Junalla 5 kk vauvan kanssa

Issie

Kertokaahan, miten olette selvinneet pitkistä junamatkoista kaksin reilu 5 kk vanhan vauvan kanssa (mukana vaunut, turvakaukalo yms.)? Kyseessä siis IC juna ja matka-aika 5 h suuntaansa.

Vauva ei normaalisti suostu nukkumaan päiväunia muualla kuin ulkona vaunuissa (ei siis sylissä eikä ylipäätään sisätiloissa;-). Sylissä viihtyy max 10 min, koska menohalut on kovat ja mieluiten vain mönkisi lattialla, mihin junassa ei mahdollisuutta. Mietityttää siis, miten mahtaa meidän junamatka sujua..

Mahtuuko turvakaukalo ylipäätään IC-junan normipaikalle vai missä turvakaukalon kanssa kannattaisi istua? Entä miten olette hoitaneet päikkärit, onko mahdollisuutta nukuttaa vaunuissa eli löytyykö vaunulle nukuttamiseen sopivaa paikkaa junasta? Nähdäkseni perhehytti ei välttämättä paras, koska jos hyttiin sattuu muita, niin ei kovin rauhallinen tila. Sama homma allergiahytin kanssa, joten siksi ajattelin ottaa junasta tavalliset normipaikat.

7

1778

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 1234

   Kysy junasta paikkaa jossa vaunut saa oman paikkasi viereen, käytännössä siis invapaikka. Niitä saa kyllä lapsen kanssa jos vaan on vapaana.
   Leikkivaunussa 5kk voi varmaan vähän olla lattialla. Itsellä ei kokemusta leikkivaunusta kun omat matkat on niin lyhyitä.
   Turvakaukalo mahtuu kaikkiin normaaleihin istuimiin, joten sen takia et tarvitse poikkeavaa paikkaa junassa.

   • Pyörätuolimatkaaja

    Mä maksan siitä invapaikasta, se ei mikään vaunujen säilytyspaikka ole. Laitahan vaunut niille kuuluvaan säilytykseen tai hankk pyörätuoli.


  • zuguzugu

   Joo me on käytetty paljon just niitä ekoja paikkoja palveluvaunusta, joihin saa vaunut heti eteen. Ne liput vaan pitää ostaa lipunmyynnistä, niitä ei voi ostaa netistä.
   Jos et saa niitä etummaisia paikkoja kanattaa ostaa perhelippu, että saat vauvalle oman istumapaikan. Lapsen lippu ei maksa mitään ekstraa, jos lapsi matkustaa aikuisen kanssa, joka maksaa normaalihinnan lipusta. Voi meinaan olla ihan kiva, että ei tarvitse pitää lasta koko aikaa sylissä ja on vähän enemmän tilaa touhuta.

   Perhehytti on kyllä rauhallisempi ja otamme paikat nykyisin aina sieltä, jos vain mahdollista. Sinne hyttiin ei kyllä vaunujen kanssa mahdu.

   Meillä junamatkat on ollut kyllä vähän ongelmallisia nimenomaan nukkumisen suhteen. Siellä on niin paljon kaikkea kivaa touhua, mitä vauva tykkää katsella ja nukkumaanmeno on toooosi hankalaa, vaikka väsyttäiskin.

  • hyvin se menee

   Meidän vauva oli noin 6kk, kun matkustettiin IC-junalla noin 8h / suunta.

   Meille oli varattu sellainen paikka, jossa juuri edessä oli paikka vaunuille. Nukutin vauvan vaunuihin junavaunun eteisessä. Poika nukahti kyllä suht hyvin, mutta heräsi miltei aina kuulutuksiin tai siihen kun ihmisiä tuli asemilta kyytiin..

   Yksin kun matkustin, niin tuntu että käsiä olisi tarvinnut lisää.. Vaunujen, laukun ja turvakaukalon rahtaaminen oli melko hikistä puuhaa.. Onneksi asemilla oli ystävällisiä kanssamatkustajia.. =)

   Samassa vaunussa matkusti myös vauva, jolla oli makuupussi levitetty lattialle, jonka päällä möyrysi (mikäli junavaunussa on hiljaista, niin tyhjillä vaunupaikoilla on paljon tilaa).. Ehkäpä joku ylimääräinen peite siis voisi tulla tarpeeseen..

   Meillä poika myös ryömi leikkivaunussa penkkejä pitkin..

   Ja junassa kävimme kävelemässä useasti.. Siellä riitti niin paljon katsottavaa, että poika oli kyllä tyytyväinen :) Vaunujen väliköissä kun suhisee, niin poika potki aina jaloillaan vimmatusti!

  • lkhgol

   Meillä avain päiväuniin on ollut kantoliina. Aikansa hytkytellyt vauvaa sylissä jossain ravintolavaunussa tms., niin sit voikin istahtaa (ja löysätä vähän sidontaa). Ja se on ainoa keksimäni tapa päästä itse vessaan! Meilläkään tyttö ei viihdy vain sylissä, mutta liinassa kyllä. Tiedä sit, onko mitään iloa tottumattomalle, mutta kun nyt kerran kysyit miten on selviydytty :) (Ja meillä ei sit oo ollu mukana kaukaloa/vaunuja tms.)

  • ....................

   En jaksanut laiskuuttani lukea muita vastauksia, mutta meillä junalla matkaaminen on sujunut vaivatta. Oon nukuttanut lapsen aina vaunuihin ja vauva on nukkunut hyvin. Ic:ssä on leikkivaunun alakerrassa tilaa lastenvaunuille. Tämä on kyllä usein melko täynnä, mutta aina on meidän vaunut mahtunut. Siinä on myös ennen wc:tä, jossa on myös jonkin näköinen hoitopöytä, isommat säilytyslokerikot, jotka on oikeastaan tarkoitettu kasaan taitettaville vaunuille, mutta sinne saattaisi turvakaukalo mahtua. Oon ite ehkä kerran istunut ihan niissä etumaisissa penkeissä, joiden edessä on tilaa vaunuille, mutta tämä ei oo kyllä haitannut meidän matkantekoa yhtään. Hyvin oon silti kuullu, millon vauva herää vaunuissa.

   Matkustusmukavuutta lisää jos saa itselle käyttöön molemmat kaksi penkkiä, koska lapsen voi laskea paremmin käsistään. Kerran ollaan matkustettu niin, että vieressä istui toinen ihminen, mutta tämä meni yllättävän hyvin, koska vieressä istunut nainen oli erittäin mukava kahden pienen pojan äiti. Niin ja viime kerralla oma vessassa käynti piti suorittaa lapsi sylissä, koska lasta ei saa hoitopöytään muutenkaan mitenkään kiinni ja muistaakseni se oli siinä pöntön yläpuolella juurikin noissa ic junissa.

  • Invaster

   Ne invapaikat on maksullisia ja ainoita paikkoja pyörätuoleille, ei lastenvaunuille. Synnytittekö aivot siinä samalla?!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   289
   4589
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3266
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1390
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1332
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1209
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   40
   978
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   972
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   897
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   867
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   819
  Aihe