Kasvattaja mainostaa täyden kympin pentuja mutta..

Neuvoa?

Kasvattaja mainostaa täyden kympin (10) pentuja mutta niitä syntyi alunperin 13 ja 3 jouduttiin lopettamaan "alikehittyneisyyden" (mitähän sekin tarkoittaa?) seurauksena heti syntymän jälkeen. Voiko pentue olla täyden kympin pentue jos kolme pentua on jouduttu lopettamaan?

http://www.tuulenkoirat.net/tk/viewtopic.php?f=7&t=10384&start=270

T.Pentua harkitseva

42

427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höklkölp'å'bhjkl

      Ei ne mitään TÄYDEN KYMPIN pentuja silloin voi olla

    • joutavanjankka

      Ja höpö höpö. Noin suuressa pentumäärässä jää osa aina kehittymättä, luonto hoitaa asian. Kohdun kapasiteetilla on rajansa. Täysin normaali ilmiö.

      • Tuo ei ole totta!

        Nyt olen eri mieltä sillä harvemmin niitä kehittymättömiä pentuja kylläkin syntyy!


    • Ellu Etelä

      Myrkynkylväjät ehtineet paikalle. Ilmeisesti sama(t) henkilö(t) josta tossa toisessa ketjussa varoitellaan.
      Kiitti linkistä kuitenkin. Miten ihana pentue ja harvinainen rotukin!

      • kyllä saa kysyä!

        Ellu Etelä miksei asiasta saisi kysyä? mikä tekee aloittajasta myrkynkylväjän millään tavalla?jos lähtee kasvattamaan koiria tulee varautua siihen että epäkohdista kysellään ja niitä ihmetellään -nykyisin paljon mm. netissä.

        kasvattaja voisi kyllä kertoa vähän tarkemmin kuolleiden pentujen kuolinsyistä ja ne olisi ollut hyvä käyttää eläinlääkärissäkin etteivät vaan kuolleet turhaan.vai haluttiinko pentueesta pienempi sittenkin kun on rotu jolle ei ottajia ehkä oe niin montaa kuin pentuja syntyi?


    • kymppejä kaikki

      Täyden kympin pentue tarkoittaa tuossa tapauksessa vain olemassa olevien pentujen määrää eikä mitään muuta. Tokihan sitä toivoo, että pennut ovat muutenkin täysiä kymppejä.

      Kannattaa opetella sisälukutaitoa. Inhottaa tuollaiset kaikista vikoja etsivät ihmiset.

    • natalie.newman

      Olen sitä mieltä että kyllä niitä voidaan mainostaa kumpin pentuina, koska jos pentuja on noin paljon, on normaalia että välttämättä kaikki eivät kehity niin hyvin kuin toiset.
      Jos kumminkin elossa olevat ovat kympin pentuja, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

    • 19+3

      Kolme kehittymätöntä pentua on iso määrä joka tapauksessa vaikka ei pentueen koko mikään erikoisen suuri ole ollut kuitenkaan.
      Jatkuvasti niitä yli kymmenpäisiä katraita koirille syntyy ja läheskään jokaisessa suuressa pentueessa ei ole kehittymättömiä pentuja. En kutsuisi pentuetta täyden kympin pentueeksi, mutta mikäli nämä elossa olevat pennut kehittyvät normaalisti niin eipä kai niissä vikaa ole.Niiden kehitystä olisi hyvä seurata erityisen tarkasti kuitenkin.

    • Kasvattajan näkökulm

      Vastaan sen enempää tapaukseen kantaa ottamatta ja tapauksesta sen enempää tietämättä.Yleisellä tasolla siis.
      Ihan hyvä kysyä ja ottaa selvää jos ei jotain itse tiedä.Seuraa pentujen kehitystä ja tenttaa kasvattajaa kunnolla,pentujen kehitys voi taantua vielä joidenkin yksilöiden kohdalla jos pentueessa on kolme jouduttu lopettamaan.

