Tervetuloa kevätnäytöksiin kaikki mummut ja papat

Olenhan tärkeä?

Kevät on usein lasten kaikenlaisten harrastusten päätösnäytösten, -esitysten, -näyttelyiden ja -konserttien sekä loppupelien aikaa. Pyydän teitä isovanhempia jaksamaan osallistua tasapuolisesti kaikkien lastenlasten esityksiin, vaikka jonkun lapsen harrastus ja/tai elämä ei kiinnostaisikaan. Lapselle oma harrastus on tärkeä ja hän kokee merkitykselliseksi sen, että isovanhemmat jaksaisivat edes sen yhden kerran vuodessa tulla istumaan ja katsomaan hänelle tärkeän hetken. Kaikki lapset eivät ole lajissaan tai harrastuksessaan huippuja, mutta silti hänen esityksensä/suorituksensa on tärkeä. Osoittakaamme se lapselle. En haluaisi enää yhtenäkään vuonna selittää lapselle, miksi isovanhempi ei tule tänäkään vuonna katsomaan hänen esitystään, mutta menee aina toisten lastenlasten esityksiin ja peleihin.

5

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mummu paikalla

      Osoittakaamme lapsille myös siinä kunnioitusta, että emme päästä esitysten aikana pienempia sisaruksia riehumaan katsomossa.
      Pienet innostuvat herkästi uudessa paikassa, uusien kavereitten innoittamina, mutta kasvatustahan sekin on, että pienestä asti ollaan paikallaan, kun on sellainen hetki.

      Surulliseksi pieni esiintyjä itsensä tuntee, kun huomaa, että pikkulapset juoksentelevat ja huutelevat hänen esityksensä aikana, eikä kukaan oikein seuraa esiintyjää.

      En ota kantaa siihen, miksi isovanhemmat eivät tule, Varmaan on yhtä monta syytä kuin isovanhempaakin, mutta itse isovanhempana olen usein istunut matalilla lastentuoleilla ja yrittänyt kuunnella ja seurata hartaasti harjoiteltuja esityksiä pikkulasten kiljuessa korvan juuressa. Pari kertaa olen kylmästi ottanut kiinni jostakin tenavasta ja palauttanut hänet äidilleen. Katseet ovat yleensä hyytävät.

      Lasta pitää kunnioittaa. Lasta kunnioitetaan myös silä, että hänelle opetetaan käyttäytymisen perusasiat pienestä pitäen. Jos lapsi ei jaksa olla katsojana, on äidin vietävä riekkuja pois, niin että esitykset eivät häiriinny.

    • yxmuzi

      Ei aina ole kysymys jaksamisesta. Jos tilaisuudet ovat arkisin päiväsaikaan, ei työssäkäyvä niihin pääse.
      Tilaisuudet, joihin kutsutaan isovanhempia, pitäisi pitää iltaisin tai viikonloppuna.

    • mukanamenossa

      Meidän lastenlasten kaikki tapahtumat ovat olleet aina illalla: pelit, konsertit, esitykset yms.

      • lisäys

        tai joskus viikonloppuna.


    • mummo neljälle

      Juu, voisivat joskus iskä ja äiti muistuttaa mitä on tulossa. Kun asuu melkein sadan kilometrin päässä ja vielä kokopäivä töissä olisi kiva saada edes sms viesti jos jotain tapahtumaa on tulossa. Siis mitä vanhemmaksi tulee sitä huonommaksi tulee muisti , ellei juuri tiiedon annon hetkellä ole esim. puhelimen kalenteriin laittanut muistutusta tapahtumasta vaikkapa päivää ennen H-hetkeä.

      Kaikki mummut ja vaarit eivät ole eläkkeellä. Internetistä minäkin voin seurata yhden lapsenlapseni harrastusta ja milloin hänellä on kotiottelu, nyt kun sai tietää missä joukkueessa hän pelaa. Muitten lastenlasten harrasteiden esim voimistelun tai musiikkikoulun päättäjäistilaisuudesta ei koskaan tule tietoa. Ihan hyvä olisi vanhempien lähettää vaikka sähköpostia tilaisuuksista kun kerran tietävät osoitteen mummolleen ja vaarilleen siihen.
      Jos ei asu samalla paikkakunnalla niin ei mistään saa tietoa tapahtumista.

      Tiedottakaa te vanhemmat rohkeasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe