietyissä tilanteissa mutta so what. Onneksi lapsi on nähtävästi aika hyvin selvinnyt kuitenkin. Ehkä on vahva psyyke ja sen verran älliä päässä, että lähinnä hämmästelee äidin tekemisiä, mutta veikkaanpa tämän tapauksen tulevan vielä esiin kunhan vuosia kuluu.

  Kyllä todellinen ammattilainen huomaa hyvin pian jos asiat ovat pielessä kunhan perehtyy oireisiin ja kertomuksiin. Mutta valitettavan monen lääkärin asenteessa ja osaamisessa vaan on paljon toivomisen varaa eikä kliinistä tutkimusta aina edes tehdä vaan istutaan näppiksen äärellä kirjoittamassa joutavia potilaskertomuksiin - kukaties nämä lääkärit kohtelevat kaltoin omia lapsiaan.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  144
  6111
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  160
  2448
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  34
  829
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  30
  483