    • Ellu Etelä

      Tiedättekö viisastelijat, että useimmat kasvattajat vain hautaavat kuolleet pennut täydessä hiljaisuudessa. Kun halutaan antaa hommasta julki siistimpi kuva. Enkä sitä yhtään ihmettele, kun ymmärtämättömät alkavat muuten täällä tuon päivittelynsä. Jos aloittajaa niin kiinnostaa, miksi hän ei kysy suoraan kasvattajalta? Vaan tuo epäilyksensä tänne, jossa toisista ymmärtämättömistä saa aina samanhenkistä seuraa. Aloittajan "kysely" ei ole mitään vilpitöntä vaan ikävä vihjailu.
      Lähes jokaisessa pentueessa, jonka tiedän syntyneen, on ollut joku "viallinen" rodusta riippumatta. Isommassa pentueessa useampia. Ja toiset ihan priimaa. Kysymyksessä ei ole epäkohta vaan luonnollinen ilmiö. Jota on tullut seurattua jo puoli vuosisataa.

      • Nyt kyllä!

        Ja sinäkö Ellu Etelä olet nyt jokin asiantuntija vai? Äläpä naurata. Mitään alikehittyneitä pentuja ei joka pentueessa, ei isossakaan ole ollut kellään tuntemallani kasvattajalla tai omissa kasvateissani ja olen sentään kasvattanut vinttikoiria jo useamman vuoden ajan. Kolme alikehittyneeksi määriteltyä pentua on iso määrä yhteen pentueeseen.
        Mikä sinä olet kertomaan muiden kokemuksista ja tarkoitusperistä, Suomessa on jokaisella koiranostajalla mahdollisuus kysyä netistä tarkempaa tietoa koirista ja pentueista, jopa kasvattajista jos vain haluaa. Joten älä tule puhumaan mitään mistään luonnon mukaisesta ilmiöstä jota "alikehittyneisyys" tässä mittakaavassa kuin tässä kyseisessä pentueessa nyt on, olisi muka normaalia. Ei ole.
        Kasvattajan olisi nyt syytä hieman valottaa sitä miksi pennut eivät olleet kehittyneet normaaleiksi ja millä tavalla se alikehittyneisyys ilmeni. Kyllä häneltä tullaan sitä kyselemään vielä moneen otteeseen.


      • ????????????????????

        Ellu Etelä: "Tiedättekö viisastelijat, että useimmat kasvattajat vain hautaavat kuolleet pennut täydessä hiljaisuudessa."

        MUTTA KUN NÄÄ LOPETETUT PENNUT SYNTYIVÄT ELÄVINÄ!! Olivat vain pienikokoisempia kuin muut pentuesisaruksensa ja ilm. vähän naamastaan epäsymmetrisiä. Miksi ne edes lopetettiin?????


    • kasvattaja_minäkin

      19 3 Kuinka sanot, ettei 13 pentua ole erityisen suuri määrä? Kyllähän se on ehdottomasti todella iso pentue. Kun keskimääräinen pentuekoko koiralla on 6!

      • 13 normaali määrä

        Pentuekoko riippuu ihan rodusta kylläkin.
        13 ei ole mikään ihmeellinen pentu määrä.


    • Katsoin kuvat

      Kuvista päätellen nämä "alikehittyneet pennut" olivat ns. hauenleukapentuja joiden leuat ovat olleet vain jonkin verran epäsymmetriset. Miksi pennut sitten "päästettiin tuskistaan"? Hauenleukaisuus on lähinnä esteettinen virhe, eikä estä pentua elämästä normaalia elämää.

    • Katsoin kuvat

      Kuvista päätellen nämä "alikehittyneet pennut" olivat ns. hauenleukapentuja joiden leuat ovat olleet vain jonkin verran epäsymmetriset. Miksi pennut sitten "päästettiin tuskistaan"? Hauenleukaisuus on lähinnä esteettinen virhe, eikä estä pentua elämästä normaalia elämää.

    • Kettuterrieristi
    • HALOO!

      Jos kasvattaja väittää pentuja keskosiksi, niin kuin näyttää tuolla keskustelupalstalla väittävän) jotka ovat syntyneet samaan aikaan kuin koko muukin pentue, hänen kannattaisi ottaa selvää paremmin kasvatuksen perusteista ja ihan biologiankin. Pienikokoiset pennut eivät ole mitään keskosia jos ovat täysiaikaisia!

