Junalla 5 kk vauvan kanssa

Issie

Kertokaahan, miten olette selvinneet pitkistä junamatkoista kaksin reilu 5 kk vanhan vauvan kanssa (mukana vaunut, turvakaukalo yms.)? Kyseessä siis IC juna ja matka-aika 5 h suuntaansa.

Vauva ei normaalisti suostu nukkumaan päiväunia muualla kuin ulkona vaunuissa (ei siis sylissä eikä ylipäätään sisätiloissa;-). Sylissä viihtyy max 10 min, koska menohalut on kovat ja mieluiten vain mönkisi lattialla, mihin junassa ei mahdollisuutta. Mietityttää siis, miten mahtaa meidän junamatka sujua..

Mahtuuko turvakaukalo ylipäätään IC-junan normipaikalle vai missä turvakaukalon kanssa kannattaisi istua? Entä miten olette hoitaneet päikkärit, onko mahdollisuutta nukuttaa vaunuissa eli löytyykö vaunulle nukuttamiseen sopivaa paikkaa junasta? Nähdäkseni perhehytti ei välttämättä paras, koska jos hyttiin sattuu muita, niin ei kovin rauhallinen tila. Sama homma allergiahytin kanssa, joten siksi ajattelin ottaa junasta tavalliset normipaikat.

7

3451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1234

      Kysy junasta paikkaa jossa vaunut saa oman paikkasi viereen, käytännössä siis invapaikka. Niitä saa kyllä lapsen kanssa jos vaan on vapaana.
      Leikkivaunussa 5kk voi varmaan vähän olla lattialla. Itsellä ei kokemusta leikkivaunusta kun omat matkat on niin lyhyitä.
      Turvakaukalo mahtuu kaikkiin normaaleihin istuimiin, joten sen takia et tarvitse poikkeavaa paikkaa junassa.

      • Pyörätuolimatkaaja

        Mä maksan siitä invapaikasta, se ei mikään vaunujen säilytyspaikka ole. Laitahan vaunut niille kuuluvaan säilytykseen tai hankk pyörätuoli.


    • zuguzugu

      Joo me on käytetty paljon just niitä ekoja paikkoja palveluvaunusta, joihin saa vaunut heti eteen. Ne liput vaan pitää ostaa lipunmyynnistä, niitä ei voi ostaa netistä.
      Jos et saa niitä etummaisia paikkoja kanattaa ostaa perhelippu, että saat vauvalle oman istumapaikan. Lapsen lippu ei maksa mitään ekstraa, jos lapsi matkustaa aikuisen kanssa, joka maksaa normaalihinnan lipusta. Voi meinaan olla ihan kiva, että ei tarvitse pitää lasta koko aikaa sylissä ja on vähän enemmän tilaa touhuta.

      Perhehytti on kyllä rauhallisempi ja otamme paikat nykyisin aina sieltä, jos vain mahdollista. Sinne hyttiin ei kyllä vaunujen kanssa mahdu.

      Meillä junamatkat on ollut kyllä vähän ongelmallisia nimenomaan nukkumisen suhteen. Siellä on niin paljon kaikkea kivaa touhua, mitä vauva tykkää katsella ja nukkumaanmeno on toooosi hankalaa, vaikka väsyttäiskin.

    • hyvin se menee

      Meidän vauva oli noin 6kk, kun matkustettiin IC-junalla noin 8h / suunta.

      Meille oli varattu sellainen paikka, jossa juuri edessä oli paikka vaunuille. Nukutin vauvan vaunuihin junavaunun eteisessä. Poika nukahti kyllä suht hyvin, mutta heräsi miltei aina kuulutuksiin tai siihen kun ihmisiä tuli asemilta kyytiin..

      Yksin kun matkustin, niin tuntu että käsiä olisi tarvinnut lisää.. Vaunujen, laukun ja turvakaukalon rahtaaminen oli melko hikistä puuhaa.. Onneksi asemilla oli ystävällisiä kanssamatkustajia.. =)

      Samassa vaunussa matkusti myös vauva, jolla oli makuupussi levitetty lattialle, jonka päällä möyrysi (mikäli junavaunussa on hiljaista, niin tyhjillä vaunupaikoilla on paljon tilaa).. Ehkäpä joku ylimääräinen peite siis voisi tulla tarpeeseen..

      Meillä poika myös ryömi leikkivaunussa penkkejä pitkin..

      Ja junassa kävimme kävelemässä useasti.. Siellä riitti niin paljon katsottavaa, että poika oli kyllä tyytyväinen :) Vaunujen väliköissä kun suhisee, niin poika potki aina jaloillaan vimmatusti!

    • lkhgol

      Meillä avain päiväuniin on ollut kantoliina. Aikansa hytkytellyt vauvaa sylissä jossain ravintolavaunussa tms., niin sit voikin istahtaa (ja löysätä vähän sidontaa). Ja se on ainoa keksimäni tapa päästä itse vessaan! Meilläkään tyttö ei viihdy vain sylissä, mutta liinassa kyllä. Tiedä sit, onko mitään iloa tottumattomalle, mutta kun nyt kerran kysyit miten on selviydytty :) (Ja meillä ei sit oo ollu mukana kaukaloa/vaunuja tms.)

    • ....................

      En jaksanut laiskuuttani lukea muita vastauksia, mutta meillä junalla matkaaminen on sujunut vaivatta. Oon nukuttanut lapsen aina vaunuihin ja vauva on nukkunut hyvin. Ic:ssä on leikkivaunun alakerrassa tilaa lastenvaunuille. Tämä on kyllä usein melko täynnä, mutta aina on meidän vaunut mahtunut. Siinä on myös ennen wc:tä, jossa on myös jonkin näköinen hoitopöytä, isommat säilytyslokerikot, jotka on oikeastaan tarkoitettu kasaan taitettaville vaunuille, mutta sinne saattaisi turvakaukalo mahtua. Oon ite ehkä kerran istunut ihan niissä etumaisissa penkeissä, joiden edessä on tilaa vaunuille, mutta tämä ei oo kyllä haitannut meidän matkantekoa yhtään. Hyvin oon silti kuullu, millon vauva herää vaunuissa.

      Matkustusmukavuutta lisää jos saa itselle käyttöön molemmat kaksi penkkiä, koska lapsen voi laskea paremmin käsistään. Kerran ollaan matkustettu niin, että vieressä istui toinen ihminen, mutta tämä meni yllättävän hyvin, koska vieressä istunut nainen oli erittäin mukava kahden pienen pojan äiti. Niin ja viime kerralla oma vessassa käynti piti suorittaa lapsi sylissä, koska lasta ei saa hoitopöytään muutenkaan mitenkään kiinni ja muistaakseni se oli siinä pöntön yläpuolella juurikin noissa ic junissa.

    • Invaster

      Ne invapaikat on maksullisia ja ainoita paikkoja pyörätuoleille, ei lastenvaunuille. Synnytittekö aivot siinä samalla?!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe