Fiesta 1.6 TDCi todellinen kulutus ja melutaso

Vähän dieselkuumetta

Eli kokemuksia otsikon autossa?
Siis paljollako kulkee erilaisessa käytössä?

Onko äänitasossa eroa 3 / tai 5 ovisissa?

Jotakin muuta, mitä ostoa miettivälle sanot? Varoitat ? :)

5

4645

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hyvä käyttöauto

   Kokemusta on noin 20tkm ajosta. Kulutus on pieni muttei kannata olettaa pääsevänsä jokapäiväisessä ajossa aivan ilmoitettuihin lukuihin. Se kyllä onnistuu mutta vaatii todella nuukan ajotyylin. Meillä on ajotietokoneen mukaan kulutus seka-ajossa noin 4.3-4.8 l/100km. Pelkästään maantiellä 80-90km/h nopeudella pääsee neljän litran tuntumaan ja oikein pihistämällä alle neljän. Yli satasen vauhdeissa menee sinne viiteen tai ylikin. Itse aion laittaa uuden ohjelman koneeseen kun valmistajalta sellainen ilmestyy ensikuussa. Tehoja tulee 139hv ja vääntöä 307Nm, kulutuskin saattaa laskea jos pitää ajotyylin ennallaan, mutta ohituskiihtyvyys paranee huomattavasti.

   Melutasossa tuskin on eroja ovisuuden perusteella, meillä on 5- ovinen ja melua on aavistus liikaa. Ajellaan toki ilman hattuhyllyä kun koira on paksissa. Melussa ei ole juurikaan eroa onko kesä vai talvirenkaat. Suurin aiheuttaja on renkaat ja alustaan ropiseva sora. Ruostesuojaus varmaan hieman alentaisi ropinan ääniä. Koneen ääniä ei maantieajossa kuulu juuri lainkaan. Takaosaan on laitettu lisää äänieristystä mutta ei vaikutaa paljoakaan melutasoon.

  • JHMN

   Mistä ohjelmasta puhut? Itsekin Fiestakuski ja kiinnostaa tehojen lisäys...

  • lisää jerkkua

   Kyseessä on Ruotsalainen BSR:n ohjelmointi, ovat ottaneet Fordin mallit työnalle ja toukokuun aikana pitäisi tulla markkinoille. Hintoja ei ole vielä tiedossa mutta on kyllä kalliimpi vaihtoehto muihin markkinoilla oleviin. Muiden merkkien perusteella 7-900€.
   Hyvänä puolena tässä on se että ohjelmoinnin voi tehdä itse, eikä tarvitse viedä autoa mihinkään. Ohjelmoinnin voi myös poistaa koska tahansa joten ei tule ongelmia vaikkapa huollossa että ohjelmoisivat tehtaan päivityksen virityksen päälle.

   Toisena vaihtoehtona on kotimainen Motorbitin tekemä ohjelma jolla saa lähes saman tehon ja väännön(130/305). Hinta on 640€ mutta auto pitää viedä sinne päiväksi, ei ole toki ongelma jos asuu pk-seudulla.

   Sitten on vielä kaksi laimeampaa vaihtoehtoa, Voimaa.com ja Karalan Alt-Control Oy. Näissä on samat arvot 116/260 ja hinnat 599/680€

  • lbure

   Kulutus on mitattu vuoden aikana pääasiassa kaupunkiajoa
   Turussa.Kilometrejä noin 14000 ja 5 litraa sadalla on lukema.

  • Anonyymi

   hyvin toimii vieläkin :) sisämelu on kova ja vie 5l/100km, ei luksusta mutta edullisia kilometreja ja hyvin on toiminu

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   114
   4672
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   19
   1729
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1072
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   71
   938
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   907
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   355
   825
  7. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   760
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   756
  9. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   755
  Aihe