    • :( Ei jalostukselle

      Ärsyttää kasvattajat jotka päästelevät pentuja tuskistaan kun eivät täytä näyttelykriteereitä! :(

    • Miksi ne lopetettiin

      Mikä niistä pennuista teki alikehittyneitä? Pieni koko vai? Borzoini oli todella pieni syntyessään, selvisi silti, kaverini whippet oli todella pieni syntyessää, selvisi silti, tutun kasvattajan afgaanipentueen yksi pennuista oli todella pieni syntyessään, selvisi silti. Kaikki nämä koirat ovat nykyisin vahvoja ja hyvinvoivia koiria joista ei voisi koskaan olettaa löytyneen syntymän hetkellä mitään vikaa. Pienuus ei ole mikään syy lopettaa pentua, herran jestas sentään!

    • järkeä

      Jos pennuissa oli vikaa, on armeliainta lopettaa ne. Eivät ne siitä kärsi. Emolla on varmasti jäljellä olevassa kymmenessäkin imettämistä ja hoitamista ihan tarpeeksi. Kaikille ei edes riitä omaa nisää.

    • ;///////////////////

      Nimimekille "järkeä", HAISTA P*SKA. Mikä sinä olet päättämään siitä kuka täällä pallolla saa ELÄÄ. PRKL pistää vihaksi pentujen lopettaminen näyttelyharrastamisen takia. Hitto!!!!! Pentuja ei olisi tarvinnut lopettaa todellakaan!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • tutustu!

      Aloittajan kannattaa kysyä suoraan kasvattajalta, mitä pentujen alikehittyneisyys tarkoittaa, kun kerran on pentua harkitsemassa. Tutustu kasvattajaan ja hänen koiriinsa, niin tiedät, haluatko sieltä pennun.

      Toivottavasti kaikki ne kauniit pennut löytävät rakastavat kodit.

    • Juhuuuuuu

      Terve! Kasvattaja ei ilmeisesti aijo kertoa sen tarkemmin lopetettujen pentujen "alikehittyineisyydestä"?? Onko nyt niin? Ainakaan kyselyihin ei ole vastannut.

      Jos jollain tietoa tästä, voisi kertoa, eihän nämä nyt mitään sen kummempia juttuja ole, täytyyhän jokaisen kasvattajan pystyä perustelemaan päätöksensä.

    • muunrotuisen kasvatt

      En minäkään kertoisi pelkille uteliaille kyselijöille. Sen sijaan pennun ottajille kertoisin, kun tulevat tapaamaan pentuja. Monet kasvattajat eivät edes julkisesti kerro, jos pentueeseen on syntynyt vammaisia tai kuolleita pentuja. Valitettavasti elinkelvottomia pentuja silloin tällöin syntyy, sille ei mahda mitään.

      • EJ-rekisteriin loput

        Eivät ne ainakaan alkuunsa olleet elinkelvottomia, ihan normaaleilta näyttivät kuvissa, vähän pidemmän alaleuat ilmeisesti kuin "täyden kympin" pennuilla..

        Asiallinen ja asioista jotakin tietävä kasvattaja kertoo kyllä tarkemmin syyt koskien pentujen lopettamista. Olihan tuolla terrierifoorumillakin kasvattaja laittanut viestiä muulle väelle omista pennuistaan joilla oli hauenleuka ja ihan julkisesti vielä. Miksi pihdata tärkeää tietoä muutenkaan kun tällaiset tapaukset voivat tehdä kovastikin hallaa pienikantaiselle rodulle.

        Nyt herää kysymys siitä, kannattaako tämän pentueen pentuja käyttää enää ollenkaan jalostukseen .Itse rekkaisin ne ehdottomasti EJ-rekisteriin jotta niitä ei voitaisi käyttää jalostukseen ollenkaan. Toivottavasti kyseisen pentueen kasvattaja ei tee sitä virhettä että käyttää vielä jalostukseenkin näitä hauenleukapentujen sisaruksia kun oli kerta pakko lopettaa osa pennuista. :O


      • Avoimuutta kehiin!
        EJ-rekisteriin loput kirjoitti:

        Eivät ne ainakaan alkuunsa olleet elinkelvottomia, ihan normaaleilta näyttivät kuvissa, vähän pidemmän alaleuat ilmeisesti kuin "täyden kympin" pennuilla..

        Asiallinen ja asioista jotakin tietävä kasvattaja kertoo kyllä tarkemmin syyt koskien pentujen lopettamista. Olihan tuolla terrierifoorumillakin kasvattaja laittanut viestiä muulle väelle omista pennuistaan joilla oli hauenleuka ja ihan julkisesti vielä. Miksi pihdata tärkeää tietoä muutenkaan kun tällaiset tapaukset voivat tehdä kovastikin hallaa pienikantaiselle rodulle.

        Nyt herää kysymys siitä, kannattaako tämän pentueen pentuja käyttää enää ollenkaan jalostukseen .Itse rekkaisin ne ehdottomasti EJ-rekisteriin jotta niitä ei voitaisi käyttää jalostukseen ollenkaan. Toivottavasti kyseisen pentueen kasvattaja ei tee sitä virhettä että käyttää vielä jalostukseenkin näitä hauenleukapentujen sisaruksia kun oli kerta pakko lopettaa osa pennuista. :O

        Avoimuus on hyvän kasvattajan valtti! :)


      • niinpä niin
        Avoimuutta kehiin! kirjoitti:

        Avoimuus on hyvän kasvattajan valtti! :)

        Kävin lukemassa niistä hauenleukapennuista sieltä foorumilta (googletin).

        Kettuterrierin jalostuksen tavoiteohjelmassa sanotaan asiasta näin:

        "Rodussa tiedetään niin Suomessa kuin ulkomaillakin esiintyvän verrattain usein
        epämuodostuneita pentuja, joita kutsutaan nk. hauenleukapennuiksi. Näille on tyypillistä yläleukaa huomattavasti pitempi alaleuka, pienet silmät, vääntyneet raajat ja voimakkaasti laskeva selkälinja. Kokeneet kasvattajat lopettavat tällaiset pennut välittömästi, joten eläinlääkärit eivät useinkaan näe näitä koiria eivätkä tunne tätä ilmiötä. Hauenleukapennuista ei tiettävästi ole missään päin maailmaa tehty tieteellistä tutkimusta. Kasvattajien kokemuksen perusteella hauenleukapentuja esiintyy kaikissa yleisissä verilinjoissa. Sileäkarvaisilla kettuterriereillä ei vastaavia pentuja esiinny."


        Avoimuus on aina hyvä asia kasvattajamisessa.


      • Sepä se kun
        niinpä niin kirjoitti:

        Kävin lukemassa niistä hauenleukapennuista sieltä foorumilta (googletin).

        Kettuterrierin jalostuksen tavoiteohjelmassa sanotaan asiasta näin:

        "Rodussa tiedetään niin Suomessa kuin ulkomaillakin esiintyvän verrattain usein
        epämuodostuneita pentuja, joita kutsutaan nk. hauenleukapennuiksi. Näille on tyypillistä yläleukaa huomattavasti pitempi alaleuka, pienet silmät, vääntyneet raajat ja voimakkaasti laskeva selkälinja. Kokeneet kasvattajat lopettavat tällaiset pennut välittömästi, joten eläinlääkärit eivät useinkaan näe näitä koiria eivätkä tunne tätä ilmiötä. Hauenleukapennuista ei tiettävästi ole missään päin maailmaa tehty tieteellistä tutkimusta. Kasvattajien kokemuksen perusteella hauenleukapentuja esiintyy kaikissa yleisissä verilinjoissa. Sileäkarvaisilla kettuterriereillä ei vastaavia pentuja esiinny."


        Avoimuus on aina hyvä asia kasvattajamisessa.

        Se mitä lukee jalostuksen tavoiteohjelmassa ei kerro yhtään mitään yhtään mistään.

        Siellä kettuterrieripalstalla oli luettavissa hauenleukapentu-tapauksista joissa koira oli voinut elää todella täysin normaalin ja PITKÄN elämän. Näitä hauenleukapentuja voi syntyä myös eri asteisia, joten kaikki tuollaiset käskyt lopettaa hieman ulkonäöltään rotumääritelmän ihanteesta poikkeavat pennut ovat ihan älyttömiä ja sydämettömiä.

        Kasvattajat kyllä keksivät milloin mitäkin syitä lopettaa pentuja jos ne eivät ole tasan rotumääritelmän mukaisia. Värivirheet ovat yleisin syy lopettaa pentuja!

        Pennut näyttivät kuvissa ihan normaaleilta muuten, mutta sillä yhdellä oli hieman pitkähkä alaleuka. Ei syy lopettaa muuten tervettä pentua ja MIKÄÄN KESKONEN SE EI MYÖSKÄÄN OLE kuten kasvattaja väittää! Sehän on täysiaikainen pentu!

        Että pistää tämä koirajalostus välillä ketuttamaan.


      • Ristiriitoja........
        Sepä se kun kirjoitti:

        Se mitä lukee jalostuksen tavoiteohjelmassa ei kerro yhtään mitään yhtään mistään.

        Siellä kettuterrieripalstalla oli luettavissa hauenleukapentu-tapauksista joissa koira oli voinut elää todella täysin normaalin ja PITKÄN elämän. Näitä hauenleukapentuja voi syntyä myös eri asteisia, joten kaikki tuollaiset käskyt lopettaa hieman ulkonäöltään rotumääritelmän ihanteesta poikkeavat pennut ovat ihan älyttömiä ja sydämettömiä.

        Kasvattajat kyllä keksivät milloin mitäkin syitä lopettaa pentuja jos ne eivät ole tasan rotumääritelmän mukaisia. Värivirheet ovat yleisin syy lopettaa pentuja!

        Pennut näyttivät kuvissa ihan normaaleilta muuten, mutta sillä yhdellä oli hieman pitkähkä alaleuka. Ei syy lopettaa muuten tervettä pentua ja MIKÄÄN KESKONEN SE EI MYÖSKÄÄN OLE kuten kasvattaja väittää! Sehän on täysiaikainen pentu!

        Että pistää tämä koirajalostus välillä ketuttamaan.

        "Kokeneet kasvattajat lopettavat tällaiset pennut välittömästi, joten eläinlääkärit eivät useinkaan näe näitä koiria eivätkä tunne tätä ilmiötä."

        "Hauenleukapennuista ei tiettävästi ole missään päin maailmaa tehty tieteellistä tutkimusta."

        "Sileäkarvaisilla kettuterriereillä ei vastaavia pentuja esiinny."

        Duoda, duoda.. Mistä voidaan tietää ettei sileäkarvaisella kettuterrierillä esiinny hauenleukapentuja jos pennutkerta lopetetaan salamyhkäisesti aina vaan?
        Aika ristiriitainen toi kettuterrierien jalostuksen tavoite ohjelma.
        Tosi karseeta lopettaa pentu tuosta vaan ilman että eläinlääkäri edes tutkii sen kunnolla!

        Ainakin niitä hauenleukapentuja esiintyy nyt sitten vinttikoirissakin! :D


      • En lopettaisi
        Ristiriitoja........ kirjoitti:

        "Kokeneet kasvattajat lopettavat tällaiset pennut välittömästi, joten eläinlääkärit eivät useinkaan näe näitä koiria eivätkä tunne tätä ilmiötä."

        "Hauenleukapennuista ei tiettävästi ole missään päin maailmaa tehty tieteellistä tutkimusta."

        "Sileäkarvaisilla kettuterriereillä ei vastaavia pentuja esiinny."

        Duoda, duoda.. Mistä voidaan tietää ettei sileäkarvaisella kettuterrierillä esiinny hauenleukapentuja jos pennutkerta lopetetaan salamyhkäisesti aina vaan?
        Aika ristiriitainen toi kettuterrierien jalostuksen tavoite ohjelma.
        Tosi karseeta lopettaa pentu tuosta vaan ilman että eläinlääkäri edes tutkii sen kunnolla!

        Ainakin niitä hauenleukapentuja esiintyy nyt sitten vinttikoirissakin! :D

        Kasvattajan kokemus hauenleukapennuista:

        "Jätin molemmat pennut henkiin. En siihen aikaan tiennyt vastaavista kettuterriereistä, myöhemmin olen

        kyllä kuullut. Molemmat jäivät tuttavapiiriin, ja ovat hyvin täyttäneet koiranpaikan elämässään. Toinen

        niistä kuoli hiljattain lähes 13-vuotiaana, ja toinen on edelleen vauhdissa, ikää on yli 14 vuotta. Ne ovat

        olleet terveydeltään normaaleja, mitään sydänvikoja tai luuston pehmenemisiä niillä ei ole todettu.

        Vaikka nämä omituisen näköisiä otuksia ovatkin, niin en ole katunut sitä, että jätin ne eloon."

        Kopioitu tuolta: http://www.foxterrier.fi/foorumi/viewtopic.php?t=1679&postdays=0&postorder=asc&start=20

        Riippuu ihan ihmisestä jättääkö henkiin vai ei, itse jättäisin ehdottomasti.


    • täti Monika

      Se olisi oikeutesi. Huomaa, että et ole kasvattaja vaan kukkahattutäti.

      • Ei saa tukea

        Mistä sinä täti Monika tiedät mitä kaikkea ketkäkin ovat? Ei se tarvitse kukkahattua joka vastustaa näyttelykeskeistä koirien jalostamista. Rotumääritelmään sopimattomien elinkelpoisten pentujen lopettaminen ei kuulu läheskään kaikkien kasvattajien toimenkuvaan.


      • 18 + 9
        Ei saa tukea kirjoitti:

        Mistä sinä täti Monika tiedät mitä kaikkea ketkäkin ovat? Ei se tarvitse kukkahattua joka vastustaa näyttelykeskeistä koirien jalostamista. Rotumääritelmään sopimattomien elinkelpoisten pentujen lopettaminen ei kuulu läheskään kaikkien kasvattajien toimenkuvaan.

        Mulla on ollut värivirheellinen, purentavikainen ja jalkapuoli koira, kannattaa kasvattajat miettiä tarkkaan sitä pennun lopettamista, se voi olla vaikka kuinka suuri persoona poikkeavasta ulkonäöstään huolimatta. Kaikki nämä koirat olivat aivan ihania ja minun silmissäni kauniita koiria. Terveitäkin vielä. :)


      • ei kukkahattutäti
        Ei saa tukea kirjoitti:

        Mistä sinä täti Monika tiedät mitä kaikkea ketkäkin ovat? Ei se tarvitse kukkahattua joka vastustaa näyttelykeskeistä koirien jalostamista. Rotumääritelmään sopimattomien elinkelpoisten pentujen lopettaminen ei kuulu läheskään kaikkien kasvattajien toimenkuvaan.

        Tiedätkö sinä tässä tapauksessa että pennut lopetettiin näyttelykeskeisen jalostamisen takia vai ihan terveyden takia? Tässä ketjussa on mielestäni aika törkeää kasvattajan mustamaalaamista. Kyse tässä keskustelussa ei ole yleisestä keskustelusta ko. asiasta.

        Missään ole edes sanottu oliko kyse hauenleukapennuista, jotka edellä mainitun perusteella suositellaan lopetettavan alkuunsa. Saattaahan olla, että osalla sellaisista on elinmahdollisuuksia, mutta mistä sen tietää? Ei sellaista pentua uskaltaisi antaa edes ilmaiseksi kenellekään, jos se menehtyykin pian uuden omistajansa luona. Ei kukaan normaali eläimiä rakastava kasvattaja halua tuottaa sellaista surua kasvatinomistajilleen. Kuka sellaisen pennun edes haluaisi, jos olisi pelkona sen menehtyvän ehkä piakkoinkin? Ja kuka kasvattaja haluaa pelastaa sellaisen pennun, jolle ehkä sairaudestaan aiheutuu kovia kipuja? Ihannehan olisi, että kaikki elävä saataisiin pelastettua, mutta järkeä on pakko käyttää.


    • Kasvattajan vastuu

      Ei tässä ketjussa ole minkäänlaista mustamaalaamista vaan täysin julkisten asioiden puintia. Ihan normaalia keskustelua jota kenen tahansa kasvattajan on vain pakko kestää näinä netin aikoina.
      Kasvattaja itse ei ole kertonut sen tarkemmin sitä mikä pennuissa oli vikana, kuin että ne olivat "alikehittyneitä" ja kuka vain voi kuvien perusteella koittaa silloin analysoida mikä niissä voisi olla sitä "alikehittyneisyyttä". Kasvattaja on itse julkaisuut pennuista kuvia ja kertonut julkisesti myös lopettaneensa ne.

      Jos lähtee netissä kertomaan moista, tulee aivan varmasti palautetta ja se ei tarkoita millään tavalla mitään mustamaalaamista.

      Pennut ovat kuvissa kauniita, mutta kasvattaja itse on aiheuttanut itselleen hölmön tilanteen kun ei kerro tarkemmin miksi lopetti pennut. Onko hän käyttänyt pentuja eläinlääkärillä joka on todennut pentujen terveydentilan? Ilmeisesti ei? Jos on, kannattaa kasvattajan mainita siitä julkisesti niin homma on sillä selvä että eläinlääkärikin on todennut ne "alikehittyneiksi".

      • Lukekaa tarkemmin!!!

        Ei kukkahattutäti:
        "Missään ole edes sanottu oliko kyse hauenleukapennuista, jotka edellä mainitun perusteella suositellaan lopetettavan alkuunsa."


        SIIS siinä kettuterriereiden jalostustavoite ohjelmassahan ei sitten kylläkään KÄSKETÄ LOPETTAMAAN hauenleuka- tai mitään muitakaan pentuja vaan todetaan että jotkut kasvattajat lopettavat ne:
        "Kokeneet kasvattajat lopettavat tällaiset pennut välittömästi, joten eläinlääkärit eivät useinkaan näe näitä koiria eivätkä tunne tätä ilmiötä."


      • Kehitystä!
        Lukekaa tarkemmin!!! kirjoitti:

        Ei kukkahattutäti:
        "Missään ole edes sanottu oliko kyse hauenleukapennuista, jotka edellä mainitun perusteella suositellaan lopetettavan alkuunsa."


        SIIS siinä kettuterriereiden jalostustavoite ohjelmassahan ei sitten kylläkään KÄSKETÄ LOPETTAMAAN hauenleuka- tai mitään muitakaan pentuja vaan todetaan että jotkut kasvattajat lopettavat ne:
        "Kokeneet kasvattajat lopettavat tällaiset pennut välittömästi, joten eläinlääkärit eivät useinkaan näe näitä koiria eivätkä tunne tätä ilmiötä."

        Kasvattajien teoista voi olla ihan mitä vain mieltä ja heitä on hyvä välillä vähän kritisoida, niin teki se brittiläinen toimittajakin ja nyt cruftsissa hyljättiin monta ROP:pia, se on ihan tervettä kehitystä tässä koiramaailmassa.


      • TK:ssatämäkinpuidaan
        Kehitystä! kirjoitti:

        Kasvattajien teoista voi olla ihan mitä vain mieltä ja heitä on hyvä välillä vähän kritisoida, niin teki se brittiläinen toimittajakin ja nyt cruftsissa hyljättiin monta ROP:pia, se on ihan tervettä kehitystä tässä koiramaailmassa.

        Mä ihmettelen sitä ettei TK:ssa ole vielä räjähtänyt.. :D :D Huom. VIELÄ. :D :D Siellä yleensä puidaan kasvattajien tekoset hyvinkin tarkkaan!


    • iipijoåkkl,l

      Up

    • 5........4

      Joku tuolla sanoi että 13 pentua on iso pentue, mutta tämä ei pidä paikkaansa tämän kyseisen rodun kohdalla kuitenkaan. Koiran pentuekoko riippuu rodun tyypistä ja siitä kuinka jalostettu rotu on.

    • heipähei

      Yksi noista lopetetuista pennuista oli myös värivirheellinen. (black&tan, joka ei ole sallittu väri tällä rodula)
      Lopetettu sen takia?? Itse en hyväksy tuollaista että lopetetaan lähestulkoon terve pentu, pelkästään vain sen takia että se on vääränvärinen.
      Kasvattaja on jättänyt tuosta pentueesta yhden itselleen, joten aikoo ilmeisesti käyttää sitä jalostuksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11241
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3133
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2984
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1785
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1754
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    9. 85
      1738
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe